Glasstajm och massor med jobb

 
 
 
-Kom nu barn, jag har gjort marängsviss!
 
 
 
 
Snacka om att jag är helt dagvill just nu.....men det är alltså fredag, trevligt!
Är inne i en riktig jobb-period och kliver inte av förrän nästa torsdag. Dagarna går i ett och det blir liksom inte att jag riktigt reflekterar över vilken veckodag det faktiskt är....
 
Semester får jag v 30 så det är ett tag kvar.... Men då ska det verkligen njutas av lediga dagar och bara vara!
 
 
 
Förmiddagen har ägnats åt rensning av Filippas lådor och skåp. Jag och min mamma har hjälpts åt (Filippa vilade men hon tog vid då jag slutade) Det är nog bra om hon får kolla igenom allt själv för ni som känner mej vet att jag är helt obarmhärtig då det kommer till rensning!! Har knappt någon sentimentalitet alls då det kommer till papper, brev, skolarbeten, teckningar och saker.....
 
Vissa saker vill jag såklart ha kvar men jag gör mej mycket hellre av med saker än samlar på hög!
 
 
 
 
-Ja vi kommer!!!!
 
 
Kolla in blicken på dessa två när dom fick syn på marängsvissen :)
 
 Bilderna är från midsommarhelgen och jag tänkte göra en riktig hög med glass, jordgubbar, grädde, maränger och chokladsås men jordgubbarna var helt slut då jag skulle köpa!!
 
Istället blev det en sviss med olika meloner och hallon vilket blev riktigt gott!
 
 
 
 
-Mmmmm när får vi börja ta??!
 
 
Nelly och Nikki med drömmande blickar
 
 
 
-Nu lassar vi på rejält!
 
 
 
 
 
Hoppas ni har en riktigt fin fredag själv kryper jag in på jobbet
 
//PIllan


Klimatsmart och billigt

 
 
 
God morgon på er
 
 
 
Vaknar med en härlig lättad känsla för nu är Filippas lägenhet tömd och urstädad! Vi åkte igår morse kl 06 och rullade in på gården hemma igen 18, så precis 12 timmar tog det allt som allt!
 
 
 
Det var svettigt kan jag lova och att köra den långa vägen som är rätt så kringelkrokig (den "vanliga" vägen är under arbete så den går inte att åka) med släp tar sin tid.... Som tur var hade vi på hemresan underhållning i form av fotbolls-matchen på radion! Alltså hur spännande och radio-kommentatorerna är ju helt galna, så mycket lustigheter som flög ur munnen på dem :)
 
Här hemma hade min mamma lagat en god middag som vi glupsade i oss och sedan var det urlastning....ni anar inte hur mycket saker och möbler vi har här hemma nu!
Skulle behöva ha en rejäl loppis!
 
 
 
 
 
Idag tänkte jag tipsa er om att handla lite mer klimatsmart och Billigt!
 
Den kombon måste man ju älska
 
 
 
Min senaste leverans innehöll massor med kokosvatten, den perfekta törstsläckaren i sommarvärmen, köpte både med citron och annanas. 12 pack för 49 pix
 
Massor med snacks för salt vill man ju också ha i värmen....påsarna kostade 5 kr!
Oliver, majskakor, kokos-chips, godis, salladsdressingar och lite annat plock
 
Matsmart är ju såklart hemsidan och just nu fick man fri frakt på sin första order såg jag KLICK
 
 
 
 
 
Matsmart säljer mat som annars skulle ha slängts, det kan bero på överproduktion,förpackningsbyten eller ett bäst före datum. Ett bäst före datum innebär ju inte att maten är dålig (till skillnad mot sista förbrukningsdag)
 
 
När du handlar och lägger varorna i din "korg" så kan du samtidigt hålla koll på hur mycket av din leverans -låda som är fylld. På så sätt kan du reglera antal kollin.
 
 
 
 
 
Nikki var dock inte helt nöjd att jag köpt lakrits..... men se det är den här mamman! Mohahahaha det är ju sånt som jag älskar!
 
