Overkligt rena

 
 
 
 
 
Härliga fredag!
 
Nu äntligen har jag gjort helg, vilket känns otroligt bra
Haft fullbokade dagar och kvällar den här veckan och än är det inte slut.... I kväll ska nämligen jag och Nikki åka och spela mörker-golf med lysbollar. Det ä riktigt spännande då bollarna lyser när man slår till dem och sedan lyser dom i x antal minuter innan dom slocknar. Hade dock kunnat önska lite varmare temperatur men det blir till att klä på sig riktigt mycket för innan vi är färdiga gissar jag att termometer kanske sjunkit under nollan!!
 
 
 
 
I går kväll gick jag mannekäng för en lokal klädesbutik. Jag brukar göra det ett par gånger om år och det är alltid roligt. Inget seriöst med super-inövade shower utan lite mer spontant och glatt.
 
Trevligt också att få kika på alla kläder och kombinationer och jag hittade en hel del snyggt som jag absolut ska handla kommande dagar!
 
 
 
 
 
 
I början av den här veckan hade jag också bästa städ-firman här för puts av alla fönster och halleluja så rena dom är nu! Helt ljuvligt och jag tycker direkt att hemmet ser mer fräscht ut då glasen verkligen skiner!
 
Putsar ni själva eller låter ni ett proffs göra jobbet?
Jag brukar ibland ta övervåningen själv och låta firman ta fönstren nere men nu fick dom fixa allt! Sån skillnad
 
 
 
 
 
Hoppas ni får en riktigt härlig helg
 
//PIllan


Byter ut käpphästen mot riktig pålle

 
 
Ja nu får den trogna käpphästen stå lite åt sidan framöver gissar jag!
 
 
 
 
 
 
Idag startade Nikkis ridkurs och ni må tro att detta just nu är en lycklig tjej! Jag har alltid sagt att jag ska försöka hålla mina barn borta från stallet....lyckades utmärkt med Filippa och nästan även med Nikki...
 
 
Vi börjar historien med att berätta att jag faktiskt var en häst-tjej en period av mitt liv! Jag red och till och med tävlade (i hoppning) under åren 6 - 11 år men sedan tog det tvärt slut. Minns ärligt inte riktigt vad som hände men intresset falnade totalt! Efter det har jag någon enstaka gång ridit islandshäst och med Vinklubben westernridning på fjället men nej detta är inte min sport helt enkelt.
 
 
Jag känner mej dessutom inte alls bekväm i sällskap med dessa stora starka djur utan är nog lite rädd helt enkelt.
 
Där har ni anledningen till att jag heslt inte vistas i stallmiljö....
 
 
 
MEN Nikki har blivit helt besatt av hästar och jag tror faktiskt det började med just käpphästarna och sedan har den bara blivit starkare och starkare - denna längtan efter att få rida riktiga hästar.
Hon har vänner som har egna hästar som hon fått ridit några gånger vilket bara gjort hennes intresse ännu större! Därför kände jag att nu får jag helt enkelt inte avstyra detta bara för att jag inte är bekväm utan jag sa helt enkelt ja, du får börja i en grupp för att prova på!
 
 
 
 
 
 
Kallade in min häst-vana kollega Nanna som hjälp idag och tur var väl det för det skulle ryktas och sadlas, tränsas och så vidare och det är just där jag helt brister!
 
Nikki var med Nanna och försökte lyssna och ta in informationen, även om det såklart är väldigt mycket för en 8-åring. När det dessutom var stallets största pålle hon blev tilldelad första lektionen var hon allt lite knäsvag... 
 
 
Men hon var verkligen duktig och red direkt utan att någon ledde henne, både i skritt och trav. Nu är ju såklart dessa hästar väldigt fogliga och går mest efter varandra men Nikki red först och jag tyckte hon gjore det väldigt bra för att vara första gången!
 
