Mamma 70 år

 
 
 
 
Glad Påsk på er alla!
 
 
Vi befinner oss i Storsjö kapell i västra Härjedalen i min mormors hus som numera tillhör min mamma och mina mostrar.
 
 
Igår på själva långfredagen fyllde min mami dessutom 70 år så det var kalas från morgon till kväll! Vi började morgonen med paket, bubbel och sång såklart. Vi är ett stort gäng här uppe så det blev skönsång i flera omgångar :)
 
 
 
 
 
 
 
Minstingen hjälper till med paketen. Valle är 3 år och alltså yngst, sedan är det åldersfördelat ända upp till 86 år!
 
 
 
 
 
 
Efter massor med timmar i ett underbart påskväder med pimpeltävling, skoteråkning, pulka, solning, skidåkning etc var det dags för det stora kalaset. Vi var runt 25 personer så det var dukat i flera rum för att alla skulle få plats.
 
 
 
 
 
A i samspråk med mammas morbröder som bor året runt här uppe i Storsjö. De har jobbat i många år i bland annat fjällräddningen så det finns många intressanta historier att lyssna på!
 
 
 
 
 
 
 
Åsså maten då.... massor med godsaker fanns på påsk-bordet som vanligt och lite extra mycket då det även var födelsedag!
 
 
 
 
 
 
Avslutningen gjorde ingen besviken med hembakade minisemlor, dammsugare, och två maffiga tårtor!
 
 
 
 
Idag på påskafton vaknar vi upp till ännu en strålande dag som uteslutande kommer att handla även denna om uteaktiviteter och mat!
 
 
Ha en fortsatt strålande påskhelg
 
 
//PIllan


Varning ....nakenchock!!

 
 
 
 
 
Jag skrev ju förra veckan att jag skulle tillbaka till Susanne även denna veckan men inte vad jag skule göra.... Manicken här ovan är ledtråd...
 
 
 
 
 
Jo jag täkte bättra på färgen så här inför påsk, bli brun helt enkelt. Susanne har ju även soldusch då hon sjäv sprayar dej över hela kroppen med så kallad airbrush-teknik (som ni säkert känner till)
Man går liksom in i ett tält i bara trosor och blir sedan "målad" från topp till tå!
 
Innehållet är tillverkat med växter och vegetabiliska ingredienser som ger en omedelbar gyllene nyans. Fri från parabener och artificiella oljor.
 
Du kan självklart välja hur brun du vill bli och jag valde typ normal
 
 
 
 
 
 
 
Här har ni mej i mitt vinterbleka skinn.... jisses så vit jag är....!
 
 
 
 
 
 
 
 
Direkt efteråt ser man att jo det har blivit lite nyans och det jobbas liksom upp under kommande timmar men håll i er för här kommer en riktig nakenchock...scrolla ner!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Wiiiieeee en rumpa ;)
 
Kolla skillnaden, när man flyttar troskanten ser man direkt att här har det blivit färg!  Ledsen om jag skrämt iväg halva läsarstyrkan nu men asch den här rumpan ska snart visas upp på playan ändå !
 
 
 
 
 
 
Ett par timmar senare och jag är nöjd att känna mej lite fräschare så där på ett kick! Nu kan jag få vara lite påskbrun även om inte solen kommer i helgen...men det verkar den ju ska göra så dubbelt upp!!!
 
 
 
Nu mot jobbet
 
 
//PIllan


Nyklippt

 
 
 
 
Nikki som dagen till ära är nyfrisserad. En decimeter fick ryka och hon tycker det blev jätteskönt!
Håret har en väldigt bra kvalitet och är tjockt och fint MEN det blir så himla tovigt då hon är ute och leker och  har mössa och jacka ..... Bättre att kapa en bit så slipper vi så mycket tjiv då det ska borstas.
 
 
 
 
Måndag och påskveckan är äntligen här. Som det verkar (fingers crossed) så ska solen skina resten av veckan vilket självklart känns toppen! Nu kämpar vi på med jobb och skola fram till torsdag sedan blir det ledigt. Filippa kommer hem på onsdag kväll så då är v samlade hela gänget i påskhelgen.
 