 
 
 
 
Nu önskar jag dej en skön torsdag
 
//PIllan


På G igen!

 
 
 
 
God morgon måndag
 
 
Ja nu verkar det som om sommaren ska göra ett rejält omtag denna veckan och meteorologerna lovar sommar igen! Härligt, många går ju dessutom på semester nu så bra tajmat!
 
Själv får jag jobba några veckor till men bara det är sol och varmt så känns det mycket lättare.
 
 
 
Dessutom hoppas jag att jag är på G igen med min träning, att jag ska hitta tillbaka till min vanliga ork och energi..... Jag får verkligen tvinga iväg mej men efteråt är jag nöjd och glad.
Två styrkepass fick jag till förra veckan.... För mej som är van att träna 6 dagar i veckan känns det lite fjuttigt men ändå så måste jag nu känna mej tacksam. Tacksam över att jag orkade och gjorde det!
 
 
I morse vaknade jag strax före 06 och klev rakt upp och stack ut och sprang och avslutade med yoga på altanen, detta som jag ju älskar. Jag får inte ligga kvar och tänka för mycket för då kommer motståndet, nej bara göra det direkt!
 
 
Man ska ALDRIG jämnföra sig med andra, alla har olika förutsättningar. Men eftersom jag har mej själv och rätt höga träningskrav (hade tidigare...) så får jag nu kämpa för att komma tillbaka dit. Men det är ju mina egna krav och ingen annans så därför känns målen ändå rimliga, för mej.
 
 
 
På onsdag åker jag, min pappa och Filippas pappa åter till Falun för att flytta ur hennes lägenhet. Städa och "stänga ner" den delen av henns liv. Känner att det kommer bli jobbigt, flytta är bland det jobbigaste (tyngsta med möbelflytt och städning ).... men när det är klart kan jag lägga det på hyllan och verkligen andas ut!
 
 
 
 
Hoppas ni får en skön start på denna veckan
 
//PIllan


Midsommar

 
 
 
Hoppas ni alla haft en bra midsommarhelg!
 
 
 
Vi startade upp själva aftonen med en golfrunda med vänner men herrejisses så det stormade.... Fy tusan inge kul alls och jag som har svårt att hålla koncentrationen i vanliga fall släppte alt vad golfspel heter . Nä den rundan kan vi spelmässigt lägga direkt till handlingarna.
 
Kvällen tillbringades med middag hos vänner, sill först, grill sedan och avsuta med jordgubbstårtan! Traditioner...traditioner!
 
 
 
 
Igår hade vi bjudit in för fotbolls-middag och vi var verkligen tokpeppade!
Vännerna kom med en stor sverigeflagga på biltaket och vi hade flaggat här hemma, klätt oss i blått och gult etc
 
Vi åt plockmat med stark midsommar-koppling, ja typ laxar, röror med räkor, några sill-sorter, havskräftor
 
Mumsigt som alltid med plockmat!
 
 
 
 
 
God drink
Bara häll flädersaft i botten på glaset, i med is och  en citronskiva och fyll upp med Prosecco!
 
Fresch and simple!
 
 
 
 
 
 
 
 
Ja peppen höll ju i sig hela matchen och nästan alla övertids-minuter innan rullgardinen drogs ner.......! Fy vad snöpligt och det var väldigt högljutt här hemma med hårda ord kan jag lova...
 
 
Så ja glädjestämningen dog och vi gick väl och nattade lite tidigare än tänkt kanske ;)
 
 
 
 
Ha en skön söndag
 
 
//PIllan


Middag på Banken

 
 
 
 
 
Vi tar ett skutt tillbaka till förra fredagen igen och själva studentdagen.
Efter alla aktiviteter som studenterna hade under dagen så var det dags för mat med sina familjer och vänner. Vi hade då bokat bord på restaurang Banken som är väldigt bra!
 
 
 
Det var Filippa, Nikki, Jag och A, mina föräldrar, Filippas pappa och farmor och gudmor Kamilla.
 
