Bortglömd liten knöl

 
 
 
 
 
Jordärtskockan
 
 
Kanske den är en aning bortglömd men nu ska vi verkligen föra fram den i ljuset för jag älskar verkligen att laga soppa på denna lilla knöl!
Det som kan vara till nackdel är väl att försöka skala den... men det behöver du INTE göra! Köp ekologisk och skölj av dem sedan är det bara att tillaga. Låt ingen näring gå till spillo genom att skala.
 
 
 
Jag är ett stort fan av soppor då det går att tillsätta så mycket nyttigheter och just denna gång tog jag även ett gäng palsternackor i min soppa!
 
 
 
Hacka en gul lök och ett par vitlöksklyftor
Skala ett par palsetrnackor och dela i mindre bitar
Skölj och dela jordärtskockor ca 300 g
 
Fräs detta i smör eller olja
 
Häll över ca 7 dl vatten och en skvätt vitt vin (har du inte hemma så tillsätt citron för syrans skull)
I med ett par buljongtärningar höns eller grönsaks
 
Låt detta puttra tills grönsakerna mjuknar och mixa sedan soppan med stavmixer
Häll på 2-3 dl grädde och låt allt bli varmt, smaka upp med salt och peppar
 
Servera med lite pumpa frön som topping och ett gott bröd!
 
 
 
 
 
Så oansenliga dom är men ack så goda! 
 
Jordärtskocka innehåller mycket kostfiber som kallas inulin. Den kostfibern bryts inte ner av kroppen utan fungerar genom att fylla ut tarmen och sänka GI. Jordärtskockan innehåller precis som andra rotfrukter mycket kalium som är kan hjälpa till att normalisera ett högt blodtryck.
 
 
 
 
 
Upphackat och redo för grytan
 
 
 
 
 
Underbart len och god, en perfekt lunch eller middag som kroppen mår toppen på!
 
 
 
 
 
Nu önskar jag dej en trevlig tisdagskväll
 
 
//PIllan


Nu kör vi, sista veckan i Januari!

 
 
 
God morgon måndag
 
 
 
Usch vaknade till ett kallt hus så nu eldar jag i gjutjärnskaminen som vi har i köket! Det är inte speciellt kallt utomhus men det är problem med våran värme-pump.... Vi vet vad felet är men nu är det ju de där med att få hit en rörmokare...kan ta sin tid.
Under tiden får jag alltså elda för att få upp värmen.
 
 
 
Dock ska jag strax åka till Susanne för att njuta av månadens härlighet, nämligen ansiktsbehandling! Ska bli så skönt och älskar då mitt face blir rent ända in bakom porerna!
Det är min lyx att gå till henne en gång i månaden.
 
 
 
 
 
 
 
I går eftermiddag då badkalaset var avklarat så var vi ett stort gäng som möttes upp för en gemensam söndagsmiddag på en restaurang. Vi var hela 11 personer och det skulle planeras lite inför en gemensam resa som sker i början av maj!
 
 
Vi smaskade burgare och tex-mex och alla var nöjda och mätta!
 
Det här var lite av "sista måltiden" för killarna i gänget för i dag har dom invägning och kör precis som ifjol en vikttävling ända fram till avresan. Den som går ner procentuellt mest i vikt vinner en pott på typ 3000 kr!
 
Så nu ska jag  svälta A riktig i tre månader, mohahahahaha!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nu önskar jag dej en fin start på veckan som bara har några dagar kvar av Januari...det har gått fort eller hur?!
 
 
 
//PIllan


Underbar vinterdag

 
 
 
Här kör vi full fart nedför backen!
 
 
 
 
 
Yes en helt amazing vinterdag med strålande sol, pulka-backen och varm choklad hade jag och mini igår. Sådana dagar tackar jag inte nej till!
 
 
Både jag och Nikki swischade på åkmadrassen tills vi var helt slut och snö-blöta båda två. Härligt med frisk luft och solen värmde nog en aning i alla fall
Perfekt med ute-lek så man får lite motion samtidigt, för att springa upp för backen tar på de mest vältränade ben till slut, jag lovar!
 
 
 
 
 
 
Snön är kall och inte alls kram-snö så därför blev det rejäl fart på madrassen
 
 
 
 
 
Varm choklad ur termos är något alldeles extra. Doften är till och med annorlunda mot för när man dricker inomhus!?
 
