Veggie start

 
 
Måndag och det blir en veggie-start den här veckan för mej!
 
Inge konstigheter i min värld, skulle lätt kunna klara mej utan kött (men helst inte utan fisk...) då jag började äta just kött sent i livet.
 
Åt inte alls rött kött när jag var barn och ungdo, började först när jag var i 20-årsåldern.
Mina föräldrar har alltid ätit, det var jag som liksom inte kunde, det tog stop så min mamma lät mej slippa...
 
 
 
Stek halloumi, skär stavar av sötpotatis som du oljar in och strör på chilipulver och salt ugnsbaka dessa
Servera till en blandad sallad som du pressar citron över.
Syrligt, sött & salt med krisp, knaprigt och segt :)
 
 
Startade upp morgonen i gymmet tillsammans med Nikki i morse. Vi var pigga och på plats redan vid åtta-snåret. Ryggen fick sig en omgång och även lite triceps plus lek i ringarna tillsammans med mini
Herregud hänga i ringar och typ göra flick / flack och "döende svanen" hör inte till vanligheterna nu på äldre dar... ;)
 
 
 
Nä nu blir det kvällsjobb så vi ses i morgon!
 
//PIllan


Årets första för min del

 
 
 
I går kväll var vi på årets första kräftskiva. Det var Jenny till höger i bild som tillsammans med sin familj bjudit in ett ganska stort gäng. Tror vi var runt 30 vuxna och ett helt "tjåg" med kids
Vädret var helt perfekt för ändamålet då det startade med soligt och varmt men snabbt blev till mörkaste augustikväll med dimma och fullmåne....
 
 
 
 
 
Men att kvällen blev kall och mörk gjorde absolut ingenting för vi kröp allihopa upp på deras Härbre. Där var det så himla mysigt med kulörta lampor och levande ljus plus amssor med kräftor och alla de tillbehör som man bara kan önska på en riktig "skiva"
 
 
       
 
 
 
Det som gjorde kvällen lite extra top notch var att vi var tillsammans där hela familjen, jo för Filippa hade också anslutit en sväng från Falun ( hon hade tid för att fixa ryggen i helgen)
Så en prima afton med andra ord!
 
 
 
 
          
 
 
                                                                        
 
 
Idag har jag bara tagit en liten golfrunda med en vännina och sedan fixat hemma ute på gården... Min kropp är väldigt trött just nu efter rensning och målning om vartannat så nu ser jag fram emot kvällens middag, hemmagjord pizza med extra allt, mumma!
 
 
Ses i morgon // PIllan


Ärtor & Snickaren

 
 
                                              
 
God morgon bloggisar
 
Det är fredag och solen strålar för fullt - bästa kombon!
Annat var det igår kväll för attsingen, då stod regnet verkligen som spön i backen....
 
Idag bjuder jag er på en SÅ god hummus gjord på ärtor, den är underbar och bara full av nyttigheter
Som vanligt har jag liksom svårt med måtten och allt slängs i på en höft så jag ger er ingredienserna och sedan får ni freestyla precis som jag:)
 
Börja med att skölja frysta ärtor och låt dem vara kalla, ingen tining behövs
Mixa dem med fetaost, jag slänger ner det jag har så den här gången blev det både på bit och smaksatt, pumpakärnor, basilika,parmesanost (eller västerbotten ) salt och peppar
 
Mixa så det blir en härlig grön hummus men inte helt superslät, gott med en en aning crunch
 
 
 
 
 
 
Alltså detta passar till så mycket, här åt jag kyckling, men till fisk smakar det ju också toppen, eller bara att sitta och dippa i med bröd eller nachos, mmmm!
 
****
 
Det är nu fyra år sedan vi flyttade in i huset och varje vår har jag haft en förhoppning att snickarna ska återvända för att bygga en brokvist....
Varje höst har jag varit frustrerad för det inte har hänt och på vintern har man klivit rakt ut i snömodden :/
 
I går morse var dom plötsligt här!!!
 
 
Dessutom går det med en väldans fart så jag och A får allt sättaa igång och måla på snickerierna nu i helgen, wieee
Och vi måste ju såklart snabba på och beställa en ny ytterdörr har vägrat att göra det innan jag fått en bro till så den gamla bruna dörren har fått sitta kvar
 
Men nu blir det äntligen komplett
 
 
 
 
Annars har jag vilodag från träning idag och det är OK för jag känner verkligen av gårdagens träning både här och där!
Kanske jag hinner med att slå ett par hinkar med bollar innan jobbet kallar i eftermiddag...
 
Ha en fin fredag //PIllan


Morgon i "boxen" nu slapp style

 
 
 
Förmiddag har det hunnit bli och jag sitter och mumsar i mej köpesallad på lösvikt...
Orkade helt enkelt inte laga nåt vettigt så jag slängde ihop lite på ICA nyss
 
Träffade ett gäng morgonpigga tjejer på gymmet i morse och vi körde pass i crossfit boxen.
Första delen var det lite klurigt att komma på en ersättare för muscle up (som iingen av oss fixar) men till slut löste vi det med ringarna :)
Handstående och en hel del pistols körde vi ocksåför att sedan ta oss an rodd, thrusters, KB svingar och chest to bar!
 