 
Skippar träningen idag och fokuserar på tvätthögen och att gå igenom packningen så det är något sånär i box. Trist att stressa i onödan....Nu har jag lagt fram det mesta så det bara är att slänga ner i väskorna innan avfärd på torsdag. Det blir påsk i mormors hus med alla släktingar plus att det ska firas lite extra mycket på långfredag....
 
 
 
 
Jag och Nikki tog nyss en lite prommenad runt byn i solen, så skönt då kvällarna nu blir ljusare och man kan ta vara på den tiden mycket bättre. Älskar ljuset
 
 
 
Ikväll tittar jag på "Vem bor här" det är toppenbra tycker jag! Tittar ni?
 
 
Ha det bra
 
//PIllan


Perfect match och nyfixade bryn

 
 
 
 
 
 
God morgon lördag
 
Jag är helt ensam hemma då A, Nikki och hennes kompis Nelly har dragit upp till fjällen för en "fullbokad helg" Ja i alla fall om man ska gå efter tjejernas lååånga lista som dom gjort på alla aktiviteter dom ska hinna med?! Skulle kunna tro att dom ska vara där en vecka minst 
 
 
 
Själv är jag kvar på hemmaplan och jobbar ju hela helgen. Förmiddagen nu har jag fri så jag tror det blir en prommenad och yoga plus lite matlagning innan jobbet kallar!
Det jobbiga just denna helg är att jag arbetar till 22 ikväll och börjar 06 i morgon.....och att det då har blivit Sommar-tid alltså börjar jag 05.00 !!!
 
Tur jag är morgon pigg. Blir att störtdyka rätt i säng så snart jag kommer hem ikväll!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ny vårig blus från HMs märke Logg. Gillar verkligen det märket då jag trivs i den där lite Casual American style som ju dessa kläder utstrålar.
 
Till denna blus fann jag det perfekta lacket hos Ellos, det blev en perfect match och här hittar du dem...till kanonpris! KLICK
 
 
 
 
 
 
 
Här har ni en Pillan med precis nyfixade bryn, därav den väldigt mörka färgen! Jag tatuerade ju mina bryn för ganska precis ett år sedan och vill du läsa om det så finns det här KLICK där ser du hela processen!
 
 
 
Jag kände nu att jag ville justera formen en aning och fylla upp dem så därför la jag mej under Susannes kniv i går igen ;) De blev väldigt bra och jag vet att den här starka färgen och uttrycket lägger sig de kommande dagarna så jag är inte orolig ..hi hi.
 
Jag är dessutom väldigt avslappnad till sådant här, vet att många liksom bara "dör" om dom färgat brynen och det ser för mörkt ut, eller om dom gjort nån ny hårfärg eller frisyr som ger en dramatisk förändring och dom kan knappt visa sig på flera dagar..... jag kunde inte bry mej mindre, faktiskt.
Det bekommer inte mej, tycker faktiskt att det är lite kul att se en aning "hårdare" ut några dagar då jag ju har ett riktigt "baby-face" utan direkta karaktärsdrag i övrigt!
 
Nästa vecka ska jag tillbaka till Susanne men då ska jag göra nåt helt annat....vad det blir ja det får ni läsa om när jag varit där såklart!
 
 
 
 
Njut av lördagen nu
 
//PIllan


Varsågod, här kommer en till....

 
 
 
Fredag
 
Jisses bara en vecka kvar till påsk, hur gick det till?!
 
 
 
Här kommer ett recept som kan passa perfekt att äta till någon lunch kanske just i påsk-helgen.
 
Spenatsoppa, så gott och nyttigt
 
  • 450 g hackad fryst spenat
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 dl grädde
  • 4 dl mjölk
  • 1 dl vatten
  • 2 tärningar grönsaksbuljong
  • 2 krm riven muskotnöt
  • 2 krm svartpeppar
 
 
 
Skala och hacka lök och vitlök som du fräser i en kastrull
Tillsätt spenaten, grädde, mjölk, buljontärningar och muskot
Låt detta koka i ca 5 minuter och peppra efter smak
 
Koka ägg och lägg i soppan innan servering
 
Plättlätt måltid och supergott!
 