 
Jag och Kamilla gick dit och satte oss redan en timme tidigare för att sippa på varsitt glas vin vilket var lungt och skönt.... Fin miljö och trevlig personal.
 
 
Vi åt sedan toast med smögenröra innehållande både lax och räkor, till varmrätt åt hälften biff och andra halvan av gänget fisk (som var så god)
 
Efterätten bestod för mig av creme bruleé och för andra glass med olika bär.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Filippa bytte klänning till middagen och hade en klänning som jag köpt för länge sedan. På dagen hade hon en figursydd vit klänning som ni skymtat i tidigare inlägg. Vi hade även köpt en kort jumpsuit med spets så att hon skulle ha några ombyten att välja mellan!
 
 
Tänk att här satt hon med lunginflammation och kämpade.... stackarn! Hon är fortfarande sängliggandes och jag hoppas vi får provsvaren för levervärdena under dagen!
 
 
 
 
Finns det en creme bruleé på menyn väljer jag nästan alltid detta. En riktig favorit när det kommer till efterrätt men egentligen är jag en förätts-människa alla dagar i veckan! 
 
 
 
 
 
Idag har vi traditionellt midsommarväder här hos oss med grått, runt 12 grader och regn......vi har faktiskt inte några större planer alls inför helgen. Känner mej så trött på matlagning och festligeheter just nu!
 
En golfrunda med vänner i morgon bitti och sill-lunch är väl det som är spikat, sen får det nog bara bli lite soft umgänge.
 
 
Ha en fin midsommarafton och helg vänner!
 
 
//PIllan


Orolig natt

 
 
Här hemma har vi så många fina blombuketter som pryder borden efter studentfirandet. En riktig lyx!
 
 
 
 
 
Ja den gångna natten blev en orolig historia. Filippa hade hög feber och grät av värk i öron, huvud ja hela kroppen kändes nog som glas!
 
Jag la mig i rummet intill henne så jag kunde stiga upp med jämna mellanrum då jag hörde att hon var dålig och ojjade sig i febertopparna. Usch detta är inge kul och jag tycker verkligen så synd om henne!
 
 
 
 
Hon skulle ju ha börjat jobba i övermorgon på Hussborgs herrgård men det är ju tyvärr helt uteslutet, nu är det VILA med stora bokstäver som gäller!
 
 
 
 
 
Min stora lilla skrutta♥
 
 
 
 
Nikki däremot är det full fart på och hon medverkar just nu på det årliga golflägret.
Jätteroligt och väldigt bra ordnat med lunch på herrgården och träning mella 09-15. Bra att hon gillar det och bra med aktiviteter för sommarlediga barn!
 
Eller ledig är hon inte ännu för jag och A jobbar i ganska många veckor till så nästa vecka blir det fritids för mini.
 
 
 
 
Ha det så bra (i blåst och regn...)
 
//PIllan


Studentmottagning och lunginflammation

 
 
 
 
 
Då blir det ett litet skutt fram till söndag eftermiddag då vi hade studentmottagning här hemma för Filippa.
Vi hade självklart tänkt att solen skulle skina och det skulle gå att sitta ute men så blev det inte.... Vi fick snabbt möblera om på nedervåningen för att få plats med alla gäster! Vi var runt 30 personer men det gick fint.
 
 
 
Vi bjöd på en buffe´med bland annat marinerad fläskfilé, gravad, kokt och rökt öring, olika fiskröror, potatissallad, olika grönsallader, gaspacho, foccacia, fröknäcke, olika pajer, meloner etc
Till detta serverades bubbel och vin.
 
 
Det åts och smaskades men ändå blev det en hel del rester så i eftermiddag så har vi haft vänner över på mat igen och fotboll :)
 
 
 
 
 
 
 
I alla fall så blev Filippa väldigt trött under fredagens student. Hon orkade till exempel inte gå med i hela paraden och såg ganska hängig ut... Hon gick ändå ut på kvällen men på lördagen hade hon fått feber . (körtel-feber kan ju sitta i väldigt länge...)
 