Jag fick tyvärr avbryta innan sista varvet då jag hade Nikki med mej och hon var på sitt allra sämsta humör.... Tilläggas bör att även jag var på ett uselt humör som jag tänkte bota just med ett svettigt pass men då hon oxå trilskades fick jag nog och avbröt passet!
 
Hade iaf hunnit få ett ganska rejält endorfin-påslag så just nu när jag sitter här och mumsar sallad känns det ganska OK :)
 
 
Slapp och skön stil med slitna jeans och ny tischa som jag köpte på Mango nere på Mallis.
Dagen bjuder på lite regn och cirka 18 grader så det känns nice med jeans nu trots allt.....
 
 
 
Jag ska strax bege mej mot jobbet för ett kortare arbetspass, slutar vid 19.30. Helt perfekt för då slipper jag tänka på middagsmat men ändå hinna hem för en skön slapparkväll i tv-soffan ;) !
Har dessutom gjort en laddning raw healthy chokladbollar och kokostoppar med lakrits-smak så jag har lite gotta till kvälls te´t 
 
//PIllan


Dop i det fria

 
 
Min kusin Per (vars söner döptes) jobbar som snickare och har ritat och byggt deras stora fina hus där vi höll till med dopet!
Underbart väder så småkillarna fick vatten på huvudet ute under den blå himlen :)
 
      
 
 
Här har ni min papi och så är det min kusin Paula som hjälper vår mormor att komma på plats.
 
Mina föräldrar är just nu hos min mormor som själv bestämt att hon vill flytta till "ålderdomshemmet" så hon får tillgång till hjälp dygnet runt!
Känns skönt att hon själv fattade beslutet men samtidigt konstigt att hon inte ska bo i sitt stora hus där jag/vi varit så ofta....
 
 
Huvudpersonerna och tillika gullungarna Valle och Vidar med sina föräldrar och prästen. De skötte sig båda exemplariskt och det kunde som sagt knappast varit bättre förutsättningar för ett perfekt dop.
 
 
 
Hej på er
 
Redan har halva arbetsveckan snart  passerat och nu när man börjat jobba igen har jag liksom kommit in i nedräkning inför helgen :)
Inte för att det "stör" mej att jobba men det hör som till rutinerna det här med att se fram emot fredagsmys och skön helg!
 
Aerobicsen igår gick jättebra och SÅ skönt att få svettas så kläderna nästan går att vrida ur!! Jag hade tänkt att köra ännu ett pass direkt efteråt men jag var som sagt så genomsvettig så det blev hem och hopp in i duschen istället
 
 
 
Min mamma i mitten och mina mostrar vid hennes sida ♥
 
 
 Jag och mini fastnade också på ett pic
Hittade igen den här fina klänningen som jag hade på mitt 40-årskalas. Kul att få använda sina klänningar någon gång till liksom.... men i sommar har det inte varit så många tillfällen :/
 
 
 
 
Nu har vädret tyvärr gjort en helomvändning och jag vaknade av smatter mot rutorna... något som ändå gör det uthärdligt är att termometern fortfarande visar skapligt med värme!
Tror att jag ska ta och ägna eftermiddagen åt att rensa bland växterna på altanen. Såg att vissa av dem börjat bli risiga och det känns som vi inte kommer att spendera allt för mycket mer av tiden där ute...
 
Annars blir det ett styrkepass för mej ikväll och Nikki får hänga med, hon har nämligen tjatat om gymmet senaste dagarna!
Det ska börjas i tid, va
 
//PIllan


B. I. B

 
 
 God morgon på er
 
Första dagen på jobbet gick ju helt OK.
Lite förvirrad dock då alarmet gick igång... men snabbt uppe på fötter:)
Väl på arbetsplatsen mindes jag både portkod och inloggning till datorn, Bra där
Dagen eller rättare sagt förmiddagen löpte sedan utan problem och strax före klockan ett var jag på dagis för att hämta Nikki!
 
Hon var så glad och nöjd med att vara tillbaka hos sina kompisar igen!
 
 
 
 
 
 Jag riktigt njuter nu när det är bär-tider i trädgården, bara att frossa helt enkelt!
Kvarg med hallon, lite cocosflakes, cacao-nibs, ett glas juice och kaffe, fräscht och gott
 
 
 
Inte bara jobbet och förskolan som rullar igång för ikväll är det dags för ännu en termin med aerobics för mej! Kan liksom inte sluta med detta, för det är ju så kul :)
Igår körde jag dessutom igång med min egen träning "på riktigt", lite löpintervaller (lätta ) följt av ett härligt core-pass. Måste verkligen jobba på min mellersta del nu, mage rygg....
 
Har fortfarande en ömmande nedre del av ryggen och vill gärna ligga i barnets yogaposition eller stå på alla fyra och skjuta rygg som en katt... då får jag en rejäl skön stretch av precis den delen som är stel!
Hoppas kunna bota detta med rätt träning!
 
Japp så nu är jag liksom Back In Buisness
 
//PIllan


Sista chansen för sol och bad...

