Pernillas dag


 Glad på Pernilla-dagen!



31 maj och det är alla Pernillor och Petronellors dag!
Solen strålar från en klarblå himmel och temperaturen är så härligt skön:)

Jag har jobbat en sväng, blivit bjuden på lunch av A och sedan slappat på balkongen. Sämre kan man ha det....


Benen ska bli bruna..

Ska i väg och träna en sväng vid femtiden. Blir ett Indoor pass och lite styrka.
Ska bli kul och träffa mina träningskollegor som spenderat helgen i Åre på inspirationskurs! Tyckte det var lite overkill för mej att åka med..  Annars älskar jag sådana träningsconvent, man får en otroligt push och massor med inspiration och energi!

Men det gör inget att jag inte åkte med för darling har bjudit mej till Åre nu i helgen istället!! Vi ska ha det så mysigt, äta gott, bada, relaxa, spa-a... you name IT!

 I kväll ska jag baka lite Cookies. Dessa ska jag lägga i frysen tills den 10 juni då jag fyller år;)

Mys i solen/Pillan



Balkongfördriv!


Skön förmiddag



Grattis alla mammor!



Sov fram till 07.45 vilket är relativt länge för mej. Var fortfarande lite trött men bebben tyckte att det var skojigt att leva om... Så det var till att kliva upp, bara att vänja sig vid att liten styr!

Efter frukost tog jag och A en skön prommenad.
Eller skön och skön, jag har börjat få ont på alla möjliga ställen när jag power walkar.
Ändå är det inte så mycket power så det är värt att nämna längre..
Därför kan jag verkligen rekommendera Indor Walking som gör att man känner sig nästan viktlös och kan t om jogga utan krämpor! Så en perfekt träningsform för gravida.

Vi åt en härlig middag igår kväll med parmesangratinerad lax, potatissallad med gräslök och en fräsch sallad.
Till efterrätt en av dom godaste tårtorna jag ätit! Måste få recept av mammi så ni kan få det;)

Nu blir det en eftermiddag på jobbet.

Ha en fortsatt skön söndag/Pillan


Tidig lördag




Här bjuds det på lax ikväll


Jag klev upp tidigt i morse för att arbeta en sväng. Smög upp och njöt av en kopp fullkornsvälling. Sessan gjorde mig sällskap en liten stund men bestämde sig för att sova verkade skönare och gick tillbaka till sängs igen...Skönt för henne!

Jag tog en prommenad och det var härligt. Underbart med den skira grönskan som är nu. Det hade regnat under natten och häggen doftade ljuvligt längst min väg till jobbet.

Gårdagskvällen var jättetrevlig och det blev en långsittning på resturangen. Vi blev kvar i 5 timmar! Vi hann avhandla en del vill jag lova... Filippa åkte i väg på en privat fest men kom hem på utsatt tid;)

Ikväll har vi bjudit hem mamma på middag. Jag jobbar i morgon eftermiddag så vi firar idag istället. Det blir lax med goda tillbehöv och tårta till efterrätt!

Kom i håg alla mammor i morgon!!

Kram//Pillan



Hej v 32, riktig kanonkula! Va roliga ränderna på tröjan blev..


Härliga Fredag




Vackra rosor till Filippa







Alcazar a´2010



Fillan in action, nice outfit;)



Skönt med fredag och jag har ledigt idag! Men stackars, stackars Anna Bergendahl...Men jag tyckte hon gjorde ett bra framträdande ingen skuld på henne. Trist när en massa annan smörja går vidare, men men...

Har precis varit och tittat på Filippa och gänget, i år vann dom dock inte men dom var superduktiga.
Men i stället vann Filippa och en klasskompis Snilleblixt tävlingen som också gick av stapeln idag.
Detta är ett projekt för alla skolor i Sverige och temat var naturkatastrofer.
Tjejerna hade uppfunnit "Familjesändaren" ett halsband som ska användas vid t ex jordbävningar. Dom fick presentera sig inför en jury och sedan var det prisutdelning. Tjejerna vann klassen åk 3-5 i kommunen!! Jätteroligt:)

I kväll ska vi ut och äta ett helt gäng med vänner och barn. Mysigt och träffas många och sitta ner några timmar och äta och snacka. Så sällan man hinner umgås...

Ha en underbar fredag!//Pillan


Genrep



Bilder från ifjol när detta gänget vann med Stay the night, Fillan till vänster



On stage


Har precis kommit hem från jobbet. Ska snart iväg och kolla in en sista genrepetion med Filippa och två av hennes kompisar. I morgon är det nämligen typ Barnens Dag här med bla Småstjärnorna.
Samma gäng var med ifjol också som Alcazar med Stay the night och då vann dom:)
Så varför ändra på ett vinnande koncept tänkte dom och i år kör dom så klart Headlines från årets festival!
Dom är jätteduktiga och fixar med koreografi och allt själva.
Så idag får jag se dom under sista finslipningen med kläder och allt, kul!