 
Under gårdagen så kom hon upp och duschade men precis innan gästerna anlände så låg hon bara på golvet och var febrig igen. Jag sa att hon fick ligga kvar om hon ville och att gästerna fick komma ändå men hon samlade kraft och medverkade.
 
 
Under natten har hon varit riktigt dålig och i morse ringde jag vårdcentralen så hon fick komma direkt.
Hon hade en remiss för att ta nya leverprover och man undersökte även henne grundligt.
 
Nu upptäcktes att hon även fått lunginflamm
ation!!!
 
Förstår hur mycket hon råkat ut för inom loppet av knappt en månad...halsfluss, körtelfeber och nu detta!
 
Inte undra på att hon var dålig och jag fattar inte att hon orkade gårdagen.... Nu är det en ny penicillinkur och sedan nya läkarundersökningar!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Här har ni mej i full färd med att servera bubbel till gästerna
 
 
 
 
 
Filippa (så blek om nosen ) Matilda och Kalle.
 
Matilda har ett år kvar på sin lärlingstid innan hon är färdig frisör och Kalle är alpinist som Fillan och går i Järpen. Men han har valt att dra ner studiefarten och pluggar ett år till innan han får ta student!
 
Filippa har verkligen kämpat hårt och klarat både plugg och slalom på tre år och hennes betyg var fantastiskt bra, jag är verkligen imponerad!!
 
 
 
 
 
Tårta till många! Sådan rice crisp tårta med vanilkräm är SÅ god!
 
 
 
 
 
 
 
 
Presentöppning och hon fick verkligen många fina gåvor, hon var väldigt glad och nöjd!
 
 
 
 
Vi avslutar med en bild på kökspersonalen, eller man kan säga att han tillhör "disken" för att laga mat håller han sig ifrån... :)
 
 
 
Nu ska Filippa få vila och äta nyttigheter så hoppas jag verkligen att hon får tillbaka sitt immunförsvar snart och är på benen för sitt "nya liv"  !!
 
 
 
//PIllan


Hon har tagit studenten!

 
 
 
 
 
 
Hej på er
 
 
Här kommer ett gäng bilder på vår alldeles egna nybakade student! Jag blir så lycklig då jag tittar på bilderna och jag känner hur mungiporna åker upp till öronen för varje bild :)
 
 
Jag delar upp studenten i flera inlägg för det blir så mycket annars...
 
 
Här har vi precis tagit emot Filippa utanför skolan och det var runt 200 studenter som sprang ut klassvis.
De har under hela maj månad tävlat om att få springa ut först och Filippas klass vann överlägset med drygt 900 poäng så vi fick se dem dansandes på scenen först av alla!!
 
 
 
 
 
 
Vi stod bredvid Lovisas familj och tjejerna har ju verkligen funnit varandra under dessa tre år och är numera som piff och puff!
 
Helt underbart att få dela och se deras glädje och jag blir nästan lite tårögd bara jag skrivet detta...
 
Älskar er!!!!
 
 
 
 
 
LOLLO & FLIPPSON ♥
 
 
 
 
 
 
Här har vi stolta lillasyster ca 30 minuter innan studenterna kom.
 
Sedan var det "knökfullt" med människor att trängas med.
Konfettin sprutade, champagnekorkar flög och musiken pumpade. SÅ härlig stämning och Nikki var helt fascinerad!!
 
 
 
 
De tre musketörerna!
 
 
Lollo, Flippson och Limpan aka Lovisa Filippa och Linn som kämpat och kamperat ihop i tre år, konkurerat i pisterna, peppat varandra, brutit ben, slitit knäskålar ur led, dragit korsband etc ...
 
Men nu står dom här, redo för vuxenlivet och starka inför kommande utmaningar
 
Underbara tjejer!
 
 
 
 
 
 
Min älskade unge jag är så stolt över dej!
 
 
 
 
Sedan var det dags att kliva upp på flaket för en tur på stan, dansa och njuta!
 
