Semester och sommarhår

 
 
 
 
Välkommen underbara efterlängtade semester!
 
 
Dryga fem veckor av ledig tid ligger nu framför mina fötter..... Ja jag var ju ledig och hade semester i början av maj också då vi var i Spanien i två veckor .... den som spar han har....ja semesterdagar alltså!
 
 
Jag gillar verkligen mitt jobb och framför allt mina arbetskamrater men man känner ändå att det är så skönt att få lämna bygget några veckor under sommarhalvåret. Ladda inför den låånga hösten och vinter.
 
 
 
 
Direkt efter jobbet hämtade jag Nikki som även hon nu går på sommarlov från fritids och till hösten väntar första klass och den "riktiga skolan"
Vi begav oss till frisören för en rejäl uppfräschning och det blev minsann en decimeter på varje huvud som kapades! Nikkis hår hade blivit så himla långt och då hon är väldigt hår-öm så blir det en mindre kamp vid hårbostningen.... skönt med lite kortare hår nu i sommar.
 
 
Även jag kapade och fick en luftig busig "lob". Härligt och fräscht då håret genast ser så mycket friskare ut!
 
 
 
 
 
 
 
 
Vi har hunnit med att "rancha" på golfbanan också efter jobbet. Filippa skulle ändå ha skjuts dit då hon jobbar ikväll så jag och mini slog några hinkar i det ljuvliga vädret!
Alltså det är verkligen sommar nu och jag bugar och tackar för detta!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Härlig grillmiddag på restaurant blev det som avslutning på fredagen och en inledning på semestern!
 
 
 
 
//PIllan


När det äntligen blev sommar!

 
 
 
 
Yes idag kom äntligen sommaren till min del av landet och vi slängde av oss kläderna, blandade blixtsnabbt en hallon-smoothie och sjönk ned i varsin solstol här under förmiddagen!
 
 
 
Som jag längtat..... då bara släpper man allt man har för händerna eller tänkt att göra och njuter av nuet på riktigt alltså.
 
 
Samma har vi tänkt göra i morgon, förmiddagen ska ägnas åt slapp i solen och kvällen åt jobb..
 
Filippa är så snäll och ställer upp som barnvakt åt sin lillasyster och lagar mat och fixar ♥
 
 
A är på fiskeresa och jag jobbar som sagt fram till och med fredag sedan blir det VACAY
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hoppas solen skiner på dej med!
 
 
//PIllan


Tjejdag, tjejdag hela dan

 
 
 
 
En riktig heldag med mina två tjejer, vilken lycka!
 
 
 
Vi har shoppat (mest Nikki som är något av en shopoholic....) fikat massor med gotti, shoppat lite till, strosat i solen (jo den sken faktiskt ) och en och annan stormby!
Till slut strandade vi vid ett bord på Pinchos och där blev vi sittande tills vi riktigt mätta rullade hem till landet igen!
 
Nikki hade aldrig varit på Pinchos och som jag trodde gillade hon det väldigt mycket, både maten, godis-drinkarna och cirkus-temat! Dom där "giftiga" godis-drinkarna får mitt hår i nacken att resa sig, hujedamej vilket påhitt ;)
 
 
Vi åt sötpotatispommes med chiliaioli (varje gång på Pinchos) rödbetor med chevre, quesadillas, svamprisotto, friterad halloumi. Nikki åt en barnmeny med miniburgare, pizza-rulle och crispy chicken.
Då rätterna jag valde är så pass feta så blir jag mätt på tre små rätter!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nu blir det pemiären av Allsång på Skansen här hos oss
 
 
//PIllan


Sista veckan innan semester

 
 
 
 
Ja då var det måndag och midsommar har passerat
 
Eftersom jag jobbat hela helgen så har jag inte alls något spännande att bjuda på..... I lördags efter jobbet tog jag och Filippa och drog varsin filt öer huvudet och sedan låg vi där och kurade och hörde regnet smattra på rutorna....hela kvällen!
Usch och fy sicken trist midsommardag!
 
 
 
Söndag morgon sken solen och jag vaknade utvilad och pigg så jag skyndade mej att snöra på mej springskor och stack ut på en riktigt tidig runda, skönt! Hemma igen blev det en stunds yoga också.
 
 
Nu har även måndag infunnit sig med jobb och nu slapp innan middag. Fick följa med Filippa till läkaren för hon blir inte kvitt sitt halsont (hållit på över en månad) och nu har hon även fått ögoninflammation! Salva skrevs ut men halsprov visade inget....
Jag proppar i henne mat av högsta klass och alla tänkbara vitaminer plus att hon vilar och vilar och vilar lite till! Kan inte förstå att hon aldrig blir frisk!?
 