Här hemma är det beställt Tacos till middag så jag får väl fixa det då... Sen tror jag att det blir något mer smaskigt att inta framför TVn när vi hejar fram Anna Begendahl!
Hoppas hoppas hon grejjar det annars kan man ju lika gärna skippa att kolla på lördag...

Måste bara säga GRATTIS till min kollega Katarina som nedkom med en flicka i tisdags! Ser fram emot att träffa er, kram!

Håll tummarna nu för Sverige/Pillan


Snälla söta mamma



Pretty in pink


Perfekt med hjul och draghandtag


Min mamma har varit i Tunisien en vecka och kom hem med presenter till mig och Fillan! Jag hade önskat mej en ny weekendbag och jag fick en alldeles perfekt, i rosa...
Ser plastig ut på korten, antar att det beror på blixten men den var helt underbar i skinn, mjuk och soft!

Mamma åker varje vår med en vännina och dom brukar varva Grekland, Spanien och Turkiet. Men i år vill dom se nåt nytt och dom var väldigt positivt överraskade!
Jättegod mat, väldigt bra shopping och billigt pga att dom fortfarande har sin egen valuta - dinarer (tror jag). Stränderna var alldeles kritvita och hotellen väldigt fina. 
Så ett tips från "mammacoachen" res till Tunisien nästa gång!

Pappa ska förresten till Istanbul i helgen och titta på Formel 1. Något han velat göra en längre tid!
Annars åker han alltid till alperna och skidar på vårvintern, så i mars var han i Schweiz.
Undrar om han också har med sig presenter hem.... hmmm kanske inte hans bästa sida, presentköp, men han är ju bra på så MYCKET annat!

Nu ska jag iväg och handla. Svänga ihop en pasta-sallad och baka lite hallongrottor. Sen blir det jobb i eftermiddag.
Förresten det var ingen höjdare Eurovision i går, men jag vet att det blir bättre på torsdag. Synd för Anna som får större motstånd.. Men jag tror hon fixar det;)

Trevlig onsdag/Pillan


Guldlock




Morning på er.
Här kommer ett snabbt litet inlägg bara för att visa färgresultat. Underbart att slippa den trista askgråa utväxten, åtminstånde för några veckor framåt.

Filippa klippte sig också igår, rak lång lugg det blev jättesnyggt!
Ska försöka ta en bild och visa.

Nu blir det en stor kopp fullkornsvälling och sedan en timmes träningspass så hörs vi senare.

Tjing på en stund/Pillan


Äntligen!

Tisdag och jag ska äntligen få gå till frissan och trolla bort min utväxt. Ska bli så skönt att bara få sitta ner och läsa skvaller och höra skvaller av kära Nettan;) Ska hinna iväg och köpa nåt gott som vi kan smaska på under tiden!

I kväll är första semifinalen i Eurovision. Jag jobbar men ska nog hinna hem för det drar igång först kl 21.00. Jag har tittat på inför programmen och gillar Kroatien och Israel.
Men eurovision känns inte så viktigt utan det är den svenska schlagern jag är helt insnöad på.
Där har jag kollen!
I år var faktiskt första gången jag inte var ner och såg finalen i Globen. Men jag skickade ju Filippa som representant i stället.

Här har sommarvärmen blåst iväg och kvar stannade endast några ynka grader som ingen kan bli varm av...
Så på med jeans och converse and off I go!

Ha en riktigt trevlig tisdag/Pillan



Jeans och vit linnetunika, dagens uniform!


Turkosa inköp




Det blev en del shoppande på båten. Nya örhängen från SNÖ i turkost. Tänkte köpa dom helt i silver med Fillan övertalade mej att ta en färg, smart tjej;) Blir ju jättefint bara mamman får nån färg på kroppen också...

Värmeskyddet från Toni & Guy används av oss båda men kanske mest Filippa nuförtiden. Hon har jättefina lockar som ska plattas ut jämt och ständigt.. Jag har självlockigt men inte så där fina lockar som hon har, mitt blir mest bara frizzigt och trist!

Å vad det var skönt att komma hem till en helt nystädad lägenhet och ett uppfyllt kylskåp! Han kan om han vill den där A... Ändå har han haft fullt upp med alla sporthändelser på tv i helgen, hockey, fotboll, trav Jada,Jada...

I kväll ska jag leda mitt sista Aerobics pass innan jag tar ledigt på den fronten. Känns riktigt skönt att bara få koncentrera mig på mitt eget tränande sista tiden. Men självklart kommer jag att sakna mina underbara "stammisar"!