Vi kör på Nick sockerfria som vi båda gillar jättemycket!
 
 
 
 
 
Solen i ögonen och mini var så rödblommig och fin då vi landade hemma igen
 
 
 
 
 
En magisk dag och solen är minsann uppe mycket längre nu, den dyker inte förrän strax efter 16, nu går vi mot ljusare tider!
 
 
 
 
 
Väl hemma lagade jag fläskfilé med svampsås och till efterrätt blandade vinbär med grädde. C-vitamin kan man inte få för mycket av i januari månad! Inte grädde heller..... ;)
 
 
Idag har vi helt andra aktiviteter på schemat nämligen badkalas, så idag blir det baddräkt på!
 
 
//PIllan


Filippa 19 år!

 
 
27 Januari
 
Hipp Hipp Hurra
 
Idag fyller min älskade skatt 19 år
 
 
Det känns surrealistiskt att jag har ett barn som är så stor och såklart världens finaste♥
 
 
Därför får ni en massa bilder på henne här i bloggen idag. En riktig "krigare" är hon som trots skador och motgångar aldrig ger upp. Hon firar födelsedagen i backen med tävling (vad annars liksom...) därför får vi inte kramas och bjuda på mjölk och bullar på säng men vi tar det då hon kommer hem!
 
Biden ovan är från hennes avslutningsbal efter 9:an och nu stundar student om några månader!
 
 
 
 
Bild från i somras så denna är rätt så färsk, finaste Fillan 
 
 
 
 
 
 
Kolla här kom även jag med på ett hörn! Våghalsen Filippa med mamsen på Grönan för många år sedan... Titta så söt hon är och det där långa håret med korkskruvar, alltså jag dör  :)
 
 
 
 
Nyare tappning och coolaste katten i stan!
 
 
 
 
 
 
Här hade hon precis kört hem en silvermedalj i ungdoms SM och året var 2015
 
Duktig tjej!
 
 
 
 
 
 
Vacker som en dag, bilden är gammal jag tror hon är 14 här och har precis slutat åttonde klass....
 
 
 
 
 
 
 
Ja som sagt en tuffing är hon! Vet inte hur många gånger hon har kraschat i pisten..... Det har varit avslitna ledband, korsbandsskador, tummar som gått av, ansiktet som plöjt skare, rygg som pajjat osv osv.....
 
 
 
 
 
 
Här är hon med sin Hugo, vilket par va!
 
 
 
 
Stort Grattis och Lycka till idag gumman !!
 
 
 
//PIllan


Favorit i repris

 
 
 
 
 
Det blev en bra start på denna morgon.
 
 
Hade tid för besiktning av bilen och den gamla pärlan gled prickfritt igenom kontrollantens stränga ögon! Så den rullar många mil till, förhoppningsvis.... (nu minns ni kanske hur det lär för dryga veckan sedan, då den inte startade.. hi hi )
 
 
Jag är inte alls intresserad av bilar utan vill mest att dom ska rulla och ta mej från A till B liksom. Har en otroligt snäll och givmild pappa som gav mej den här bilen då han själv köpte en ny. Han är dessutom en hejjare på att "mecka" så han fixar allt som behövs på bilen!
 
 
Bortskämd...jag?!
 
 
 
 
 
 
Jag stack direkt till gymmet efteråt och jag plågade mej med lite löp-intervaller. Jag har bestämt för att göra detta ett par gånger i veckan för det är verkligen inget jag njuter av i stunden....men efteråt är jag nöjd! Kolla dessutom på min Insta story för lite styrkeövningar!
 
 
 
Snabb lunch fick bli en riktig favorit, den här tonfiskröran är magiskt god . Jag har gett er recept tidigare och du hittar det här KLICK
 
 
 
 
//PIllan


Som vackrast precis innan döden...

 
 
 
 
 
 
Åh vilken ljuvlig dag med strålande sol och gnistrande snö. Dessutom bara ett par minusgrader, sådana dagar står även jag ut med vinter!
 
