Filmjölksbröd

Idag har vi bakat matbröd. I perioder blir jag så himla less på brödet i affärerna och då brukar jag göra ett ryck :) Sådana filmjölkslimpor gillar jag eftersom de bara är att röra ihop!
 
Nikki älskar att vara med och grejja i köket både med matlagning och bakning.
 
Voliá, färdig att avnjutas!
 
Först måste jag säga TACK till alla som kommenterat mitt inlägg om krukorna i mitt fönster! Förstod att Blogg.se lagt upp inlägget som en "blänkare" då kommentarerna trillade in ;)
 
Började morgonen med ett träningspass framför Annika Sjöö "Mage, rumpa, lår". Men åhh vad seg jag var innan... Vissa dagar är det bara så segt men då gäller det att stålsätta sig och efteråt är jag extremt nöjd Och Pigg :)!!
Sedan blev besök hos frissan och lite fräschare färg och lite uppklippt. Ska försöka fota så ni får se.
Fredagshandling och efter det stora brödbaket :)
 
Här kommer receptet
6-7 dl grahamsmjöl
1 dl vetemjöl
 2 dl rågkross
2 dl solroskärnor
1 dl linfrö
 2 tsk salt
2 tsk bikarbonat
2 dl mörk sirap
1 dl filmjölk
 
Rör först ihop alla torra ingredienser
Tillsätt sirap och fil
Fyll i form och grädda i nedre delen av ugnen 175 grader i 80-90 minuter
Täck med folie de sista 20 min
Brödet blir godast om det får vila några timmar!
 
//PIllan
 
 
 


Nu gör jag helg!

 
I brist på bilder får det bli dagens sallad ;)
 
Så himla skön känsla, nu gör jag helg! Tre lediga dagar och det ska mysas big tajm för mej och Nikki som är solokvistar...
I morgon bitti ska vi riva av ett träningspass och sedan bär det av till frissan, färg och klipp för mej, ska bli helt underbart! Sedan tror jag att vi kanske går ut och äter middag för att sedan njuta av ledig kväll i soffan.
Lördag  får vi se vad som händer men kvällen är såklart vigd åt första delfinalen av Melodifestivalen! Det ska självklart bullas upp med diverse godsaker och Nikki har önskat sig hallonglass så jag ska försöka ge mej på en egen lite nyttigare variant.
Söndag har vi planerat bio och denna gången med Bamse som huvudrollsinnehavare :)
 
Idag har jag jobbat förmiddag och nu har jag precis kommit hem från serveringen i Filippas slalomklubb. Varmkorvar och toast har langats till hungriga skidåkare!
Filippa själv åkte under eftermiddagen till Funäsdalen för USM-kval i störtlopp, huuu mina nerver kommer att ligga utanpå kroppen i helgen.....
 
//PIllan
 
 
 


I ett fönster

Två nya maffiga orkidéer har jag köpt, så fina!
 
Alltså dessa krukor, hur snygga!? Fick dem i julklapp då jag önskat mej dom och tycker dom är superfina :) Finns hos Annika på Ånge blommor
 
Stjärnorna hänger kvar för jag tycker inte de är sådär jättejuliga... och jag gillar att tända ett ljus i dem om kvällarna!
 
Sent inlägg från mej idag... Har precis kommit hem från arbetet och ska strax landa i soffan för lite Mästerkockar följt av Mia på Grötö, veckans höjdpunkt!
Hämtade min mamma vid tåget idag och hon tyckte det var superkallt... -Då skulle du varit hemma förra veckan, nu är det ju rena vårvärmen (-4...) Men efter två veckor i solen på Kap Verde så är det såklart kallt. Lite finfina grejjor från taxfreen fick jag, visar någon dag!
 
Filippas skola har öppet hus denna veckan då föräldrar är välkomna så därför åkte jag dit innan jobbet idag. Inte alls speciellt uppskattat kan jag lova :/
Därför stannade jag bara en lektion och sedan åkte jag hem och kände mej lite besviken.... Tonåringar ?!
 
//PIllan
 
 
 


Benpass, HLR och en tidig kväll

Här är jag och Nikki på förmiddagen, nytränade, nyduschade och nymatade ;)
Nöjda Girls!!
 