Här blir det en krämig tomatsoppa med "Glödhoppor" till middag, snabbt-enkelt-gott.

/Pillan


Ny vecka




Solen gassade på Grönan i lördags!



På båten var det bara att ta det lugnt och ha det skönt

Måndag morgon och sista veckan i maj. Tiden flyger verkligen fram! Vi kom hem ganska sent igår kväll efter en jättetrevlig helg.

Vi överraskade tjejerna med några timmar på Grönan innan färjan avgick. Det var uppskattat kan jag lova! Vädret var toppen, 25 varma grader. Tjejerna fick springa runt och åka allt dom orkade medans jag o Annika satt och softade växlande i solen och skuggan. Sommarkrysset repade under dagen så oss gick det ingen nöd på....

Väl på färjan var det som tänkt äta, softa och shoppa som var prio ett! För oss innebär softa att sitta och läsa och snacka och för tjejerna bada och sola.
Alla glada alla nöjda!

Nu bär det iväg på jobb så hörs vi senare
Ha en bra dag/Pillan



Skepp o hoj





Misstänker att vi ska spendera några timmar här om jag känner tjejerna rätt!

Vilken härlig fredag det blev. Utbildningen gick bra och vi fick sluta redan vid 1430. Jag prommenerade hemmåt, mötte upp Fillan och vi köpte varsin glass som vi avnjöt på balkongen.

Har blivit helnojig över det här med solandet nu när jag är med barn. Detta pga att man så lätt får pigmentfläckar i ansiktet. Jag har en ganska stor på kinden och vill inte ha några fler! Så i går på balkongen satt jag med kroppen i solen och huvudet i skuggan...
Jag som älskar att sola och vara brun!
Men i sommar på stranden får jag väl skyddsfaktorera mig rejält i ansiktet och kanske införskaffa en snygg solhatt!

Nu ska vi i alla fall snart sätta oss i bilen som tar oss till båten. Hoppas alla får en riktigt skön helg!

Ha de/Pillan


Blombud



Puss och tack älskling


Igår eftermiddag när jag jobbade kom ett blomsterbud till mig! En underbar bukett i rosa.. Tack min darling, du vet vad som piggar upp en trött "tjockis" !!

Fredag och utbildning genom jobbet står på schemat. Ska väl gå bra det också... Solen skiner och jag känner mej piggare. Vaknade före klockan, ett gott tecken!

I kväll är det packning som gäller för i morgon bitti styr vi kosan mot kungliga Hufvudstaden och båten!
Ska bli jätteroligt.
Måste prova lite bikinis o se vad som går för sig med den här kroppsfomen. Tror att det ska finnas någon i min samling som funkar.. Jag älskar bikinisar och köper gärna på mej ett par tre stycken varje sommar!
Fillan har precis fått en ny så henne går det ingen nöd på. Dessutom har jag en snäll vännina som plötsligt fick annan storlek, så jag fick hennes nästan nya som jag heller inte använt;)


Ha en riktigt trevlig fredag/Pillan


Vitamininjektion, Tack!




Juice, Actimel och järntabletter förhoppningsvis mina räddare idag..



Tillsammans med lite fruktsallad

Är så vansinnigt trött idag, har sovit hela natten men det hjälper inte. Intagit Actimel, järntabletter, juice, fruktsallad och kaffe.. får se om det ger någon effekt!

Ska få på mig ett ansikte och sedan bege mig till Filippas skola där det är Öppet Hus hela dan med olika aktiviteter. Man får gå runt och titta i klassrummen, på olika utställningar, bildspel lotterier osv.

Eftermiddagen tillbringas sedan med jobb innan sängen väntar!

Vi hade en mysig SPA kväll med mycket skratt kan jag lova. A fick stänga in sig för att få lite lugn och ro....

Ha en fin torsdag/Pillan



Jag o Fillan


Upp och nedvänd dag



Ser verkligen fram emot kvällens hemma SPA!



Åh herregud vilken morgon... Jag vaknade när klockan ringde och gick in på toaletten. Tittar på mobilen och försöker tolka vad klockan verkligen visar. ..

Hjälp jag har ställt klockan en timme senare än vad jag tänkt mej!
Men jag kom i tid till jobbet, eld i baken kan man lugnt säga!

Jag är ju väldigt morgonpigg och gillar att ta det lugnt på morgonen, ingen stress utan easy peasy är min melodi.
Så ni fattar att min dag inte riktigt startade som jag tänkt mej! Måste varit helt förvirrad igår kväll innan jag la mej..

Nu ser jag verkligen fram emot min och Filippas mys och SPA kväll. Har laddat upp med massor av frukt och juicer och till middag blir det en Tonfisklasagne.
Anledningen till vårt "piffande" är att vi ska ta en kryssning på lördag. Ett dygn med bada, god mat och Taxfree. Filippa hennes kompis Betty med mamma Annika och jag. Passar perfekt med en soft helg för min del!