 
I morgon har jag i alla fall lovat tjejerna att vi ska ta en shoppingrunda och efterföljande besök på restaurang så vi har nåt skoj att hitta på. För alltså vädret..... helt grått, regn och typ 12 grader, buhuuu jag blir så less på detta !!!
 
Jobbar sista veckan nu och på fredag går jag på fem veckors semester så då hoppas jag att sommaren äntligen kommer till mellersta Sverige också!!
 
 
 
 
 
 
 
Lätta luncher och middagar med goda sallder som går snabbt att svänga ihop efter en dag på stranden!
 
 
 
 
 
 
Inta ryggläge i hängmattan med en bra bok eller bara ligga och sakta gunga i takt med vinden!
 
 
 
 
 
Plocka ängsblommor och fixa i vaser och krukor varje dag
 
 
 
 
Hänga på playan och bara vara en "cool cat" helt enkelt utan några måsten som väntar!
 
 
 
 
Ha de
 
 
//PIllan


Midsommarmys

 
Uppdukat för en riktigt mysig kväll
 
 
 
 
 
 
Ja eftersom både jag och Filippa jobbar i midsommarhelgen så fixade vi lite mysigt redan under torsdags-kvällen. Ostar, kex en röra med räkor och parmesan, lite chips en grön drink och en hallon-slush. Plus premiären med Ernst i rutan. Han skötte sig som vanligt galant och vilket härligt soldäck dom fixade där nere vid vattnet, drömläge!
 
 
A och Nikki har åkt till fjällen för att spela en golftävling och mini ska vara med vänner så jag och Filippa körde igång med ett skönt gym-pass igår innan vi högg in på godsakerna.
Orkade dock inte sitta uppe så länge för i morse ringde klockan tidigt tidigt för min årliga golfrunda. Jag och Ove spelar varje midsommarafton och slår ut på första tee kl 08.00 PIIP!
Inget undantag i morse och vi fick med oss ytterligare fyra vänner så det blev en supertrevlig runda med mumsigt fika-stopp efter nio hål.
Och vädret...! chockerande bra med sol och runt 19 grader!! Det var inte vad dom hade lovat men absolut till det positiva!
 
 
 
Nu ska jag tillbringa resten av aftonen på jobbet.....
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Önskar dej en Glad Midsommar
 
 
 
//PIllan


Check på golfläger för mini

 
 
Sista dagen och det vankades lite tävling för Nikki
 
 
 
 
 
 
Ja idag var det avslutning på Nikkis golfläger som hon deltagit i.
Jag är riktigt imponerad av henne då hon ju inte ens fyllt  7 år och ändå deltagit från 9 på morgonen tills 15 på eftermiddagen utan oss föräldrar och med nästan bara okända barn som de flesta var mycket äldre. Hon hade i alla fall sin kompis Alvin med så dom två hade lite stöd i varandra.
 
Jag har funnits i närheten då jag har gått 18 hålsrundor varje dag då hon varit på lägret, men ändå har hon ju fixat det själv. Hon verkar dessutom nöjd och har varken klagat eller gnällt..... eller fram tills idag då....
 
Idag var det avslutning och jag och Filippa skulle gå med på tävlingen. Efter två hål var Nikki och jag "ovänner" och jag fick inte längre vara kvar.... den damen tål inte en tillsägelse från sina föräldrar (från ledarna går det hur bra som helst...) så jag fick snällt gå av banan och pappan fick komma till undsättning! ;)
 
 
Nåväl nu har hon fått både diplom och medalj som hon malligt visade upp då hon kom hem!
 
Som ni ser på bilden så är mini rejält påklädd och det behövs kan jag lova....alltså vädret här hos oss... fy f-n säger jag bara!!
 
 
 
Klart slut
 
//PIllan


Vi stärker kärnan

 
 
 
Att träna sin core, mage- bål- och ryggstabilitet är viktigt för att få ut så mycket som möjligt av din andra träning. Man är aldrig starkare än den svagaste länken som ofta brukar vara just detta området...
 
 
 
 Ryggen och magen är involverad i många tunga uppgifter i vardagen och en stark mage och rygg är därför en stor fördel för att undvika och förebygga skador. Den största fördelen med Core-träning, förutom den skadeförebyggande effekten är enkelheten. Core-träning kan i princip utföras var som helst, såväl hemma som på gymmet. 
 
 
Idag bjuder jag på ett par enkla övningar som du kan köra några dagar i veckan kanske innan läggdags eller på morgonen då du klivit upp!
 
