Morgonmåsten

 
 
 
Hej och hå sköna söndag
 
Har tyvärr vaknat några gånger under natten då det är så stelt i ryggen att det liksom tar lite emot att vända sig.... Svettats har jag också gjort, av med täcket, på med täcket om vartannat!
 
 
Klockan 06 vaknar jag som vanligt och då kan jag bara inte ligga mer, måste upp och mjuka upp ryggen, bara Måste!
Just det här med en stunds yoga på morgonen har blivit som ett gift för mej, jag blir inte riktigt människa innan jag har solhälsat och krigat 
 
 
Mornar då jag börjar jobba tidigt nöjer jag mej med kort kort rutin.
Typ lite ryggrullningar stående, armar uppåt sträck, rulla axlarna några varv
Blodgenomströmningen måste få fart innan jag kan röra mej riktigt, är SÅ stel i svanken så det nästan är löjligt!
 
 
 
 
 
 
 
Bästa är då jag är helt ledig och får vara här på min matta i tystnaden och ta det riktigt lugnt och i morse började jag med lilla kompisen tennisbollen.
Ligger på rygg med denna i svanken och låter den massera mina ömma muskler. Hårt och bra!
 
 
 
 
 
 
Mitt andra morgonmåste är frukosten!
 
Redan kvällen innan när jag lägger mej så längtar jag till detta! Jag äter nästan alltid dubbla frukostar, både när jag är ledig och på jobbet. Startar med kaffe och smoothie eller yoguhrt med bär och nötter.
Efter ett par timmar blir det ägg och nån smörgås.
 
 
 
Just nu har jag en ny utmaning med min kost och det är att inte äta nåt gluten på fyra veckor! Jag äter annars relativt mycket bröd med gluten ochäven vanlig pasta! Men nu tar jag bort det helt, gillar att ha sådana experiment
Nu innan hade jag under sju veckor helt stopp för sötsaker OCH snacks! Bara jag bestämde mej så gick det hur bra som helst, till och med att hålla sig borta från chipsen :)
På långfredagen bröt jag och åt det jag ville (fast då hade jag egentligen inte alls något sug....)
 
 
 
 
Idag blir det andra dagen på Mittsverigemässan och ännu en modevising för mej. Det gick jättebra igår!
 
 
//PIllan


Bara ett barn, boktips!

 
 
 
 
 
Äntligen fick jag läsa denna bok -  Bara ett barn av Malin Pesrson Giolito.
Var nog ett par år sedan jag läste hennes bladvändare Störst av allt, (som nu går som serie på Netflix) och den var ju makalöst bra! Dock har jag inte sett tv-serien...
 
Malin skriver ju på ett formidabelt sätt, älskar hennes språk och det var just det som fängslade mej i Störst av allt. Den var så välskriver och för mej annorlunda!
 
Denna, Bara ett barn är faktiskt från 2010 så en tidigare bok men lika välformulerad och spännande!
 
 
Alex Andersson är en märklig unge. Han hamnar ideligen i nya slagsmål, har svårt att koncentrera sig i skolan och sitter och somnar på lektionerna. Han pratar knappt och säger han något så svär han bara. Men en dag upptäcker hans lärare något som får henne att slå larm. Hon tror att hon har förstått varför Alex har problem

Advokat Sophia Weber får aldrig företräda några massmördare, bankdirektörer eller våldtäktsmän med ordnade familjeförhållanden och bättre ekonomi än hon själv. Hon har väntat många år på den kallblodiga brottsling som hon tycker att hon förtjänar. Hennes senaste klient Alex Andersson, sju år gammal, väger inte ens trettio kilo. Han kan vare sig åtalas eller straffas, kan inte klockan och har ingen aning om vad en advokat egentligen håller på med. Ändå är det han som ska göra Sophia Weber känd.
 
 
 
 
 
Det är en bok som skildrar nutiden, kanske till och med något som händer i din närhet, din granne.....det är detta som gör den riktigt läskig.
Det är psykisk ohälsa, socialsekreterare med regelverk, lärare med bakbunda händer, poliser som vill göra mer än de får - ja en riktigt spännande men lite "ontimagenkänsla" emellanåt
 
Oväntad upplösning;)
 
Så läsvärd i alla fall!
 
