Riktig Halloween-spänning!

 
 
 
Som jag längtat efter denna!
Få böcker som får mej så fast direkt som Keplers och nu ska jag snart sätta "tänderna" i Lazarus
 
 
 
 
 
 
Morning på er
 
 
Jag försvann ett par dagar från bloggen och det var ofrivilligt, trubbel med datorn men nu hoppas jag att det ska fungera som vanligt!
 
 
 
Här blev det vinter med vackert snölandskap till april-slask över en natt...alltså det här är nog den värsta årstiden enligt mej. Kolsvart ute, isiga vägbanor och en termometer som hoppar glatt mellan -10 till 10 på några timmar!?
Nä nu får november gå i rasande fart så vi når fram till mysiga advent lite kvickt!
Älskar adventstid
Läser julmagasins och googlar ljus-stakar för glatta livet, hur härligt!
 
 
 
 
En död man hittas i en lägenhet i Oslo. När polisen öppnar frysboxen i köket gör de ett fruktansvärt fynd. Offret visar sig vara en dittills okänd gravskändare och trofésamlare. Några dagar senare kontaktar en tysk kommissarie Joona Linna och ber om hjälp med ett mordfall på en camping utanför Rostock. Joona förstår att mönstret som framträder är vansinnigt och samtidigt omöjligt att ignorera. Vissa skulle kalla det för ett mirakel om någon återvände från döden – andra skulle kalla det för en mardröm.
 
 
 
 
Jag är alltid väldigt förtjust och samtidigt förfärad då jag läser Kepler.
Älskar deras kluriga intriger och nervkittlande spänning samtidigt som jag kan tycka att det ibland nästan (bara nästan) blir lite väl ingående i brutaliteten.... Men det är en del av min fascination för dessa böcker och hur detta äkta par kan sitta sida vid sida och hitta på och skriva ner alla dessa vidrigheter?!
Väldigt livlig fantasi eller rent av lite skruvade själva? Well well hur som haver så är dem ändå topp tre över favoritförfattare för min del!
 
Ska bli riktigt härligt att börja läsa denna nu, perfekt denna Halloween!
 
 
 
//PIllan


Vinklubben checkar in!

 
 
 
 
 
Igår var det dags för Vinklubben att checka in på vad som kan vara världens mysigaste Bed & Breakfast nämligen detta KLICK
 
 
 
Sara och hennes man Hans har byggt upp och startat detta i våras och det har gått över förväntan hitills och jag är inte förvånad! Alltså denna atmonsfär är helt oslagbar, så mysigt, ombonat och lyxigt!
 
Ville inte åka därifrån kan jag lova
 
 
 
Ett stort timrat hus med fyra separata sovrum, alla med de skönaste dubbelsängar, fluffiga täcken, stora badrum och självklart kodlås till varje rum. 
Stort allrum med öppen spis, härligt modernt kök, vackert porslin och en altan med DEN utsikten.
På altanaen finns även en jacuzzi
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vi startade vår vistelse med att vi hyrt in en privat Vinprovning (eller bubbelprovning) med smaktest och blindprov av en cava, en champagne och ett vitt mousserande vin
 
 
Lyckades pricka i dem alla tre och min favorit visade sig vara...nope det var inte champage utan det mousserande!
 
 
Jättekul "underhållning" och stämningen höjdes direkt med vårat tjatter som ni kanske kan ana!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Maria som var den egentliga anedningen till hela vistelsen (då detta var våran present till henne) fick sedan gå till Sara behandlingsrum för att njuta av en riktig helkropps-massage som varade i 90 minuter!
 
 
 
Under tiden dukade vi fram middagen som bestod av plockmat!
 
 
 
 
 
 
Bakpotatis med skagen, västerbottenpaj, lax, ostar, bröd lite olika smör etc
 
 
Så när Maria var lagomt genomknådad fick hon slå sig ner till bords i bara morgonrocken och mysa med oss andra
 
 
Efter maten hoppade vi i badkläder och satte oss i jacuzzin och fortsatte med vårat babbel och bubbel tills det var dags att mysa, alla framför brasan med ost, kex och lite mer vin!
 
 
Att sedan få krypa ner i de underbara sängarna och sova som en stock fram tills klockan var 07.30 och inse att klockan är bara 06.30 kunna ligga kvar, läsa en stund och lyssna på Sara som dukade fram frukost.... LYX
 
 
 
 
 
Detta mötte oss när vi släntrade ut och som vi njöt av detta. Hemgjord granola, mumsiga smoothies med blåbär ingefära och spenat, egen äppelmust, goda bröd och kaffe, mängder med kaffe!
 
