Fynd & Fest

 
Jag är absolut ingen REA-shoppare... Gillar inte alls att rota och vända och vrida bland allt som hängs fram under reatider! Men i veckan lyckades jag finna en grej i alla fall...
 
 
Ett par riktigt snygga byxor på Gina tricot för knappt ett par hundra! Jag gillar detaljerna med blixtlåsen :)
 
 
Den söta topen fanns på HM och den var också jättebillig och precis Pillan-style mmmmm! Tunn, skir, söt och med veckad detalj och liten volangärm!
 
 
 
Så kom dom mina fina fina vänner! Saknade två girls men annars var "ligan" komplett ;) Vi hade så trevligt så jag glömde bort kameran, bara dessa bilder hittade jag vid nedladdningen....
 
Åh vilken härlig dag vi har haft idag, sol och värme, strand och bad, tokgilla på det!! Och som ni förstår så var inte gårdagskvällen sämre den....
Det var Hemvändarkväll och mina girls hade sedan länge bokat upp middag och fest hemma hos mig. Alla hade med sig mat så vi körde knytis och oj vad vi åt, mumsigt värre!
Sedan bar det av på vidare baluns och vi fick återse ett gammalt lokalt favoritband som vi diggade till i vår ungdom. Ni må tro att vi shakade och hade kul :)
 
Nu ska vi sjunka ner i soffan med chips, dip och Wallander!
 
//PIllan
 
 
 
 
 
 


Väntade på solen...

Köpte hem lite blommor tidigare idag och så åkte jag förbi mami och knipsade av ett par mörkt rosa pioner, vackraste blommorna att finna just nu! Jag har satt flera buskar men de blommar inte ännu...
 
 
En ny tidning åkte också med i mataffären. Denna tänkt som sällskap på stranden idag.....
 
Här var vi uppe tidigt jag och Nikki, 05.30 för att vara mer exakt :/ Men jag hade en del att fixa här hemma så det var bara att bita ihop... och så hade de ju lovat sol så bäst att fixa klart hemma innan man drar på playan!
Men... tillfälligt avbrott liksom, vart tog den vägen den där gula lysande bollen??!
Jo nu när klockan har passerat "soltid" med flera timmar och lillan nattat jo då kommer den på besök....
 
Ja så är det och det var ju inget vi kunde fixa så dagen har ägnats åt mys hemma på gården. Tidningen fick läsas i soffan där jag också knoppade in en timma, skönt!
 
Igår kväll startade jag förresten upp min golfkarriär ;)
Första kursträffen och det resulterade i typ sju hinkar bollar som svingades iväg och det blev ett riktigt köttsår på långfingret och en blåsa på tummen! Farlig sport det där...
 
//PIllan
 


Jag förstod det!

 
 
Billig klocka Ur & Penn köpte jag igår eftersom min rätta Guess-klocka försvunnit spårlöst efter 40-årsfesten...
 
Jo jag och tjejerna hade en mysig dag på stan. Vi hann shoppa en stund och då sprang jag och Filippa in och köpte varsin billig klocka. Min älskade Guess försvann efter festen och vi har verkligen sökt som galningar... Herregud tappa bort något hemma hos sig själv liksom!
Vi har till och med slagit ner det höga gräset som är vid badtunnan och krattat igenom det, men ingen klocka. Jag är så van att alltid ha den på armen så jag köpte denna billiga tills jag hittar en ny favorit.
 
Hur som helst efter bion då vi skulle sätta oss i bilen så viker jag ihop jeansjackan för att lägga undan den och känner nåt hårt... där i den minsta fickan ni kan tänka er ligger min rätta klocka!!!! Sa till tjejerna när jag betalade på affären några timmar tidigare att nu ska ni se att klockan kommer fram då jag köper en ny :)
 
Japp så nu har jag i alla fall två!
 