 
 
Idag är jag ledig och ska mest tillbringa tiden utomhus, så himla härligt det är just nu!
I morgon är det Mittsverige mässan här och då ska jag visa kläder för lokal butik.
Alltid roligt så en mysig helg hoppas jag på!
 
 
//PIllan


För sju dagar sedan

 
 
 
 
Ja för en vecka sedan var det dags att "skörda" min Kombucha!
Jag tappade upp vätskan i rena glasflaskor, fyllde på med hallon och ingefära och ställde dem sedan i ett hörn där inte solen kom fram. Den har nu kolsyrats naturligt, är vackert röd och redo att drickas. Från och med nu förvaras den i kylskåpet!
 
 
Kolsyrad det kan jag lova dej att den är! Som att sprätta en omskakad champagne och den smakade jättebra. Lite lätt vinäger (bara aningen) och hallon i massor!
 
Hoppas magen blir riktigt glad nu
 
 
 
 
 
Här har jag precis tappat upp den och nu en vecka senare är den riktigt härligt hallonröd!
 
 
 
Har fått tillbringa gårdagen i en solstol, gjorde inget annat än solade och läste, så skönt! Även ett par timmar idag på förmiddagen men nu är det snart dags för jobb igen.... men bara tre dagar sedan tar jag långhelg ;)
 
 
//PIllan


Ledig annandag

 
 
 
 
 
 
Idag har jag äntligen en helt ledig dag denna påskhelg....som typ ändå är slut nu!
Men jag riktigt njuter i alla fall. Sov till 06.40 vilket får anses som en rimlig sovmorgon i min värld....
 
Tror jag har sovit i samma ställning precs hela natten?! Vaknade med en stel nacke och faktiskt en hel del träningsvärk .
Körde några få styrkeövningar igår men lastade på lite mer än vanligt och det känns, gött! Den där nack-stelheten är dock inte så skön så jag rullar ut min yoga matta.
 
Jag ÄR ju en morgon människa och jag Älskar att yoga just på morgonen MEN..... det är inte då jag känner mej som smidigast kan jag lova. Oj oj oj så stelt och gnisslande det är överallt. Jag gör det för att få igång blodcirkulationen och särskilt då jag är stel runt nacken (vilket annars leder direkt till huvudvärk för mej)
 
Vill jag yoga för att känna mej stark gör jag det då jag är riktig varm i kroppen, då kan jag verkligen få min maximala utdelning av välbefinnande!
 
 
 
På tal om huvudvärk...min migrän har börjat komma som i rejäla längre anfall. De är dock inte så kraftiga så jag blir liggande men ändå är dom svåra , jag blir liksom helt koko i kolan....
 
Redan i torsdags hade jag en smygande värk, som sedan blommade ut på jobbet under fredag förmiddag. Jag tog min spray och det släppte.
Men under eftermiddagen då jag hade varit ute och jobbat på gården med krattning bla så kom värken tillbaka och som tilltog med full kraft under kväll/natt. Jag vaknade flera gnger av att det gjorde så ont.
Klev upp 04.30 och tog min spray, började jobba vid 06 och det släppte där under morgonen.... Har upplevt att det oftare håller i sig flera dagar nu på slutet
Heljobbigt!
 
 
Idag kommer Nikki och A hem igen så det blir som vanligt igen....elller förresten kom på att A ska iväg redan i morgon bitti igen:(
Nåja framåt helgen blir det väl lilla familjen här hemma då och om drygt en veckar är vi fullstor familj då Filippa kommer hem och huserar över sommaren!
 
 
//PIllan
 


Ute på permis....

 
 
 
 
En riktigt god fortsättning på påsken önskar jag er!
 
 
 
Som jag nämnt några gånger nu så jobbar jag ju hela påsken men det fina i kråksången är att Kamilla jobbar precis likadant som mej!
Därför blev vi båda samtidigt utsläppta för "permis" igår på självaste påskafton kl 14 :)
 
 
Hämtade Tilda och sedan slängde vi oss i varsin solstol här ute på min altan, så härligt! Vi kände dock att vi ändå ville röra på oss så en tur runt byn fick det bli och herrejisses så varmt det var. Gick i bara linne, fantastsikt
 
Lagade en varm sallad med rökt röding, baby-spenat, tomater, smörstekt sparris till detta krossad potatis i ugn och en kall hjortron sås, alltså detta var Så enkelt men Så gott!!
 