 
 
Vi slängde på oss varma kläder och tog en skön prommenad i det underbara oktobervädret. Solen strålade och det gnistrade fint om nattens frost!
 
Vilken Lisa för själen
 
 
 
Nu väntar en kväll på jobbet för min del men jag tror att det kommer gå galant efter ett sådant dygn!
 
 
 
//PIllan


Hårfix & Kombucha

 
 
 
 
 
Har precis varit hos frissan och äntligen klippt mina trötta toppar. Har inte gjort det på flera månader och håret känns verkligen riktigt matt och trött efter den varma sommaren. Nu när hösten är här och luften blir torr så visar det sig genast på hår, hud och naglar!
 
 
Jag ska dessutom ta och färga håret inom kort för att få upp lite mer glans men idag fanns inte tid för det...
 
Nettan fixade och lockade håret så nu är jag fit for fight inför kvällens begivenhet...Som sagt kolla Instastory så lovar jag att uppdatera er mer där!
 
 
 
 
 
 
 
Mitt hår har blivit ganska långt och i detta läge brukar jag alltid kapa av allt med iaf 1 dm men nu lät jag det vara lite längre och tog endast topparna.
 
 
 
 
 
Har ni smakat Hype:ade Kombuchan ännu?
 
 
Jag har börjat dricka detta och brukar beställa på nätet men nu hade det dykt upp en variant i min lokala butik. Köpte genast med en flaska för att testa och valde såklart med kokos-smak!
 
 
 
 
 
 
 
Kombucha kallas för svamp men är egentligen en jäst- och bakteriekultur. Kombuchasvampen är geléliknande och genomskinlig, och påminner om en slemmig manet. Den är fylld av nyttiga ämnen, enzymer, vitaminer, mineraler, hälsosamma bakterier och jäst. Genom att fermentera kombucha med en blandning av avsvalnat te och socker framställer man en vinägeraktig dryck.
 
Kombucha har en avgiftande och renande effekt på kroppen, samtidigt som den förbättrar matsmältningen (på grund av levande bakteriekultur) och stärker levern. De som använt den under många år säger sig ha fått finare hy, minskning av smärtor i leder och kropp, ökad energi och förbättrad sömn. B-vitaminerna ser till att hår, hud och naglar håller sig starka och friska, och antioxidanterna anses höja immunförsvaret.
 
 
Jag tycker den smakar ganska gott och den blir liksom lite bubblig nästan lik kolsyra. Den är törstsläckande och inte alls speciellt söt och jag dricker den främst för att få de förhoppningsvis hälsofrämjande effekterna!
 
 
 
Ha nu en riktigt trevlig torsdag
 
//PIllan


Lockelser i rosa....

 
 
 
Jodå vardagarna tickar på och redan har vi onsdag
 
 
 
Så skönt med min lediga start på veckan men nu är det jobb igen!
 
Jag gick helt banans igår då jag var ensam hemma och bakade saffransbullar. Herrejisses galenpanna, för så tidigt har jag nog aldrig doftat denna underbara krydda i mitt kök...
 
Gjorde inga lussekatter dock utan snäckor med mandelmassa och YES det var precis så gott som det alltid är, den där premiär-bullen!!
 
Nu har jag färdigt med bullar i frysen men att dom skulle räcka till advent är nog en ren utopi!
 
 
 
 
 
Två till som blev lockade av godsaker var Nikki och Tilda i lördags då vi var barnvakt!
 
 
Var på ICA och damerna fick syn på dessa rosa munkar i 2-pack och jag var snäll och slängde ner en påse i korgen (eller snäll och snäll....detta är inte vad två små tjejer mår bra av egentligen men ibland så styr sockersuget)
 
Jag själv gillar inte alls sådana glaserade munkar, nä jag äter helst dem helt naturella till och med utan socker!
 
 
 
 
 
 
 
 
Idag har vi stallet på schemat så det är bara att snäppa upp sig och visa sig på styva linan igen.
Får se om jag lyckas få på det där trixiga tränset eller om jag trasslar in mej helt ;)
Tror vi ska ha samma pålle som sist och jag har förberett morötter som muta att ha i fickan...så kanske den har överseende med min fumlighet!?
 
 
 
 
 
I morgon ska jag iväg på nåt riktigt roligt som jag bokade redan i mars! Häng med på Instastory för uppdatering under eftermiddagen!
 
 
 
//PIllan


Inne i flytet

 
 
 
 
 
Jag har verkligen kommit in i ett riktigt skönt flyt i min träning nu!
Känns som jag skulle kunna träna flera timmar varje dag men det går ju inte....Dels har jag faktiskt annat att göra (även om träning står väldigt högt upp i priolistan) och så jobbar jag ju också!
 