 
 
 
 
 
 
Spenat är en riktig näringsbomb och innehåller nästan inga kalorier alls. Äter du en portion (50 gram) babyspenat får du i dig flera dagars behov av både vitaminer, mineraler och antioxidanter! Spenat innehåller dessutom mycket järn. 
 
Spenaten innehåller en masa antioxidanter som minskar risken för stroke, hjärt- och kärlsjukdomar och cancer. Det är karotenoiderna som förhindrar skador på celler, vävnader och genetiskt material. Enligt en studie som publicerats i tidskriften Cancer Epidemiology, Biomarkers and Prevention, så visade det sig att de som åt spenat minst två gånger i veckan hade en lägre risk att utveckla bröstcancer, jämfört med dem som inte gjorde det.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nu hoppas jag att ni provar denna lätllagade och näringstäta rätt!
 
 
Ha en riktigt fin fredag!
 
 
//PIllan


Vår i tv-rummet

 
 
 
 
 
 
Äntligen har våren flyttat in i tv-rummet. Det är nya fräscha kuddar och lite påskpynt på bordet! Ljust rosa och ljust grönt lättar upp den grå soffan och det känns verkligen så vårigt och härligt.
 
Kuddarna är från HM Home som ju har toppenmycket fint (och prisvärt) de silvriga påskäggen har jag haft i många år och gömt vart jag köpt...men det stora vita ägget med blomman i handlade jag hos Annika på Ånge blommor!
 
 
 
 
I morse sov jag ända till strax efter 07.... ja jag vet det räknas inte som sovmorgon för många av er, men för mej! Vi var ett stort gäng som spenderade eftermiddagen och kvällen igår med trav. Vi reste gemensamt med buss och sedan direkt till Per Linderoths (travkusk) stall med bar och fin uteplats där man kunde kolla in värmningen av hästarna..... Nu ska ni inte tro att jag är trav-biten alls utan jag tyckte mest det var trevligt med glatt gäng och bubbel ;)
 
Eter lite stalltips och liten föreläsning av marknadschefen bar det av till egen loge där middag serverades. Sedan skulle det ju självklart även spelas på kusarna.... Vi var några tjejer som spelade tillsammans och hade det inte varit för den sista hästen som blev slagen med liten marginal så hade kassan varit påfylld....men så bidde det inte...
Men som sagt en riktigt trevlig onsdag!
 
 
 
 
 
 
 
Visst är kudden med fåglarna helt ljuvlig?!
 
 
 
 
 
 
Solen strålar in genom förnstren (hur nu det ens är möjligt med tanke på hur smutsiga dom är...) och jag känner att livslusten verkligen är på topp vid sådana dagar!
 
 
 
 
 
 
 
Jag ska kliva in på jobbet i eftermiddag och där blir jag kvar ända tills skärtorsdag faktiskt.....! Ja jag blir utsläppt med jämna mellanrum men jag har inga lediga dagar innan dess.
 
 
 
Men vi ses ju såklart snart igen och jag kommer att bjuda på nåt riktigt smaskigt i nästa inlägg!
 
 
 
//PIllan


Kläder till hela familjen

 
 
 
 
 
Hej vänner
 
Strålande onsdag som dessutom är en fridag för mej, allstå ledig lille-lördag, gött! Jag startade som jag alltid gör om jag ä ledig onsdag morgon, med spinning och multi-träning. Nu sitter jag här nyduschad och nöjd med roligaste podden Skäringen & Mannheimer på. Alltså ni måste lyssna på dem, så roliga blandat med de viktigaste frågorna och problemen för oss tjejer/kvinnor!
 
 
 
Idag ska jag tipsa er om en webshop me otroligt prisvänliga kläder till hela familjen. Jättebra basic-plagg och även jättefina sängkläder till otroligt bra priser.
ClubXprs och deras sida hittar du här KLICK
 
Den quiltade jackan i rosa till mej som kommer vara perfekt i vår och sommar, gillar verkligen den här typen av jacka. 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nu får vi hoppas att varken Nikki eller A läser bloggen idag för här är nämligen en varsin tröja som dom ska få i sina påsk-ägg!
Superduper tischan till Nikki med Girl Power tryck och A älskar vanliga college-tröjor å det får han i sitt ägg. Har även beställt flera linnen till mej själv i olika färger. Jag vill nästan alltid ha ett linne närmast kroppen och Nikki är likadan.
 