Riktigt svettigt benpass blev det med Johanna idag, gud så skönt att få köra så svetten riktigt rinner i ögonen :)
Har ej bestämt om jag ska köra nåt pass i morgon bitti ännu, kanske bara blir ett framför dvd:n....
 
Väl på jobbet hade jag helt glömt bort att jag skulle på HLR utbildning men riktigt kul med ett litet avbrott från vanliga arbetsuppgifter. Två timmar höll vi på och även här blev man faktiskt lite svettig ;)
Fast det bara är ett par år sedan senast jag gick på en sådan kurs så är det alltid nåt nytt som man får lära sig!
Idag var det tex hjärtstartar-maskinen, toppen att kunna!
 
Nu är jag hemma efter jobbet och har hela tiden varit supertrött under eftermiddagen så jag tror jag tar en kopp te nu och sedan kryper jag ner med en spännande bok!
 
Sov Gott //PIllan
 
 
 


Firat Filippa

Tidigare idag då det blev presentöppning, Kram syrran♥
 
På kvällskvisten dukade vi upp med sallad, kycklingspett, ostar, bröd och lite annat plock
 
Födelsedagsmiddag enligt Filippas önskan. Efterrätterna kom inte med på bild men det var kladdkaka med dajmgrädde och dubbelbrownies som Filippa själv bakat!
 
 
BFFs Filippa och Matilda osså mini på ett hörn såklart ;)
 
Ja nu har vi firat 15-åringen med middag för oss, Fillans pappa, morfar och familjen F. Proppmätta sitter vi nu här jag och Filippa med varsin dator framför oss och surfar (gissar att vi kollar på lite olika...)
TV:n står på med nya avsnitt av Familjen Annorlunda och herregud 12 barn har den ena familjen lyckats "skrapa ihop", undrar just hur deras födelsedagskalas ter sig...?!
 
I morgon bitti vankas det gym för mej och mini och det ska bli ett benpass a´la Johanna.
Vi brukar turas om att göra pass till varandra och det ska bli spännande att se om jag kommer att kunna gå de efterföljande dagarna :)
 
Måndagen är snart förbi och vi är snart inne i februari, jippi!!
 
//PIllan
 
 
 
 
 
 


15 år av oändlig KÄRLEK!

Kolla in den här lilla godingen, utan lugg och med lite lockar på sidorna :)
 
Slalomkarriären startade tidigt och framgångarna lät inte vänta på sig. Massvis med priser pryder numera rummet och fler hoppas vi såklart på! Dock har hon lagt den här "signumlooken" på hyllan, men visst var det sött med flätorna uppspända på glasögonen!
 
Mammas söta prinsessa som nu är mer vuxen än hon är ett barn...
 
Idag fyller Filippa 15 år... 15år!!  Hur är det möjligt....?
Nyss var hon ett litet miniknyte på 2785 gr som lyftes upp på mitt bröst och tittade upp på mej med stora ögon...
 
Älskar dig till månen och tillbaka, gång på gång på gång ♥♥♥
 


Supertrevligt Mingel!

På språng till ett supertrevligt mingelparty igår!
 
 
Hade fullt upp att mingla och umgås så det blev nästan inga foton alls... Dessutom är det så trixigt att få till några bra pics dessa mörka kvällar!
 
Vilken energiboost att få en sådan tevlig kväll som jag fick igår!
Runt 40 personer var bjudna hem till Jenny och Sven och det var en salig blandning av nära vänner och ytligt bekanta för min del. Tycker det är supertrevligt när man får umgås med lite "nytt" folk samtidigt som man har några av sina närmaste bredvid ;)
Dessutom hade värdparet verkligen slagit på stort och det fanns dryck och plockmat så jag tror det räckt till ett helt kompani!! Åhh så mycket gott :)
 
Nu väntar jobb för min del...
 
//PIllan
 
 
 


Match för Mami & Mini


Lite "preppy" godbitar att matcha upp för mej och Nikki i vår! Gillar den här looken jättemycket och speciellt då våren strax (hoppas jag...) står för dörren
Allt från Kappahl
 
Ja men som i ett vingslag så har termometern gjort en helomvändning och det var "endast" - 8 i morse, rena våren ;)
Blev såklart genast sugen på lite förnyande av garderoben. Både jag och Nikki behöver fylla på och helst med lite färg efter en höst och vinter i den mörkare färgskalan....
Är som sagt väldigt förtjust i den lite preppy stilen men Nikki gillar mer glitter och glamour ;)
 
Ikväll är jag bjuden på ett mingelparty hos vänner så A får vara hemma med Nikki och det har nog ingen av dem något emot då han varit borta hela den gångna veckan!
 