 
Dessutom är hon helt lik mej när det kommer till sport och ville direkt "kitta upp sig" så hon och A hade redan köpt både ridbyxor, strumpor och handskar på HÖÖKS. Som mej när det kommer till golf - är man inte bra kan man åtminstonde satsa på att vara snyggt klädd ;) 
 
 
 
Ponny-mom to be
 
//PIllan


Måndag, rivstart med skola och jobb

 
 
 
 
 
Min klocka ringde redan 04.50 i morse och jag kan lova att det tar emot att gå upp och kliva ut genom dörren när det är mörkt och kallt.....
Men väl inne på jobbet så blir i alla fall jag på gott humör då mina kollegor alltid lockar med skratt! Så härligt att verkligen få trivas på sin arbetsplats!
Dessutom hade några lustigkurrar satt upp ett väldigt roligt urklipp på min skåpdörr.... :)
 
 
Nikki hade farmor här som körde henne till skolan annars är det mormor och morfar som ska fixa med hennes skola den kommande veckan. Blir lite trix då A är bortrest eftersom jag ju jobbar skift. Han ringde förrsten vid 20-tiden igår och då hade dom precis kommit tillbaka från stranden och var i full färd med att tända grillen..... Själv satt jag och kurade i soffan och väntade på Springfloden *rättvist*.....
 
 
 
 
 
 
Favoritblomman Hortensia pryder matbordet
 
 
 
 
Som sagt den här veckan är liksom nästan minutplanerad för min del. Massor att göra, jobb och roligheter! Idag är det dock ganska lungt så ikväll blir det gym och Nikki hänger såklart med. Filippa har följt med en kompis på en liten roadtrip och kommer nog inte hem förrän senare.
 
 
Trots att det bara är måndag så ska det ändå serveras efterrätt här idag minsann! Mamma och pappa har varit i Småland i helgen och hade köpt med sig "äkta" ostkaka så denna ska avnjutas med hallon och grädde!
 
 
 
//PIllan


Första nollan

 
 
Dimman dansar ute över vattnet denna septembersöndag
 
 
 
 
 
God morgon
 
Ja i morse var det första morgonen jag ser att termometern visar 0 grader och när jag kikade ut var det till och med is på bilrutan.... Inget att säga om det mer än att nu kommer den, kylan, frosten och så småningom snön.
 
Jag som är en riktig sommar-människa får lite rysningar men då jag lever och bor där jag bor så är det bara att acceptera detta och försöka göra nåt bra av det!
Det ser just nu ut att bli en strålande söndag så att gå ut och njuta av detta känns självklart!
 
 
A tassade upp vid 3tiden och viskade hejdå så just nu sitter han på Arlanda och väntar på flyget.
En vecka med betydligt varmare temperaturer och golf varje dag har han att se fram emot..... *avis*
Men vi har ändå en fulltecknad vecka med många aktiviteter här hemma så det blir nog bra :)
 
 
 
Skön söndag
 
//PIllan


Ropa aldrig Hej....

 
 
 
 
 
 
Det vet man ju sen gammalt, aldrig ropa hej förrän man kommit över ån ......
 
 
 
 
Ganska direkt efter att jag skrivit mitt förra inlägg så blev A dålig! Så vi gick in i karantän här hemma och jag har typ gått på coca-cola diet för att i princip vara tom i magen i väntan på att själv insjukna. Jag får typ magsjuka om jag pratar i telefon med någon som är smittad!
 
Men ..... inget har hänt med mig??!
Det har gått fyra dagar sedan Nikki var sjuk och nästan tre sedan A injuknade.
 
Ja jag vet inte det kanske kommer men jag känner inget. Hade väldig migrän för två dagar sedan och bara låg och väntade men NOPE
 
I alla fall så ställde vi helt in helgens roliga planer då detta inträffade så INGEN golf-tävling för oss i morgon :( Vi som skulle försvara fjolårets vinst uppe i Klövsjö, sista tävlingen för i år Höstslakten.... Men så är livet!
 
Trist såklart men vi får göra det bästa av helgen och A reser dessutom till Spanien på söndag så bra att sjukan hinner gå över innan dess.
 
 
 
 
 
Som tur var köpte jag Denise Rudbergs senaste bok " De sju som såg" och den har jag läst ut på två dagar. En riktig bladdvändare och då jag läst alla sex tidigare böcker så känner jag karaktärerna väl vid det här laget!
 
 
Marianne Jidhoff försöker landa i sin nya roll som chef för den externa utredningsenheten när hon tillsammans med kriminalkommissarie Torsten Ehn, kriminalassistent Augustin Madrid och deras två nya kollegor får ett larm. En mycket känd idrottsman har hittats död, och man misstänker att det rör sig om ett mord. På ytan hade mannen en perfekt tillvaro med en framgångsrik karriär och ett lyckligt äktenskap. Då utredningen fördjupas får Marianne dock höra rykten om att mannen inte varit en så underbar make som det verkat. En otäck sanning om våld och övergrepp bakom stängda dörrar börjar visa sig, och snart är ingenting som de först trott.
 