//PIllan
 
 
 
 
 
 


Jag & tjejerna

 
 
 
Fina duktiga tjejerna Filippa och Matilda har gjort sig förtjänt av en heldag med mej ;) hmmm....
 
Jo jag hade ju två toppenpinglor i köket på min 40-årsfest, de fixade allt och ingen behövde känna sig hungrig eller törstig så som dom "for fram".
Därför ska jag ta med mig bruttorna på en dag/kväll på stan. Det blir en stunds shopping, middag och bio för oss idag :)
Det passar utmärkt eftersom vädret är sämre nu också...!
 
//PIllan
 


Sommarfavoriter

 
 
Victoria Secret har ju så härliga dofter men hitills har jag inte hittat någon som överträffar denna! Köpte den för flera år sedan i USA och den hänger med, ja inte flaskan utan doften ! :)
 
 
Sommarhåret gillar Redkens all soft schampoo & balsam. Håret blir mjukt och lent precis som jag gillar.
Produkterna har jag klickat hem från Nordic Feel.se
 
Ännu en strålande dag i antågande. Kan inte säga det nog många gånger men Åhh vad jag älskar sommaren! Idag har jag lovat Nikki en sväng till stranden.
Hon vill så gärna ta ett dopp och självklart ska hon få det! Har inte varit sådär superduper klarblå himmel de senaste dagarna så därför har vi inte åkt till stranden men idag är det absolut dags!
 
Ha en härlig dag// PIllan
 
 


Kväll & Morgon

 
Strax innan jag gick till sängs igår vid 22.30-tiden så började ett regn att falla och "någon" målade vackra regnbågar och ser ni skatten måste vara placerad precis nere vid vattnet...där regnbågen slutar ;)
 
 
Morgonen här hemma startades upp med en favorit nämligen bananpannkakor med hallonkesella!
 
Solen tränger ibland fram emellan molnen och än så länge ser det lovande ut....
Jag och Nikki ska ut på en liten utflykt idag så vi har nyss ätit frukost och ska göra oss klara.
Vad hittar ni på, har semestern precis startat? Jag har kommit en bit in på min eller nja det är faktiskt sista semesterveckan men sedan har jag föräldrarledigt :)
 
//PIllan
 
 


Blir så stor....

Lillasyster bus....
 
Midsommarhelgen lider mot sitt slut och jag kan konstatera att det blev en fin helg med släkt och närmaste familjen! Nu har mostrar med män och min bästa mormor åkt hemåt och det blir lite tomt....
 
A drog iväg till fjällstugan på förmiddagen och Filippa hänger med kompisar så det är jag och Nikki här hemma. Jag märker så väl att hon bara de senaste veckorna blivit så stor. Man kan tala med henne på ett "nytt" sätt!
Hon förstår på ett vuxnare vis och uppfattar tv och filmer annorlunda.
När hon hade badat och skulle kamma håret nyss (som hon avskyr....) så kom det precis en reklam om nåt "fantastiskt" balsam så utbrast hon -Dom har torrt och trassligt hår på tv:n också ... ;) Man kan inte låta bli att skratta, flera gånger om dagen! Det är härligt med barn även om det i vissa stunder....hmmmm ja är nästan raka motsatsen  ....
 
Nu ska jag surfa vidare bland mina bloggfavoriter så ses vi i morgon!
 
//PIllan
 


Midsommar afton & en bebis!!

 
 
 
 
Det blev en härlig dag/afton med varmt skönt väder och sol, det är man inte bortskämd med denna dag!! Vi som många av er andra (gissar jag...) åt sillunch, dansade små grodorna, smaskade jordgubbstårta och grillade fram på kvällningen!
Regnet höll sig borta fram till tolv på natten och då var det ändå dags att göra kväll....
 
Denna morgon klev vi upp för att fira min moster som idag fyller 60 år!
Vid elvatiden ringer hennes son (min lillkusin) och berättar att hon dessutom blivit farmor! En liten bebiskille var väl den bästa födelsedagspresent man kan önska sig :)
Så idag firar vi rejält, strax Pulled Pork hos mina föräldrar!
 