Förresten vaxningen var i princip smärtfri igår. Hade trott att det skulle göra mer ont pga magen men nej inga problem!

Ha en trevlig lill-lördag/Pillan





Vax on vax off!





Morning på er

Idag har jag äntligen tid för lite vaxning...aj... Men skönt att slippa fixa med detta rakande och trixande särskilt när magen är i vägen!
Vad föredrar ni, vaxning, rakning, hårborttagningsmedel?

 I morgon kväll har jag tänkt att jag och Fillan ska ha en liten SPA -kväll för att fixa oss inför helgens begivenheter. Mysigt;)

Har sovit lite dåligt inatt, domnade liksom bort i baksidan av ena benet och då vaknade bebben av att jag vände mig fram och tillbaka i sängen...hmmm. Men jag känner mig ändå rätt så utvilad så nu ska det bli en rejäl frukost, lämna av Filippa på skolan och sedan ett träningspass!

Ha de bra/Pillan


Redo för en ny vecka





Har precis skjutsat Filippa till skolan och ska strax äta en portion gröt. Träning om nån timma och sedan väntar en eftermiddag med arbete.
Igår var en riktig slappardag! Jag och Fillan åkte och tittatde på lite hopptävlingar. Inte för att någon av oss är speciellt intresserad utan mest ett svepskäl för att fika och slappa:)
Temperaturen höll sig på runt 2o sköna grader!

A kom hem på eftermiddagen så då blev det en god middag och bara sitta och prata och planera. Mycket som ska tänkas över just nu.

Hoppas veckan blir bra för alla/Pillan



Underbar kväll

Vad härligt vi hade det igår. Linda och Kamilla kom hit och vi grillade i sommarvärmen. Massor med gott blev det så vi satt länge och bara mysde.

Vi grillade både älgfilé och helstekte fläskfilé plus halloumi. Till det åt vi ungsbakad sötpotatis, melonsallad, tomat & fetasallad. Hemgjord aioli och tsatziki.
Till efterrätt en underbar limecheesecake.

Filippa och Cornelia var på fest hos Maja så vid 21-tiden tog vi en prommenad för att möta tjejerna. Då var det fortfarande 22 grader varmt och människor satt ute överallt. Ja det gäller verkligen att passa på för sådana kvällar är sällsynta även under sommarmånaderna!

Idag kommer A äntligen hem efter sin golfturné i skåneland! Igår hade det regnat och blåst så mycket så det var bara att ställa in... trist!
Nu får han allt hålla sig hemma för nästa helg är det tjejernas tur;)



Titta vad jag fick av Kamilla, hennes egen rödvinbärssaft, svartvinbärssaft, lingonsylt, torkade murklor och hemgjort ströbröd! Tack!!

Ha en riktigt skön söndag/Pillan


Bebis rum


God morgon
Sitter och surfar runt och inspireras bland alla barnsidor på nätet. Finns mycket fint!
Jag gillar verkligen träleksaker typ BRIOs, inte sådana där plastiga saker (som säkert barn gillar bättre) som är dyra och bara går sönder på en gång...

Filippa var aldrig riktigt en docktjej, jo barbies förstås men inte dock-dockor. Jag älskade också barbie och har sparat nästan allt.

Eftersom jag tror att det är en liten herre i min mage så antar jag att man får börja om med en annan typ av leksaker nu... bilar, robotar, lego..P L A S T, hjälp!

Jag vill att leksakerna ska vara fina också...hmmm vilka världsliga problem jag har...

 
Detta kan man i alla fall styra över när dom är bebisar och inte får/kan bestämma själv;)
Här följer ett urval med finfina grejor till bebisrummet, tycker jag.. Ni hittar dom här och här





Plus 9 kg



29 fullgångna veckor



Idag är jag 29 fullgångna veckor och vågen visar 9 kg upp.. Har för mig att jag växte rätt så mycket sista månaden med Filippa. Gick upp totalt 13 kg då så jag antar att det kan bli lite mer denna gång.
Men det är väl bara att njuta av att jag kan träna och röra mig så mycket som känns bra och äta det jag tycker är gott.
För detta är nog sista gången jag väger så här pass....

Inget vatten drog jag på mig senast så jag håller tummarna att det inte heller sker nu, fast det kanske är lättare när det är sommar och varmt?

Har gjort ett jobbpass så nu är det ledigt igen två dagar;)
I kväll går jag ut med vänner och käkar, skönt att slippa matlagning på fredagar tycker jag! Men en fläskfilé läggs snart i marinad så den är redo för morgondagens grillning!