 
 
 
 
 
 
Sidoplankor går att variera en hel del och jag gillar de som INTE är statiska utan med en medföljande rörelse. Du kan börja med att ha det undre benet böjt för en lite lättare variant
Nu ska vi även lägga till en rotation!
 
 
 
 
 
 
 
Utgå ifrån position med ena armbågen och underarmen i underlaget, fötterna i underlaget och rak kropp. Håll andra armen sträckt uppåt. För den övre armen in under bröstet genom att rotera i kroppen. Återgå till startposition. 
 
 
 
 
 
 
 
 
Dead Bug är en övning som stärker core-musklerna på ett riktigt bra sätt. Den ser väldigt enkel ut men är faktiskt mycket mer effektiv än man kan tro. 
 
 
 
 
 
 
 
Armar och ben sträckta mot taket ( går även bra med böjda ben) nu sänker du höger arm och samtidigt vänster ben. hela tiden kontroll på magen och en neutral svank
Gå tillbaka till utgångsposition och gör samma rörelse med vänster arm och höger ben!
Upprepa många ggr minst 10 på varje sida, det fixar du!
 
 
 
 
 
 
 
Höftlyft är alltid bra att lägga in i din core träning
Ligg på rygg och pressa höften mot taket samtidigt som du spänner rumpan och sänk sedan sakta mot golvet igen
Upprepa till det "brinner" i skinkorna :)
 
 
 
 
 
Hoppas ni har möjlighet att lägga in detta och skapa en rutin nu i sommar så lovar jag att ni kommer möta hösten starkare i både vardag och arbetsliv!
 
 
 
Ha det så bra
 
 
//PIllan


BadmintonFest

 
 
 
 
 
 
Badminton alltså...spelar ni?
 
Det är väl kanske ett sådant typiskt sommar-spel som man kan lattja lite med hemma på gräsmattan. Jag kan absolut inte påstå att jag utövar denna sport speciellt ofta och pust och stön SÅ jobbigt det är! Den där lilla fjäderbollen kommer i pistol-kule-snabb hastighet och man måste verkligen ha snabba fötter!!
 
 
 
I lördags kväll var vi bjudna till våra vänner Nicke och Carina för en hård turnering och vi gick både singel-matcher och dubbel!
Kul och lättsam aktivitet men man får vara lite försiktig ( i våran ålder) så man inte sträcker sig eller sliter av nån hälsena!
 
Vädret var ju helt fantastiskt och man vill verkligen aldrig gå och lägga sig då ljuset är som det är just nu!! LOVE IT!!
 
 
 
 
 
 
Sitta i solen på bryggan men ett glas iskallt vitt och mysa med goda vänner ....SOMMAR-LYX
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vissa hade en god ursäkt att bara sitta stilla och beskåda matcherna från sidlinjen!
 
 
 
 
 
 
 
Ulrika och jag går en hård drabbning och jag lyckades faktiskt vinna tre matcher!
Fick dock stryk i dubbeln....
 
 
 
 
 
Tjejerna myser mellan matcherna och självklart är det viktigt att hålla vätskebalansen på en jämn nivå!
 
 
 
 
 
 
Fler härliga sommar-fester med fina vänner är precis vad jag önskar om sommaren, bästa!
 
 
 
//PIllan


Studentmottagning

 
 
Fina nybakade studenten Matilda som nu äntligen gjort sina tre år av gymnasietiden och ska påbörja sitt arbete som frisör!
 
 
 
 
 
Ja igår hade vi verkligen en fullbokad dag
 
Först kl 09 på morgonen började Nikkis golf-läger och samtidigt passade jag och A på att spela en runda. Direkt därefter åkte vi hem och svidade om för att delta i Matildas sudentskiva!
Hon gick ut redan i onsdags men då hade vi inte möjlighet att närvara så vi tog ett firande igår istället. Vi bjöds på mumsiga smörgåstårtor och sedan underbart fina tårtor som var kopior av Matildas student-mössa.
Fyllda med mjölkchoklad-mousse och vit choklad-mousse!
 
jag kan lova att de smakade underbart gott!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Fina tjejen i så ljuvlig klänning från Ida Sjöstedt!
 
 
 
Efter några timmar med kalasande drog vi vidare till nästa sommar-fest med en hård badminton-turnering men det får ni läsa om i morgon!
 