 
 
När man tillbringat en hel dag på stranden och får komma hem, varva ner och njuta av ett spegelblankt vatten!
Sol och värme trots att det börjar bli sent...och det som får mej att välja insidan av huset blir till slut de blodsugande små gynnarna som börjar på M!
 
 
 
 
 
Söndag och nu sjunger semestern verkligen på sista versen...
Jag och Nikki hade en härlig dag på stranden med vänner och det var verkligen toppen att få en så hett efterlängtad dag där. Har saknat att få fixa med kaffe i termos, packa ner festisar, melon, bullar och lunchlåda...
Men så kom den där soliga dagen då vi hade möjligheten att träffa vännerna för en spontan dag med bad, sol och mys, så härligt!
 
Inget bad för min del då jag tycker det är i kallaste laget, skulle tippa runt 20-21 grader, så jag konstaterar lite nedstämt att 2015 bidde det inget dopp i de svenska vattnen :/
Fingers crossed för nästa år
 
 
 
 
Snyggaste och skönaste tunikan som matchar brännan perfekt är från Tessieshop.se 
Såg förresten att det börjat droppa in mycket snygga höstnyheter där så klicka in och kika vettja!
 
 
 
Idag har vi en liten trip inplanerad, en trip med slutdestination Vemdalen och ett dubbel-dop!
Min kusin ska nämligen döpa båda sina små pojkar i eftermiddag och jag ser så mycket fram emot detta. Såklart kommer nästan alla mina släktingar på min mammas sida så kusiner, mostrar, mormor♥ och kusinbarn får träffas idag!
Jag, Nikki och mina föräldrar åker iväg.
Filippa är ju i Falun och A har golftävling hela helgen....
Ska ta med mej kameran och hoppas på några fina bilder, kanske nåt dyker upp här :)
 
Ha en skön söndag  //PIllan


Familjesemester

     
 
 
Hej Hej på er
 
Idag skriver jag lite om vår semster som vi nyligen kom hem ifrån. Hela familjen tillbringade en vecka på Mallorca och närmare bestämt då i Alcudia och Sunwing hotel
 
Jag har varit på Mallis många gånger och även bott på detta hotell då Filippa var liten.
En hel del hade ändrats sedan dess och bland annat då att man kan välja till All Inclusive.  Detta är ju bara så perfekt då man reser en familj med mindre barn och en mamma som är less på att tänka på matlagning... ;)
Jag har självklart bott och haft all inclusive tidigare men då aldrig varit hela familjen
 
 
 Skönt att slippa tänka på att ha med pengar och att någon då kanske måste "passa väskan" när man badar,typ.
Nikki kan springa själv och förse sig med det hon är sugen på, glass, snacks, dricka etc och såklart även för oss vuxna att bara hämta.
Drinkarna tex var riktigt goda och inte som då jag varit på vissa hotell A.I  tidigare bara några "blajdrinkar"... så det blev både en, två och tre capirhina, moijto, pina colada.... ooops
Bra också att Filippa alltid kunde beställa likadana drinkar fast no alcohol!
 
 
 
Att få gå och sätta sig till framdukad frukost, lunch och middag är härligt ( i alla fall en vecka) och det finns nog nåt att äta för de flesta!
Jag åt massor med olika sallader, frukter, pasta, fisk och det finns allt från grytor, paella, pizza till grillat och hamburgare.
Barnen har alltid en egen buffé med spagetti, köttfärsås, nuggets, miniburgare, ris, kycklingfilé gurk-och morotsstavar, majs, smoothies
 
Någon frågade mej men alltså är det inte väldigt stökigt i restaurangen?!
Svar Ja!
Men det känner jag är ju det som är toppen på en familjesemester med mindre barn, att man slipper bry sig om dom skriker eller trilskas nån gång, inte vill sitta still på stolen, spiller mat osv för så har Alla det under måltiden ja det finns alltid nån som t.om är lite värre än ens egen unge*** he he he!
 
Skulle ju aldrig få för mej att resa hit om det var bara jag och A men med Nikki - alla rätt!
 
 
 
 
 
 
Detta är ju verkligen barnens hotell och happy place och Vings maskotar Lolo & Bernie dyker upp lite varstanns både dag och kvällstid!
Vi var tex på minidisco alla kvällar utom en (då det var night off) men då var det istället disco i barnpoolen på eftermiddagen...
De har verkligen roligt på dessa shower och discon märks det, alla dansar och hoppar.
Flera kvällar får även barnen vara med på tex Ministars som dom tränat för under dagtid på miniklubben
 
Nikki var inte med på så mycket arragerade dagsaktiviteter men hängde ibland i Minilands hus.
Där är det AC och typ inrett som vilken förskola som helst med massor med leksaker, pyssel och film för dem som vill.
Även en stoor pool utanför med mindre vattenrutchkana och sandstrand
 
 
   
 
 
Efter minidsico så var det alltid dags för show med olika teman varje kväll,
Back to the 80´, Abba, Across America, Rock-night etc
 
Jätteduktiga tjejer och killar och lättsam underhållning för oss halvsega mammor och pappor som satt där med varsin öl och klappade takten
Dessa shower slutade väl runt 22.30 och då är man så trött och nöjd 
 
 
 
 
Bästa bästa enligt tonåringen var såklart att det är fritt Wi-Fi över hela hotellet, ja det sträcker sig ända ner på stranden (thanx god for wi-fi...)
 