 
Tyvärr hinner jag inte ut på någon promenad (hinner och hinner...jag prioriterade annorlunda i morse...) så jag startade med morgonspinning och multiträning. Det är ett slags pulspass med skivstångsövningar uppblandat med pulshöjande övningar på step-brädan. Väldigt enkelt pass för personer som har svårt med koreografi för här kör man på tid och behöver inte ta hänsym till takt i musiken tex!
 
 
 
Efter dusch var det bara att åka till ICA för kylen gapade riktigt tom. Fullastad med varor styrde jag hemmåt och då solen sken in kunde jag inte blunda för damm-högarna längre! Herrejisses vad damm det blir då elementen pumpar och man knappt öppnar dörren för vädring.
 
Har susat runt med dammsugare och dammtrasa och haft dörrar på vid gavel så nu kan man andas utan att riskera ett astma-anfall ;)
 
 
 
 
 
Ja jag tycker tulpanerna är som allra vackrast då dom strax ska dö.... Låter hemst men då är dom liksom fullt utslagna och kippar efter de sista ljuset och vattnet...dom gör liksom allt för att leva känns det som men strax efteråt faller oundvikligt bladen av.....
 
 
 
 
 
 
Nu ska jag strax åka och hämta Nikki för att följa med henne till tandläkaren. Hon har tid för att plasta sina tänder då de är väldigt gropiga! Jättebra eftersom det annars är supersvårt att hålla dessa kropar rena!
 
Sedan är det kvällsjobb som väntar så jag säger härmed hej för idag!
 
 
//PIllan


Kyla, yoga, jobb & Mede

 
 
 
 
God morgon
 
Här sitter jag och värmer mej med en kopp vitt te, allt för att boosta kroppen och immunförsvaret! Det vita teét har många fördelar och jag har tidigare skrivit om det här KLICk om du vill läsa mer!
 
 
 
Runt omkring mej är det fullt med elaka bacilller som åker runt, ja både A och nu även Nikki är förkylda. På min arbetsplats nyser man och snorar om vartannat så det är bara att försöka göra sitt bästa i fråga om beskydd!
 
Jag ska laga min godaste linssoppa fullproppad med vitaminer och äta både till lunch och middag idag, mättande nyttigt och gott får bli melodin på "repeat" helt enkelt!
 
 
 
Kylan gjorde dessutom comeback inatt men jag tror nog att jag ska ge mej ut för en stunds intag av frisk luft innan jobbet i alla fall. Jo trots att det är tisdag så jobbar jag kväll.... så ingen aerobics idag tyvärr. Ibland lyckas jag inte byta bort mina arbetskvällar så då blir det trist nog så att jag måste ställa in :(
 
 
 
 
 
Igår var jag i gymmet en dryg timma och körde både intervaller på löpbandet i 20 minuter och tränade styrka! Det känns idag och därför har jag startat med yoga!
 
 
Ni märker att jag nästan tjatar om yoga va?!
Det är för att det ger så mycket och välbefinnandet är så stort efteråt, jag vill att alla ska yoga :)
 
Yogan frigör din naturliga energi och tar fram kroppens naturliga läkningsförmåga. Den skapar balans så att din kropp kan återställas, vitaliseras och förbättras. 
Yoga stärker core muskulaturen och tar fram din naturliga hållning. Träna sinnet i att bli mer mentalt avslappnat och sov samtidigt mycket bättre med mer kvalite. 
Den hjälper dej släppa på spänningarna i kroppen och gör dig mer flexibel som hjälper dig med problem med rygg, höfter, nacke, axlar, knän mm
 
Frälst jag....? Absolut!
 
**********************************************************
 
Nåt helt annat, såg ni Guldbagge-galan igår? Jag brukar nästan tycka att det är lite plågsamt då publiken alltid är så pretto och svårflirtad och talen lite för jobbiga att se på....
Men igår var ju Petra Mede helt briliant! Hennes öppnings-monolog fick salongen att verkligen skratta och applådera på riktigt! Att sedan hela galan gick i METOO-anda gjorde att man kände ett rent rus av lycka och tillfredsställelse och det var pikar till olika män som delades ut till höger och vänster. Väldigt underhållande måste jag säga!
 