 
 
 
 
 
Blått vitt och randigt är en kombo som alltid återkommer när våren gör sig påminnd! Här med lite rolig detalj med volangärm!
 
Kika in i butiken och kolla om du kan göra nåt fynd
 
 
 
 
I eftermiddag ska jag, A och några vänner åka på trav.... Det blir besök på stall-backen och middag i egen loge! Väldigt trevligt hoppas jag. Lite spel blir det också så får vi väl se om jag kan gå in till chefen i morgon och snyta mej i gardinen... ha ha ha!!!
 
 
 
//PIllan


Helg-bakis.....

 
 
 
 
 
Jaha då var det måndag och snöblandad nederbörd.....efter en helt ljuvlig helg så känner jag mej nästan "bakis"! Massor med sol, aktiviteter som avlöst varandra och allmänt härligskap så är jag väldigt svårstartad denna måndag morgon..
 
Jäsp tur att jag inte börjar jobba förrän i eftermiddag!
 
 
 
Familjegudstjänsten igår var väldigt lättsam och trevlig måste jag säga. Barnkören sjöng och även en annan kör som sjunger så vackert. Prästen är riktigt rolig och underhållande så det kändes bara skönt att sitta ner och lyssna . Efteråt bjöds det på riktigt härliga vaniljdoftande våfflor, sådana stora Belgiska med grädde och sylt. Nikki mumsade i sig kan jag lova!
 
 
A hängde sedan med henne på "slalom-kalaset" så det blev dubbla träningspass för min del. Ett riktigt skönt avslut på en härlig helg, att få svettas ur sig totalt!
Landade framför Mästarnas mästare och sedan blev jag sittande framför superspännande "Unknown" med Liam Neason i huvudrollen. Konstigt nog var jag inte alls trött utan lyckades se hela filmen fram till 00.30!!! Det hör inte till vanligheterna.... Har sett filmen tidigare men aldrig hela filmen (då jag alltid somnat...)
 
Detta kan också vara anledningen till min seghet idag
 
 
 
 
 
 
Nu ska jag rulla ut yoga-mattan för en skön start och sedan blir det att laga en stor kastrull med lins-soppa, en favorit!
 
 
 
//PIllan


Söndags-maska!

 
 
 
 
God morgon strålande söndag!
 
 
 
Jag och A blev hux-flux "barnfria" i går eftermiddag då Nikki bestämde att hon skulle övernatta hos en kompis. Väldigt länge sedan det hände så vi lagade god mat, drack lite vin och sedan sprättade vi en Moét som vi njöt av framför TV4 nya Stjärnornas Stjärna.
Såg ni? Jag tyckte faktiskt det var riktigt underhållande! Petra Mede var helt klat den mest lysande stjärnan även om hon bara var programledare, Så Rolig. Skrattade högt flera gånger åt henne.....SVT gjorde bort sig då dom släppte iväg henne. Hon är en riktig humorist.
 
 
I alla fall kan man ju tycka att man borde sova som en klubbad idag då.... men icke (jo en är klubbad men det är inte jag). Så jag sitter här med en kopp te och njuter soluppgång...som vanligt.
 
 
Söndagen kommer bjuda på ett besök i kyrkan, Nikki och barnkören ska sjunga så det är bara att ta på sig söndags-kappan och parkera i kyrkbänken och få sig några Guds ord. Sedan är det barn-kalas i slalombacken under eftermiddagen. Har inte bestämt om jag ska hänga med och åka eller dra iväg på dubbla träningspass...?!
 
 
 
 
 
Så att söndags-maska betyder inte att maska som i att slappa idag utan om huden!
 
 
Jag har blivit helt beroende av sheet masks och tipsade er tidigare i ett inlägg här KLICK
 
Min hud känns väldigt törstig nu under vinten och dessa masker är helt ljuvliga att boosta huden med. Proppade med härligt serum som verkligen "gör jobbet" under tiden du kan ligga ner och njuta. Serumet låter du sedan ligga kvar på huden och bara masserar in lite lätt med fingertopparna. 
 