Hon har nog plöjt alla serier som går att plöja, tror jag... Ibland låg hon med huvudet under en handduk vid poolen och tittade :/  
Ja ja det var semester och alla är vi olika :)
 
 
 
 
 
Nåt som får alla tummar upp av mej (även Filippa ) är alla träningsmöjligheter som finns här!!
Jag snittade två pass om dagen så det känns nästan som man är på träningsresa (det är därför bra att kompensera med drinkar  ;)
 
Instruktörerna är toppen och samtliga klasser håller mycket hög kvalitet
Jag var på allt från yoga till hårda intervall/styrke-klasser, vattenaerobics och zumba, såklart uppblandat med sköna pw:s längs strandprommenaden som känns oändligt lång!
Vansinnigt mycket folk som joggar och prommenerar under de tidiga morgontimmarna! Tummen upp för att hälsotrenden verkligen tagit skruv känns det som
 
Även ett stort och fräscht gym finns såklart också att tillgå på hotellet
 
Nikki var med på kids aerobics och det såg jätteroligt ut plus att hon var riktigt trött men glad då hon var klar!
 
 
 
Stranden i Alcudia är ju bland det bästa!
Vi var lite sugen på att resa till Cala Millor på östkusten men jag kände att Nikki måste få uppleva Alcudias strand när det är första gången hon är utomlands
Den sträcken sig från hamnen och hela bukten (måånga km) bort och med en tillhörande härlig strandprommenad
Sanden är finkornig och vattnet är väldigt långgrunt, helt perfekt för barnen!
Hotellet ligger direkt i anslutning till stranden så även om man ligger vid poolen så kan man springa ner och ta ett dopp i havet emellanåt
 
 
Ja en liten sammanfattning av vår semestervecka och jo nog längtar man tillbaka.....
 
//PIllan
 


Kräftfiske

 
 
 Burarna är agnade och väntar på att läggas i vattnet för att fånga många fina kräftor
 

 
Nikki på väg ut med båten och vilket härligt väder.
Kan knappt minnas när vi haft shorts när vi fiskat kräftor..!
 
 
Det är inte första gången Nikki fiskar kräftor för hon har gjort det i Dalarna tidigare. Men det är första gången hos oss då kräftorna i många många år varit borta från våra vatten...
 
När jag var liten fiskade vi varje år med fantastiska fångster men i mina tidiga tonår drabbades alla kräftor av nån sjukom och utrotades typ helt här.
Nu har man planterat in och efter många år av väntan får vi äntligen ut och fånga igen, men man får bara ta upp ett begränsat antal!
 
 
Massor med fika i korgen ska det vara under en fiskekväll och såklart grillkorv så man kan mysa vid elden!
 
 
 
Ja men titta här har vi en liten rackare som visar upp sig...
 
 
 
Ännu en kräfta som jag och Nikki studerar på närmare håll. Det blev en hel del faktiskt men som sagt många åker tillbaka på tillväxt inför kommande år!
 
 
 
Fredag hörrni
Har ni nåt speciellt inplanerat...? Kräftskiva kanske, börjar bli hög tid för dessa härliga sammankomster nu. Vi ska koka våran fångst nu på morgonen (eller inte jag, tycker det är fruktansvärt...) men vi ska inte äta dessa riktigt ännu.
 
Jag har en golfrunda inplanerad i eftermiddag och det ska bli riktigt spännande att se om svingen finns kvar i kroppen efter ett lite längre uppehåll !
Lunch med vänninan innan vi går ut och kanske ett glas vin... det är ju fredag ;)
 
Innan rundan ska jag åka till min vän och tillika kiropraktor för en omgång av ryggen, åh som jag längtar!! Älskar att bli justerad och tycker inte alls det är obehagligt utan tvärt om en njutning då "det släpper"
Har under många år haft problem med svanken men lyckas nu för tiden (peppar peppar) att hålla den i hyffsat skick tack vare all träning.
Men just nu är jag trött och öm i ryggen och känner mej begränsad, så hög tid för ett besök!
 
Önskar dej en fin fredag  //PIllan
 
 


Nystart

 
Lite inspirerande hälso-tidningar och kanske en ny träningsapp kan bägge peppa dig till en nystart!
Jag prenumererar på tidningen Topphälsa men köper även andra liknande tidningar. Träningsbloggar finns det ju också massor av så bara googla och hitta en favorit att följa
 
 
 
God morgon
 
Jag har redan fått en skön start på min morgon då jag klev rakt upp ur sängen och bara drack ett stort glas vatten, på med kläder och lurar i öronen och traskade runt min lilla by då solen sakta började stiga!
Bästa wake-up call enligt mej
 
Hur har ni det efter semestern, känner ni att det är dags för en nystart gällande träning och kost? Tror att det är ganska vanligt just när skolor och jobb börjar ...
Man har kanske haft det lite FÖR bra under ledigheten (om onyttig mat, alkohol ochför  lite träning nu räknas som bra...) och känner för att nu är det dags att göra nåt!
 