 
 
 
Ha en trevlig tisdag
 
//PIllan


Tortilla-Tårta

 
 
 
 
God förmiddag på er
 
Jag har ett par timmar på mej innan jobbet ropar på mej igen så jag hinner kika in här och dela med mig av lite gott!
Igår jobbade jag förmiddag och då jag ringer hem för att fråga vad jag ska laga till middag så är svaren alltid detsamma.... A vet typ inte elelr säger bestäm du... Nikki vrålar om tacos i bakgrunden... alltid Tacos!
 
 
 
Pju eftersom jag hade jobbat fredagkväll så blev det då inte det vanliga veckointaget av denna "mexikanska" rätt så jag tänkte ja ja vi kör väl tacos då men jag valde att göra en Tortilla-tårta så det skulle bli lite variation i af!
 
 
Den är superenkel att göra och smakar riktigt gott, mätt blir du definitivt men kalorifritt är det inte... ha ha ha!
 
 
 
 
 
 

1 förp med 8 st tortilla (medium size) 

500 g nötfärs

1 påse tacokrydda

200 g philadelphia

1,5 dl grädde

150 g majs

1/2 burk chunky salsa

salt & peppar

ca 300 g riven ost

 

 

Stek färsen och smaksätt med tacokryddan. Rör ner philadelphia, grädde, salsa och majs. Låt puttra samman och smaka av med salt & peppar.

 

Lägg ett tortillabröd på bakpappersklädd plåt och bred på av fyllningen och lite ost. Lägg på ett bröd till och upprepa (4 lager med fyllning alltså). Avsluta med ett lager tortillabröd överst och strö över resten av osten och lägg på oliver.

 

Gratinera i ugnen, 200 C, 20-25 min. Låt svalna något och skär dem i tårtbitar. Servera med valfria tacotillbehör.

 

 

 
 
 
Jag och A drack vin till maten men jag hade även köpt ColaZero på glasflaskor som man kunde släcka törsten med. Alltså varför smakar Cola mycket godare ur dessa flaskor?!
 
 
 
 
 
Hoppas ni har en skön söndag
 
 
//PIllan


Egen surkål - plättlätt

 
 
 
 
God morgon fredag
 
Jag skulle ha varit ledig även idag men ska rycka in extra och jobba kväll. Jag jobbar även i helgen och meningen var att Nikki och A skulle åka till fjällen med han är riktigt dunderförkyld - mancold helt enkelt! 
 
Själv har jag startat morgonen med spinning och Trx, skönt....förutom att jag fick en låsning i nacken! Irene försökte lossa den ( hon är kiropraktor ) men det sitter en lite rackare kvar som nu hela tiden gör sig påmind...
 
 
 
 
Nåväl idag ska ni få ett busnkelt recept på surkål som verkligen kan vara räddaren för magen! Ni vet väl att mycket av hälsan startar i magen? Något som magen behöver är ju massa bra bakterier, man vill bibehålla en bra sk tarmflora. För detta ändamål är just surkål toppen och väldigt enkelt att göra själv!
 
 
 
 
 
 
Ta ett vitkålshuvud som du strimlar ner med hjälp av en osthyvel. massera sedan kålen med några nypor salt. Det gör att den minskar lite och börjar vätska en aning.
 
 
 
 
 
Sedan fyller du upp en ren glas-burk med vitkålen och häller på vatten tills den är täckt. Spara gärna någon större bit vitkål, kanske ett av de yttre bladen och lägg som ett lock över allt. Stäng sen burken och låt stå framme.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Lufta lite då och då, det kan rinna över lite. Redan efter en dag kan du se hur det bubblar och jäser där inne. Det är alla goda bakterier som bildas. 
Låt nu kålen stå i 7-10 dagar innan du börjar äta av den. Efter man har öppnat den för att använda den kan man ställa in den i kylskåpet.
 
 
 
Under syrningen omvandlar bakterierna socker till mjölksyra och en del andra organiska syror. Syror hjälper till att skydda och bygga upp våra slemhinnor i munhålan och tarmen. Många människor undviker kål på grund av att den kan vara svårsmält men vid syrning blir grönsakerna lättsmälta och behöver inte kokas. 
 
Dessutom bevaras de flesta viktiga näringsämnen och jäsningen som är en del av syrningsprocessen gör att B-vitaminer inklusive B12-vitamin bildas. Genom att socker omvandlas till andra ämnen minskar också råvarans GI-värde.
 