 
Efter detta samlas alla Faluns ca 1000 studenter och går parad genom stan, så häftigt att se för det var verkligen paraden som aldrig tog slut! Trumslagare, dans och ett hav av vita mössor ringlade sig fram
 
 
Som om detta inte var nog så var torget nedanför kyrkan sedan belamrad av de häftigaste bilar ni kan tänka er! Allt från sprillans nya Porschar, Ferraris, Limosiner till helt fantastiska gamla amerikanare där studenter sedan hoppade in och cruisade ut i solen!!!
 
 
 
En helt underbar dag och jag känner mej så glad och lycklig att Filippa har klarat studenten!
 
 
Återkommer med mer inlägg men nu ska här lagas mat!
 
 
//PIllan


Första klass är slut!

 
 
 
SOMMARLOV
 
 
 
Tittar in en snabbis med rykande färska pics på mini som precis haft sin avslutning
 
Det bjöds på sång och tal och allt avslutades med ett riktigt kak-kalas innan vännerna fick säga hej då till varandra och fröken. 
 
 
 
 
 
 
Nikki var som en liten pastell-karamell med rosa outfit från HM
 
 
 
 
Nu ska jag packa det sista och INTE glömma något...!
 
//PIllan


Ofrivillig viktnedgång

 
 
 
 
 
Ja det där med vikt är ju ett känsligt ämne hos många. Jag äger själv ingen våg men väger mej kanske en gång i halvåret hemma hos mina föräldrar. Egentligen tycker jag att en siffra på vågen är ganska så ointressant utan det viktiga är att känna sig stark och välmående!
 
Alla vet vi ju också att vi inte ska dra på oss extra övervikt då det kan leda till diverse sjukdomar och i det syftet kan det väl vara OK att ibland hålla lite koll på sin vikt. Men som sagt att äta bra och röra på sig då och då och istället känna efter hur du mår är det bästa tycker jag.
 
 
 
 
 
I alla fall så ställde jag mig på vågen i lördags när jag duschade hos mina föräldrar och jag hade tappat 3 kg.... detta var inte alls min önskan då jag vet att tappet beror på att jag inte har styrketränat på nästan 3 månader. Jag blev ju först sjuk där i april och sedan åkte vi till Spanien.
När jag kom hem så har jag verkligen inte tränat alls som jag brukar utan bara gått på nåt ströpass och då ofta spinning eller mina egna aerobics-klasser....
 
Dessutom har jag känt mej omotiverad eller liksom trött och med en inre stress... Sa till A att jag vet ju att energi får jag om jag åker och tränar men när jag tänker att jag ska träna så känns det lite "övermäktigt"! Detta har förmodligen med att göra att jag är stressad, först över att Filippa blev sjuk och nu sedan med allt inför studenten och sedan att vi ska flytta hem henne. Mycket som ska fixas och träningen får helt enkelt vänta tills detta är över.
 
 
 
 
 
 
Visst jag kör lite träning här hemma och försöker göra enkla pass som går snabbt så jag underhåller kroppen men den där tyngre styrketräningen får jag ta tag i snart igen.
 
Yogan hjälper mej att finna ro och andas och det är en viktig del av mitt liv, den stäpper jag inte även om jag känner mej stressad!
 
 
 
Den här veckan kommer bloggen att få vila från och med detta inlägg. Jag måste helt enkelt nyttja dygnets timmar åt annat nu. Men till veckan kommer jag förhoppningsvis att återkomma med full kraft och massor med härliga inlägg med nybakad student, god mat och festligheter!
 
 
 
Stay tuned
 
//Kram PIllan


Min dag

 
 
 
 
 
10 juni
 
Ett datum som för mej innebär att jag får fira att ännu ett fint år har passerat och som vanligt känner jag tacksamhet! Jag hoppas att många många fler ska få komma och gå
 
 
 
Jag har inte firat nåt våldsamt utan har haft lite gäster här på fika under dagen och så åt vi middag på restaurang med mina föräldrar.
Hade tänkt att jag skulle träna eftersom det är mitt bästa men nope jag slappade och har bara hängt här hemma och till och med tagit en lite tupplur under eftermiddagen!
 