 
Ha en skön söndag
 
 
//PIllan


Sommarlunch med en sötchock som avslutning

 
 
 
 
 
God morgon fredag
 
 
Sent i går kväll kom Filippa hem så nu är vi samlade igen! Nikki försökte verkligen vara uppe och vänta men till slut gav hon upp och gick till sängs. Fillan anlände en stund därefter och smög upp och hann säga några ord innan lilla fröken somnade sött.....Jobbig dag med mycket skoj gör att man sover riktigt gott!
 
 
 
Efter skolavslutningen igår så kom Kamilla, Tilda och min mamma hit på lunch för att fira sommarlovet men även mej och Kamilla då vi inte tidigare hunnit med våra födelsedagar.
Jag bjöd på pastasallad, en caprese, gott bröd och allt avslutades med en riktig söt-chock...!
 
 
En cheesecake med smak av dajm och jordgubbar.... Jag är inte jätteförtjust i sådana riktigt söta "grejjer" men alla andra tok-gillade den så receptet finner du längre ner.
Jag är mer förtjust i lite syrliga smaker men den här kakan var lätt att svänga ihop och det var målet :)
 
 
 
 
 
 
 
Vi dukade och åt inne men efter en stund ställde vi altandörren på vid gavel och flyttade ut för då kom värmen  Underbart är det och jag som är en riktig tröttis om kvällarna var ute på gården och njöt sent igår och fick fotografera en härligt rosa himmel vid 23-tiden, kolla på min insta så får ni se....
 
 
 
 
 
 
Tjejerna som växer så det knakar! man kan även undra vad dom får i sig så deras hår även blivit så långt senaste tiden...?
 
Söt-chock nr 2 är detta i vilket fall!
 
 
 
 
 
Här har vi den där härliga kalori-bomben och känner du för att prova så gör du så här
 
 
300 gram digestivekex
150gram smör
1 burk karameliserad mjölk
1 dubbelDajm
3 dl vispgrädde
massor med jordgubbar
 
Klä insidan av en form med löstagbar kant med plastfolie
Smält smör och mixa kexen i matberedare
Häll smöret i mixern och kör lite till
Tryck ut "degen" i formen och ställ kallt ett par timmar
Vispa grädden och krossa dajmen som du sedan blandar med grädden
Ta ut formen och lossa botten försiktigt
Fyll den med den karamelliserade mjölken, på med dajm-grädden och toppa med alla härliga jordgubbar
 
Servera och ät direkt!
 
 
 
 
Ha en fin fredag
 
 
//PIllan


Skolavslutning

 
 
Jippi S O M M A R L O V
 
 
 
 
 
Ja idag var det dags för premiär för lilla Nikki att få fira sin allra första skolavslutning. Alltså dom var så gulliga och sjöng med tillhörande rörelser Glass i stora lass. Alltid en tår i ögat då man får bevittna dessa avslutningar.
Sedan blev det glass och hejdå-kramar av fröknar och kompisar.
 
Tur med vädret hade vi också även om det var lite kyligt på morgonkvisten men sedan blev det varmt och skönt
 
 
 
Nikki hade en supersöt klänning från Lindex och deras märke Holly & Whyte, älskar deras preppy style!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Med en av sina bff Moa blir det alltid lite bus och massor med skratt!
 
 
 
 
 
Även syrenerna lät vänta på sig och blommade ut på riktigt som sig bör på skolavslutningen!
 
 
 
 
 
Nu väntar vi på Filippa som anländer när som helst då även hon fått sitt efterlängtade lov, familjen ska samlas!
 
 
 
//PIllan


Härlig sommardag

 
 
En sån fin hortensia som jag fick av min mami. Ska så småningom bli blå och det passar mej perfekt. Skulle dock plantera om den men snopet nog så var all våran jord slut...igen!?
 
 
 
 
 
 
Jamen lagom tills jag slutade jobbet idag så hade regnmolnen skingrat sig och det blev plötsligt tok-fint väder och sommarvärme. Fixade på här på gården och svor några vändor över både gräsklipparen som endast startar typ var fjärde gång jag drar igång den....och alla dessa sabla maskrosor...! Jag har gått loss med en spade och krävt upp med roten och allt, så till slut hade jag fyllt en hel skottkärra!
Bra med trädgårdsarbete/kroppsarbete!
 
 
Ja som ni ser på bilderna så har jag släpat fram samma gamla utemöbler som alla tidigare år...trots att jag senaste tre åren sagt att jag ska skaffa nya.... Jamen jag SKA skaffa nya, har bara inte hittat några jag riktigt vill ha?! Och jag vill ju hemskt gärna sitta ute nu när solen är här så jag är liksom tvungen att ta fram gammelskrutten :(
Jag vill nog helst ha en möbel i vitt. ja i alla fall vita stolar och eventuellt en annan färg på bordet. Sökandet fortsätter
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nu ikväll har jag kört min sista aerobics för säsongen, nu tar jag sommarlov från instruerandet! Då jag inte tränat på två veckor kan jag lova att det kändes.... Hade bra energi men kroppen var liksom tung/stel, ingen stuns i benen trots att jag skuttade för glatta livet. Nu så här efteråt känns det dock väldigt bra!
 