Här har himlen verkligen öppnat sig idag med blixtar och dunder men lite mysigt när man kan sitta inne och kura med en latte...

Trevlig helg/Pillan


Kristi fly...städdag




Tack för att ni finns, mina kära vänner,Ajax, Mr Muscle och Grumme...


Hej på er, hoppas allt är väl!
Jag gör det jag gillar idag, städa... A bara suckar för så fort han är borta och ringer hem så behöver han knappast fråga vad jag gör...det självklara Städar!

Jag älskar känslan av rent, nybäddat, nytvättat, nysåpat C L E A N T helt enkelt:)

Efter frukost tog jag hand om en gigantisk strykning. Förstår inte att vissa människor struntar i strykningen... Det gör ju plagget. Usch för skrynkliga kläder! Jag stryker allt, nja underkläder har jag slutat stryka. Men annars allt. Hur gör ni...?

Känslan att krypa ned i en nybäddad säng med strukna lakan... mmm
Eller en skjorta som bara låter som en nystruken skjorta kan låta när man drar den över axlarna!

Pappa var här och hjälpte mig att ställa i ordning på balkongen. Så nu ska jag strax bege mig ut med såpa och vatten för en uppfräschning. Sen åker nya dynorna på!

Varit en sväng på ICA och handlat. jag är ingen choklad tjej med jag kunde inte motså Marabous rulle med coccos. Wow den smakade fantastiskt!



Ha en skön helgdag/Pillan


Drömmar om värme

Ja jag vet att jag kan vara en aning väderfixerad. Tittar på samtliga kanalers prognoser (gäller att hitta den bästa), tidningarnas, nätets olika vädersajter... Pillan Pohlman;)

Åh så går det inte att påverka det minsta. Kanske därför man kan prata och älta om vädret med nästan vem som helst.. På min förra arbetsplats frågade dom alltid mig vilket väder det skulle bli osv. Dom visste att jag är fullt uppdaterad.

Jag ska grilla med några vänner på lördag och det ser ljust ut! Ryssvärmen är på väg hitåt, härligt! Men först ska vi få två dagar med nederbörd.

Ännu värre är det för stackars A som har åkt till skåne för några dagars golf, där är det bara regn regn regn närmaste dagarna som det verkar... 

Drömmer mig tillbaka till sommaren genom en liten foto kavalkad och nu är den snart här igen!





Trevlig onsdagkväll/Pillan



Indiska



Snyggot Jade Jagger i samarbete med Indiska





Godmorgon

En ledig onsdag, som visar upp en strålande sol, härligt! Idag släpps Jade Jaggers collection på Indiska. Kul med sådana samarbeten. Kika här, mycket fint.

Förresten blev jag riktigt avundsjuk på Fillans nya mobil, en sån vill jag också ha....



Nokia 5230


Nu blir det frukost innan jag ska iväg och träna ett pass.

Vi ses senare/PIllan


Lön för mödan



Verums hälsofil, passionvanilj med keso och hackad mandel
Bragos supergoda havrekex med kanelsmak
HMs höstkatalog





Detta är precis vad jag ska ägna resten av kvällen åt. Blev helt slut efter mitt träningspass, så nu är det soffmys som gäller med fika och en sneakpeak på höstens HM!
Alltid kul med nya kataloger även om jag kan tycka det är lite tidigt va....

När jag tittar första gången i en katalog så vill jag ha nästan allt men efter några genomkollningar så minskar det rejält, kanske jag tittar mig less?? Bra för plånboken om inte annat!

Kram Pillan


Grattis Sessan






Idag fyller Sessan söt 3 år! Hon fick ägg och bacon som hon gillar precis lika mycket som jag:)
Filippa hade tillverkat en leksak till henne på slöjden som hon också blev uppvaktad med.

Annars har jag jobbat en sväng så nu väntar två lediga dagar;)

Varit iväg till mödravården och lyssnat på bebben. Just nu ligger den med rumpan neråt precis som Filippa gjorde... Men det är ju ett tag kvar så jag hoppas den vänder sig så jag slipper genomgå ett vändningsförsök, verkar inte vara nån hit...
Filippa föddes i säte men det är inte tillåtet numera... Så vem vet det kanske blir ett snitt den här gången. Vet ärligt talat inte riktigt vad jag känner inför det, måste känna efter. Bäst är ju den naturliga vägen.

Har även varit på utvecklingssamtal för Filippa idag. Vilken skillnad från när man själv gick i skolan! Nu var det Fillan som höll i samtalet och allt visades på datorn, otroligt bra!

Hennes mobil gick sönder igår, stor katastrof... hmm, så nu har hon åkt iväg med sin pappa och ska köpa en ny. Måste kolla upp med den gamla för den är inte ens ett år, köpte den i juni så jag antar att det finns nån garanti?!