 
Hoppas ni vågar prova detta, er mage kommer att jubla!
 
 
 
//PIllan


Som utlovat, boktips

 
Här har ni mina utlovade boktips, två spännande böcker som passar perfekt i vinterkylan!
 
 
 
 
 
Denise Rudberg har skrivit ett gäng med böcker och i serien om Marianne Jidoff har vi kommit fram till den sjätte boken "På sex meters djup"
Gillar dem eftersom de är lättlästa och underhållande samtidigt som de bygger på en spännande intrig. Miljöerna är de finare salongerna i Stockholm och karaktärena härliga och väl målade av Rudberg. Inget våldsamt "blodigt och brutalt" utan lite mer spänning skulle jag säga...
 
 
 
Efter en galapremiär på Kungliga Operan försvinner det skandalomsusade regissörsparet Kaaverman. Strax därefter sker ett mord med kopplingar till försvinnandet. Den riviga deckarhjältinnan Marianne Jidhoff dras in i fallet. Vad döljer sig egentligen egentligen bakom kulturelitens pråliga draperier …
 
 
 
 
 
 
Vi får följa med in i guldfoajéer och sammetsklädda salonger där kultureliten konspirerar och makthavare utövar ett avancerat socialt spel. Rudberg bjuder på spänning och elegant underhållning i en värld där den vackra ytan döljer många mörka hemligheter.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Här kommer mitt andra tips och den boken som jag knappt kan lägga ifrån mej för tillfället!
 
 
David Lagercrantz och hans andra bok om Lisbeth Salander och Mikael Blomkvist som ju är uppföljare till Stieg Larsson triologi med Män som hatar kvinnor i spetsen
 
Alltså David har verkligen lyckats med sina böcker och det är nagelbitare från första stund. man vill bara läsa mer och mer!
 
Gillar när böcker direkt griper tag i mej som även Kepler lyckas med tycker jag.
 
 
 
 
I början av boken avtjänar Lisbeth ett kortare fängelsestraff till följd av händelser i slutet av förra boken "Det som inte dödar oss". Hon gör allt för att hålla sig undan de interna konflikterna mellan fångarna. Det dröjer inte länge förrän Benito, den informelle ledaren, utmanar henne, särskilt sedan Lisbeth försvarat en ung kvinna från Bangladesh som trakasseras i cellen intill.
Samtidigt får hon besök av sin gamle vän och förmyndare Holger Palmgren som fått tag i dokument som kastar nytt ljus över myndigheternas övergrepp i hennes barndom. Hon ber Mikael Blomkvist om hjälp att göra några efterforskningar. Spåren leder dem till en viss Leo Mannheimer, delägare i Alfred Ögrens Fondkommissionär.
 
 
Ja ungefär så långt har jag hunnit men som sagt spänningen har redan gripit tag i mej!
 
 
Ska genast dra på mej en filt och fortsätta för jag är ledig idag och planerar inte för någon särskilt mer än att ha en riktigt mysig eftermiddag!
 
 
 
//PIllan


Förlåt för min frånvaro

 
 
 
 
Hej på er
 
 
Ja nu har det plötsligt gått två dagar sedan jag kikade in här.... Det har gått i ett med jobb och så blev det nåt knas med min kamera i går då jag skulle bjuda på lite boktips! Tror jag fixat den nu så håll ut tips kommer :) jag är inne i en riktig läsarperiod nu och bara spänning står på schemat. Älskar´t
 
 
 
Perfekt också nu när vädret är som det är! Blev en kort stund av utelivs-väder för idag har vi storm och det "kräk-snöar" på tvären. Man vill inte alls gå utanför dörren och försöka sopa av bilen i motvind liksom....
På jobbet har det heller inte varit så uppåt kan jag lova. Stackars resenärer idag då knappt ett tåg har kunnat rulla. Det har varit nedrivna/nedblåsta kontaktledningar, urspårade lok och annat tjafs som satte stopp för all trafik!
 
 
Ut måste jag dock en gång till idag för tisdag innebär ju såklart aerobics men det är jag laddad för!
 
 
 
Ha det så bra
 
//PIllan


TjugondagKnut

 
 
 
Nu har väl julen dansats ut för den här gången hos alla va?!
 