 
Börja i mindre steg så du får vänja dej! 
Lägg om din kost, kaske inte helt utan dra in på vissa saker (socker, färdigmat, halvfabrikat) och lägg till (mer grönt, mer ren protein, nyttiga fetter)
Börja med raska prommenader om du är helt otränad annars kanske du lägger upp ett tränings-schema för kommande två till tre månader.
Sätt upp ett mål, typ om du styrketränar så kan du ha som mål att du ska ha ökat vikterna i benböj med 5 kilo inom denna månadersperiod. Eller kunna köra x antal repetioner av chins (med eller utan hjälpmedel)
Planera in dina träningspass, köp en kalender och skriv upp vad och när du ska köra. Bocka av eftersom och försök att följa planen
Det enda som eventuellt får komma emellan är sjukdom :)
 
Jag själv funderar rätt mycket just nu hur min träningshöst ska se ut! Ska jag prova nåt nytt, köra på i gamla mönster, lägga till mer cardio, lyfta tyngre... Frågorna är många, återkommer i ämnet ;)
 
Lycka till och du börja redan idag, måndag är en dålig dag.... bara kör!!
 
//PIllan
 
 


Utflyttad & inflyttad

 
Jo då här är jag... Så här har jag befunnit mej senaste dagarna  
Att skruva möbler knästående i måånga timmar är verkligen inte bra vare sig för rygg eller naglar! Hi hi men till slut blev det klart 
 
           
 
      Kläderna snyggt upphängda och allt på plats, undrar om det ser ut så här nästa gång jag hälsar på..?!
 
 
Lilla sänghörnan med den oväntade accent-färgen rött!
Filippa har valt allt själv och rött har verkligen aldrig varit hennes favoritfärg, men så bidde det!
 
 
 
 
Hej hallå på er
 
Nu är jag på hemmaplanen efter en lite längre vistelse än tänkt! Allt tar ju sådan tid vilket jag iof räknat med men just en byrå tog en hiskelig tid att skruva ihop.... My God, vilket projekt
Klockan 21 i går kväll var vi så gott som färdiga med allt fix och piff men då kände vi att vi inte orkade köra hela vägen hem utan sov över en natt till.
Så tidigare i morse sa vi hejdå till Filippa som nu ska stå på egna ben!
 
Hon bor i en trerummare som hon delar med två andra och de övriga klasskamraterna bor på liknande vis i närliggande hus.
Har pratat med henne nyss och de hade träffats några för att träna tillsammans när vi åkt och sedan tagit en cykeltur för att upptäcka sin nya stad.
Senare skulle de spela fotboll och laga iddag tillsammans. Känns skönt att de börjar "hänga" på en gång så de alla förhoppningsvis får en härlig gemenskap!!
 
 
 
Jo då ett motto är ett motto.... ;)
 
 
 
Lycka till med boende och skola nu ♥
 
 
 
Väl här hemma blev det faktiskt några timmar med Nikki på stranden, det trodde jag inte skulle hända på hemmaplan denna sommar... Men  nu är det ju riktigt najs och jag ska ta till vara på mina sista semesterdagar och riktigt lapa all sol jag kan!
I morgon blir det dock på hemmaplanen, känner att jag vill landa här hemma och fixa och pyssla och bara mysa nu....
 
 
//PIllan


En "bonusvecka"

 
En liten pirat här hemma igår....
 
 
Nikki har blivit en riktig disco-tjej, först varje kväll minidisco på Mallis och direkt hem på piratdisco hos kompisen Alvin :)
 
 
 
 
Måndag och jag är uppe i ottan
En veckas ledighet kvar och det känns lite som en bonusvecka för min del. Har ju varit ledig i 5 veckor redan och hunnit med vår utlandsresa så efter att flytten är avklarad om ett par dagar så ska jag och Nikki bara ha några riktigt slappa dagar!
 
Nu blir det att lasta alla Filippas saker i släpvagnen och sedan dra iväg. Tanken är dessutom en hel del inköp då vi väl är på plats.
Vi vet nämligen inte hur hennes rum ser ut så därför har vi mest med lampor, säng, tv och kläder nu. Byrå, garderob? , sängbord osv ska vi inhandla där nere!
Hon kommer att dela lägenhet med två andra och de har redan bott där ett år.... Så vi behöver ej ta med köksmöbler,  tex.
Ja spännande är det både för oss och självklart för Fillan!!
 
Vi ses på onsdag kväll då jag förhoppningsvis kommit hem igen...
 
//PIllan


Hemma efter en härlig vecka

 
 
Underbara dagar fyllda med sol och bad har vi haft den senaste veckan....
 
 
 
Bara sand mellan tårna och lata dagar!
 
 
 
Min kära sambo som inte alls gillar rena "solresor" har ändå varit med och solat och badat lite ibland men mest suttit i skuggan... ;)
Det fanns ju fri tillgång på G.T ! he he
 
 
 
En som inte varit i skuggan är den här damen! 
Hon har verkligen tagit över rollen som Queen of sunbath efter sin mami (som nu för tiden gärna sitter lite i skuggan)
 
 
 
Den här donnan har haft The time of her life, med bad, bus, fri glasstillgång, kompisar och disco hela veckan!
 