Den salta rökta rödingen med det lite söta såsen, mums
 
 
Kamilla hade gjort efterrätten - en citroncheesecake med kokosbotten, in i truten bara!
Citron och kokos.... dreggel dreggel, underbart!
 
 
 
 
 
 
Ja vi blev inte alls långrandiga utan jag låg nog fint här i soffan vid 19.30 och tittade på nån gammal film....
Vid 21.45 gav jag upp och nattade!!
Så kan definitivt en påskafton spenderas, jag är nöjd  !OB-tillägg inom kort på kontot, sol på näsan, träning, god mat och en tidig kväll! 
 
 
 
Och här är jag nu 07.20, med rfukosten i magen för länge sedan och med sikte på gymmet innan jag kliver tillbaka in på jobbet igen....
 
 
 
Ha det så bra
 
//PIllan


Back i BLACC

 
 
 
 
 
 
God morgon strålande skärtorsdag!
 
Jag börjar jobba först i eftermiddag så jag ska ta en lång prommis och sedan parkera mej här ute på altanen.
Smörjt in facet rejält för bränna mej vill jag inte... dessutom tycker inte rosacea-hud om solen men jag tycker ändå det blir (ser) bättre ut då jag får lite färg i ansiktet. Det röda smälter in i det bruna om ni förstår...?!
 
 
 
 
Ja ja idag ska jag tipsa er om ett riktigt bra budget-märke då det kommer till träningskläder, BLACC!
Passade på att fynda från Sportamore då dom hade nån kampanj (vilket dom ju har rätt ofta). Dock är Blacc:s kläder alltid väldigt prisvänliga!
 
 
Allt blev i svart denna gång, lite trist då man ju helst vill ha färg nu me jag ville ha just dessa plagg i svart!
 
 
 
 
 
Hemmauniformen på!
 
Supersköna myspys-byxor som sitter mjukt över rumpan och är lite vidare runt vaden och med mudd i benslut. Sådana byxor drar jag nästan alltid på mej här hemma.
 
 
Tröjan är en tunn och härlig löpartröja med reflex-detaljer. Älskar den här typen av tröjor då jag tränar eller bara tar en snabb prommenad
 
 
 
 
Tröj-modellen heter Zenith
 
Byxan Galvanic
 
 
 
 
Ett par tights som sitter bra vilket är ett måste! Modellen heter speed II
 
Hög midja med en smal resår i linningen som håller tightsen på plats. Laser cut-paneler över lår och vader. Släta sömmar som minimerar skav och irritation. 
 
Om du vill se sortimentet så kan du klicka här KLICK
 
 
 
 
 
 
Ja det var mitt lilla tips denna torsdag!
 
 
//PIllan


Dymmelonsdag

 
 
 
 
Dymmelonsdag är ju namnet på onsdagen innan påsk, dagen då påskfriden inleds. Detta ska vara en stilla vecka och en antydan att långfredagen är i antågande..... fast nu för tiden är den väl knappast det minsta stilla!?
I morgon invarderas vi ju av godistiggande påsk-kärringar och sedan är det väl full fart med fest och trevligheter.
 
 
 
 
 
Idag har jag fått besked angående min röntgen som genomfördes i fredags.... inte den mest uppiggande informationen direkt
Jag har skolios som är högervriden i bröstrygg och vänstervriden i ländrygg. Säkert sedan jag var liten eller kanske till och med sedan födseln.
Sedan har jag långt ner i ryggen kota L5 - S1 en bakåtroterad kotglidning och man kunde se att disken var ihoptryckt ca 7 mm.... Har därför fått en remiss till magnetröntgen. Där kan man då se hur nerver är påverkade och om något ligger i kläm
Jag får träna på typ som vanligt, fortsätta att stärka coremuskler och det är egentligen endast smärtan som stoppar mej!
 
Gissar att väntetiden för denna typ av röntgen är betydligt längre så någon gång framöver blir det väl....
 