 
 
Det får bli fredagens lilla tips från mej!
 
 
Fin fredag på er
 
//PIllan


På dom bara!

 
 
 
 
 
Redan onsdag
 
Den här dagen har jag vabbat med Nikki....Det händer (peppar peppar) inte ofta alls! Jag och A brukar kunna fixa detta ändå men den här gången stannade jag hemma.
 
Orsaken var att vi först trodde den lilla hade åkt på magsjuka...ve och fasa! Men då det nu nästan gått två dygn utan att någon av oss andra blivit dåliga så tror vi mer på matförgiftning.
 
 
 
Nikki åkte nämligen sent kvällen innan med Per till macken och där köpte hon en STOR mjukglass som dom sålde ut för halva priset. Nästan direkt efteråt klagade hon på magont...
 
Vid 5-tiden följande morgon kräktes hon två gånger, klagade på väldig mag-ont och sov sedan bort flera timmar. Vaknade framåt eftermiddagen och var typ som vanligt igen! Idag har hon ätit precis som hon brukar och man märker inget av gårdagens åkomma...?!
 
Ta i trä och tvi tvi tvi att det var en matförgiftning. Har heller inte hört någon annan i närheten med magsjuka
 
 
 
 
 
 
 
 
Nu till överskriften som syftar på de eländiga bananflugorna som dyker upp på sensommaren och hösten...
 
Usch riktigt äckliga är dom men jag har en kompis här hemma som hjälper mej att hålla dom borta! En köttätande växt, Flugtrumpet tror jag den heter!
En Sumpväxt som får aldrig torka. Insekterna lockas ned i trumpeten, löses upp och blir till näring åt växten.
 
Annars är mitt absolut bästa tips ett glas med rött vin med en droppe diskmedel i!
De små bananflugorna kan bara inte motstå vinet och dyker ned, diskmedlet gör att ytspänningen bryts och plopp, "gynnarna" drunknar. När du efter nån dag häller ut vinet har du en skaplig fångst!
 
 
 
Nu ska vi sjunka ner framför kvällens Idol
 
 
//PIllan


Gdansk & Sopot

 
 
 I den fantastiska lilla staden Sopot
 
 
 
 
 
Här kommer som utlovat en liten sammanställning av helgens härliga resa till Polen
 
 
Det var faktiskt min idé att vi skulle resa till Gdansk och tjejerna tyckte alla att det verkade intressant. Sagt och gjort vi bokade resan under vår-vintern någon gång.
 
Vi flög alla från Arlanda med Norwegian och bodde sedan på Hilton. Hotellet låg helt perfekt i direkt anslutning till gamla stan och själva restaurang-stråket.
Hotellet höll god standard med sköna sängar och riktiga dunbolster till täcken. Frukosten var ljuvlig och varje morgon satt vi två timmar och bara åt och surrade utan att behöva titta på klockan. Att det även serverades bubbel gjorde frukosten extra lyxig!
 
 
*****************************************************
 
 
Vi tog tåget till badorten Sopot en dag och vilken fullträff!
12 minuter tar resan och priset var 10 kr
 
Stranden är helt fantastiskt fin, lång och bred och allt är så pittoreskt och framför allt RENT. När man är van vid medelhavsländer så är man ju även van med skräp lite överallt men så var inte fallet här!
 
Skulle lätt kunna åka tillbaka hit på en solresa!
 
 
 
 
 
Som ni ser hittade jag "hem " direkt där på stranden!
 
Underbar restaurang - White Marlin med fin strandbar där vi pimplade Aperol med fötterna i sanden för att sedan förflytta oss in och käka en god lunch.
 
I Sopot finns en känd lång pir som vi sedan trippade ut på och stod där och insöp atmosfären.
 
 
 
 
 
Tillbaka i Gdansk och Gamla stan - alltså vilket supermysigt ställe
 
Här vimlar det av restauranger och cafeér blandat med konstgallerior, museum och kyrkor. Allt inramat med de färgglada mysiga byggnaderna
 
En tvårätters middag med fördrink och vin kostade mellan 150-200 kr
 
Alltså väldigt prisvärt och det finns något för alla smaker!
 