 
 
Nu laddar jag för finalen i Biggest Looser, bästa!
 
 
//PIllan


Jordgubbsfrossa och onödiga fakta

 
 
Det bästa just nu är att man lätt kan överdosera mängden jordgubbar utan att man tar någon större skada....
 
 
 
 
 
 
God morgon på er
 
 
Jag har en sådan effektiv morgon som jag älskar då jag är ensam hemma. Här lagas det mat för ett par dagar framåt, bakas matbröd och tvättas och stryks. Innan detta hann jag med lite yoga för nu börjar jag äntligen få bort den envisa förkylningen som härjat senaste veckorna!
 
 
 
Jag älskar ju som bekant olika smoothiesar och nu då man får proppa mixerna full med jordgubbar gör jag små glädjeskutt, hur gott?!!
 
 
 
 
 
 
 
 
Fick en utmaning förra veckan av min bloggvän Petra som jag självklart ska ta mej an....även om den var lite svår!
 
Jag ska räkna upp fem onödiga fakta om mej själv och tja jag försöker nu då
 
 
Jag är något av en "väder-fascist" alltså jag påverkas extremt mycket hur vädret ter sig....ja det är helt galet för det är ju verkligen inget man kan råda över
 
Jag har alltid hatat spindlar men sedan jag flyttade hit till huset har jag fått ta mej i kragen och "face:a" min rädsla då inte A är hemma och kan rädda mej...huuuuu!
 
Jag är något av en perfektionist och älskar då det är städat omkring mej och gärna symetrisk ordning typ raka linjer (gräsklippning ), symmetri bland kuddar, glas etc..... Obs detta gäller mest på ytan för tillfället då mina skåp har mycket att önska...man orkar inte med allt!
 
Jag är nästan allergisk mot matematik.... Har i princip glömt bort hela multiplikationstabellen och får en låsning i huvudet så fort jag hör en matematisk formel
 
Jag har väldigt dåligt självförtroende då det kommer till bilkörning. Jag är nog inte alls dålig men har man typ bott på landet och mest kört där så känner jag mej extremt osäker då jag kommer till en stad! Skulle aldrig få för mej att köra bil i Stockholm tex, nä hujaedamej säger jag bara!
 
 
Ja men titta det fanns lite onödigt att berätta om mej!
 
Tack söta Petra för utmaningen <3
 
 
 
 
 
Här hemma har det äntligen kommit upp lite nya tavlor i matrummet. De flesta är från Desenio och ramarna från IKEA. Ska bara skaffa en liten drinkvagn att ha där den svarta stolen står för just nu har jag alla fina flaskor och glas i en skåp. Fint att ha dem framme tycker jag!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nu ska jag fortsätta mitt hemmafix så jag kan traska tll jobbet med gott samvete senare idag!
 
 
 
 
 
Ha en fin måndag hörrni
 
//PIllan


En toppenhelg helt enkelt

 
 
 
 
 
Söndag och äntligen har jag slagit mej ner för att kika in här en sväng
 
Detta har verkligen varit en toppenhelg på alla sätt och vis och just nu känner jag mej riktigt härligt uppfylld med energi och glädje!
 
 
 
I fredags var det dags för en efterlängtad vinklubb och den här gången var det Ulrika som höll i taktpinnen. Hon hade dukat ute på deras härliga inglasade veranda och där bjöds vi på en riktigt somrig och god grill-middag med alla tänkbara tillbehör. Till detta ett riktigt mustigt rött vin.
Det saknades två av tjejerna men annars var vi ett glatt gäng som träffades och surrade i flera timmar.
Ljuset alltså, som jag njuter av att få sitta uppe och fyllas av dessa ljusa sommarnätter <3
 
 
 
Hem och sova några timmar för att sedan bli väckt av skönsång och presenter på säng eftersom det var MIN dag igår! Kan inte förstå hur snabbt ett år passerar och nu har jag alltså lyckats hänga med ännu ett år, Tacksam!
 