 
 
Hola 
Nu är vi tillbaka på hemmaplan och sjukt nöjda efter vår familjesemester!
Jag har tänkt att göra ett längre inlägg om hotellet och resan senare så idag blir det mest ett hej-jag-är-tillbaka-inlägg....
Har ju fullt upp nu direkt med packning av alla Filippas saker för i morgon förmiddag drar vi iväg med flyttlasset!! Så massor massor att göra nu..!!
 
Men som ni ser på bilderna så har det inte gått någon nöd på någon i sällskapet och destinationen för vår resa var i alla fall Mallorca!
Denna ö som jag besökt SÅ många gånger men tröttnar aldrig, jag är en riktig Mallis-fantast. Har varit på många grekiska öar, Turkiet, Cypern... men återvänder alltid till denna Spanska ö!
 
Men som skrivet, ett längre inlägg om vår vecka kommer, nu frukost så jag orkar med dagen
 
//PIllan


Var god, stör ej....

 
 
....jag latar mej i solen!
 
 
Jag har bestämt mej för att inte ta med någon dator så det kommer inte att dugga tätt med inlägg den närmsta veckan !
 
Däremot kan ni som vanligt titta in på Instagram och se vad vi har för oss, hemmahospillan
 
//Kram PIllan


Snart matlagningsfritt en vecka!

 
 Tänkte lägga upp nån bild på mina middagar senaste dagarna... Blev många sallader!
Kanske inte så konstigt för i sommartid är det otroligt gott, det är lättsamt och går att variera i det oändliga
 
 
 
 
 
Fredag
Så himla härligt att få vakna till en solig morgon och snart blir det flera, hoppas jag!
Imorgon flyger vi nämligen till sydligare breddgrader och tjejerna här hemma håller på att längta ihjäl sig :)
 
Den här mamman längtar allra mest efter att få sätta sig vid dukat bord till dagens samtliga måltider (all inclusive) att inte behöva fundera ut måltider, åka och handla och sedan laga dem....
Jag gillar matlagning men just nu står det mej upp i halsen :/
 
Här hemma råder dessutom ett mindre kaos eftersom Filippa ska flytta bara dagarna efter vi kommit hem så det är flyttkartonger och högar med kläder och grejjor om vartannat....
Tur jag har en snäll mami som lovat att åka hit och bringa lite ordning i röran då vi är borta, thanx!!
 
 
 
 
 
Idag ska vi bara ägna åt det sista packet och städning..... är ni som jag att ni vill ha nystädat då ni reser bort?
Så mycket skönare att komma hem då det inte ser ut som en bomb vid ytterdörren (Filippas rum får stå som det är...)
 
Nikki har aldrig flugit tidigare så jag har lovat lite nya tidningar och pysselböcker som ska inhandlas idag. När Filippa var 5 år hade hon rest massor med gånger redan....
Olika hur livet ser ut det där, nu har vi mest lagt pengar och tid på huset och på den tiden Filippa var liten jobbade jag dessutom på resebyrå.
 
 
Nu önskar jag dej en fin fredag //PIllan


Simple & Fresh

 
 
En kruka med basilika har jag oftast på min köksbänk och så även nu..... Jag tycker den är ganska vacker, den doftar gott och den är en favoritkrydda i diverse såser och sallader!
 
 
 
 
En ständig sommarfavorit (eller egentligen året om) är en enkel Caprese sallad, älskar dessa enkla smaker tillsammans!
En rejäl dos med svartpeppar och olivolja enligt min smak
 
 
 
God morgon torsdag
 
Lite ont här och var i kroppen och det är träningsvärk! Jippi, jag gillar verkligen då jag har lite tränigsvärk emellanåt för det betyder att jag antingen gjort nåt nytt i träningsväg, lyft tungt eller är tillbaka från ett längre eller kortare uppehåll! 
Den här gången var det nog att kroppen inte är riktigt inne på tunga vikter utan under sommaren har jag mest kört kroppsvikter, tempo och många reps.
 
Jag och Katarina hade en dejt i gymmet och det blev lite tyngre för axlar och lättare för benen, riktigt skönt!
Vi kikade också in i den nya Crossfit-boxen som är på G i vårt gym. Ska bli grymt att få börja köra lite pass där i höst !!
 
 
 
 
 
Igår hade vi även fullt hus här hemma med gäster som "rullade på" under dagen och vissa blev till och med nattgäster.
Nikkis ena bästis Sigge hade vägarna förbi (han har flyttat 10 mil bort) och kom in för att gratta damen i efterskott och leka några timmar.
Herregud så roligt dem hade och ville inte riktigt släppa taget då det var dags....
 