Vi åt allt från inhemska rätter till Italienskt med toppklass
 
 
 
 
 
 
Polen är ju kända för sitt bröd och därför satt vi gärna på café och åt något gott bakverk och drack en god kopp kaffe i eftermiddags-solen!
 
 
 
 
 
 
Så vackra byggnader överallt i gamla stadsdelen
 
Utanför murarna är det mer stora koplex som det ju är i de flesta städer!
 
Vi besökte även ett riktigt stort shopping-center med allt från märkesaffärer till svenska HM
Tyvärr reste vi bara med handbagage så det blev inte så mycket handlat............
 
 
 
 
 
Gamla tjej-gänget som känt varandra så länge
 
Vi har många roliga minnen att prata om och vi skrattade så tårarna rann!!
 
 
 
 
Jag kan verkligen rekommendera en trip till dessa fina platser
 
 
 
//PIllan


Hemma hos dessa godingar

 
 
 
 
 
 
God morgon måndag
 
 
 
Yes nu är jag hemma igen efter en helt underbar lång-weekend i Gdansk!
Jag lovar att jag ska skriva ihop ett inlägg om våra mysiga dagar där men nu knackar jobb och skola på....
Har en hel del att stå i och min förkylning hänger envist kvar.... men jag ska inte klaga!
 
Efter denna helg är jag ändå ordentligt utvilad och energi-fylld
Bara att få komma hem till mina tjejer och sambo är en lycka efter några dagar borta
 
 
Ha en magic monday 
 
//PIllan


Nu checkar jag ut!

 
 
 
 
Nu har jag gjort helg och jag tänker faktiskt lämna landet!
 
Mitt gamla tjej-gäng ska ut och resa igen och det är nu fyra år sedan sist. Då var vi i Turkiet i Annas mysiga lägenhet. Sol och bad, shopping och god mat
 
Den här gången har vi siktet inställt på något helt annat!
 
Inte så lång flygresa och den här gången satsar vi mest på sevärdheter, mat och dryck!
 
 
 
 
 
Kameran får dock stanna hemma då jag föröker resa så lätt som möjligt! Därför  tänkte jag att ni får helt enkelt kika in på mitt Instagram för uppdateringar och vart resan bär!
 
Hemmahospillan heter jag fortfarande där med 
 
 
 
 
Ny kabinväska är införskaffad. Bra rull på hjulen, god förvaring och smidig so bara den. Perfekt för en weekend-resa med andra ord.
 
Dock lite klurigt att packa då utrymmet ändå är begränsat. Men jag har nog fått i det mesta och det blir inga extra-vaganta utenätter så det är sneakers och mest sköna kläder däri!
 
 
 
 
 
 
 
 
Då så nu säger jag hej då och önskar er en härlig helg för det ska jag försöka ha (trots dunderförkylning...)
 
 
 
//PIllan


Fin med fransar

 
 
 
 
En aning franslös och osminkad..... Eller franslös är jag väl inte men de ser allt lite klena ut utan mascara. Dessutom har jag blivit så lat på senaste tiden så jag önskade en quick-fix!
 
 
 
 
 
Så nu har jag äntligen fixat lite snygga fransar.
Fick tips om en jätteduktig tjej som jag kontaktade och fick en tid. Sett många fina bilder på andras resultat så jag var inte ett dugg nervös.
 
Bara att få ligga ner i nästan två timmar och bara slappna av och bli ompysslad är så värt!
 
 
 
 
Hon satte singelfransar och jag tog längden 
 12 med C-böj tror jag det hette....
 
 
Ville ha det något så när naturligt men med en sminkad look och det var precis vad jag fick. Så skönt att bara behöva kliva upp och ta på foundation och lite rouge på morgonen.
Både bryn och fransar fixade!
 
Usch jag gillar egentligen inte att visa sådana close-up bilder på mej själv men men...jag bjuder på det så ni får se bilder nära på fransarna. Hon tyckte dock att jag inte hade några rynkor eller påsar att ta hansyn till så det var ju positivt :)
 
 
 
 
 
 
Känns jättebra och jag kan verkligen rekommendera Monica som hon heter och har salongen Noelles. Sök på FB ni som bor i närområdet och vill kika
 
 
 
Det tråkiga i dagens kråksång är att jag är riktigt förkyld och tvungen att ställa in kvällens aerobics.... Ska nämligen resa bort i morgon och vill inte gärna göra förkylningen värre...!
 