 
Jahapp det var det...skönt i alla fall att ha lite bättre koll på läget!
 
 
//PIllan


Fixat fransarna till påsk

 
 
 
 
 
Först och främst så måste jag bara beklaga att bloggen strular och hela min bloggdesign är pust väck borta?! Fattar ingenting. Har mailat support men inte fått något svar men jag hoppas verkligen att det ordnar sig pronto!
 
 
 
Ja igår kom jag mej iväg och satte nya singelfransar igen. Alltså detta är så skönt! En latmask som jag när det kommer till smink behöver bara lägga på lite foundation och sedan är jag klar liksom, toppen!
 
Blicken blir piggare och jag känner mej fixad fast jag ju egentligen bara fuskar :)
 
 
 
 
Har jobbat två dagar nu och är ledig i morgon men sedan.... då startar påsken och med den min riktiga jobbperiod....
Inte alls kul då vädret ju är toppen och hela släkten samlas uppe i fjällvärlden...utan mej
 
Men men jag är bra på att vara själv, gillar ju det (fast kanske inte en storhelg). Jag ska försöka träna massor, njuta i solen, kanske rensa lite , äta god mat och eventuellt även lite godis!
jag har nämligen varken ätit sött eller snacks på 7 veckor! Inte direkt sugen heller då det har gått över nu... Men en påsk utan godis, är det ens en påsk?!
 
 
 
 
Nu ska jag halsa i mej kaffekoppen och sedan iväg på spinning. Inte tränat sedan i fredags så den abstinensen är riktigt påtaglig nu kan jag lova!
 
 
 
//PIllan


Bästa helgen på länge!

 
 
Hade med mej "nytt" skidkit som Filippa ska ha i påsk då hon ska på stor 80-tals after ski!
 
 
 
Kommit hem från en helt amazing helg uppe hos Filippa i Vemdalen!
 
Alltså wow wow wow det var vädermässigt sånt som man bara drömmer om. Solen strålade från en klarblå himmel, inte en vindpust och helt otroligt bra backar! Knappt nå folk heller så det var bara att åka hur mycket man ville utan att behöva stå i några köer!
 
Blev nästan religös där ett tag....
 
Vi startade fredagskvällen med räk och grill-buffé på Anorak, jättemycket smaskigt!
 
 
 
 
 
Sedan var det upp i ottan på lördag morgon. Jag lånade skidor i hyran för att prova lite nya lagg och sedan stack vi ut....
Mitt på dagen var det dags för årliga Vemdals-störten som är typ en familjetävling då alla kan vara med. Mini-störtlopp i lätt backe och sedan lottas det ut priser och högsta "vinst" är 20 000kr!
Tyvärr var lyckan inte på våran sida men men....
 
Såklart hann vi även med ett längre lunch-stopp på toppen och satt en bra stund i varsin solstol och bara njöt. Efter lite mer skidor parkerade jag mej hos Carola och Matilda på deras altan för ett glas vitt vin, så trevligt!
 
 
 
Här är jag från i fredags kväll....därav kläderna! jag brukar inte gå omkring i fjällen i leopard och päls ;) Typ som om jag vore i Aspen!!
 
 
 
I morse tog vi lite sovmorgon och sedan tillbaka till Carola för ännu en dag med näsan vänd mot solen. Ingen skidåkning idag utan bara umgänge och skönt häng
 
Så himla fylld med härlig energi efter denna helg !
 
 
//PIllan


I morgon är det dags

 
 
 
 
 
 
God morgon
 
Alltså tack för att solen strålar MEN vad sjutton hände med termometern?!
Min visade i alla fall -11 i morse..... Brrr
Nikki blev inte glad av att det blev omtag med täckbyxor och varma skor kan jag säga.... så himla svårt med kläder just nu! 
 
 
I morgon fredag är det äntligen dags för mig att få en röntgen av min rygg!!
Har ju egentligen "väntat" på detta i 20 år men nu ska det ske. Det är dock en vanlig skelett-röntgen men jag hoppas även kunna få en magnet-röntgen efter denna. Beror lite på vad som visas nu den här omgången.
 