 
Jag handlade ett helt gäng masker på SKIN CITY som har otroligt bra service och snabba leveranser! Bara att Klicka in och kika på allt härligt som erbjuds och läs mer om just dessa masker!
 
Ett tips är också att följa Skin Citys ägare Annika på Instagram för massor med tips @hudspecialisten och/eller @skincityofficial
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ska tassa upp och rengöra mitt ansikte nu och njuta en stund med en riktig fuktbomb i facet!
 
 
 
 
Ha en skön söndag
 
 
//PIllan


Solskensmoothie

 
 
 
Lördag och god morgon på er
 
 
Ja ...Here we go again liksom, trodde verkligen att jag skulle få sova lite längre idag efter en vecka med bara tidiga mornar. Nä vänta nu varför skriver jag FÅ sova.. jag får sova hur länge jag vill !
Nej här är det den inbyggda morgon tuppen som aldrig ger sig, den bara ska upp i ottan och gala.
 
Jag "fogar" mej och här sitter jag nu med en kopp te och tittar ut på en magisk soluppgång. Det är dock iskallt ute men jag försöker att bara se det vackra idag.... det kommer bli en strålande lörag helt enkelt!
 
 
 
 
Strax ska jag duka upp riktig helgfrukost med nygräddade crossanter som Nikki älskar och brygga en stor kanna kaffe plus denna smoothie, den är så god.
 
Frusen mango, passionsfrukt, några press av citron och havremjölk (med vaniljsmak för extra smarr!)
Riktig solskensenergi i glas innan vi tar den äkta varan utomhus 
 
 
 
 
 
 
 
Det ska fiskas här nedanför huset på isen idag. Jag håller mej nog mest här uppe på altanen och fixar med fika och sådant!
Måste dessutom ta mej in till byn för att handla lite nya blommor (usch vad många trista växter jag har i fönstren nu...) presenter ska handlas för Nikki ska på kalas i morn (kan man inte bara ge en slant ?) paket ska hämtas ut (spännande)
 
 
 
 
 
Ha nu en riktigt härlig strålande lördag
 
 
//PIllan
 


Torsdags-soppa med tillbehör

 
 
 
Hej på er
 
 
Redan kväll och jag är precis hemkommen från gymmet. Det blev styrketräning som följdes av yoga, väldigt skönt. Dessutom hann jag med en prommenad direkt efter jobbet! Så himla energigivande med solen som verkligen värmer
 
 
 
Eftersom det är torsdag så blev det en enkel soppa här till middag. ja det hänger väl ihop med det gamla med ärtsoppa och pannkaka på torsdagar?! Inte för att vi brukar äta just det men.... älskar ju soppor så idag blev det en enkel variant med morötter, kålrot, rotselleri lite lök.
Tillbehören dipp och grönsaker för mer fibrer och vitaminer (osså är det ju gott ) plus tortillabröd med ost och kyckling som jag värmer i ugnen så de är varma och goda att äta till soppan!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Easy peasy middag som alla i familjen äter med god aptit!
 
 
 
 
 
I morgon är det fredag hörrni, Jippi! ...och ledig helg för mej, wiiiieeeee
 
 
 
//PIllan


Äntligen!

 
 
 
 
YES
Äntligen kom solen och takdroppet och det spritter i kroppen! Tyvärr har jag suttit inne på jobbet och bara trånat idag men nu sprang jag snabbt ut och fick lite energi i alla fall.
Hoppas verkligen det fortsätter och gärna med kalla nätter, det är bästa kombon under vårvintern. Påsk vill jag bara slappa på ett renskinn och vända näsan mot solen.
 
 
 
Eftersom jag jobbade kväll igår så blir det istället aerobics ikväll, längtar! Längtar efter att svettas och få ännu mer energi nu, jag vill bada i endorfiner och känna våren, jag vill känna Livet. PUNKT
 
 
 
 
 
 
ja tänk vad lite sol kan göra för sinnet ändå va...?
 
 
Ha det bäst
 
 
//PIllan


Hur ser träningen ut just nu

 
 
 
 
 
Ja känns som det var ett tag sedan jag skrev hur min träning ser ut just nu!
 