Filippa har en av sina tidigare klasskompisar här och de hade högflygande planer inför framtiden som jag fick lyssna till igår... :)
Först var det diverse resor följt av mer utbildningar och roligheter så vi får väl se hur det blir in the future!
Minns att jag själv när jag gick ut 9:an absolut bestämt att efter gymnasiet skulle jag till L.A och blir typ känd... Ehh ni fattar att jag stannade hemma va ?! Eller är det någon som minns nån "Pillan from Sweden" :)
 
Våra sommargäster ute på ön var också över på en afternoon tea, men i år hade jag dåligt med tid så det blev inga scones med tillbehör.... De fick nöja sig med ananas-paj med vispgrädde, gott det med!
 
Ses i morgon //PIllan


Väck kroppen

 
 
Bästa gymmet nu i sommartid, altanen!
Enda "musiken" är nån mås som skriker ikapp med tranorna men utsikten kan jag aldrig få inne på vanliga gymmet.
Ger en otrolig kick till kroppen och sinnena 
 
 
 
När dagarna är som på bilderna alltså varma och soliga är detta min absolut bästa start att väcka kroppen på. Inget våldsamt pass utan runt 15 minuter räcker, lite olika armhävningar. lite mage som plankan. blanda upp med lite rörlighetsövningar/ yoga positioner och kroppen vaknar snabbt plus att knoppen blir fylld med energi!
 
 
 
 
Jo som jag misstänkte rusar dagarna fram och jag har massor med saker som ska göras....
Plus att jag har flera besök inbokade för det är ju så många man vill hinna träffa och umgås med nu när de är på semester i trakten!
 
Gårdagen startade som ni ser på bilderna och sedan ett par timmar till i solen innan jag drog iväg på golfrunda. När jag tittade på telefonen hade jag mess från en vännina som bjöd på middag på bryggan när jag spelat klart och det tackade jag blixtsnabbt ja till!
Lyxigt att slippa laga mat och trevligt med spontanbjudningar :)
 
 
 
 
Nä nu ska jag sno ihop nån paj... (kanske ananas det var länge sedan) som jag kan bjuda dagens gäster på.
 
//PIllan


So far...very good!

 
 
Nämen vilka är det som ligger här och göttar sig i skuggan...?
 
 
 
 
Gömda bakom en bok och en stor chipspåse...
 
 
 
Jo det är ju mamis älsklingar som har en riktigt mysig stund i skuggan på altanen! Gofisar :)
 
 
 
 
Ja visst, so far har Augusti levererat sol och ett par härliga dagar!
Igår morse vaknade jag som vanligt allt för tidigt, ja för tidigt till och med för min smak... 05.20 slog jag upp ögonen och det var omöjligt att somna om...
Eftersom Nikki sov hos mina föräldrar bestämde jag mej för att ta vara på morgonstunden och snörade på mig skorna, pluggade in hörlurar och drog iväg på en skön PW!
07.00 satt jag redan hemma igen med en stor kopp nybryggt och jordgubbar som samsades med kokoskvarg, skön start!
 
Sedan blev det soldäcket i några timmar och oj så härligt, jag kunde till och med slumra till en stund där jag låg...
 
På eftermiddagen tog vi båten över till våran ö och där blev det bubbel på bryggan följt av grillat och avslutades med blåbärspaj, sämre kan man ha det!
 
Idag ska jag hämta upp en vännina för att först starta upp med en god lunch på Hussborgs veranda och sedan blir det en match med järnklubborna, bunkrar och ruff :)
 
Önskar dej en solig tisdag  //PIllan


Dagen som slutade med jobb!

 
 
Min söndag började tidigt ute i trädgården. Rensning och flytt av några blommor.
Kratta lite och klippa lite
Gå runt och titta på blommorna som faktiskt är så vackra nu och jo några pioner är fortfarande i blom...det är augusti...
 
 
 
 
Nikki var lite seg i starten och hängde framför tv:n framåt 10-tiden, sedan blev det full fart!
Vädret var halvskapligt och vi tog på oss shorts
 
 
 
 
Här hänger vi mesta delen av vår tid, här på altanen och på gräsmattan nedanför.
Full fart och mycket aktivitet, ingen som ser oss om dom inte kommer från sjösidan då... 
Här kan man springa runt i bikini, slå några golfbollar eller köra ett styrkepass.
Baksidan av huset har gott om plats för diverse aktiviteter!
 
 
 
Vi hade glass kvar i frysen efter Nikkis kalas och det blev en strut åt oss båda, första glassen för mej i sommar!
Glass äter man (jag) vid varmt väder... Sommaren har inte varit varm, det vet ni redan... :/
 
 
 
Min telefon ringde under förmiddagen och det var min vännina och kollega som var på väg till akuten med sin dotter. Hon hade ramlat och gjort illa armen och värken ville inte släppa.
Vänninan skulle börja jobba på eftermiddagen men var såklart osäker om hon skulle hinna hem... Jag erbjöd mej att hoppa in i hennes läge om hon blev sen.
 
Jag och Nikki roade oss i några timmar men fick sedan ett sms att armen var av och operation väntade!
Mormor ställde upp och passade Nikki och jag gav mej hastigt iväg på jobbet.... mitt i semestern sådär...
Helt OK för min del då man hjälper en vän och helt OK då man vet att det är trots allt tre lediga veckor kvar för min del!
 