Trevlig lördag
//PIllan
 
 
 


Laddar för Fredags - Fys!

En god start på denna tidiga fredasmorgon! Då kylan hänger kvar ville jag inte ha några kalla bär på bananpannkakorna utan stekte ett helt gäng med äppelbitar i mycket kokosolja och kryddade med kanel, så gott! En kopp Yogite med osötad mandelmjölk, ett glas Berocca Boost och lite juice och jag är ladda!
 
Nikki har den senaste tiden gått tillbaka till att vakna kl 05 på mornarna igen.... Inte sådär jättekul när det är mörkt och kallt i slutet av januari :/
Men med en riktigt god frukost så är vi på bättre humör och ska snart återigen bege oss till gymmet.
Fredagsfys istället för fredagsmys, eftersom jag ska jobba ikväll!
 
Vi ska även till tandläkaren idag. Nikkis förra tid blev ju snopet avbokad pga sjukdom men idag är vi laddade igen :)
Dessutom har mini inte använt nappen på två veckor, så det känns toppen!!
 
Ha en fin fredag
 
//PIllan
 


Ser ljuset!

Underbar liten blomma som får mej på bättre humör! Lila är inte riktigt min färg men tydligen Nikkis... Hon älskar allt som är lila och det var även hon som prompt skulle köpa den här. Minns att även Filippa i ungefär samma ålder hade en rejäl Purple crush ;)
 
Nya Shape Up hamnade bland matvarorna och denna ska jag bläddra i på jobbet om det är lugnt i eftermiddag..
 
 
 
I morse var det riktigt freezing med -24!!
Men nu är vi på G jag och mini så vi bylsade på oss och åkte till gymmet vid 07.30. Helt underbart att få köra så svetten lackar i en timma och sedan köra hemåt och upptäcka att det faktiskt redan är ljust!!
Just nu strålar solen från en klarblå himmel och snön gnistrar sådär underbart :)
Mindre underbart att upptäcka dammet i solen strålar... men ljuset ger energi så jag har sprungit runt med dammtrasan.
Lagat middag som jag ska köra ner till pappa för det är han som ska hämta Nikki på dagis idag. Mamma är på Kap Verde i två veckor och A är på säljmöte.  Så tacksam att jag har föräldrar som är så snälla och ställer upp i vått och torrt så en middag är det minsta jag kan fixa känner jag!
 
Hoppas solen skiner på er med
 
//PIllan
 
 
 


Full fart mot God natt...

Vi har hoppat, klättrat, sprungit, svischat...
..i många timmar och haft så skoj ;)
Pannkakslunch är toppen enligt Nikki, själv tog jag en chiabatta men mitt matsug har inte återvänt... Till middag blev det en äggmacka och en mangosmoothie... Hoppas snart jag är helt 100 igen!
 
Jo då vi har haft en riktigt mysig dag tillsammans, jag och mini idag.
Det var ganska lugnt med barn men Nikki är alltid lite avvaktande då det är främmande personer! Men hon kom igång efter en liten stund då jag fick agera "dragplåster" i rutchkanorna :)
Precis då vi skulle gå så kom det ett helt dagis dit så det kändes rätt så skönt att vi var färdiglekta då...
 
Vi sprang in och handlade lite småsaker till Filippas födelsedag och jag sa att Nikki inte fick berätta för Fillan vad vi köpt...ehhh gick sådär! För väl hemma fixade Filippa sina naglar och då klack det väl till i mini som genast berättade att vi har köpt nagellack till dej, rött och glittrigt... ;)
 
 
Nu är det dock god natt för lilla skruttan och även jag känner mej trött så soffan känns som ett utmärkt val ikväll!
 
//PIllan
 
 


Vi tar en "Nikki-Dag"

Min älskade lilla skrutta!
 