Som ni vet har jag aldrig något speciellt mål utan tränar för mitt välbefinnande. Därför tränar jag heller inte efter något program utan min träning blir det som faller mej in just för dagen, ja till och med stunden. För ett år sedan tränade jag i princip bara ren styrketräning men just nu är det väldigt lite av just detta!
Jag tränar absolut styrka men inte bara med vikter utan det blir en del pulspass med styrka med kroppsvikt och en del cirkelstyrka. 
 
Jag tänkte att jag skriver upp hur senaste tre veckorna sett ut!
 
Må - Spinning
Ti - Aerobics
On - Spinning + multiträning
To - Prommenad, Yoga
Fr - Spinning + TRX
Lö - Vila
Sö - Spinnig + Cikelstyrka
 
Må - Prommenad
Ti - Aerobics
On - Spinning + multiträning
To - Yoga
Fr - Spinning + TRX
Lö - Vila
Sön - Vila
 
Må - Yoga
Ti- Aerobics
Ons - Vila
To - Prommenad
Fr - Yoga
Lö - Prommenad, Yoga
Sön - Spinning + Cirkelstyrka
 
Jag har ett väldigt stllasittande arbete och rör mej inte alls speciellt mycket när jag inte tränar. Alltså jag har "för långt" till jobbet så jag kan inte gå och åker därför mycket bil ( ca 7 km)..... detta är väldigt trist och därför känner jag att det är extra viktigt att försöka få in så många träningspass som möjligt.
Yogan är ju något som jag bara utför här hemma och det brukar vara i ungefär 30 minuter och mest i rörlighets-syfte. Det ger mej väldigt mycket och jag kan inte vara utan mina korta yoga-sessioner!
 
 
Vi får se hur kommande månader kommer att bli.... känns som jag vill ha lite mer styrka i mitt liv. Slänga hantlar och känna pump i musklerna igen!
 
 
 
Ha en bra dag
 
//PIllan


Första glaset....

 
 
 
 
 
Ett tu tre så var det måndag igen och eftersom jag jobbat helg så är jag som vanligt lite snurrig i kolan när det gäller dagarna.... Sportlovet är över och Nikki är tillbaka i skolan igen. Kul tror jag hon tycker och det är ju inte alls långt kvar till påsk och lite mera ledigt.
 
 
 
Tänkte för övrigt börja städa och pynta lite den här veckan. Vi reser bort över påsk så jag vill ha ett par veckor att komma in i rätta "ägg-stämningen" känner jag. Brukar bara bli lite påskliljor, några pärlhyacinter och några fjädrar i grenen, plus lite mer färgglada kuddar till soffan!
 
Det är liksom inte lika mycket pynt som vid jul......
 
 
 
När man för övrigt äntligen fått lite vårkänslor med takdropp och enstaka ställen med asfalt så slogs benen undan med en smäll i morse.... Nu snöar det mucho åt alla håll och kanter, buhuuuuu....
 
 
 
 
 
Som ni säkert vet lyssnar jag gärna och ofta på poddar och därför kommer här ännu ett tips! Här är det superhärliga Denise Rudberg och Mikaela Bley som i höstas startade podden Första Glaset. Väldigt underhållande tjejer och ni har kanske läst någon av deras böcker? De är ju båda författare till yrket men podden handlar mest om dem själva och roliga anekdoter som får mej att skratta högt emellanåt!
 
 
 
 
Nu blir det middagsfix här, pasta med vegetarisk sås!
 
 
 
//PIllan


Nu kör vi....Jag!

 
 
 
 
 
MelloFinal Dags
 
Är taggad men mest på det som ni ser på bilderna, hi hi hi! Jag är ju helt själv här hemma, ja Sessan är ju med men hon har ingen lust att dela godsakerna. Tur för mej för här ska ätas, yummie!
 
ja ni ser ju själva, lite ost, jordgubbar, snacks, fin choklad, parmaskinka, crustader med skagen och Pepsi Max Ginger, så gott!
 
 
 
 
Startfältet då? Otroligt svårtippat enligt mej. Brukar alltid vara någon som verkligen sticker ut och som man har på känn kommer att ta hem den där lilla "sångfågeln", men i år...
 