Jag och A satte oss i bilen och åkte upp till Östersund, chekade in på hotell och möttes där av ett gäng vänner för fortsatt firande. Vi hade bokat bord på Travet för en spännande eftermiddag med tre rätters middag och spel, spel spel på hästar!
Jag har varit ett par gånger tidigare på trav och det är faktiskt riktigt roligt då man som vi hade bord med mat och dryck och kan sitta och tippa och spela tillsammans ett helt gäng. 
Vi tjejer blev inte stormrika men några hundralappar lyckades vi få till ;)
 
 
Som om inte detta var nog så var det senare bokat bord på restaurang nere på stan med mera drinkar och ännu mera mat!
Jag startade mitt 44 varv runt gjorden proppmätt helt enkelt ;)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nu har A och Nikki åkt till farmor och farfar i Dalarna och jag ska strax mysa ner mej i soffan. Helt slut är jag efter diverse trädgårds-sysslor som jag pysslat med hela eftermiddagen....
 
 
 
 
 
Ha det så bra
 
//PIllan


En härlig tbt

 
 
 
8 juni
 
Såg att prinsessan Madeleine hade 4-årig bröllopsdag idag och då slog det mej att det är fyra år sedan jag blev rejält överraskad av ett gäng härliga vänner.
 
Jag satt här i godan ro parkerad framför prinsess-bröllopet och smuttade på ett glas skumpa och torkade ett par tårar då det plötsligt dundrade till på altanen och bankade hårt på rutan!
Jag tittade ut men fattade iinte riktigt vad jag såg.... ett stort gäng utklädda personer? Jag ropade på A han fick gå ut och ta hand om dem för jag hade inte en tanke på att det var mej dom sökte....!
 
 
Ha ha ha till slut föll poletten ned och jag smög ut och fick efter bästa förmåga identifiera dem alla. Sedan dukades det upp med godsaker och det blev en underbar kväll med goda vänner och vädret verkar ju ha varit underbart.
 
Här kan ni läsa inlägget jag gjorde då KLICK
 
Härligt med fina minnen <3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Finaste vänner!
 
 
 
 
Idag har det däremot varit en mindre trevlig dag i kommunen och i mitt direkta närområde. Jag satt på jobbet då vi fick in larm om en stor gasläcka på Akzo Nobel och det blev sedan evakueringar av närliggande skola och allmänheten uppmanades hålla sig inomhus. Jag bor några kilometer ifrån så efter avslutat arbetspass hämtade jag hem Nikki och sedan blev det mys i soffan bara och det passade den här förkylda maman perfekt!
Olyckan verkar nu vara "under kontroll" och jag hoppas min pappa (som är brandman) snart får komma hem och vila sig!
 
 
 
//PIllan


Du och din mage

 
 
 
 
 
 
Onsdag och faktiskt strålande sol, hur härligt!
 
 
 
Idag ska vi ta ett snack om våra magar och hur viktigt det är att sköta om sig så man får en fin tarmflora. Forskning visar att tarmfloran påverkar vår hälsa mycket mer än vad man tidigare trott.
I kroppen finns dryg tio meter tarmar. Tunntarmen är sju till nio meter lång och tjocktarmen ungefär en meter. Här finns också något som kallas tarmflora, som är vad miljön i tarmen heter.
 
Det finns fler celler i din tarmflora än det finns i din kropp och det är egentligen de som har makten. De producerar näring, olika typer av fettsyror, vitaminer. De kan även producera ämnen som kan prata med din hjärna, som göra att du blir stressad, mår bra eller mår dåligt
 
 
 
Så vad är det som påverkar din tarmflora
 
Tarmfloran tar stryk av
Parasiter och maginfluensa (ganska logiskt) men också tillsatser i maten, sötningsmedel, vetemjöl, socker, antibiotika, alkohol, och rökning
 Vitt socker är dåligt av många olika skäl. Ett skäl är att när du äter det finns det en speciell bakteriestam som växer till sig, som älskar det här. Den skickar då ut en signal i blodet att du ska äta mer socker. Då äter du mer socker, blir mer sötsugen och det växer till ännu mer och du får väldigt mycket av den här dåliga bakteriestammen.
 
Allt som du stoppar i dej måste sedan tarmbakterierna ta hand om. Den typen av kost du äter blir därför den typ av tarmbakterier som din mage odlar upp! Om du då äter mycket "skräp" från dåliga listan eller är sjuk och tvingas äta mycket antibiotika så kan din dåliga tarmflora skapa ett sug efter mer kass mat. Olika sötningsmedel och mejeriprodukter är också experter på att kapa din tarmflora och ge sug efter mer!
 