Baksidan av höger ben fortsätter att göra ont, det går upp och ner. Jag är aldrig helt smärtfri men det gör mer eller mindre ont. Idag har jag det värre
Tänkte åka iväg och sitta på spinningcykeln i morse men det var plötsligt för många hinder.... för kallt ute, kunde inte hitta nyckeln, benet gjorde ont... (även jag har berg att bestiga då jag ska träna och ibland lyckas jag inte kliva över...)
 
Det fick bli yoga här hemma en stund och nu ska jag gå upp i skogen här ovanför och se om jag kan ta lite påskris!
 
 
Efter röntgen i morgon ska jag åka upp och hälsa på Filippa! Vi har bokat bord på Anorak (restaurang) för räk-och grillbuffé, längtar!! På lördag ska vi bara åka slalom hela dagen har vi tänkt, vädret ser ju lovande ut ;)
Kanske vi parkerar oss i en solstol vid någon topp-stuga också, man vet aldrig...
Jag tar med kameran och hoppas få med mej lite foton som ni får se!
 
 
 
 
Håll tummen för mej i morgon
 
//PIllan


Egen Kombucha!

 
 
 
 
Ja vad är nu detta för ailen som hon förvarar där hemma tänker ni kanske nu?!
 
 
 
Jag har tidigare tipsat er om att dricka Kombucha och det går utmärkt att köpa färdig, dock är det väldigt dyrt... typ 40 kr för en flaska. Men det går även utmärkt att göra sin egen kombucha-dryck om man har lite tålamod 
 
 
 
Så det ni ser på bilden är en kombucha-svamp som precis intagit sin plats i sitt nya hem de kommande 7-10 dagarna!
 
 
Det går alltså att köpa en sådan här slemmig rackare på tex nätet som du sedan kan återanvända om och om och om..... ja ni fattar! Typ som en surdeg som man aldrig dödar!
Jag fick min av min kompis Katarina men annars har min mamma ett par svampar "on going" nere i matkällaren. Man kan även dela på dem efter ett tag och på så sätt få flera.
 
Jag länkar er till mitt förra inlägg med kombuchans nyttigheter så ni kan läsa mer KLICK
 
 
 
 
 
Ok då kör vi!
 
Kan vara bra med engångshandskar, ettbommuls- tygstycke, gummiband, tepåsar, socker och en ren större glasburk
 
 
Koka upp 1 - 2 liter vatten (jag gjorde på drygt 1 liter denna gång)
 
Lägg i tepåsarna, jag tog 4 st och låt det dra i ca 15 minuter
 
Låt vattnet svalna ner till fingervärme, ja runt 37 grader
 
 
 
 
 
När tepåsarna dragit klart tar du ur dem och häller vätskan i glasbehållaren
 
Tillsätt socker och rör tills det löses upp. Bakteriekulturen äter upp runt hälften av sockret under jäsningsprocessen.
 
Man brukar använda 0,5-0,8 dl socker/liter.
 
 
 
Nu låter jag vätskan stå och svalna till rumstemperatur så det tar en stund, nu kan du hitta på nåt annat en stund. prommenera, läs en bok, ta hand om tvätten......
 
 
Jahapp, då var den avsvalnad så vi inte riskerar att svampen/bakteriekulturen dör när vi stoppar ner den!
 
 
 
Här har vi min lilla ailien.....
 
Jag använder alltså engångshandskar då jag hanterar denna
 
Ner med svampen i socker-teét och fyll även på med vätskan som svampen ligger i sedan tidigare, så startar processen snabbare. 
Spänn på bomullstyget så luft/syre kan komma in men inget annat än just luft!
 
Låt behållaren stå orörd 7-10 dagar i ett mörkt och varmt hörn av köket där det finns luftgenomströmning för bästa resultat.
 
Smaka av med ett sugrör under kulturen tills du känner att det är som du vill ha det. Häll tillbaka kulturen/svampen och ett par deciliter vätska i annan glasbehållare när det är dags för skörd och sätt på ett tättslutande lock för att bromsa tillväxten. Förvara svalt och mörkt men inte i kylskåp
 
Nu har inte jag kommit till skörde-momentet ännu utan kommer att visa er även detta men jag skriver redan nu ner vad som kommer hända!
 