Efter min misslyckade helg så har jag svårt att "hitta tillbaka" till min vanliga inspiration gällande det mesta... Träning, mat, hemmafix...?
Tror helt enkelt inte att kroppen riktigt repat sig ännu!
Inte nog med matförgiftningen i sig utan att kroppen även fick hela min "årskonsumtion" av Coca Cola bara så där rakt av på ett dygn kan ju ta tid att smälta ... ;)
 
Nä idag struntar vi i det mesta jag och Nikki, vi är lediga och då gör vi helt enkelt det hon gillar nästan mest, nämligen Djungelhuset i Östersund!  Att dessutom få åka tåg är i sig en lycka för en liten mini-girl :)
Så får det bli, mot Djungeln!
 
//PIllan
 


När allt blir upp och ned...

Bildkälla Pinterest
 
Vet inte om jag har "landat riktigt" efter de senaste skitdagarna (ursäkta språket..) men känner att jag måste ge ifrån mej ett livstecken!
Åkte ju iväg glad i hågen i fredags mot Stockholm. Vädret längst kusten var uruselt och vi fick stanna och hjälpa några stackare som kört av vägen och nådde därför inte hotellet förrän vid 01 på natten.
Kursade/tränade hela lördagen och landade på rummet vid 20 lördag kväll. Slängde i oss lite take away mat och fortsatte träna...
Somnade vid 23-tiden men vaknade vid 01 av otroliga magsmärtor.... Jamen sedan var det liksom bara att hänga på den berömda "bussen"...
Insåg på söndag eftermiddag att jag inte riktigt hade kraft att åka bil i typ sju timmar så bara att förlänga vistelsen på hotellet och boka tågbiljett hem på måndagen.
Utbildningen gick såklart åt pipsvängen (har ej orkat ta tag i hur det blir med denna) och jag konstaterar att det blev en JÄ... dyr helg till absolut ingen nytta....!!
 
Ska försöka bli mej själv igen så ses vi med förhppningsvis lite mer inspirerande inlägg inom kort ;)
 
//PIllan


Håll en tumme!

Packad och klar!
 
Ja men då är det mesta packat och bara ett litet arbetspass innan bilen styr mot hufvudstaden för en hel helg med hoppande och snurrande ;)
Vet inte om det är psykiskt men idag känner jag av min hals, det kan bara inte vara sant!!? Nu trodde jag nämligen att efter julens "heldäck" så skulle jag hålla mej frisk i alla fall nån månad :(
Ja ja kanske bara är för tidigt och kroppen inte riktigt har vaknat ännu..
 
I helgen kommer jag nog inte få tid över för någon uppdatering här på bloggen då även kvällarna går åt till nötning av koreografi. Men kika in på Instagram (hemmahospillan) så kanske det dyker upp några snygga mooves där :)
 
//PIllan
 
 


Mimmi Pigg

Var tvungen att knäppa ett kort på dessa sötnosar igår då Filippa fixat Mimmi Pigg-frisyrer på dem båda ;)
Minns jag själv hade såhär i min ungdom i kombination med hotpants, stora kängor och skjorta.... på krogen!?
Ja jag kan konstatera att dessa tjejer är betydligt sötare ;)
 
Idag ska jag försöka packa och fixa undan inför min weekend-trip för sedan jobbar jag kväll idag och tidig förmiddag i morgon.
Träningskläderna är framplockade och jag ¨måste även handla med mig lite "snacks" att ta mellan passen. Frukt och kanske nån bar, kokosvatten (love it) och nötter får det bli.
Igår körde vi igenom passet tillsammans jag och Malin som jag ska åka med. Vi har en hel del att jobba med men det ska nog lösa sig till slut... :/
 
Ha det så bra
//PIllan
 


Drömmer om sovrum

Denna bilden tilltalar mej mycket! Precis likadan vägg (gammal vitmålad timmer) som i vårt sovrum och en mild sober färgskala. Denna sparas för framtida projekt.
Bild från nätet
Detta är också tip top snyggt men passar inte riktigt in i vårt hus...
Bild från nätet
 
God morgon kalla morgon
Inte bara jag som frös i morse utan även min bil gick i strejk och vägrade starta... Blev till att väcka A som fick göra en tidig utryckning och köra mej :/
 
Jag är så himla sugen att göra en uppfräschning av sovrummet! Högst på önskelistan står en klädd sänggavel. Så himla snyggt enligt mej. Vet att vissa är väldigt händiga och knåpar ihop dessa själva men tyvärr tillhör nog inte jag dessa....
Sovrummet blir lite bortglömt i min inredning då det ligger på övervåningen och man mest tillbringar sovande tid där. Lite synd för det är ändå härligt med ett sovrum som man känner är mysigt och man trivs i!
Innan jag fixar ny sänggavel så ska jag nog i alla fall investera i nytt överkast, kuddar och sänglampor som vi faktiskt just nu saknar!
 