Då tarmen är en slemhinna går det dock ganska snabbt att reparera skadan. Om du har ett sår i munnen tex så vet du att det läker på några dagar bara och detsamma gäller för slemhinnan i tarm. Så fort du skippar skräpet så börjar den sin läkning
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Så vad ska man göra för en god tarmflora
 
 
Urmänniskan åt på ett annorlunda sätt än vi gör idag, de åt mycket blad, rötter och gräsliknande växter sådant som innehåller en rik bakterieflora.
Fibrer är nummer ett, det är så kallad prebiotika som de bra bakterierna lever på. Så äter du mycket frukt, bär, nötter och allt som innehåller fibrer är det bra.
Men ät varierat och bara lite fibrer åt gången annars  blir vi svullna och får gas – och det är för att bakterierna producerar gas.

Ät en liten portion med bönor till exempel, då ger det bara en bra tillväxt av nyttiga bakterier och blir inga magbesvär. Blir det för mycket på en gång blir du en ballong. Det är egentligen ett kvitto på att de här bakterierna som du vill ha faktiskt växer till och frodas, men sedan är det ju lite obekvämt kanske.
 
Syrade produkter, så kallat fermenterade livsmedel, är otroligt gynnsamt för tarmmiljön liksom antioxidanter (bär och kryddor) .Jag ska absolut börja göra egen surkål och prova för det ska tydligen inte alls vara svårt!
Jag tar även mjölksyrabakterier i tablettform, just nu äter jag Probimage.
 
 
Men visst är det jätteintressant!? Jag tror att massor med hälsoproblem mynnar från din mage och många skulle bli hjälpta av en bättre kost!
 
 
//PIllan


Något sött, salt och med hetta

 
 
Sötpotatis, halloumi, basilika....idag bjuder jag på ett smarrigt tillbehör
 
 
 
 
 
 
Hej på er
 
Är ni kläm-lediga idag månntro? Inte jag... har redan varit iväg och gjort ett pass men det gjorde det inte så mycket då regnet stod som spön i backen i morse. Nu har det dess bättre spruckigt upp!
 
 
Jag är tyvärr krasslig och tar det med andra ord helt lungt men att laga mat och prova nya smarriga maträtter klarar jag av. Därför ska jag idag bjuda er på något som smakar supergott som tillbehör till både kött fisk och kyckling eller som en main-dish med stor sallad.
 
 
 
Skiva upp sötpotatis och lägg på en plåt
Ringla över lite olivolja
Salta med örtsalt och krydda med chili flakes
Riv en bit halloumi som du strör över potatisen
Strössla över pumpakärnor och dekorera med basilika
 
 
In i ugn på 200 grader i cirka 20 minuter
 
 
 
Klart!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Jag åt mina potatisar tillsammans med grillad kyckling, så enkelt och så gott
Det söta från potatisen, den salta halloumin lite hetta från chilin och extra crunch från pumpakärnorna!!
 
 
 
Hoppas ni provar
 
 
//PIllan


Sunday bloody sunday

 
Älskade Nikki som blir klokare för var dag som går, alltså hon börjar bli så stor men hur ska världen hon växer upp i bli
 
 
 
 
 
 
 
Söndag
 
 
Ja då vaknar vi till ännu ett fruktansvärt terrordåd, även denna gång har Storbrittanien drabbats. Alltså är detta "vardags-mat" även för oss i västvärlden nu...?!
Usch det känns hopplöst och nu när det skett så många dåd under kort tid förfäras jag över mej själv en aning, för jag blir inte lika bestört...eller JO såklart blir jag förfärad men märker att min hjärna ändå snabbt paketerar händelsen som jaha nu igen liksom....
 
 
 
Jag tänker mycket på hur världen kommer se ut /te sig om bara typ 20 år...hur kommer klimatet att vara för mina barn då dom är i samma ålder som jag är nu?
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Världen som är en så vacker plats ....varför kan vi inte uppskatta den lite mer och skippa allt vad krig och elände heter..... Inatt jag drömde något som......
 
 
 
 
 
 
 
Lite mer kärlek och vänlighet, tack
 
//PIllan


Tuppen yogar.....

 
 
Morgonstund har inte bara guld i mun utan även yoga! Jag förvandlas till ett träd vissa mornar.... rotar mina fötter djupt ner i golvet
 
 
 
 
 
 
 
God morgon fredag och kuckelikuu från den här "tuppen"
 
Ja ni som följt mej ett tag vet att jag alla mina tidigare liv har varit tupp och nu när jag återfötts som en helt vanlig kvinna så har jag väldigt svårt att anpassa mej till sovmornar och liknande som människor brukar ägna sig åt på lediga dagar, semestrar och dylikt.....
 