 
MEN igår och idag har jag som sagt ledigt och gårdagen blev det en riktig träningsdag. Som jag skrev startade jag med yoga, sedan åkte jag och Filippa och körde lite styrka. Hon har smugit igång med sin träning efter månader av total vila. Ni minns kanske att hon drabbades av körtelfeber och halsfluss och lunginflammation... Hon säger att hon känner sig väldigt svag och det är såklart helt förklarligt!
 
Efter middagen blev det även spinning för min del och det var ett riktigt intervall-pass. Underbart att få allt från lugn yoga, till muskeljobb och avsluta med flås så svetten sprutade!
 
 
 
I morse slog jag upp ögonen 04.47.... försökte verkligen knipa igen dem och somna om men icke, jag var klarvaken.
Bara att tassa upp och väcka kroppen med yoga igen
 
Strax ska jag ta en lång prommenad och ikväll är det ju dags för min aerobics-klass igen!
 
 
Älskar att vara inne i ett sådant flow och min motivation är som vanligt bara att må bra, känna mej stark och frisk! Mitt problem med piriformis kvarstår men jag jobbar väldigt aktivt med detta och lägger in mycket tid på just träning av gluteus och stretch för höfter!
 
 
I morgon är det dags igen för min "riktiga" yoga och jag längtar
 
//PIllan


Ny morgon gryr & ett gott tips

 
 
 
Måndag morgon
 
Min heg fortsätter då jag är ledig både måndag och tisdag!
Vaknade 05.30 och smög upp för 30 minuters skön yoga...alldeles mörkt och jag lät det vara så, bara kröp upp på mattan och startade . Djupa andetag och skön stretch. jag är SÅ stel direkt då jag kliver ur sängen men kroppen tar tacksamt emot denna lugna sköna stretch
 
 
Sedan bryggde jag en kanna kaffe och gjorde mango-smoothie. Väckte Nikki, la fram hennes kläder och väntade att hon skulle komma och äta frukost. Gillar att sitta i lugn och ro med henne på morgonen då jag har möjlighet!
 
 
Vi gjorde ett sista förhör på läxan för idag ska dom ha hela 27 ord i rättstavning. Det är mycket b och d som kan vara litte kluriga att skilja på och även aldrig och alltid...lärde henne det gamla - Aldrig stavas aldrig med två L!
 
 
 
 
Ett gott tips är detta nötsmör!
 
Med kanel, så gott. Tar lite på äppelskivor som ett litet snack, toppensmaskigt
 
Ni hittar det här KLICK
 
 
 
 
 
 
Nu på morgonen är det alldeles frostigt ute....Har inte fått på mina vinterdäck ännu så det blir att hålla sig hemma innan vägen hunnit värmas upp!
Jag och Filippa ska ut och övningsköra en sväng senare men jag måste verkligen få på dubb-däck idag eller i morgon. Nu kan det nog komma snö vilken dag som helst!
 
 
 
 
Hoppas ni får en bra start på veckan
 
 
//PIllan


Sen kräftskiva

 
 
 
 
Trots att både augusti och september passerad för länge sedan så har jag inte ätit några kräftor....!
Vet inte vad som hände men inte en endaste kräftskiva har det varit så igår på morgonen funderade vi över kvällens middag och kom på att där i frysen ligger ett gäng röda godingar!
 
 
 
Vi kompletterade med räkor, västerbottenpaj och diverse andra tillbehör och fixade en liten egen skiva för familjen. Kakelugnen tändes upp och en flaska vitt vin "trollades fram"
 
Sedan var det bara att hugga in och surpla och njuta!
 
 
 
Så himla gott och jag tror jag tömde tallriken på skal tre gånger innan jag konstaterade att det var stopp
 
 
 
 
 
Temperaturen steg med många grader av eldandet i kakelugnen, det är så skönt och mysigt och nu på morgonen är den fortfarande alldeles varm !
 
 
 
Efter maten blev det lite spontan-disco då Filippa drog igång någon gammal lista på Spotify! Det var allt från Markoolio till Las Ketchup....
Kul och skönt att skaka ner maten innan det var dags att bänka sig framför Så Mycket Bättre
 
 
Inte sådär jätteroliga artister kanske men min gamla favorit från 90-talet Eric Gadd var ju värd i premiär-programmet så jag fick lite fler gamla hits att sjunga med i!
 
 
 
 
Det här vinet gillar jag riktigt mycket!
 
Kanske en aning sött men ändå pärlande friskt och drick det gärna iskallt!
 