Trevlig tisdag/Pillan


Bad Hair

Måndag och en ny vecka, vad fort det går... Det syns på min hemska utväxt!
Hjälp det är nån slags Autobahn mitt i skallet;)
Ska ringa och boka tid för lite klipp och färg. Skönt med en uppfräschning så här innan sommaren.

Mitt hår är på nån slags utväxtning just nu. Har alltid haft långt hår men för lite drygt ett år sedan kapade jag allt!
Det var jättesnyggt, absolut men jag gillar att göra olika håruppsättningar och fixa så därför låter jag det växa igen.

Räcker om det blir typ axellångt. Hittade en snygg frisyr på Nicole Richie som jag kan ha som förebild.
Men det är roligt med frisyrer och färger. Har haft alla möjliga färger och modeller och även extensions ett tag. Numer har jag clips i fall jag känner för långt hår nån dag!

Ikväll blir det ett pass aerobics för min del. Skönt att få upp värmen för här har vi riktigt ruskväder idag...

Ha de/Pillan




Jag för lite drygt ett år sedan och så idag!


Chocolate Chip Muffins



8 stora

6 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
200 g rumsvarmt smör
3 dl socker
2 ägg
2 dl mjölk
150 g choklad

Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke och ställ åt sidan.
Rör smör och socker mjukt och pösigt, vispa i äggen och blanda sist i mjölken.

Rör i äggblandningen i de torra ingredienserna tills allt är blandat. Vänd ner grovhackad choklad. Den här gången använde jag Lindts roasted almond

Fördela i formar och grädda i 25-30 minuter, 180 grader. 





Härligt att det blev en solig söndag, såg så grått ut i morse. Efter jobbet tog vi en prommenad och så blev det muffinsbak. Dessa godingar ska vi avnjuta i kväll med en kopp Latte till!

A har stått för middagen så det blev ....hämtpizza... Men han tar i alla fall hand om disken när matlagningen brister;)

Funderar på att hyra en film för tv-tablån såg inte lockande ut ikväll. Nu ska jag plocka lite här hemma så det bara är att gosa ner sig i soffan om ett tag.

Kram/Pillan


Fånga dagen







God morgon

Sitter här med en mugg frukostvälling och ska snart prommenera till jobbet. Lite grått ute för tillfället men det kan nog ljusna... I eftermiddag planerar jag lite bakning. Chokladmuffins, kan det smaka?

Ta vara på helgens sista dag/Pillan


Sommarfin

Morning på er! Jag och Filippa la oss ganska tidigt igår, låg och läste och myste i samma säng. Hon är så modeintresserad och kan plöja modetidningar i massor...Förstår inte vem hon är lik? Men det är roligt då hon har väldigt bra koll och gärna lånar grejor av mig för att fixa "rätt look".

Man påverkar nog sina barn väldigt mycket även fast man kanske inte tror det.
Men jag brukar låta henne hållas när det gäller smink osv. För typ ett år sedan skulle det vara dödskallar på ALLT och hon sminkade sig väldigt svart. Min mamma var lite halvförtvivlad och undrade om jag verkligen skulle låta henne gå ut så. Det gjorde jag och det där gick över rätt så snabbt och nu sminkar hon sig jättefint.

Jag har alltid varit intresserad av smink, hår och mode och hon verkar bli likadan!

Hittade en så fin outfit i Halens som jag skulle velat klätt mig i till sommaren. Men "fotbollen" sätter stopp för de snygga shortsen.....

Jättefint tycker jag, älskar sailorstuket!

Men man ska inte klaga på modet som just nu passar en gravid perfekt. Tunikor och tajts i massor med olika färger och mönster.
För att inte tala om snygga klänningar där magen får plats. Tror jag ska slå till på denna som jag klickade fram på Nelly


Tror att "fotbollen" får plats under det vita bandet

Njut av lördagen/Pillan



Soffläge

Nu är det soffan som gäller för mig! Har precis varit och handlat. Klick och Chic fick följa med hem i kassen så nu kryper jag upp i soffan med dessa...

Kamilla hade bakat typ 9 olika sorter o jag åt av princip alla;) Det är ganska trångt i kistan vill jag lova!

Vi ses i morgon
Kram/Pillan



Kalasfredag




Älskar presentpapper, det finns så mycket fint att fixa med!



Härliga soliga lediga fredag! Helt underbart och idag fyller en av mina älsta vänner som också är Filippas gudmor år. Grattis Kamilla! Hon är dessutom en av dom bästa på att baka, så den här dagen ser jag alltid fram emot. Hoppas att jag kanske kan fråga om nåt smarrigt recept som hon vill dela med sig av till oss;)

Ja det där med att sova ut gick inge vidare för här sitter jag nu i arla morgonstund...Men det kan vara skönt att ta en liten nap på eftermiddagen i stället.