//PIllan
 
 
 


Önskar er...

 
 
Gissar att alla har fullt upp med annat denna dag men tittar ändå in och önskar en trevlig dag/kväll!
 
//PIllan
 


I solen

 
 
Titta vilket sött litet gäng, Edit, Valdemar och Nikki!
 
 
Efter lite bus var det badtajm, skönt med vatten över 30 grader då det blåste lite mycket "på land"...
Usch bortse från den hemska gamla lagårdsväggen som upptar halva fotot... :/
 
Ja här hemma fortsätter våra lazy day´s och jag njuter. Vänner som kommer förbi och hälsar på, man sitter ute, äter, fikar och bara slappar.
Eller lite träning också såklart men även det är avkoppling för mej! Jag och Filippa startade morgonen med en löprunda men Fillans knä protesterade så när hon gick sprang jag istället fram och tillbaka hela rundan ( för att "hålla ihop") så man kan nästan säga att jag sprang dubbelt så långt som tänkt ;)
 
Idag ska hela huset städas...igen för i morgon är det ju Midsommar, galet eller hur?! Sedan blir det storhandling tillsammans med alla andra firare är jag rädd:/
 
//PIllan
 
 


Älskar presenter

 
 
Mina vänner känner mej.... Champagne och vackra blommor!
 
 
 
Så glad att jag fick den härliga Cherry-doften från Escada!
 
 
Svenskt Tenn brickan har redan hittat sin plats här hemma, Love It!!
 
Jamen det är ju bara så kul att få presenter :) och jag fick som sagt så mycket fint när jag fyllde!
Jag ska inte bildbomba ihjäl er så här med allt i ett inlägg utan det kanske dyker upp nån mer presentbild framöver...
Men mina vänner känner mej verkligen och jag fick bara användbara gifts och alla precis i min smak!
 
Nu ska jag alldeles strax väcka Filippa för ett fys-pass med mami....mohahahaha ;) Vi körde igår morse också, det är skönt att komma iväg tidigt på morgonen!
 
//PIllan
 
 
 
 


Vakna upp...

 
 
 
 
Ja herregud vad jag var seg hela söndagen och en bit in på måndagen.... Bara att inse att man inte är nån ungdom längre! Men partaja kan man fortfarande ;)
Fast det är sådana sunder man lever på och minns läänge! När vi satt där i badtunnan och klockan närmade sig tre på morgonen, det var ljust ute...
Det plockar man fram när snön ligger djup och såna kvällar/nätter är vi inte bortskämda med, så man får liksom "offra sig" !!
 
Igår kände båda A och jag att nu börjar ledigheten, nu ska vi bara ha det skönt och göra vad som faller oss in! Dagen spenderades i lite solsken och vi badade med Nikki som var överlycklig att få ha oss båda nära♥
Det blev en träningssväng för mej och A spelade golf på kvällen, alla nöjda, alla glada :)
 
Den här dagen får vi se vad som händer
 
//PIllan
 
 
 


Festfolk

 
Matilda och Filippa var jätteduktiga och fixade med allt i köket!
 
Hungriga gäster ;)
 
 
Jag fick så himla mycket fina presenter och blommor men jag återkommer med fler detaljer kring dessa längre fram!
 
 
Gästerna aktiverar sig efter maten, både luftgevär och pistolskytte ...
 
 
....osså golf såklart! (Psst i ett paket låg ett grönt-kort kurs till mej....) 
 
 
Sedan dansade vi tills solen gick upp innan vi slängde oss i badtunnan!
Festen började 15.00 och de sista gick 03.00 så tolv timmars festande var inte illa va??!!
 
//PIllan
 
 
 
 
 


Jag lever...