 
 
 
 
 
Vi har "spök-pyntat" lite här hemma med Nikkis girlang som hängt med sedan dagis-tiden, lite pumpr på bordet och gamla spök-lyktan som kommer fram varje Helloween!
Nikki brukar tjata om spindelväv varje år men av erfarenhet håller jag mej gärna ifrån det då det är ett riktigt aber att få väck när man ska städa bort......
 
 
 
 
Ha nu en riktigt skön söndag
 
 
//PIllan


Höstsnygga naglar

 
 
 
 
 
Efter två fullbokade dagar får jag äntligen en stund att sitta ner och kika in här i bloggen igen!
 
Gårdagen bara swishade förbi då det först var jobb, direkt hämta hem Nikki för att servera middag redan kl 15! Stallet väntade och den här gången hängde till och med Filippa med! Hon har typ aldrig varit i ett stall och var räddare än en skrämd hare ;)
 
 
Jag visade mej dock på styva linan och både ryktade och kratsade hovarna på hästen som Nikki skulle rida!
35 år sedan men det satt kvar i ryggraden
Men det där med att tränsa verkar ha försvunnit för herrejisses som vi krånglade innan hästen hade allt på plats?!
 
 
Jag kunde stanna en liten stund och kika på själva ridpasset för sedan var det ÄNTLIGEN dags för min efterlängtade yoga med Therese!
Så himla skönt och härligt och hon är ju bara en toppentjej som guidar oss genom de olika positonerna!
 
 
 
 
 
 
Filippa har varit och fixat riktigt snygga höst-naglar i veckan!
 
 
Tidigare hade hon lite fransk fade (stavning...) med ljust glitter men nu gick hon all in på härligt murriga färger! Supersnyggt och Emelie som hon går hos är riktigt duktig!
 
Här har hon sin blogg KLICK
 
 
Jag har aldrig gjort någon förlängning utan bara gått på manikyr någon enstaka gång. Mina naglar är helt perfekta under sommaren men nu när hösten är här så blir dom sköra och tråkiga...Skulle behöva lite gel-lack!
 
 
 
 
 
Nu ska jag svänga ihop lite mat här för det vankas dans för Nikki! Hon har börjat med både ridning och just dans denna termin så det är fullt upp!
Jag ska passa på att träna under tiden sedan blir det hem och ta hand om strykningen, jisses den högen.....
 
 
 
I morn är det bästa dagen hörrni!!
 
 
//PIllan


Tisdagsfix

 
 
 
 
 
Hej på er
 
Jag blev helt solokvist här hemma efter jobbet!
Nikki har hängt med en kompis hem, A jobbar och Filippa vet jag inte vart hon är?!
 
 
Har haft Mordpodden spelandes i köket medans jag har varit lite huslig. bakat en sockerkaka med kardemumma .....bakar nästan aldrig nåt gottigt nu för tiden men Filippa vill gärna ha något till kaffet så det finns nu rykande varm.
 
Fröknäcke är bra att ha och nu gjorde jag ett nytt recept med majsmjöl....men det var inte alls lika bra som när jag gör efter Leilas!
Detta var mer svårgräddat och trots att jag lät det stå inne på eftervärme länge så blev det ändå mjukt:(
 
 
Nä ska ni göra fröknäcke så gör enligt detta KLICK
 
 
 
 
Ingredienserna är typ detsamma fast byt ut mot mandelmjöl enligt mitt tycke!
 
 
 
 
Lite höstfärger till köksfönstren och en kruka persilja!
 
 
I fjol hade jag en jättestor persilja ute i landet men i år bidde det annat..... Frysde in en hel del men den är såklart slut nu!
 
 
 
 
 
 
Aktiviteterna i köket är inte slut ännu..... Ska strax fixa middagen och det blir ett smarrigt recept som ni fått tidigare här i bloggen nämligen detta KLICK
 
 
 
 
Ikväll kör jag som vanligt på tisdagar Aerobics, längtar!
 
 
//PIllan


Supertrevlig helg!

 
 
 
 
Swish....lika fort som den kom så var den över, helgen!
 
 
 
Men jag har verkligen haft en riktigt trevlig sådan
I lördags fyllde Tilda 4 år och detta skulle såklart firas. Jag och Nikki åkte över med många paket. Tilda var alldeles "till sig" av alla gäster och presenter så hon kunde knappt stå på benen :)
-Oj jag ramlar! ...hela tiden liksom, ha ha...
 
 
 
Som vanligt hade Kamilla bullat upp med kakor i massor. Jag är ju egentligen ingen kak-ätare men just vid detta tillfälle brukar jag gå loss på riktigt. Vet att det slutar med illamående och inget undatag i lördags.... Hade ändå grundat med rejäl grötportion och ägg men så mycket socker på en gång ger mej den effekten
 
Så Värt (en gång per år) för jag älskar Kamilla bakverk!
 