 
Själv gillar jag Benjamin allra bäst, han är outstanding gällande proffsighet, låt och performance men det betyder liksom inte alls att han kommer att vinna. Felix sorgsna avskalade ballad tror jag kan komma högt och jag tror faktiskt även att Rolandz kommer att få många röster från tittarna.
 
MEN jag tror att kvällen kommer att avgöras av de internationella jurygrupperna. De gillar förmodligen lite mer "seriösa" nummer, har för mej att just Benjamin fick höga poäng av dem i fjol...?!
 
 
 
 
 
Sällan jag äter choklad men ett par bitar i dessa Lindt med havssalt är goda
 
 
 
 
 
 
 
Ja om några timmar vet vi vem som får åka till Lissabon i maj och representera Sverige!
 
 
Ha en riktigt trevlig lördag
 
 
//PIllan


Helkväll med vänner

 
 
 
 
 
Andra dagen här uppe i fjällen som jag trots ledigt vaknar med ett ryck 05 och har en molande huvudvärk... inte kul alls när man har två lediga dagar för återhämtning och det istället blir tröttare !
 
 
 
I alla fulla fall så har vi det soft och skönt ändå med lite skidåkning och umgänge. Igår träffade vi upp familjen F på Storhogna M för middag och efterföljande bowling. Jag käkade kyckling-sallad och ett glas vitt, väldigt gott de andra åt pizza eller burgare vilket också smakade bra enligt utsago!
 
 
M är ett väldigt trevligt och avslappnat ställe att hänga på speciellt om man har barn! Inte fancy-pancy utan bara ett skönt häng och ändå god mat. Som sagt finns här även bowling, bio, gym, biljard etc
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Strax innan den hårda matchen skall starta! Dock vet jag inte vad som hät med kameran?! Helsuddig bild men men det var den enda på brudarna där dom poserar så den får vara med ändå!
 
 
 
 
 
 
 
 
Jag åker tyvärr hem redan i eftermiddag för jag behöer hem och jobba i helgen.... A och Nikki stannar kvar tills på söndag. Nu måste jag ha en kopp kaffe så kanske jag blir människa igen! Förmiddagen ska ägnas åt längdskidor för den här familjen innan jag sätter mej i bilen
 
 
 
//PIllan


Kökspersonalen presenterar middagstipset

 
 
 
 
Hej på er
 
 
Idag är kökspersonalen i full fart och levererar ett tok-gott middagstips! Det gillar vi va?! Snabbt enkelt och nyttigt....att det smakar gudomligt gör inte heller ont ;)
 
 
 
Vi börjar med tillbehören som ju gör allt liksom komplett och tillför det där lilla extra.
Vi äter massor med kål hos oss och den här salladen görs i princip till nästan allt. Skär upp kål (vit, röd eller spets) Lägg i en bunke och pressa över citron, massor med citron. Ringla över olivolja och några nypor flingsalt. Låt stå medans resten av middagen lagas.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nikki har kollen på hur salladen ska göras och äter alltid ett stort lass vilket ju är toppen!
 
 
 
 
 
 
 
Sedan behövs något kladdigt som den här röran
Ta grekisk yogurt som du blandar med mycket riven västerbottenost, citronpeppar och några press med citronen
 
 
 
 
 
 
In med en plåt fylld med potatis i klyftor, rödlök och broccoli, självklart toopat med olja och flingsalt. Tar typ 30 minuter... kolla så potatisen börjar få färg och bli mjuka inuti
 
 
 
 
En het panna med mycket kokosfett och däruti läggs fina bitar av lax som också den kryddas med citronpeppar
 
 
 
 
 
Nu är det bara att lägga upp härligheterna och börja njuta!
Alltså salt, syrligt, lite sötma från löken, lite fras från broccolin, YES detta kittlar underbart i gommen!
 
 
 
Hoppas ni provar
 
 
//PIllan


Det blir en lång vinter

 
 
 
 
 
 
Ja precis så känns det just nu.....det snöar från alla håll och kanter! Som om vi inte redan hade mer än nog med snö. Herrejisses kan inte minnas senast det var så mycket snö? Förra veckans köldknäpp gjorde inte känslan lättare!
 