 
 
//PIllan


Patrioterna.....och idag går vi till val

 
 
 
 
 
Trots att jag har ledig förmiddag och skulle kunna ligga och dra mej under täcket så....här sitter jag nu, med en kopp kaffe och funderar hur den här dagen ska sluta!?
 
 
Filippa ska få gå till val för första gången i sitt liv och vi har verkligen följt alla debatter och gjort alla valbarometrar man kan tänka sig. Hon är verkligen intresserad och insatt.
 
Jag har bestämt mej och jag kommer stoppa olika valsedlar i de tre kuverten. Tycker nämligen att politiker inte alltid har riktigt samma åsikter i både kommun, landsting och regering!
 
 
Filippa var inte riktigt säker igår så vi får se om hon har sovit på saken inatt... jag har dock ingen riktig aning om hur hon tänker välja och jag hoppas verkligen hon röstar utifrån sina egna åsikter och där hon befinner sig i livet.
Jag tycker nämligen att man absolut inte behöver hålla fast vid ett parti genom hela livet utan jag röstar mer hur/vart jag befinner mej just nu och vilka frågor som berör mej mest i detta skede!
 
 
 
 
 
 
 
Många är nog oroade över Sveriges utveckling gällande ett visst parti och så även jag..... Därför var det med extra skräck och oro som jag precis läst ut denna bok, Patrioterna av Pascal Engman!
 
 
Pascal som är journalist i grunden kom ut med sin debut för exakt ett år sedan och efter ett tips hamnade den i mitt knä precis i dessa tider.
Boken handlar om vår samtid och det hat som tyvärr många drabbats av och när det når extrema höjder av radikalisering....
 
 
 
Oron sprider sig på Stockholms nyhetsredaktioner efter mordet på en kvinnlig journalist. Medarbetare som vant sig vid att dagligen få ta emot hot fruktar nu för sina liv.
Den unga Madeleine Winther på Nyhetsbladet har dock siktet inställt på något helt annat. Hon vet precis hur hon ska ta sig framåt i karriären och nu är hon på väg att göra ett rejält scoop.

Carl Cederhielm har lovat dyrt och heligt att skydda landet mot fiender. Han och hans båda medsvurna har satt samman en lista med tio namn. De ska hämnas dem som inte själva kan hämnas.

I ett land långt bort längtar en man hem till Sverige. Invånarna i den lilla staden är rädda för honom, han som arbetar som livvakt åt den vapen- och narkotikasmugglande ryssen.

Snart kommer deras liv att vävas samman och Sverige vakna upp till en ny, skoningslös verklighet. För Carl Cederhielm är dock uppdraget långt ifrån slutfört. Det är dags att eliminera nästa person på listan.
 
 
 
 
 
 
 
Den här boken är så spännande .
Intressanta personers historier som till slut vävs samman på ett inte alls försägbart sätt! Älskar sådana böcker där slutet inte är givet..... Jag blir nästan lite tom när jag läst sista sidan.
 
 
Efter att ha läst boken googlade jag lite på den och fann en glad för mej nyhet!
Fabrik Entertainment, bolaget bakom ”Bosch” och ”The Killing” har köpt tv-rättigheterna till thrillern.
 
Henrik Bastin som är VD på Fabrik (även Karin Bastins make som ju driver min favoritpodd Veckans Bläcka)
säger så här i ett uttalande
 
”Som svensk i USA kunde jag direkt se bokens attraktionskraft. ”Patrioterna” är en fantastiskt stark och effektfull berättelse om tiderna vi lever i. Jag kunde inte lägga den ifrån mig och ville att Fabrik skulle ge den till tittare världen över.”
 
Ja ni måste helt enkelt läsa denna lite mer Thriller-liknande bok!
 
 
 
 
 
Idag går Sverige till val så nyttja din röst 
 
 
//PIllan
 


Hon har valt den själv.....!

 
 
Fröken finemang denna fredag!
 
 
 
 
 
 
Märker ni den röda tråden i senaste inläggens bilder...?! Ha ha senapsgul är verkligen färgen nr ett just nu hos mej.
Men den här tröjan har Nikki valt och köpt helt själv och man kan nog säga att det även var hon som satte trenden hos mej.
 
 
Denna outfit letade hon fram på Zara när vi var nere i Spanien. Där hade hon kunnat spendera halva resan tror jag. Vilken shopping-tjej hon är alltså.
Det plockas fram olika outfits och det ska provas och grejjas tills jag är helt matt ;)
 
Men hon lyckas då verkligen med sina egna inköp, tycker detta var riktigt snyggt!
 