 
 
Förbered rena glasflaskor som du ska tillsätta smaksätnningen i botten av. Tex syrliga bär och ingefära gillar jag!
 
Fyll på och förslut flaskorna. Låt stå i rumstemperatur cirka 5-7 dagar för att kolsyra dem naturligt. (Ej i direkt solljus)
 
Förvara sedan kombuchan i kylskåp och drick nåt glas om dagen!
 
 
 
 
 
Här står min fina kultur och mummar i sig av socker och syre!
 
Ska bli så spännande att tappa upp på flaskor, smaksätta och så småningom få dricka denna!
 
 
 
//PIllan
 
 


Spanien-frukost!

 
 
 
 
Morning morning
 
 
Drar upp gardinen och bara NEJ!!!
Det bara vräker ner snö utanför vårt fönster denna lördag i april.... Riktigt april-väder med sol och värme söderut medans det blev full vinter i mitten av landet :(
 
 
 
 
 
Nåväl Nikki önskade Spanien- frukost så det var vad det blev här i dag!
 
 
Det där med Spanien hör helt enkelt ihop med croissanter, hon äter det alltid där nere så därför kallar hon det så. Inte vidare spanskt alls egentligen men gött - ingen tvekan!
 
Gjorde färskpressad juice, mango/ananas-smoothie, en stor balja kaffe, färska stora goda hallon, yoghurt etc
Jag och mini riktigt mysde och låtsades inte om de stora flingorna utanför...
 
 
 
 
 
 
 
Buketten jag säger bara buketten!
 
 
 
Alltså den doften.... Hyacinter SKA verkligen köpas nu på våren då dom doftar helt amazing!! Love It!!
 
 
 
 
 
 
Ja idag hade vi annars tänkt ut och plocka påskris....tror vi skjuter på det!? 
 
 
 
Nä det blir gym, ett riktigt långt pass för denna veckan har det blivit riktigt dåligt med min träning. Trist men ibland så blir det så.
Nya friska tag helt enkelt och sedan ska vi klura på någon god middag.
Jag och Nikki är ensamma då A är i fjällen med gamla kompisar "hemifrån".
Det var nog så att stugan lyfte där igår kväll då Leksand lyckades ta sig tillbaka till SHL....dalmasar vettu ;)
 
 
 
 
 
//PIllan


Tung fredag

 
 
 
 
Fredag vilket ju nästan alltid känns toppen men nja inte denna.....
 
 
 
Om ett par timmar ska jag nämligen sitta i en kyrka för att ta farväl av en älskad person.
En pappa, en farfar/morfar, en kär vän. För mej är det en person som alltid funnits i min närhet, en person som alltid fick mej att skratta, en person som jag bara har roliga goda minnen av. Det känns så sorgligt att han inte längre finns här men ändå skönt att bara ha bra minnen kopplat till honom!
 
 
 
 
 
 
Och allt blir absolut inte som man tänkt sig det har man lärt sig med åren...inte ens den där långledigheten som jag "trumpetade" om i förra inlägget
 
Igår hade jag satt rejäl fart direkt på morgonen med min vårstädning då telefonen ringer...sjukskrivningar på jobbet så det blev till att rycka ut och jobba kväll.
 
Nåja jag kommer väl vara på lite bättre humör då lönekuvertet kommer :/
 
 
 
 
Hemma hos Nikki
 
 
Där får jag alltid en glad känsla i alla fall. Rosa och pastell så långt ögat når!
 
 
Har under morgonen även försökt städa där, det blir mest plock med saker som ligger framme, pennor, pyssel, tidningar, hårgrejjer...på golvet var det tex en hel ridskola som åkte väck så att dammsugaren skulle kunna komma fram!
 
Jag hade dock frågat om det var OK med en "rivning" då hon var i skolan!
 
 
 
 
Love You to the Moon and Back!
 
Denna plus tavlorna på väggen är från Desenio som har ett stort och fint urval av posters. Ramarna är dock från IKEA
 
 
 
 
 
Nu ska jag klä mej och leta fram näsdukar.....
 
Ikväll blir det bara gos och mys med Nikki i soffan!
 