 
Skönt så
 
 
 
 
 
 
Presenter har jag fått bland annat ett par skor, en blus fråb Carin Wester, presentkort och en hel massa italienska delikatesser och en fin bricka att lägga upp härligheter på!
 
 
 
 
 
 
Lilla fröken finemang i ny fin klänning dagen till ära. Hon dissade dock mamman en stund och gick på bio med kompisar. Senaste Lasse-Maja filmen som tydligen fick två tummar upp!
 
 
 
Nu ska jag gå och sussa och i morgon har vi måndag igen
 
 
//PIllan


Badmintonfest 2018

 
 
 
 
 
 
Numera en tradition är den årliga badminton-festen hos vännerna Nicke och Carina. Det bjuds på mat och dryck och sedan följer en rafflande turnering på gräsmattan med den där raketsnabba lilla fjäderbollen!
 
 
 
I år hade jag och A väldigt dåligt med krafter för vi kom nog sist skulle jag tippa.... vi får väl skylla på att vi gått en golftävling timmarna innan och orken var slut ;)
 
 
Hur som helst så hade vi supertrevligt hela gänget och njöt av den underbara juni-kvällen.
Nikki hade kompisen Bob och dom två hade en hel del bus för sig. Hon hänger oftast med oss när vi är på festligheter och det är ju toppen om det finns nån liten kompis att hänga med!
 
 
 
 
 
 
Här satt vi i solskenet och njöt av bubbel och skratt!
 
 
 
 
 
Kolla in "svansföringen" på mej och på Philip på andra sidan nätet!
 
Hahah ja det gäller att ha snabba ben och kunna sträcka sig efter den där lilla snabba rackaren till boll!
 
 
 
 
 
Nikki och Bob vilar i skuggan mellan bus och lek
 
 
 
 
Olika korvar lades på grillen - alltså det är bra gött med körv ibland!
 
 
 
 
Nikki och Bob sprang över till grann-ungdomarna och joinade dem för ett litet dopp
 
 
 
 
Värdparet och även bästa vännerna Nicke och Carina
 
Nicke som dessutom vann dagens golftävling tillsammans med Bosse! Hatten av och dom spelade riktigt bra då jag och A gick i samma boll som dem!
 
 
 
 
Anna och Philip som var ungdomarna i gänget var väl också dem som hade mest spänst och ork!
 
 
 
 
 
Tack för en supertrevlig kväll, vi tar revanch nästa år!
 
 
 
//PIllan


FinFin Fredag!

 
 
 
 
Yes äntligen kom solen och värmen tillbaka till mej igen, Tackar!
 
 
 
Jag jobbade förmiddag men sedan blev det swisch hem och njuta på altanen...ja ja gräsmattan fick sig en avrivning också, kan liksom inte slappna av förrän allt är tip top, sån e jag!
 
 
Älskar vår stora altan med den fantastsika utsikten över vattnet och jag är så nöjd att jag har möjligheten att få sitta här ute och bara mysa och helst då i varmt väder.
 
 
Den här utemöbeln är snart ett helt kapitel för sig... Hur många år har jag inte sagt att i år ska vi skaffa en ny men lik förb... står den här gamla kvar?
Saken är den att möbeln är superskön att sitta i med stolarna som går att fälla tillbaka efter man ätit och jag har i ärlighetens namn inte hittat någon som riktigt fallit mej i smaken. Eller jo det har jag kanske men dessa har varit i en prisklass långt över vad jag är beredd att lägga.... 
 
 
Nä nu har jag tills vidare investerat i en ny stor matta och köpt en stor linneduk för att piffa upp den gamla trotjänaren istället ;)
 
 
 
 
 
 
Däckstolarna älskar jag, här sitter jag ofta och gärna och jag har alltid gillat den här modellen. Är ett stort fan av lite New England-style under sommaren!
 
 
 
 
 
Ja här har ni den gamla möbeln som får stå kvar ett tag till....
 