Gårdagskvällen bjöd på riktigt god mat!
Kräft och räksallad
Pepparstek gjord på en perfekt oxe
Panna cotta med blandade bär
Mums!

Jag och A ska åka iväg och hämta vagnen nu på morgonen, snabb leverens!
För sedan åker han och möter upp sina kompisar. Dom ska tillbringa helgen med fiskemässa... bo på hotell och umgås. Hoppas ni får kul!
Han är uppbokad 2 helger nu på roligheter men jag har faktiskt också något på G med Filippa, återkommer om detta.

Innan jag kan besöka kakbordet hos Kamilla så ska jag köra ett pass med indoor på förmiddagen. Skönt att träna av sig så här mitt på dagen. Är så glad att jag inte har några foglossningar och dylikt utan kan hålla igång så mycket som känns bra!

Hoppas solen skiner på er med/Pillan


Invigning

Hej på er
Idag har vi haft invigning av våra nya fina lokaler på min arbetsplats. Så i kväll ska vi ha middag med en massa "höjdare". Trevligt att gå ut och äta god mat;)

Igår var jag och Filippa på en liten modevisning. Det var riktigt bra! Affären firade 60 år så därför visade man mode från 50-talet och framåt. Vad mycket fina klänningar det var på den tiden! Men det var väl inte lika mycket slit och släng då som det är nu... Jag har faktiskt använt många av min mammas och mostrars klänningar när jag har varit på olika bröllop och fester. Dom var riktiga partyteasers på den tiden så det finns massor att välja på!Jätteroligt att ha nåt som ingen annan har och oftast har jag fått mycket beröm för just dessa kreationer.

I morgon är jag ledig och hoppas på att kunna sova ut....
Får väl se hur det blir med det, hmmm

Med hopp om en mysig afton/Pillan


Jag och "fotbollen" redo för modevisning


Grekisk pytt i panna




Har fått frågan om hur jag gör min Grekiska Pytt, så här kommer receptet! Det låter konstigt på namnet men smakar underbart, jag lovar!

2 fläskfiléer

Marinad
3 dl matolja
6 pressade vitlöksklyftor
3 tsk sambal oelek
4 msk soya
2 tsk salt
1 tsk peppar
0,5 tsk ingefära
Skär köttet i en cm tjocka skivor och häll över marinaden. Låt stå ett dygn (helst)

10 potatisar ev lite förkok...
1 sötpotatis
1 gul paprika
1 röd paprika
2 rödlökar

Skär upp i lagom bitar och lägg i en långpanna. Lägg färdigmarinerat kött ovanpå och häll över all resterande marinad. Skiva tomater och toppa med dessa plus smulat fetaost!
In i ugnen på 200 grader i ca 40 minuter.

Sås
2 dl creme fraiche
2-3 vitlöksklyftor
pressad limesaft
salt, peppar och örtkrydda, smaka dej fram

Hoppas det ska smaka! Pillan


Vagn beställd

Nä nu vill jag verkligen ha lite värme! Här har det snöat, regnat och haglat hela dagen. Temperaturen har inte orkat över 5 graders sträcket ens... Kollade på en 10 dagars prognos och dom lovade inget vidare framäver heller, suck.

Ja ja jag har i alla fall beställt en vagn. Minns när jag väntade Filippa så såg jag en bild av en vagn i en tidning och den skulle jag bara ha! Det var själva tyget tror jag som jag blev förälskad i.
Märket var Teutonia och på den tiden (låter som typ 20 år sen..) var den inte så vanlig.
Jag flängde runt halva Sverige i min jakt.

Så plötsligt en dag då jag är inne i en liten barnvagnsbutik i Skönsberg, Sundsvall så står den bara där!
Jag blir eld och lågor och säger till expediten att - Den vill jag köpa!
-Jaha vilken tur du har för just denna har vi tagit hem till en kund och hon har ångrat sig.

Sagt och gjort vi "Paxar" vagnen men ska inte hämta den förrän senare. Efter några dagar ringer expediten från barn affären och berättar att hon haft en vikarie i butiken då hon själv varit hos tandläkaren och vikarien har SÅLT vår vagn då hon inte visste att den redan var tingad!!
Men snälla expediten hade beställt en ny vagn till oss som dessutom var årets modell och till samma pris! Ja så var det sist när jag köpte vagn...

Den här gången kände jag en slags panik över att det finns tusen olika val-möjligheter. Det är chassin, klädsel, kombi, duo, luftpumpade däck, tre hjul, fyra hjul, skötväskor...you name it!
Jag har som hastigast varit in och testkört typ tre olika och sedan tog jag och beställde en över nätet.
Det blev en Crescent Classic.
Helst hade jag föredragit Crescent Diva för den var klart snyggast men bor man lite på landet och går mycket i terräng så får man helt enkelt tänka praktiskt och välja en sportigare variant med rejäla däck:)


Här är den mitt nya vrålåk...!