Så söndagen slutade med jobb men idag tar vi ledigt :)
 
//PIllan


När det väntas mörkare tider

 
 
Hortensia, den har verkligen seglat upp och blivit en toppfavorit hemma hos mej!
Jag älskar att den liksom skiftar färg efter ett tag och jag älskar dess maffiga blommor. Hortensian själv älskar vatten och att bli ompysslad... 
 
 
 
Så min plånbok är väl inte så glad eftersom det där med vattning och pyssla om ibland glöms bort och då är jag inte sen utan springer  glatt iväg och köper en nya fräscha blommor...
 
 
 
Nåt mer som jag gärna shoppar (kanske lite för mycket av) är ljuslyktor och ljusstakar...!
Ja men större delen av året är ju så mörkt och det är ju såå mysigt med tända ljus ;)
 
Dessa fina små lyktor och staken som syns hittade jag på MIO möbler när jag sprang in där en runda. De har väldigt mycket fint tycker jag men det är ganska sällan jag är in där...
Såg förresten ett soffbord som jag kanske ska titta lite närmare på (köpa...) senare i höst!
 
 
 
 
Söndag morgon och jag sitter här och har det lugnt och skönt
Nikki sover fortfarande, A är bortrest och Filippa har varit i Östersund i helgen för där går Storsjöyran av stapeln! Åhh denna yra , den minns jag med glädje!
 
Så många bra artister jag sett och upplvet där och så många galna upptåg med mina vänner genom åren vi hängde där ! Nu har som sagt Filippa axlat festival-manteln då jag kanske är aningen för gammal, eller egentligen inte men jag skyller på det (bekväm är rätta ordet  ;)
Hon har precis som ifjol sin pappa med sig eller ja han är på festivalområdet men jag tror ju inte att dom går tillsammans direkt....
Men skönt att det finns en vuxen om något händer!
 
Idag ska jag ta en trädgårdsdag helt enkelt och passa på att köra flera maskiner tvätt inne.
Tog en runda ute igår kväll och insåg snabbt att rabatterna håller på att gro igen, hur snabbt går det inte med ogräs...?!
Samtidigt har jag massor med tvätt och fix för nu har jag börjat nedräkning inför utlandsresa, 6 dagar kvar, wiiiee!
Äntligen lite värme...förhoppningsvis :)
 
 
Ha en skön söndag  //PIllan


Thaigryta, trevliga gäster och ett härligt avslut

 
Jag och Nikki hade finbesök på middag igår.....
 
 
 
Nämligen världens goaste Tilda! Kolla gullungen alltså och som hon växer....
 
 
 
Vi bjussade på Thaigryta som jag tänkte att ni med skulle få prova, recept nedan!
Jag har gjort den många gånger och den blir alltid uppskattad. Ganska stark men fortfarande lite söt och lite salt... ja väldigt "Thai-ig"  ;)
 
 
 
 
 
God morgon augusti...!
 
Jo men tiden rusar, hjälp snart är det väl jul igen, det bara svischar till. Ska passa på att njuta av dagarna som kommer och just nu strålar solen!
Idag blir det en runda golf med en god vän och Nikki ska jag köra över på våran ö så hon får hänga där med mormor och morfar. 
Det hör till på sommaren och även om det ICKE är någon badtemperatur så kanske ett litet fotbad...!
 
 
Hörrni receptet på grytan, prova någon dag framöver. Kanske inte om solen skiner för grytor göre sig bäst i lite murr-väder så någon kväll i höst lagar ni detta !
 
4 port
250g kycklingfilé
olja till stekning
1 tsk curry
salt
1/2 krm cayenne
1 stor gul lök
2 paprikor
2 vitlöksklyftor
2 msk chilisås
1 msk vinäger
1 msk kokossocker (eller farin)
1/2 dl soya
1 dl vatten
1/2 msk maizena
250 gr räkor 
1 dl salta nötter
 
Detta är grundreceptet (som jag aldrig följer...) jag freebase:ar vilt med kryddorna och mängd på vatten och soya, så prova er fram!
 
Strimla kyckling och stek med curry , salt och cayenne, lägg åt sidan när den är genomstekt
Mer olja i pannan och i med hackad lök och paprika som får fräsa en stund
Pressa i vitlök, tillsätt chilisås, vinäger, soya, och maizena utrört i vattnet
Låt detta koka upp
På slutet låter du kycklingen, räkorna och jordnötterna gå i och allt bli genomvarmt
SMAKA AV
 
 
 
 
My place 31 juli kl 22.21.....
Jag knipsade snabbt av ett pic av månen och det magiska ljuset som man längtar så hårt efter under den mörka vintern!
Trots fullmånen sov jag som en stock inatt :)
 
 
 
 
Nu mina vänner ska jag ladda upp den här kroppen med en stor frukost som ska bestå av yougurt med granola och färska jordgubbar, kokta ägg, ett par smörgåsar och kaffe!
 
//PIllan


Pernilla,

Glad prick som njuter av träning, god mat, shopping och min vardag tillsammans med älskade döttrarna Filippa och Nikki plus såklart min underbara A. Hos mig bor också Sessan Söt, hoppas du ska trivas hos oss!






Besökstoppen


© Design av Matilda.
http://mhdesign.blogg.se