//PIllan
 
 
 


Dämpa sötsuget!

Avocado finns nästan alltid hemma hos mej! Köp hem ett gäng och låt dem "ligga till sig" så du får dem perfekta.
En studie som jag nyligen läste angående avocado handlade om att denna fiffiga nyttiga sak hade en stor förmåga att dämpa sötsuget. Jag tycker faktiskt att det stämmer för när jag ätit en så känner jag mej väldigt nöjd, väldigt länge :)
.
Dagens tips om du som jag älskar hårt bröd är detta surdegsknäcket!! To die for, helt perfekt, lite tunnare och med en underbar krispighet!
 
Ett perfekt mellis i min smak. Knäcke med mosad avocado, lite örtkrydda på, ett ägg och färskpressad juice!!
 
Ja det där med sötsug har vi väl alla till mans en tendens att känna ibland?!
Jag är skönt nog inte av värsta sorten utan föredrar salta saker och som jag skrivit tidigare så försöker jag i största mån undvika sötsaker! Det gör absolut inget gott för kroppen så varför ens överkonsumera...  Socker får vi i oss ändå genom diverse livsmedel (kaviar, soya, bröd osv)
 
Över jul och nyår har det dock funnits lite väl tillgängligt och finns det är det som att det slinker in i munnen av bara farten..?! Mycket bättre då att inte ens köpa hem så slipper man bli frestad.
 
Men prova gärna med avocado och se hur ni känner, blir suget dämpat?!
 
//PIllan
 
 
 


Start på en hektisk vecka

Ljus många ljus... ett måste både på mornar och kvällar nu i kallaste januari!
 
Överlycklig Nikki som äntligen ska få återse sina dagiskompisar idag igen!
 
Måndag och starten på en hektisk vecka...!
Jag ska jobba varje dag (och började redan i lördags) och på fredag efter jobbet åker jag till Stockholm för utbildning.
Denna veckan ska jag mellan jobb, träning och familj även traggla en koreografi som är meningen att den ska sitta på lördag... Då jag fick tillgång till den så sent som i fredags vet jag att det är omöjligt då man har heltidsjobb och övrigt "jobb"... Men jag ska ändå försöka köra den en gång varje dag :/
Jag ska på utbildning i Sh´bam i helgen! Det är en slags dansinspirerad klass i Les Mills regi. Koreografin ser lika ut för alla som kör den och musiken likaså. Klassen är dessutom väldigt "styrd" till koreografin så inget utrymme för improvisation finns (som jag annars är van...)
 
Men med det upplägget att man ska kunna allt innan utbildningen, så är jag istället för peppad lite uppgiven och allmänt less.... Trist för jag gillar ju utbildningar inom träning annars
Ja ja vi får se hur det går och det är bara att bita ihop.
 
Jag kör min aerobics ikväll för imorgon jobbar jag sent, så ikväll är jag pepp i alla fall :)
 
Nu kör vi
//PIllan
 
 


Snabb visit

Brrr riktigt freezing igår då vi gjorde ett snabbt stopp på USM-kvalet i Klövsjö (egentligen är -16 inte så märkvärdigt men jag är inte van...)
 
Nikki älskar att hänga på tävlingar och speciellt då pappa servar med hamburgare ;)
 
Nu blev det riktig vinter, både snö som fortsätter falla och många minusgrader långt under vad kroppen är van!
Men man vet ju att på dessa breddgrader är det fullt normalt i januari och ingen trodde väl på allvar att det skulle vara snöfritt en hel vinter...!?
 
Vi åkte upp till fjällstugan i fredags. Spanade lite i skidshopen, käkade på hotellet och sedan blev det stughäng med mys framför brasan.
Lördagen åkte vi till backen för att se Filippas första åk. Gick sådär...
Hon var väldigt nervös sedan förra helgens urkörning men tog sig ned denna gång ! Nu hoppas jag "det släpper" och att hon kan börja köra på den kapaciteten som hon faktiskt har!!
 
OK för mej är det bara jobb som väntar nu!
 