 
 
 
Hå hå ja ja Läänge sedan jag tittade in känns det som, men jag har haft fullt upp de senaste dagarna med förberedelser inför mitt firande, som skedde igår!
Det blev i mina ögon en helt magisk eftermiddag och kväll. Himlen sprack upp så solen strålade, alla fina vänner, familjen och barn kunde umgås och bara njuta tillsammans. Det blev precis som jag ville ha det!
 
Jag är så galet trött efter att ha kommit i säng klockan 03.00 och Nikki som vaknade kl 06....därför blir det inte mer en denna korta rapport just nu men jag lovar att återkomma med mer bilder!
 
//PIllan
 


Sommarlov & samvetslösa typer...

 
 
 
I morse var det då äntligen dags för Filippa att få dra på sig den vita söta klänningen och gå iväg till sista dagen i sjuan!
Härlig känsla såklart men tyvärr är vädret uruselt.... Men Filippa stålade som en sol istället ;)
 
Det mindre roliga med denna dagen var att när Filippas pappa kom hem efter att ha jobbat natt såg han en massa fåglar som attackerade något vid hans hus. När han kom närmare så var det en liten liten kattunge! Han tog såklart in den darrande lilla kissen.
När han sedan gick ut för att slänga sopor så ser han att där hade någon ställt ut kattlåda, en påse kattsand, lite mat och nån kattleksak!! Typ att de hade haft katten ett par dagar och sedan ledsnat.... Jahapp då stället vi ut allt bland soptunnorna inklusive katten!!!
Gah jag blir galen på sådana idioter!!!
 
Han ringde då polisstationen för att anmäla djurplågeri men ser du dom hade stängt idag... :/
Så nu söker vi efter ett nytt hem till liten. Den kunde gå på lådan och är en busig lite prick, typ 10-12 veckor skulle jag gissa! Så om någon känner till nån som har ett kärleksfullt hem till kissen,  så hör av er!!
 
//PIllan
 
 


Halsband och en intervju

 
 
 
 
 
Här är det fina halsbandet som jag fick av mina föräldrar. Enkelt och snyggt både till vardag och fest plus att det psassar till de flesta outfits, mycket användbart!!
 
Här hemma är det full fart och massor med förberedelser inför lördagens firande. Idag har jag mest fixat utomhus men i morgon ska jag köra igång med lite förberedelser av maten. Måste även kolla över allt porslin, uppläggningsfat osv. Får helt enkelt låna en del av mami!
Filippa har dessutom skolavslutning i morgon men dessa sköter hon ju helst på egen hand numera.... vill i alla fall försöka få några foton av henne innan hon ger sig av!
 
Det bästa med morgondagen är ändå att städfirman kommer och putsar alla våra fönster! Jag hatar verkligen fönsterpust så detta är verkligen en lyx för mej!!
 
Jo jag tänkte tipsa er om en jättebra nättidning som riktar sig mycket mot bloggare. Många av er tror jag redan känner till den (som bloggar själva) men ni andra kan absolut läsa den då det bjuds på massor av härliga tips, recept och andra ideér!!
Klicka er in på Eloge Magazine och läs det senaste numret. Där hittar ni dessutom en liten intervju med mej ;)
 
//PIllan
 
 


40 År !

 
 
Yes här är jag nu, 40 år och mår som allra bäst :)
 
 
Finaste döttrarna som varit snälla som ljus hela tiden .... men det ändrades snabbt då vi klev innanför dörren här hemma igen.... ;)
 
Jamen det var ju toppen att fylla 40 år, inget att gruva sig för alls.... Hi hi nej det har jag inte gjort heller men det känns ändå som en rätt stor milstolpe i livet!
Vi har verkligen bara myst alla fyra och frossat i god mat och sköna bad och jag fick lyxen att tillbringa nästan två timmar på spa igår. Så underbart skönt!!
 