 
//PIllan


Gott till påsk

 
 
 
 
 
 
Jag har en sådan härlig känsla just nu för jag är ledig fyra dagar, torsdag till söndag!! Åh ska bli så skönt. Jobbade egentligen i helgen men fick semester vilket passade toppen då A är bortrest....
Nu ska jag ta tag i stora vårstädningen och börja pynta för påsken.
 
Har redan slängt ut alla kuddar (många) i soffan för vädring och där får dom ligga över natten. Det ska vädras och piskas mattor, dra av några fönster, bädda renst, nya kuddfodral, blommor...ja TOTI liksom!!
 
 
 
Så kom jag att tänka på den här skagentårtan och måste tipsa er att göra den tills i påsk, så god! Jag älskar skaldjur och denna är magisk!
 
 
 
 
 
 
Botten
200 gr kavring och 75 g smält smör
 
Fyllning
200g creeme cheese
250 g kvarg
3 msk färskriver pepparrot
300 gr hackade skalade räkor
150 gr hackade kräftstjärtar
1/2 dl finklippt dill
salt och peppar
 
 
 
Smula ner kavringen i en matberedare.
 
Smält matfettet. Blanda samman matfett och kavringsmulor till en deg.
 
Tryck ut i en rund form med avtagbar kant ca 24 cm i diameter (för 10 bitar). Låt formen stå svalt i minst 1 timme
 
Blanda samman samtliga ingredienser till fyllningen, rör om noga så att det fördelas ordentligt.
 
Bre ut fyllningen över bottnen, använd en slickepott för att få en jämn och slät yta.
Låt vila svalt i ett par timmar eller över natten.
Dekorera med kräftstjärtar, räkor, rom, dill... ja precis som ni vill
 
 
 
 
 
 
Ikväll kollar jag och Nikki på finalen av Sveriges Mästerkock, spännande!!
 
//PIllan


Grahamsbullar

 
 
 
 
Helgen är över och ny vecka plus ny månad är här, Välkommen April!
 
 
Lovar att jag inte ska dra några luringar för er....
A lurade Nikki i morse så hon blev tvärtom, på dåligt humör...tror det var för att han hann före henne, hon ville liksom luras först!
 
 
 
Jag börjar jobba om ett par timmar så jag har fått en hel del gjort. Startade med prommenad och sedan skön stretch. Mina vader protesterar fortfarande efter helgens slalom.
 
Har lagat både lunch och middag plus bakat lite bröd. Därför bjuder jag på grahamsbullar här inne idag!
 
 
 
  • 25 g jäst
  • 4 dl mjölk, rumsvarm
  • 1 ½ tsk salt
  • ½ dl rapsolja
  • 1 msk honung
  • 3 dl grahamsmjöl
  • 6–7 dl vetemjöl
 
 
  • Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och blanda tills jästen lösts upp.Tillsätt salt, olja, honung och grahamsmjöl. Blanda ordentligt.
  • Tillsätt vetemjölet, lite i taget, och rör ihop allt till en smidig deg. Knåda den kraftigt i några minuter
  • .Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.
  •  Dela degen i 20 bitar. Forma runda bullar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
  • Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.
  • Grädda bröden mitt i ugnen i 8–12 min. Låt dem svalna på galler.
 
 
Frys in om du inte kan äta upp allt på studs ;)
 
 
 
 
Godast är det ju alldeles nygräddat med en bit ost på till en kopp te!
 
 
 
För övrigt har jag även hunnit rensa bort allt gran-ris och gammal ljung som vi hade i krukorna här ute.
Vill verkligen piffa med lite penséer och ris nu, snart påsk! Älskar verkligen påsken. Fortfarande snö kvar på gården men det går verkligen fort nu och man ser från dag till dag hur det smälter bort. Förhoppningsvis kan jag få loss adventsgranen så den är väck innan veckan är slut!?
 
 
 
//PIllan


Pernilla,

Glad prick som njuter av träning, god mat, shopping och min vardag tillsammans med älskade döttrarna Filippa och Nikki plus såklart min underbara A. Hos mig bor också Sessan Söt, hoppas du ska trivas hos oss!






Besökstoppen


© Design av Matilda.
http://mhdesign.blogg.se