//PIllan
 
 


Inte alltid som man tänkt....

Hi hi mini (som springer in i bild) och jag gläder oss att det är fredag och önskar er en mysig sådan!!
 
Gårdagen blev inte riktigt som tänkt.... Ett par timmar innan vi skulle bege oss till tandläkaren så ringde dom och meddelade att läkaren var sjuk! Nikki blev riktigt besviken och undrade om det inte fanns en annan tandläkare. Så jag drog en vit lögn att alla dom var sjuka förmodligen vattkoppor precis som Nikki haft ;)
Vi fick en ny tid om två veckor så bara att ladda om.
 
Idag ska vi ta oss en tur till gymmet, Nikki längtar :)
Jag har varit flitig och tränat varje dag sedan i söndags och det känns underbart. Benen funkar fint igen för jag körde dem igår igen så nu börjar de samarbeta. Idag blir det biceps och triceps, bigger arms please!
 
För övrigt så tar vi nog en snabbtur till fjällstugan i kväll för att hinna se Filippas första åk i morgon. USM-kval så det blir spännande! Sedan går jag på och jobbar helg...
 
//PIllan
 


Frukosttips

Några ingredienser i min frukost, mmm goda grejjer!
 
Hmm en blå gröt..? Japp precis vad det är, blåbärsgröt!
 
Äter aldrig denna gröten med mjölk utan njuter den bara med en kopp te eller kaffe och såklart toppad med allt smaskigt jag vill (och har hemma)
Här blev det söt mango, syrliga lingon, riven kokos, hackade nötter och mandelsmör - alltid mandelsmör ;)
 
Jag lovade ju er ett frukost tips i morse så här kommer det, Blåbärsgröt så god och proppad med nyttigheter!
 
1 portion gör jag så här:
 
1 dl fiberhavregryn
2 dl mandelmjölk
knappt 1 dl frusna blåbär
1 tsk kokosolja
vaniljpulver (obs inte vaniljsocker) och kanel typ ett kryddmått av varje
Koka upp och puttra tills gröten har fin konsistens, rör så den inte bränns
 
Servera med allt gott och nyttigt du kan komma på, bär, frukter, nötter ,fröer och ringla eventuellt över en aning honung!
 
En härlig start på morgonen som ger din kropp en hel del nyttigheter plus håller dej mätt en bra stund! Inga formfranskor gjorda på vetemjöl och luft som gör dej hungrig efter 10 minuter igen....
 
//PIllan
 
 
 


Ett nytt försök

Lilla prinsessan som har fått en rejäl hang-up på smycken som ni kan se ;)
 
God morgon
Nu kommer kylan... -7 här på morgonen och det var ett tag sedan. Såg att det blir riktigt kallt kommande dagar med ner mot -20 :/  Då håller jag mej för skratt!
Vi har precis kört Filippa till skolan och nu har vi lite hemmafix att göra innan vi för tredje gången ska till tandläkaren. De tidigare besöken har inte gått sådär strålande precis. Mini har öppnat munnen i typ 2 sekunder för att sedan knipa ihop...
Så idag gör vi ett nytt försök, tredje gången gillt kanske ?
 
Vi ses lite senare idag med lite tips på frukost!
 
//PIllan
 


Tacksam

En suddig jag men  med en färgklick runt halsen!
 
Perfekt julklapp från min kusin. Stjärnor och en härlig färg som påminner om våren, got to love :)
 
Mitt ord idag är Tacksam!!
De senaste dagarna har något riktigt jobbigt tyngt mina tankar och upptagit nästan varje minut av min vakna tid.... Lite för privat för att skriva om men idag fick jag ett telefonsamtal som gjorde att stenen föll rakt ner från mitt hjärta, vilken otrolig lättnad!
Så nu har jag de senaste timmarna bara gått med lätta steg och låtit Nikki och Filippa få stöka till och härga som dom velat, för inget av detta (mitt vanliga tillrättavisande) känns speciellt viktigt just nu ♥
 
Annars har våran VAB dag bjudit på ett träningspass framför tv:n och en underbar promenad i solsken, när såg man solen senast liksom...?!
 