Mattan är som sagt ny och den hittade jag här KLICK
 
 
 
 
 
 
Den här lilla damen har jag barnvaktat hela eftermiddagen, eller det är suveräna" babysittern" Nikki som fixat det mesta... jag har mest servat med glass och mat sedan har Nikki underhållit Tilda i flera timmar och jag gissar att hon somnar sött ikväll!
 
 
 
 
 
 
 
 
I morgon bitti ska jag och A spela årets första golftävling tillsammans. Två manna scramble och det ska verkligen bli kul och trevligt (hoppas jag...) Vi har turen att gå i en boll med vänner, tummen upp!
 
 
 
Direkt efteråt är vi bjudna på årets badminton-fest hos vännerna Carina och Nicke så i morgon blir det en riktigt aktiv lördag, me like!!!
 
 
 
//PIllan


God morgon sjätte juni

 
 
 
 
 
Sveriges nationaldag
 
 
 
 
Ja det är väl inte nåt större firande för min del denna lediga dag...nä jag jobbar på här hemma med bakning, städning, tvätt och annat pyssel, precis som en helt vanlig dag!
 
Vädret är ju fortfarande så trist så då får jag liksom en dipp i att ge mej ut på roligheter, knäppt men så är jag.
 
 
 
Frukosten fick bli lite extra god denna morgon istället med härliga hallon, fet krämig yoghurt med keso och färska små söta persikor och kokos. Svart kaffe, ägg och en gul smoothie
Jag och Nikki mysde med detta i morse då A är och spelar golf idag. 
 
 
 
 
 
 
 
Extra god frukost denna nationaldag!
 
 
Middag blir kokt färskpotatis, matjesill, gräddfil med gräslök, en hård knäckemacka och efteråt svenska smarriga jordgubbar. Det är riktig festmåltid enligt mej!
 
 
 
 
 
 
 
Hoppas ni har haft ett lite festligare firande och att solen skiner på er!
 
 
//PIllan


Studentfix och isvindar

 
 
 
 
 
Hej på er
 
Ja den härliga sommarvärmen blåste snabbt sin kos i min del av landet.....Termometern gjorde en djupdykning och hamnade på runt 10 grader och de där dumma sibirienvindarna! Usch nu hade vi ju hunnit vänja oss med det där härliga medelhavsvädret
Fingers crossed att värmen gör en snabb comeback för nu stundar ju snart avslutningar och student!
 
 
 
Jag har i alla fall varit på en shoppingrunda idag och prickat av inköp inför Filippas student. Presenter, och atiraljer som ballonger, servetter, glas, serpentiner, dukar och sådant
Hoppas så att festen kan hållas utomhus för vi blir ett ganska stort gäng som ska fira Fillan!
Hennes studentmottagning kommer att vara på söndagen eftersom hon går ut I Falun nästa fredag och då är det bara de närmaste som åker ner. Där går vi ut och käkar på restaurang och sedan ska hon ju fira med klasskompisarna. Lördagen går åt att fixa allt här hemma .
 
 
 
 
Nu ska jag och Nikki ha lite mys i soffan efter hennes golfträning och min aerobics
 
I morgon är vi lediga och ska väl fira lite nationaldag!
 
//PIllan


Magnum med tjejerna

 
 
 
Magnum Mandel med melon och jordgubbar blev gårdagens efterrätt.
Jag kan erkänna direkt att de gånger jag ätit en Magnus-glass kan räknas på en hand.
Ni som känner mej vet att jag inte är någon choklad-älskare...mina tjejer däremot gillar glassen jättemycket och choklad innehåller den.. Stoora bitar!
Jag åt mycket frukt och en klick med glass och visst smakade det gott i sommarvärmen!
 
 
 
 
 
 
Hej på er
 
Skönaste söndags-starten fick jag mej tidigt i morse.
Vaknade strax efter 06 och Nikki sussade sött där bredvid mej. Jag tassade upp och slängde på mej träningskläderna, halsade ett glas med vatten och snörade på mig löparskorna.
 