 
Det fanns min favorit dom små oansenliga sandkakorna som jag alltid får ett holy moment då jag äter! Saffransskorpor är en annan favorit
Stora saftiga kanelbullar, kokostoppar, mandelmusslor och självklart massa godingar med choklad!
 
Tårtan med 4:an på var magisk. den hade en fyllning av hjorton-mousse...alltså bland det godaste!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nikki var med och körde på lite Girl-power denna dag. Sådant gillas!!
 
 
 
 
 
 
Titta in i Kamillas mysiga sovrum!
Skulle kunna göra ett eget inlägg bara om hennes mysiga lägenhet.... Nu hade hon även fått helt klart i kök och hall, nya tapeter och platsbyggd soffa.
 
Så Snyggt
 
 
 
 
 
Ja ni ser ju....inte svårt att bli sockerstinn på det här kalaset liksom!!
 
 
 
 
 
Smakade aldrig dessa men det var tydligen något utöver för alla choklad-älskare, fyllning med en touch av konjak tyckte jag mej höra!
 
 
 
 
Kamilla och Tilda
 
Fyra år har gått sedan det blev raketfart till förlossning och Tilda snabbt ville ut! Jag fick springa in med andan i halsen men då hade hon redan hunnit ut...!!
 
Fick sedan det lilla knytet i min famn och där fick hon ligga i två tmmar innan Kamilla kom tillbaka (hon var på op) och fick sin efterlängtade lilla bebis.
Så dom första timmarna i livet spenderade Tilda med Tant Pernilla
 
Vi älskar dej skruttan
 
 
 
 
Blåsa ut ljus hör på tårtan!
 
 
 
 
 
Efter att vi firat Tilda var det dags för mej att umgås med kollegorna utanför arbetsplatsen. Vi hade jobbfest med diversee aktiviteter. Ljumma sommarvindar gjore det hela ännu trevligare då vi kunde vara rätt så mycket utomhus utan att frysa !
 
Jag hade jätteroligt men vet att det kommer en söndag så jag låg i sängen strax före spöktimman!
 
Därför var jag hyffsat pigg igår och kunde vara ute och fixa allt för vinter här ute. Klippte ner alla växter, ställde undan utemöbler, krattade alla löv etc
Skönt att ha allt fixat nu!
 
 
 
 
Nu kör vi ny vecka och börjar med denna måndag
 
Ha det gott
 
//Plllan


NU gillar jag hösten!

 
 
 
Hittade lite bilder i arkivet och Nikki är ju bara så söt ! Här är hon drygt 3 år så det är några år sedan...
 
 
 
 
 
Hej på er
 
Så skönt med fredag och jag startade verkligen min på allra bästa sätt. Först spinning och trx sedan en snabb dusch. Gick direkt till Susanne och la mej under en varm skön filt och unnade mej en ansiktsbehandling. Snacka om feel good mood efter den starten liksom!!
 
Solen skiner när man kommer ut och det är runt 15 grader varmt...i mitten av oktober! NU gillar jag hösten riktigt mycket!
 
Har jobbat på här hemma och rensat lite i garderoberna, urvuxna höstkläder som jag sålde lite snabbt. Perfekt att de kommer till användning av någon annan. Sedan städ....alltid denna städning...men jag gillar ju det. OCH jag gillar ett nystädat hem. särskilt när man bara kan sjunka ner framför Idol ikväll och allt är top notch!
 
 
Hämtat hem Nikki efter skolan och det blev genast slajmtillverkning.... Undrar just när denna fabläss ska gå över?
Nu har hon i alla fall satt sig framför en film. Superspännande "Rum 213", ett tips för lite större barn som gillar lite scary movies! Svensk film som handlar om ett gäng ungdomar på en lägergård där det börjar hända lite väl konstiga saker....Har någon varit här tidigare som kanske har dött?!
Sitt med och titta för den är riktigt kuslig emellanåt.....
 
 
 
Nu ska vi snart hämta upp pappan i familjen och ta en fredagsmiddag ute på restaurang!
 