Ta hand om dej
//PIllan
 
 
 


Aj aj och oj oj

Nya träningskläder från Cubus. Inte alls den bästa kvaliteten men för de priserna helt OK att damma av ett tisdagspass i ;)
Träningskläder (märkes) kan de verkligen ta betalt för.... Men man ska absolut satsa på kvalitet tex om man ska springa längre lopp, då är det perfekt med alla fiffiga håll in håll upp-funktioner.
Nu för tiden tränar jag typ aldrig bara i sådan tränings-bh som på bilden utan jag har alltid nåt över... Detta är bara för er ;) Annat var det back in the Days med snygg stringtrosa utanpå tajtsen... himmel...
 
Hej och hå vilken dag...
Galen migrän i knoppen och crazy träningsvärk i benen!! Men jag lyckades damma av ett riktigt fartigt aerobics-pass som var premiären för året!
Nu har jag druckit Resorb och fått i mej flera värktabletter (även fast jag vet att de inte biter på denna huvudvärk) Har ni också olika slags värk i huvudet??! Ibland har jag bara liksom vanlig värk men ibland blir det sådär riktigt illa då det känns som en kniv i pannan :/
 
I morgon ska jag ta ut VAB för första gången med Nikki. A är bortrest och mina föräldrar lika så. Men det blir lite skönt eftersom dagen har varit som den varit... Nikki är piggelin men vi vill inte utsätta barnen på dagis för eventuell smittorisk och sedan är jag ledig torsdag och fredag så först på måndag blir det dagis för mini igen!
 
Nu ska jag förflytta denna värkande kropp till soffan och kolla in Maria Wern på 4:an!
 
//PIllan
 
 


Färg, för magen....

Vill verkligen frossa i nyttig mat just nu!
 
Starka färger piggar upp både ögat och gommen. 
Av detta blev det en wok med lite allt möjligt smått och gott, bra rätt där man kan experimentera friskt!
 
Jaha då var det måndag...fast söndag... men efter denna dag ska det väl ändå återgå till det "normala" igen! Låångt kvar till nästa gång det blir riktig långhelg igen för jag såg att påsken inte infaller förrän runt den 18 april iår!
 
Jag är verkligen tok-pepp att få återgå till hälsosam mat (de sista kakorna och godiset måste snart slängas för annars är det så lätt att det slinker in i munnen...) och få köra igång min träning på riktigt nu!
Ha även funderingar på att köra en två veckors detox ja ingen fasta utan mer utesluta allt "gift" (kaffe, socker, snabba kolhydrater) och samtidigt eventuellt ta till något slags reningspreparat.
Jag surfar runt och ser vad marknaden har att erbjuda och funderar ett tag till för det där med kaffet är en stor utmaning.... Men jag gissar att kroppen verkligen skulle må toppen efter en sådan reningskur!?
 
 
Gårdagen blev inte riktigt vad jag tänkt mej...
För när jag hade bloggat så ringde min telefon och jag fick rycka in och jobba! Men effektiv som en vessla när jag kom hem hann jag ändå med både, gymmet, lite städ och matinköp/matlagning ;)
 
Ja även fast det är julens sista helgdag så kallar jobbet på mej även idag. Därför önskar jag er nu en sista softardag innan januari tar fart på riktigt!
 
//PIllan
 
 
 
 


Söndag med planer

 
    
 
Här får ni bara lite Instagrampics från senaste veckorna!
 
Igår åkte jag och min papi till Klövsjö för att titta på Filippa då hon körde Storslalomtävlingen. Alltid lika nervöst och då dom lottar startnummer så hade Filippa verkligen otur och fick nr 96 av 106 startande.....
1 plusgrad i luften och lite blötsnö är absolut inte bra förhållanden för en slalomåkare. DE vill ha minusgrader och stenhårda isiga backar, jo det är sant!!
 
Innan hon startat hörde jag en person ur ban-patrullen säga att banan är i uselt skick, det är nästan omöjligt att åka... Ringde upp till Filippas pappa och meddelade detta men han ville inte säga nåt till henne för hon var verkligen supertaggad!
Men så gick det som det gick ändå....urkörning och hon var INTE ensam, så trist. Hon körde verkligen superbra och hade en kanon mellantid men marginalerna är så tajta och minsta lilla felskär och det går åt pipan....
 
Status på Nikki är förvånansvärt bra!
Första natten vaknade hon ett par tre gånger så jag fick ligga och klia men igår var hon piggelin hela dagen och inatt har hon sovit hela natten och gör så fortfarande!!
Väntar fortfarande på en feberknäpp men vi får se....
 