Jag är ju absolut ingen löpare men ibland så.... Sprang hela varvet ca 4,5 km utan att det kändes ansträngande alls faktiskt! Det enda som "skavde en aning" var mitt gamla löparknä på höger ben. Detta är även en av anledningarna till varför jag så sällan springer..... 5 km är liksom max innan den gör riktigt ont!
 
 
Men jag fixade det
 
 
Min målbild hela rundan är att få komma hem och yoga efteråt, den tanken får mej verkligen framåt. Jag vet hur skönt det kommer att kännas och det peppar mej
 
 
 
 
 
 
Väl hemma på altanen så kunde jag slänga av mej skor och tröja, rulla ut mattan och njuta av en underbar yoga-stund i solen!
 
Bästa starten
 
Nikki sov fortfarande och jag hann både duscha och dricka kaffe innan hon kom ned för trappan! Jag hade sagt till henne redan på kvällen att jag eventuellt skulle vara borta då hon vaknade men att Filippa ju var hemma och att jag max var borta 35 minuter!
 
 
 
 
Förmiddagen har jag ägnat åt det eviga sommar-görat dvs rensa rabatter och klippa gräs. Ändå så skönt att få röra på sig och samtidigt njuta av solen för att ligga helt stilla orkar jag inte med nu för tiden.
 
Nu är det dags att krypa in på jobbet
 
 
 
 
Hoppas ni har en skön söndag
 
//PIllan


Grönt är skönt & Vintage

 
 
Här sitter jag och sträcker på benen...i en helt naturlig posé!
 
 
 
 
 
 
 
 
God morgon på er
 
Hoppas ni alla kan njuta av helgen och tar till vara på det underbara vädret.
Kanske någon som ska springa Stockholm maraton idag...eller hejja på någon ni känner, eller tillbringa dagen vid vattnet med vinden i håret, umgås med härliga vänner över ett glas kallt bubbel, ligga i hängmattan och läsa eller kanske pyssla i trädgåren.
 
Hur som så gäller det att leva i nuet och verkligen njuta här och nu. Tänk för bara några månader sedan när vi (läs främst jag...) spottade och fräste över all snö som skulle skottas , då var det just precis det här jag såg för min inre syn!
 
 
JUNI är här och detta är verkligen min månad, älskar!
 
 
 
 
 
 
Alltså här har vi vintage och återbruk i rakt nedstigande led.
 
Dessa gröna sköningar trippade min mami runt i på 70-talet och jag har använt dem under många år ...tror jag plockade fram dem första gången då vi skulle klä ut oss till hippies i tonåren och sedan efter några år såg jag dem med nya ögon och började använda dem för att de var snygga.
 
Nu har jag återigen plockat fram dem just för att de är snygga och supersköna!
 
Återbruk  
 
 
 
 
 
 
Liljor till bordet som förhoppningsvis slår ut när som helst!
 
Nu är det blomdoft i varje rum som gäller - syrener, liljekonvaljer, liljor.... som sagt ta vara på nuet och allt som växer ute!
 
 
 
 
 
 
Den fina klänningen kan man nästan kalla vintage för den har nog femton år på nacken skulle jag gissa...bra kvalité måste det vara för den är väl använd.
 
Jag köper sällan sommarkläder, nåt plagg per sommar kan det bli men de flesta har många år på nacken. De klänningar jag köper försöker jag hitta i ett snitt som går att använda i många år. Det är ju så sällan det är så här härligt väder och man kan använda dem....
 
 
Är i alla fall på jakt efter nåt snyggt till studenten och jag tror jag hittat den, en korallfärgad klänning från Saint Tropez.
Titta här KLICK  och ge mej gärna tumme upp eller ner! Har inte klickat på köp ännu...
 
 
 
 
 
 
Ha en härlig lördag
 
//PIllan


Pernilla,

Glad prick som njuter av träning, god mat, shopping och min vardag tillsammans med älskade döttrarna Filippa och Nikki plus såklart min underbara A. Hos mig bor också Sessan Söt, hoppas du ska trivas hos oss!






Besökstoppen


© Design av Matilda.
http://mhdesign.blogg.se