Fin fredag
 
//PIllan
 
 


Tillskott i vardagen

 
 
 
Under sommarhalvåret är solbestrålning på huden den viktigaste källan. För att bilda D-vitamin motsvarande ett dagligt intag av 5-10 mikrogram från mat räcker det i juni och juli att vara ute barärmad upp till en kvart två till tre gånger i veckan. Vitaminet lagras i kroppen och det som har bildats av solen kan täcka en del av behovet under vinterhalvåret. (Livsmedelsverket)
 
 
 
 
Idag tipsar jag om lite kosttillskott som jag knaprar i mej just nu!
D-vitamin äter vi hela familjen från september fram till april. Förhoppningsvis har den soliga sommaren gjort att vi har lite på lager i kroppen men det kommer knappast att räcka hela den långa mörka tiden vi har framför oss.....
D-vitamin i mat får vi främst i oss från fisk. Till exempel innehåller lax, sill och makrill mycket D-vitamin. Mjölkprodukter, margarin och matfettsblandningar är också viktiga källor, om de är berikade med D-vitamin. Ägg och kött innehåller också en del D-vitamin.
 
Vi äter ganska mycket varierad kost och främst fisk ger oss naturligt D-vitamin men vi chansar inte utan tar också en tablett var om dagen!
 
 
 
 
 
När man är lite till åren kommen känner åtminstonde jag att lederna börjar kärva och för att bromsa upp och smörja dessa lite extra tar jag denna tablett.

BioCell Collagen II + Hyaluronsyra är ett kosttillskott som innehåller en kombination av  kollagen typ II, kondroitin och hyaluronsyra. Dessa tre ämnen är viktiga för kroppens leder, hud och bindväv.  

Kollagen typ II är det dominerande typen av kollagen i det mänskliga ledbrosket. 

 

Finns bland annat att hitta på Bodystore och Apotea

 
 
 
Mina ständiga följeslagare är magnesium och zink! Även dessa har effekt på muskler och nersystem
Magnesium och zink fungerar bra ihop och bör tas på kvällen eftersom båda dessa mineraler aktiverar kroppens parasympatiska nervsystem, det vill säga nervsystemets AV-knapp
 
 
 
Tar ni några tillskott eller?
 
En får ju försöka påverka sitt mående med dom metoder som finns helt enkelt och om det fungerar eller ej...tja tror man själv på något så känns det i alla fall bra!
 
 
 
//PIllan


Mer av hemmet

 
 
 
 
Tisdag och idag visar jag lite mer här hemifrån
 
Köket är väl bland de platser hemma som jag spenderar mest tid. När vi är "lilla" familjen är det också här vi äter både frukost och middag då köksön rymmer tre matplatser. När Filippa är hemma eller när vi har gäster så dukar vi i matrummet som ligger till vänster i bild utifrån det övre fotot. 
 
 
Jag är fortfarande nöjd med vårt kök som nu har sju år på nacken! I princip allt är från IKEA. Skåp, vitvaror och bänkskivor
 
Köket är ljust och rymligt och i ett av hörnen har vi en gjutjärnspis. Den eldas dock inte så ofta utan är mer som en fin detalj.
Dock har jag vid strömavbrott varit väldigt glad då jag iaf kunnat koka mej kaffe där!
 
 
 
 
 
 
 
I denna vinkeln kan vi se en detalj som dock aldrig åtgärdats och som vi bara låtit vara sedan vi byggde köket.... Så är det väl alltid, att det man inte gör på en gång lätt bara får vara!?
 
 
 
Under diskmaskinen saknas en del av sockeln! Den hamnade nog bland soporna för vi har då aldrig hittat den...
 
 
Att ha ugn och micro i högre höjd tycker jag är toppen och spisen är nära dsikhon och vattnet, bara att vända sig om vid behov.
 
 
 
 
 
Ett annat rum vi hänger mycket i är tv-rummet. Här i soffan landar oftast hela familjen framåt 19.30-tiden och ligger här fram till sänggående....lika hos någon fler?
 
Soffan börjar bli rätt så nedsutten efter sju år och Sessan har givit den en och annan omgång med sina klor! Får se när det blir utbyte av denna :)
 
 
 
Så nu har vi betat av tre rum iaf och det kanske kommer nåt mer framöver!
 
 
 
//PIllan
 


Måndag är väl typ en nystart

 
 
 
 
Ja då var det måndag igen och vi har precis ätit upp middagen.
Spagetti och "köttfärssås" som i det här huset inte innehåller nåt kött alls.... Gör alltid denna rätt med vegetarisk färs och alla mumsar på som bara den!
För övrigt äter vi ofta någon sådan enkel rätt just på måndagar då veckan liksom startar och allt ska vara så vanligt och vardagligt som möjligt. Man smyger igång veckan helt enkelt
 
 
Lite nystart känns det alltid som på måndagar.
Träningsveckan drar igång och jag vill alltid försöka köra nåt riktigt svettigt som en kickstart!
 
Ikväll blir det spinning och lite core-styrka!
 
Hur ser eran måndag ut?
 