 
Därför vaknade jag även denna morgon 04.47 piiip
Efter att ha legat och funderat över mitt "dilemma" smög jag upp klädde på mig och rullade ut min matta.
 
 
 
Låt mej tänka...hmm ...men jag tror att jag yogat regelbundet i ca 1 år och över huvud taget provat/utfört yoga i typ tre år. Det bästa med yoga är att det inte direkt finns något rätt eller fel. Självklart finns det en grundtanke hur de olika övningarna positionerna ska utföras... men alla gör så gott dom själva förmår!
Yoga är ingen tävling!
 
Bara att få andas igenom systemet (kroppen) är en underbar känsla och att dessutom få igång muskler och leder i ett behagligt tempo är som bomull för sinnet.
 
Jag kan lova er att jag på detta året är så mycket smidigare och kommer in i positioner som var i princip omöjliga i fjol. Man får ta allt i sin egen takt och till slut har man nåt en bra bit på vägen!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Balansövningar är de svåraste för mej! Här ser ni en Flygande krigare ( ja dessa namn bara...) och att hitta en jämn andning, en styrka i bålen, fotledens alla muskler som får kämpa och sedan prova att hitta höften så den hamnar parallelt med golvet.... svårt !
 
Men härligt då man sakta kommer dit
 
 
 
 
Krigaren
Pass på jag går snart djupare ner och kanske anfaller ;)
 
 
 
 
Jag vill uppmana i princip alla att börja yoga! Jo det är sant för alla kan verkligen yoga.... Man får absolut ge det några gånger men sedan är det lätt att man blir fast. Jag känner SÅ många som skulle förändra sina liv om dom bara vågade prova.
Jag tror verkligen på andningens kraft och att få röra sig på ett kontrollerat men utmanande sätt. Från början är det nästan svåraste att komma in i rätt mood och inte börja skratta åt sig själv då man inser sina begränsningar... Det är även vanligt att det kommer ut ljud och luft ur olika ingångar/utgångar av kroppen...men jag lovar det är helt normalt :)
 
 
Jag har skrivit det förut, det finns massor med appar och youtube och sajter som förmedlar mängder med yoga-program väl värda att testa!
 
 
 
 
 
 
Namaste och fin fredag på er
 
//PIllan


Vi är hemma idag

 
 
 
 
 
 
 
1 Juni
 
Ja då var det sommar enligt almanackan men inte om ni frågar mej för huu va kallt vi har! Nä det här får det allt bli ändring på.
Nikki har dragit på sig en rejäl hosta och näsa som rinner så hon fick helt enkelt stanna hemma idag. Bättre att vara inne och vila upp sig då man inte är riktigt hundra. Hon ska dessutom på Cirkus i morgon kväll och det vill hon såklart inte riskera att missa!
 
 
 
Vi poppar popcorn och tittar på Madicken så sämre kan man ju ha det! Jag har trist nog fått nåt knas med vänster knä så jag kan ändå inte dra iväg och träna (kör lite yoga här hemma bara)
 
 
Jag har tipsat er tidigare att alltid poppa era popcorn i kokosolja! De blir supergoda och jag använder Cocosa utan smak! Kokosolja klarar av höga temperaturer så de passar perfekt för poppning. Och ni har väl kastat alla micropopcorn för länge sedan hoppas jag.... inge bra, inge bra alls de där påsarna!!
 
 
 
Den bästa nyheten idag måste ändå gälla Sessan
Redan igår efter att jag skrivit här inne så började hon äta...allt jag ställde fram åt hon! Så nu verkar hon liksom helt återställd?! Jag talade med vet. i morse och dom tyckte jag kunde avvakta och skippa tiden vi hade bokat idag. Det var bara att höra av sig om det blev en försämring igen!
 
Härligt så nu håller vi tummarna att hon hade nåt tillfärlligt och nu är som vanligt igen
 
 
 
 
 
 
 
En liten skål till mamman 
 
Jag gillar verkligen popcorn och det är ju ett betydligt hälsosammare alternativ (då man gör dem själv) än andra snacks
 
 
 
 
 
 
Nöjd men aningens krasslig Nikki
 
 
 
 
 
 
 
Hoppas ni har en bra torsdag
 
 
//PIllan


Pernilla,

Glad prick som njuter av träning, god mat, shopping och min vardag tillsammans med älskade döttrarna Filippa och Nikki plus såklart min underbara A. Hos mig bor också Sessan Söt, hoppas du ska trivas hos oss!






Besökstoppen


© Design av Matilda.
http://mhdesign.blogg.se