Väl hemma igen idag så var mina föräldrar här och det blev paketöppning. Oj oj så mycket fint jag fått! Bland annat en resväska, halsband från Efva Attling, ny stor fin vit grill, samt en än så länge lite hemlig resa... Jag vet vart den går men jag har en moster och tillika gudmor som fyller 60 nästa vecka och hon ska nämligen också få samma resmål (ja vi ska på nåt tillsammans som bara var så skoj)
 
Nu har jag massor med fix att stå i så jag slår igen computern för denna gång!
 
//PIllan
 
 


Tagen på sängen...!

 
 
 
 
 
 
Åh herregud vilken SURPRISE!!!!
 
Jag och min vän Carola ägnade eftermiddagen åt skumpa och prinsessbröllop. Efter vigselakten säger Carola att hon måste åka hem och försöka få tag på våra döttrar, Filippa och Matilda då dom inte svarar på telefonen.... -Jag kommer tillbaka senare, säger hon. Ja OK gör det, säger jag....
 
Eftertyp en timma kommer Filippa hem för att fixa till sig då hon ska ut och hänga med kompisar. Jag, Nikki och A hänger fortfarande framför tv:n och bröllopet. Efter en stund hörs det ett fasligt dunkande och jag säger till A, vad sysslar Fillan med, ska hon möblera om eller...?!
Han tittar lite förvånat på mig och sedan säger han näää jag tror det är någon på altanen!! Ehhhh.... utanför mitt fönster smyger skumma typer omkring och dansar och knackar och för allmänt liv!!!
Herregud precis som när jag skulle fylla 30 är jag helt tagen på sängen och fattar först inte att det "är till mej"...!
 
Sex maskerade personer har parkerat på min altan och det tog en lååång stund innan jag kunde räkna ut vilka de var!!! Så otroligt roligt och heeelt oväntat dök några av mina fina vänner upp!!
Efter gissningstävlingen dukades det upp massor med vin och godsaker och det blev en helt underbar kväll!!
 
TACK för att ni finns♥
 
Nu drar vi iväg för att fira på annnan ort men om ni saknar mej....finns jag på Instagram hemmahospillan, såklart!!
 
//PIllan


Dax för bröllop!

 
 
 
Alldeles strax ska vi bänka oss framför tv- apparaten och följa Prinsessan Madeleines bröllop!
Jag dukar upp med godsaker som jordgubbar, ostar, lite kex, god choklad och såklart lite iskallt bubbel :)
Jag älskar verkligen kungliga bröllop och senast det begav sig i Sverige var ju sommaren 2010. Då drack jag endast lite lyxig Bubbliz... hi hi Nikki låg ju på jäsning i min mage då!
 
Ska bli riktigt spännande att få se alla gästers kreationer och speciellt de kungliga!
 
Ha det så bra //PIllan


8 timmar....

 
Hej på er
Ja nu räknar jag timmar till semestern ;) Så härligt det ska bli!
Rivstartar ledigheten direkt, i morgon blir det champagne, jordgubbar och vänner eftersom det vankas prinsessbröllop.  På söndag morgon packar vi in oss i bilen och drar iväg för att fira min födelsedag. Kommer åter tisdag och då gäller det att ladda om, städa, fixa och laga mycket god mat för på lördagen kommer mina vänner för lite partaj!
 
Nu jobbtajm...... Ha en strålande fredag!
 
//PIllan
 
 


Lite detaljer

 
 
Kuddar från Gripsholm, ljuslyktor Miljögården och löpare HM
 
 
 
Matta och pläd från Hemtex, kuddar Jotex
 
Altanen har börjat fixas så smått men det saknas en hel del, blommor tex! Måste försöka fixa detta i morgon förmiddag.
Men jag åt min middag där ute och det var helt underbart! Varmt och skönt fast jag satt i skuggan, det är bara så skönt :)
 
Ja det blev ju en fantastisk Nationaldag. Jag jobbade förmiddag men väl hemma njöt jag av gräsklippning!! och annat trädgårdsfix. Härligt att fixa på gården tycker jag.
 