 
//PIllan


Nikkis place

 
 
 
 
Idag kikar vi in i Nikkis lilla krypin
 
 
Det har skett en om-möblering här inne och damen har fått en "riktig" säng. Bort med den alldeles för lilla barnsängen Hensvik från Ikea och in med en skön vuxensäng!
 
 
Hennes rum är litet och L-format så det är ganska knepigt att möblera här inne.... Men sängen hamnade längst in i rummet där tidigare garderoben stod och det blev riktigt bra. Här saknas fortfarande lite tavlor till väggarna och en skön matta att gå på.
Sånt där piff som gör allt lite mysigare
 
 
 
 
 
 
Sänghimmeln rök också den tillsammans med barnsängen och istället blev det en vit sängkappa för att få det lite "tjejigt" som Nikki gillar. Lampan med Kina-mönster köpte hon själv på Loppis, N-lampan och askarna är från Jollyroom
 
 
Byrån är lite i minsta laget och rätt så trist men den fyller sin funktion tlls vidare. Kuddar är från HM Home och IKEA
 
 
 
 
 
På andra sidan rummet ställde vi denna hylla som tidigare stod inne hos Filippa.
Det behövdes förvaring för böcker och andra småsaker. I de rosa förvaringslådorna finns tex alla Barbie-dockor och deras  kläder (hon leker dock väldigt sällan med dessa)
 
Till vänster skymtar den lilla skrivbords-hörnan och den är mellan två mindre fönster.
 
 
 
 
 
 
Enhörnings-trenden håller i sig lite till hos mini! Denna är köpt på HM 
 
 
 
 
 
Garderoben står numera där den gamla sängen stod.
Precis bakom är det en gammal järnspis....Denna var så stor och tung så den fick stå kvar och vi byggde istället in den då vi renoverade huset.
Den är täckt med spånskivor som vitmålats. Ovanpå denna skapas ett utrymme för förvaring där vi ställt rosa stora lådor för diverse saker.
 
Precis bredvid kommer man in i hennes rum
 
 
 
 
 
Så här ser entrén ut. Till höger den inbyggda gamla spisen
 
Mattan är gammal och ska bytas ut men alla teckningar, diplom och annat "krafs" har hon själv satt upp och det får såklart vara kvar så länge hon själv önskar!
 
 
 
 
Inte så ofta ni får se hemmet så jag hoppas detta inlägg uppskattas
 
 
//PIllan


Veggie lunch

 
 
 
Fredag!!
 
 
Hejsan
 
Eftersom jag jobbar eftermiddag kunde jag äntligen återgå till rutinen med härlig fredags-spinning följt av trx-pass. Att det dessutom serveras frukost direkt efter avslutat pass gör saken ännu bättre. Så skön stämning dessa fredags-mornar och alla är peppade och på gott humör.
 
 
Väl hemma har jag plockat och dammsugit. Trevligare att ha ett rent hem innan helgen.
Solen skiner och termometern visar ovanligt många plusgrader för att vara oktober! Riktigt härlig fredagsfeeling med andra ord!!
 
 
Idag bjuder jag på ett supergott och enkelt veggie-tips. Dessa grönsaksbollar tillhör ICAs sortiment Gott Liv och visade sig vara riktigt goda!
Jag kokade bara lite bulgur, stekte på halloumi och serverade med ägg, lök,  broccoli, kålsallad och tomater
Supersmaskigt och mättande
 
 
 
 
 
Vi äter ju övervägande vegetariskt eller fisk, inte så ofta rött kött mer än en max två gånger i veckan. Brukar bli till tacos eller när vi vill ha en köttbit typ fläskfilé eller liknande. (undantaget är när bara A och Nikki är hemma för dom äter då väldigt mycket korv....)
 
 
Själv är jag en fiskmänniska och väljer alltid det om det finns att välja på en meny!
 
 
Nu ska jag rodda det sista här hemma innan jag sticker och jobbar några timmar
 
 
//PIllan


Aktiverar rumpan

 
 
 
Hej på er
 
Idag ska vi fokusera lite på våran bakdel, rumpan eller sätet kanske...!
 
 
Då jag berättat om min smärta i just min högra sätesmuskel så tror jag mej nu veta (eller har såklart googlat fram en diagnos...., big no no men va tusan)
 
Långt inne under stora sätesmuskel Gluteus maximus sitter en liten rackare som heter Piriformis. Om dina övriga rumpmuskler plötsligt blir lite lata eller helt enkelt inte kan utföra sina verkliga uppgiften (kan bero på stela höfter) så rycker den lilla stackars piriformis in!
Såklart blir den alldeles uttröttad av att göra de stora musklernas jobb och till slut blir den inflammerad och öm. Detta är precis vad jag tror hänt mig. Kan även komma utav för mycket sittande och även fast jag tränar och rör mej regelbundet så sitter jag ju mestadelen av mina arbetsdagar.
Har därför lagt in ett Stå-schema på jobbet...men gud så tråkigt men men bara att bita ihop!
 