Den här skulle jag ha trippat runt med om jag bott i en stad;)

Ha en mysig kväll/Pillan



Sweet Lemon



Mina nya bästisar i badrummet!


Ja veckan har börjat och jag har avverkat bådejobbpass och aerobicsklass. Nu sitter jag här ny duschad och fräsch efter en omgång med min nya favorit från Body Shop, Sweet Lemon! Har ni provat den? Helt underbar doft och skön peeling. Body creamen är som alla andra ur deras sortiment, jätteskön på huden!

När jag slutade jobbet tog jag mej i kragen och putsade av fönstren i köket. Har inte fixat dit några gardiner ännu, det får bli morgondagens projekt. Men åhh vad skönt att man kan se ut igen....

Blev jätteglad förut när jag zappade på tv:n och dom visade att The Tudors ska köra igång den 16 maj! Fantastisk serie med fina miljöer och en härlig historia, som ju delvis är sann. Men hela sanningen kan man aldrig riktigt veta, utan bara tänka sig hur det verkligen var på den tiden!

Ha en skön kväll/Pillan


Mina söndagar är räddade framöver!


MALM på plats








Hej på er
Nu har jag gått igenom hela sovrummet och MALM har hittat sin plats. Även idag har det blivit några påsar till containern. Men nu börjar den bli full för hyresvärden har rensat sina förråd. Jag har tyvärr inte hunnit dit ännu. Får se om det hinns med i veckan och om det finns nån plats kvar för gamla blomkrukor, leksaker och annat skräp som jag vill få bort!

Idag är det full storm ute...usch om det är nåt jag inte gillar så är det blåst! Till och med några snöflingor singlade förbi fönstret, hmmm. Apropå fönster så måste jag snart ta tag i fönsterpustningen, men det får nog bli lite varmare först.

A har precis åkt till Falun för säljmöte i två dagar. Jag väntar på att Fillan ska komma hem så jag får mysa med henne på Filippa-dagen! Förrutom pysslet på hennes rum så står även ett par röda Converse och väntar på henne!

I morgon väntar en ny arbetsvecka igen men torsdagen bjuder på nåt skoj... Den som väntar får se!

Ha det så bra/Pillan



Filippas rum, check!

Puh nu är jag äntligen klar med Fillans rum. Ska bli kul att överraska henne på hennes namnsdag i morgon när hon kommer hem! Här ser ni ett litet smakprov.

Nu ska jag göra en ljummen potatis sallad och en varm vitlökssås som vi ska ha till det grillade ikväll.

Trevlig kväll/Pillan


Expedit hylla från IKEA  


                                                                       

Dockan heter faktiskt Filippa!


Välkommen Maj

Grått och trist, det är synen som mötte mig när jag tittade ut nyss. Ingen lysande start på denna härliga månad, men nu kan det bara bli bättre! Gårdagskvällen var lugn. Vädret var skapligt när vi prommenerade bort till mina föräldrar. Där bjöds det på meloner med parmaskinska och sedan en god gryta med fläskfilé, räkor och cashewnötter. Till efterrätt hade jag tagit med en annanaspaj.
Lagom tills vi skulle titta på brasan så började det duggregna och när vi senare kröp till sängs så stod regnet som spön i backen. Kanske bra att alla brasor blev ordentligt släckta!

Idag fortsätter mitt rensande och även montering av möbler. Blir bara så trött fort och måste ta många korta pauser... Jag är van att svischa fram och få klart direkt, men det är bara att glömma i detta tillstånd!

Hoppas att vädret blir bättre för vi tänkte inviga grillen i kväll!

Njut av en skön lördag/Pillan



150g smör
1 dl socker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

1 ägg
2 dl creme fraiche
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
500 g avrunnen annanas

Enklast gör jag pajdegen genom att smälta smöret och sedan blanda i resten av pajskalsingredienserna direkt i kastrullen. Degen blir blank och ganska lös. Denna lägger jag över i en pajform och trycker ut med en träslev, inget kladd med fingrarna!
Blanda ihop alla ingredienserna till fyllningen och häll upp i skalet. Gräddas i ca 40 minuter i 175 grader.

Serveras ljummen med en kula vaniljglass!


Pernilla,

Glad prick som njuter av träning, god mat, shopping och min vardag tillsammans med älskade döttrarna Filippa och Nikki plus såklart min underbara A. Hos mig bor också Sessan Söt, hoppas du ska trivas hos oss!






Besökstoppen


© Design av Matilda.
http://mhdesign.blogg.se