Idag ska jag ta mej till gymmet och så städa och tvätta och stryka och fylla kylen.....
Got to start!
 
//PIllan


Prickig Nikki...

Fortfarande "fin" i ansiktet, får se hur länge bara....
 
Ryggen just nu, prickig var ordet!
 
Igår efter dagis skulle vi bort med granen. Nikki sprang på toaletten och då hon var klar ville hon visa mej sitt ben. En prick som redan var vätskefylld syntes tydligt så jag bad henne att ta av tröjan och mycket riktigt på ryggen hade redan flera prickar dykt upp!
16 dagar tog det innan dessa dök upp... Ja vi hade ju lilla julafton då med Ellie som var smittad.
Vi är nöjda att vi hann med både jul och nyårafton och att detta nu sedan är avklarat!
 
Vi har köpt hem en kylsprej som heter Cytelium som enligt andra ska vara väldigt bra. Isglass finns i frysen ifall att det dyker upp koppor i munnen också ;)
 
Trevlig fredag på er
//PIllan
 
 


Starta på bästa sätt

Bananplättarna steks i kokosoljan...
 
Härligt att toppa med en härlig fruktsallad och lite kokosflakes!
 
Tulpanernas tid är här, underbart!
 
Mmmm smaskens mami! Dessutom färskpressad juice som vi dricker nästan dagligen nu, så gott och speciellt med blodapelsin!
 
Plättarna med fruktsallad och sabaoynnesås med champagne som var kvar sedan nyårsafton, snacka om lyx!!
 
Idag är det vanlig vardag igen och jag har gjort en förmiddag på jobbet. Nikki har varit på dagis och dagen är gråare än grå....
Bilderna är sedan nyårsdagens morgon då vi lyxade med riktig långsittning  vid frukosten, härligt! Får inte nog av bananpannkakor då de är perfekta att variera med oändlig topping. Att ha sabayonnesås är däremot inget som jag rekommenderar annat än till superduperlyx, mycket socker nämligen ;)
Idag är Filippa och kör årets första tävling. Pratade nyss med henne och hon ligger trea efter första åket. I morgon bär det av för årets största tävling i Vemdalen. Jag jobbar men åker upp för att se lördagens storslalom. Hjälp är redan nervös :/
 
Ha det fint
//PIllan
 
 
 
 
 


Sista timmarna

 
Våra vänner kom till oss redan mitt på dagen då vi laddade på med pastarätt och kall skumpa. Sedan gav vi oss ut på en skön prommenad! Tyvärr började det regna... brukar inte nyårsafton bjuda på typ -25?!
 
Nikki klädde sig i favoritklänningen och en egen gjord snygg partyhatt ;)
 
 
Vi hjälptes åt alla tillsammans i köket och fixade en superb middag!
 
Romtårta på kavringsbotten med räkor och till denna en rosa champagne
 
Oxfilé med potatisbakelser (så mumsigt och lättsamt, har ni testat?) och en gorgonzolasås plus en Ripasso med "tyngd" i!
 
Jag och A för ovanligheten på samma bild!
 
Hade ni alla ett trevligt avslut på 2013?
Jag har aldrig haft några speciella traditioner när det gäller denna afton...
Nu för tiden uppskattar jag mest god mat och dryck och helst i goda vänners sällskap och precis det fick jag i går!
När jag var ung så var fjällen ett måste. Skidor på dagarna med en rejäl after ski varje dag och gärna utgång även på kvällen, flera dagar på rad....pju, thoose where the days, eller :/
Tur tiderna förändras och även vad som känns viktigt ;)
 
Nu har vi alla ett nytt år framför våra fötter och jag önskar mest av allt att få vara frisk (såklart även alla i min närhet) Träningen ska få ta stor plats i mitt liv och jag ska försöka leva så hälsosamt som möjligt :)
Inga nyårslöften men väl en positiv inställning!
 
//PIllan
 
 
 
 


Pernilla,

Glad prick som njuter av träning, god mat, shopping och min vardag tillsammans med älskade döttrarna Filippa och Nikki plus såklart min underbara A. Hos mig bor också Sessan Söt, hoppas du ska trivas hos oss!






Besökstoppen


© Design av Matilda.
http://mhdesign.blogg.se