 
 
 
 
 
Innan jag ska träna rumpan brukar jag starta med denna aktiveringsövning
Kan se lite löjlig ut men när man är lika gammal som mej bryr man sig knappast!
 
Ligg på sidan och dra upp knän ca 90 grader
Håll ihop fötterna och pressa/öppna upp mellan knän. Verkligen tryck upp det övre benet samtidigt som du fortsätter hålla ihop fötterna!
Här kör du på en stund och snart känner du hur det börjar brännas där bak!
 
Ligg med stöd för huvudet i handen och luta en aning framåt
 
Sedan är det bara att svänga runt och köra andra benet
 
 
 
 
Höftlyft kan nog vara en av de mest effektiva övningarna för rumpan
 
Med eller utan vikt, jag kör med stången
Lägger övre delen av ryggen på en bänk och fötterna nära rumpan. Stången vilar ovanpå nedre delen av magen
 
Pressa stången uppåt så högt du kan samtidigt som du spänner rumpan
Sänk stången ner kontrollerat
 
Här kan du sedan kämpa på i 10-20 repetitioner innan du tar en vila
 
 
 
 
En stor pilatesboll kan man ha mycket nytta av
 
Släng upp fötterna och lite av vaderna på bollen när du ligger ner på rygg
Pressa upp höften och kniiip!
Sänk höft och upprepa
 
Du kan variera dig med att sätta fotsulorna på bollen och göra samma sak . Det blir lite tyngre och för ytterligare avacemang kan du toppläget rulla /dra bollen in mot sätet och sedan sakta föra tillbaka bollen ut från kroppen igen. OBS Detta är en väldigt tung övning och i dagsläget alldeles för belastande för min lilla överansträngda piriformis!
 
 
 
Hoppas du vill prova lite rumpträning för vem vill ha ont liksom eller kanske till och med drabbas av "Flat butt syndrome"  ??!! he he
 
 
 
//PIllan


Viktig månad

 
 
Välkommen oktober
 
 
Hux flux står det 1 oktober i kalendern och morgonen färgas lite lätt vit av frosten. Solen kämpar dock på så snart har den värmt marken så den åter blir grön igen
 
 
Jag startade denna måndag med stärkande prommenad och skön yoga stund. Bästa starten för kropp och knopp! Dessvärre har jag fortfarande problem med min högra sida...smärtan i bakbenet har nu vandrat en bit upp och lokaliseras just nu i skinkan. Irene justerade ju mej i höften under sensommaren och vi trodde då vi hittat problemet men nu vet jag inte om det kommit tillbaka eller är nåt annat...Ve och fasa om det skulle röra sig om någon disk i kläm!
Nåväl jag drar mej alltid in i det sista att uppsöka läkare så vi får väl se
 
 
Oktober betyder den rosa månaden med fokus på bröstcancer och även såklart cancer i allmänhet.
Igår gick jag och Nikki Walk of Hope för att samla in pengar till barncancerfonden! En skön runda fick vi och jag vann dessutom en fin lykta från Majas cottage. På kvällen såg vi Filmen om Alexander, så gripande! Så mycket livsglädje som avslutades i så mycket smärta....
 
Ikväll sänds Humorgalan till förmån för barncancerforskningen och fler gripande historier att vänta. Viktigt viktigt men jobbigt jobbigt....
 
 
 
 
 
Här har ni Nikkis "lördagsgodis"
Hon skulle absolut köpa Åre choklads Höstmys och senaste Elle för att Margaux Dietz var på omslaget. Hon bara älskar denna influencer och följer hennes dagligen på Insta och youtube!
Kan väl säga att detta blev något att en win win för min del då  all choklad inte riktigt passade Nikkis smaklökar och Elles målgrupp är väl inte riktigt en 8-åring ;)
 
 
Inatt kom A hem efter en vecka i Spanien. Med sig hade han en rejäl förkylning så nu är det fingers crossed att han inte överlåter bacillerna till oss övriga i familjen.....
 
 
 
Nu önskar jag dej en fin start på veckan
 
//PIllan


Pernilla,

Glad prick som njuter av träning, god mat, shopping och min vardag tillsammans med älskade döttrarna Filippa och Nikki plus såklart min underbara A. Hos mig bor också Sessan Söt, hoppas du ska trivas hos oss!






Besökstoppen


© Design av Matilda.
http://mhdesign.blogg.se