 
 
 
 
 
 
 Hon blev ju en riktig liten "donna" då hon klippte av sig sitt långa hår
 
Väldigt lättsamt då det inte alls är lika mycket gnäll vid hårborstningen längre!
 
 
 
 
Kolla in ZARA kids om du inte redan gjort det, SÅ mycket fint!!
 
 
 
 
 
Ja jag kliver på en jobbhelg idag, så inget fredagsmys för min del......
Hoppas ni andra får en riktigt härlig kväll
 
 
 
//PIllan


Eftermiddagskaffet

 
 
Här kommer fikat!
 
 
 
 
 
 
Att komma hem efter jobbet och det doftar choklad..... Filippa hade bakat muffins så jag slängde genast på en kanna med kaffe och det blev eftermiddags-fika ute i solen.
Detta är inget som sker dagligen och nu har jag även lovat mej själv att dra in på godsakerna efter en sommar men allt för lösa tyglar.....
Men jag smakade en liten bit och muffinsarna var väldigt goda!
 
 
 
 
Härligt att september fortfarande levererar sol och varma dagar!
 
Himla skönt att dimman lättar och solen värmer så gott och att luften är så fräsch och hög som man ju älskar med hösten.
 
 
 
 
 
 
Mysig stund med Filippa
 
Vi är ensamma här hemma då Nikki är hos en kompis och A är på arbetsresa nere i Småland någonstans....
 
 
 
 
 
 
Måste bara tipsa er om denna produkt Oatlys iKaffe
En havredryck som går att skumma, är helt vegetabilisk och smakar SÅ gott i kaffet. Till och med bättre än vanlig mjölk om du frågar mej!
 
 
 
 
 
 
Som ni ser klär jag mej i senap och denna är inte den jag visade häromdagen.... Nä för även denna lite tunnare poncho kom med i paketet fråb Club xprs!
Byxorna har en grön nyans och är ett par supersköan "dra-på byxor" från HM
 
Bilderna är väldigt överexponerade då jag inte kollat inställningen på kameran förrän efteråt...!?
 
 
 
Nu ska jag börja förbereda middagen, kyckling och bulgur sallad serveras här idag.
 
 
//PIllan


Senap i höst!

 
 
 
 
 
God morgon 
 
Har precis vinkat av Nikki och A som ju har skola och jobb men inte jag!
Hade en längre ledighet med både måndag och tisdag fria så själv njuter jag bara av det härliga vädret. Ger verkligen massor med energi och efter söndagens dipp (ligga och slöa efter festen) så var gårdagen desto mer effektiv!
 
Jag startade direkt på morgonen och hela huset fick sig en rejäl omgång med dammsugare, dammtorkning och plock. Tvättmaskinen kämpade på och lakan hängdes ut för tork i solen. Så himla skönt efteråt (eller förresten under tiden med, jag gillar att städa)
 
 
 
 
 
Nu till rubriken, Senap!
 
Detta är verkligen en färg jag tidigare har haft rätt svårt för..... men nu är det plötsligt som min hjärna blivit helt omprogrammerat - jag dras bara till denna färg?!
 
Har köpt flera toppar och även en del kuddar i just denna annars "korv-toppande" kulör
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Den mönstrade blusen är från Carin Wester  och så snygg tillsammans med ett par slitna jeans eller bara en svart kjol!
 
Den finstickade tröjan hittade jag på Club XPRS som ju har pang-priser så även en till tröja i samma färg damp ned i brevlådan!
 
 
 
 
 
 
 
 
Soffan har fått några nya kompisar 
 
Från sommar-färgen rosa har den nu bytt skepnad .....
 
 
 
 
 
 
 
Sammetskudde i senap och den med guldiga prickar kommer från IKEA de andra två kuddarna är från HM Home fast dessa är fjolårets modeller så jag vet ej om de finns kvar....
 
 
Har ni hittat någon färg ni fastnat lite extra för i höst?
 
 
 
Idag ska jag gå en golfrunda med Carina, ja det är bara att fortsätta träna inför kommande tävlingar! Och vädret är helt perfekt just nu för golf, hög frisk luft och solen som strålar.
 