 
En till som njuter av vädret är denna lilla donna ! Ser nästan ut som hon slumrar till lite här men så var inte fallet!  Full fart hela dagarna och i detta nu är hon och A ute och åker båt och fiskar lite. Ser dom från mitt stora fönster nu♥
 
I morgon jobbar jag sista passet sedan går jag på SEMESTER!!! YIIIEEEE :)
 
//PIllan


Firar i rosa

 
 
 
 
Dessa två snyggingar har jag klickat hem inför den stora dagen!
Den övre figurnära finns hos HM och den lite luftiga hittade jag på Bubbelroom. Nu gäller det bara att hitta några passande accessoarer och skor, men det är ju bara roligt ;)
Tror jag tar den lilla tajta på själva födelsedagen och den nedre på festen, eller vad tycker ni ?!
 
//Pillan in Pink!!
 
 


Bye bye Grey!

 
 
Brrr vilket väderomslag... när jag klev upp tidigt i morse var det 7 grader?! Nu får värmen allt komma tillbaka och det illa kvickt ;) Nedräkningen till semstern tickar på och nu är det bara tre arbetspass kvar!!
Frissan har jag hunnit med en sväng för att fixa utväxten, lika skönt varje gång när det är fixat. Blir alltid lika panik så snart jag "upptäcker" att det är dags.....
 
Ikväll kör jag sista aerobics-klassen före sommaruppehållet, så i sommar är jag helt ledig från mitt instruerande. Självklart kommer jag att träna på ändå men bara tänka på mej själv när jag går iväg :)
 
//PIllan


Nordea Masters

 
 
Framför vackra Brohof slott i strålande sol
 
 
Gänget på väg in på huvudområdet runt slottet, otroligt vacker miljö!
 
 
Hmmm lite klurigt att utläsa alla siffror på dessa tavlor ...men leaders och par fattade till och med jag ;)
 A däremot har ju full koll på det mesta golfsnacket och förklarar snällt för moi
 
 
Vi höll till i Masters Lounge som låg helt perfekt precis framför 18:de hål,vi hade flagg bara några meter framför våra fötter. Spännande att se på så nära håll, mycket nerver .... Men de flesta är ju bara så cool-lugna!
 
 
Ja här ser ni flagg på hål 18 och den lilla ön bakom är 17:de hål
 
 
Här i tältet till höger om Nordea-skylten har jag och Carina hängt mest hela tiden!
Killarna sprang ju runt längst banan för att följa vissa spelare osv. Men vi hade det perfekt här med mat, dryck och platser i solen mitt framför avslutande hål, så vi var nöjda :)
 
 
Nöjda "golf-brudar" efter helgen!!
 
Ja idag blev ni verkligen bildbombade..... Men jag vill ju visa er vad trevligt vi haft ;)
Jag använde dock kameran minimalt eftersom när man sitter precis vid banan så är det ju hela tiden No Cameras och Quiet Please- skyltar som åker upp och ner.
Men vi har haft en jättetrevlig helg med lördagen som bjöd på väldigt växlande väder! Sista timman satt vi med regnponcos och följde de sista som "gick i mål" medan söndagen gassade av sol och värme.
 
Nu väntar mej en sista jobbvecka innan jag kliver in i semester-livet, hur snabbt har inte de senaste veckorna gått ??! Dagen bjuder på regn här men jag skuttar in på gymmet strax :)
 
//PIllan
 
 


Pernilla,

Glad prick som njuter av träning, god mat, shopping och min vardag tillsammans med älskade döttrarna Filippa och Nikki plus såklart min underbara A. Hos mig bor också Sessan Söt, hoppas du ska trivas hos oss!






Besökstoppen


© Design av Matilda.
http://mhdesign.blogg.se