 
Vi är ju för tusan inne i mars och jag vill se solen och höra takdropp nu!
 
 
 
Men som alla vet är detta inget vi människor råder över och jag försöker verkligen ignorera trivel-känslorna och göra det bästa men......
 
 
 
Eldar i kaleugnarna och yogar för lugn och styrka!
 
 
 
 
 
 
Kan vara den bästa myskänslan och jag får inte nog av att höra knastret från elden och känna värmen. Så underbart att sakta stretcha ut kroppen framför den varma brasan. 
 
 
 
Så peta in en pinne till och andas....!
 
 
 
//PIllan


SoffnötarSöndag

 
 
 
 
 
 
Yes idag har jag haft en riktig soft skön dag i soffan! Var uppe tidigt i morse och bakade ihop lite scones och dukade sedan fram frukost vid tv:n.
Tradition att följa Vasaloppet och främst då starten och målgången! Däremellan kan man hitta på lite annat, ta hand om tvätt och strykning, plocka i/ur diskmaskinen och ta en prommenad :)
 
 
Dessutom har det snöat hela dagen så några krafttag med spaden hann jag också med. Avslutningen på loppet blev ju riktigt spännande och det var en större skara som spurtade på upploppet. herregud vilka kämpar...att staka sig utan fästvalla i 9 mil och sedan spurta sista kilometrarna!? RESPEKT
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Gröna sköna smoothiesar fullproppade med vitaminer!
 
 
 
 
 
 
 
 
Nu ikväll har jag varit på spinning och styrkepass i en och en halv timme, riktigt skönt!
Men jag kände mej helt dränerad på enrgi så jag gick på reservkraft sista 30 minuterna....väl hemma här hade jag kunnat sluka en ko, eller ett bageri typ, S Å H U N G R I G!
Tryckte i mej en skål yogurt med massa topping men det sa bara slurp och det fanns defnitivt mer hål att fylla så jag hittade en halv chips-påse som jag i princip åt i två tuggor ;)
 
 
 
Nu är jag ganska tillfredsställd och ska sjunka tillbaks ner i soffan
 
 
//PIllan


Firar Filippa igen

 
 
 
 
 
Ja igår blev Filippa firad igen trots att hon fyllde i Januari....Sällan hon är hemma under vintern och nu var det Kamilla och Tilda som kom med paket.
Massor med bra husgeråd fanns i paketen, ni vet typ skärbrädor, potatisskalare, vitlökspress, äggskivare etc
Perfekt till en 19-åring som behöver kitta upp köks-skåpen!
 
 
 
Vi bjöd på en liten afternoon tea kan man kanske säga med kakan jag tipsade om tidigare i veckan, keso-tekakor, lite ostar och kex.
Som ni vet vid det här laget så är Kamilla Filippas gudmor och uppvaktar altid både på födelsedagar och jul!
 
 
Kamilla och jag är uppvuxna tillsammans och har gått hela grundskolan ihop. Vi gick under "öknamnen" Bunk och Petis......hahaha vem som var vem?
Tja vi hade även en liten sång med texten Bunkar dom låter så öronen gråter men små Petis dom far omkring, det hörs nästan ingenting.... lite Rassel och lite pling ...Någon som minns tv-programmet Razzel?!
 
 
 
 
 
Kakn var förresten väldigt god och te-kakorna är en ständigt återkommande favorit här hemma!
 
 
 
 
 
Alla tjejerna ville ju vara med och öppna paket
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Även idag har vi umgåtts med Tilda då vi varit barnvakter så vi körde nyss hem den lilla damen. Det blev lite tårar då vi gick för Nikki är nämligen den stora favoriten! Filippa åkte redan igår kväll ner till Stockholm och sin Hugo.
 
 
 
 
Nu har jag gjort helg och det känns så skönt!
 
 
//PIllan


Pernilla,

Glad prick som njuter av träning, god mat, shopping och min vardag tillsammans med älskade döttrarna Filippa och Nikki plus såklart min underbara A. Hos mig bor också Sessan Söt, hoppas du ska trivas hos oss!






Besökstoppen


© Design av Matilda.
http://mhdesign.blogg.se