 
 
 
 
Ha en trevlig tisdag
 
//PIllan


MittlandiaGulfen 2018

 
 
 
 
 
Som vi har längtat efter den 1 september och igår var det äntligen dags för årets upplaga av årets roligaste tävling igen, MittlandiaGulfen.
Fjärde året tävlingen körs och jag hoppas detta blir en riktigt lång och seglivad tradition för tävlingen har verkligen ALLT!
 
 
 
 
Vi som dessutom vann hela kalaset ifjol hade väl en viss press på oss....... men vi tar det från början!
 
 
Dimman låg riktigt tät och termometern visade bara någon enstaka plusgrad men väder-apparna lovade sol så humöret var på topp.
Gemensam frukost kl 07.30 då det bjuds på kaffe, mackor, juice och yogurt.
 
 
 
 
 
 
 
 
Totalt tävlar 36 lag och det är en fyrmanna Texas scramble och två lag spelar på varje hål. Kanonstart så alla startar samtidigt.
 
Här håller Pär och Peppe välkomsttal och man får också reda på vart och med vilka man startar.
 
 
 
Fjolårets vinnare startar alltid på hål 1 och det var ju vi och som sällskap fick vi trevliga härliga gänget Urban, Susanne, Åke och Ingela som alla är gamla bekanta!
 
 
 
 
 
 
Några är riktigt taggade på det här med utstyrseln och här ser ni bland annat Katarina och c/o som vi gick med ifjol då dom ju var söta bin.
 
Iår var det all in på Cirkus, så kul!!
 
 
 
 
 
Uppsnack och hög god stämning innan start
 
 
 
 
Ja så var det de där med spelet.....
 
Vi spelade helt OK men hade absolut inte samma flyt som fjolåret. Par trillade in men för att vinna krävs fler birdies och kanske någon eagle om man har tur..... nu hade vi som sagt inte alls några fyrklöver i fickan och fick till slut nöja oss med en 17 plats!
 
Meen detta är verkligen inget vi hänger läpp över, för bara att få delta i denna tävling är en vinst i sig! Det tror jag alla kan skriva under på!
 
 
 
 
 
 
Vi stärkte oss med en del dryck efter banan och här är Carina i full fart att öppna baren för att servera gin & tonic ;)
Solen hade börjat gassa och struparna börjat "damma"....
 
 
 
Att ta med sig eget i bagen är egentligen ren överkurs för den som går törstig eller hungrig från denna dag har gjort något riktigt stort fel!
 
Här är det förtäring på så gott som samtliga hål!
 
Allt från ärtsoppa och punch, nygrillade paninis, kaffe och wienerbröd, korv, bars, snittar, chips, frukt, ost och vinprovning etc etc
 
Ett helt makalöst generöst kalas helt enkelt
 
 
 
 
 
På hål 14 fick vi oväntat besök av en super-tam och helt orädd räv-unge. Han satt länge och bara tittade på vårat spel och spatserade sedan in genom vårat gäng och sträckte på sig och lekte lite!
 
 
Otroligt söt
 
 
 
 
Påfyllning med korv och dryck på hål 15
 
 
En del "bus" fanns det också längst banan bland annat på korthålen 2 och 5. Där man på det första var tvungen att slå ut med drivern och på det andra med sin sandklubba.
 
Riktigt klurigt för samtliga gissar jag!
 
 
 
 
 
 
Direkt efter tävlingen är det mingel på Hussborgs veranda men vi valde att åka direkt hem för dusch och lite bubbel innan vi klockan 19 skulle återsamlas på Mittlandia för bankett.
 
Prisutdelningen startade direkt i år och alla lag får pris! Dessutom lottas priserna ut så även om du kommer sist har du chans på riktigt fina priser
 
 
1 platsen knep i år lag David Nordberg vilket var riktigt välförtjänt, Grattis killar!
 
 
 
 
 
Stort Tack till Pär och Peppe som håller i detta fantastiska arrangemang och till alla andra som är med och hjälper till och bidrar efter banan och med priser
 
Så härlig dag och kväll!!
 
 
Idag har jag mest legat i horisontal-läge och hållit i huvudet, men det var det värt!
 
 
//PIllan


Pernilla,

Glad prick som njuter av träning, god mat, shopping och min vardag tillsammans med älskade döttrarna Filippa och Nikki plus såklart min underbara A. Hos mig bor också Sessan Söt, hoppas du ska trivas hos oss!


Besökstoppen


© Design av Matilda.
http://mhdesign.blogg.se