TjugondagKnut hade vi ju igår och då ska som bekant julen väck
 
 
 
 
Jag var på träff med mina bästa tjejer i Vinklubben och det var som vanligt hur trevligt som helst. Rullade in här hemma strax före 01 inatt men att sova ut i morse (som jag hoppats på...) bidde det inget av. Vaknade med ett ryck efter knappa fem timmars sömn och då bara kryper det i kroppen. Kan ju lätt bli dålig sömn då man druckit vin.....
 
Blev dock så himla glad då jag tittade på termometern och den hade skuttat från -28 till -5 på några timmar??!! Jippi idag ska vi verkligen vara ute i friska luften hela dan!
 
 
**********************************************************
 
 
 
Tillbaka till gårdagens festligheter
Att fota i mörka januari-kvällar är ingen lätt uppgift så jag bjuder bara på ynka två bilder från kvällen men här får ni se en av de godaste förätter på länge!
Maria hade gravat köttet ( saltrulle) skurit i lövtunna bitar och gjort en sallad med detta, ruccola, hyvlad parmesan, rostade pinjenötter olja och flingsalt
SÅ GOTT! 
 
Det slutade inte där utan till varmrätt serverade hon en svamprisotto med lite saffran och knapriga parma-chips. Dessert var vaniljglass med varm hjortronsås, slurp!
 
 
 
 
 
 
Någon vinst blev det dock inte för mej i vin-dragningen.....brukar sällan bli det! Jag är nog den som haft minst tur genom alla år vi hållit igång... Den som vinner håller alltid i nästa träff.
 
Men det är ju alltid trevligt att komma hem till någon annan och bli serverad en finfin tre-rätters liksom ;)
 
 
 
 
 
//PIllan


Halloumi-stroganoff i mina matlådor

 
 
 
 
 
Lördag
 
Vaknade redan vid 06-tiden trots ledig helg.... men som ni vet hör detta till det normala för mej. Tassade upp för att inte väcka Nikki som sov bredvid mej. Tände i båda kakelugnarna för nu visar termometern -28!! Alltså dom lovade mildare väder idag?
 
Rullade ut min matta framför elden och startade med skön yoga, bästa morgon-myset.
 
 
 
Idag ska ni få ett busenkelt recept som passar perfekt i matlådan och att frysa in
 
 
 
 
 
 
Stroganoff med halloumi istället för korv
 
Skär osten i bitar och stek så den får en fin yta
Hacka vitlök och gul lök som du tillsätter
I med krossade tomater, grädde, tomatpuré, lite chilisås och en grönsaksbuljongtärning - Låt detta puutra i några minuter
 
Jag tillsätter även paprika eller morotsbitar för extra näring!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Dags att smaka upp stroganoffen med torkad Timjan
 
 
 
 
 
 
En klick Dijonsenap
 
 
 
 
 
 
....och slutligen en skvätt Balsamvinäger. Fortsätt att koka ihop på lägre värme några minuter
 
 
 
 
 
 
Vi äter detta med Bulgur då hela familjen gillar det OCH ni måste även göra min kål-sallad som vi äter till nästan allt och just till den här rätten är den i princip ett måste!
 
 
Ta vitkål, rödkål eller spetskål
Strimla och lägg i skål
Pressa över massor med citron
Häll på olivolja och några nypor flingsalt
 
 
SÅ Gott & Nyttigt & Mättande då man måste tugga mycket vilket tar tid och gör dej automatiskt mättare!
 
 
 
 
 
Hoppas ni provar denna vegetariska variant, våran familj gillar den jättemycket!
 
 
 
//PIllan


Fredag baby!

 
 
 The future is Female, ja det hoppas jag verkligen!
 
 
 
 
 
Idag är det Äntligen fredag! Känner att det ska bli väldigt skönt med ledig helg nu. Har flera roligheter kommande dagar och det börjar redan ikväll med en inflyttningsfest, ska bli riktigt trevlig!
 
Vad som däremot är sisådär är temperaturen utomhus...... -27 wtf!!? Känns som näsan ska trilla av när man går ut :( Det är ju så vackert ute med solen som lyser men det tar emot att ens gå ett par hundra meter....
 
 
Låg länge och gruvade mej innan jag till slut tog mej i kragen igår och åkte till gymmet. Men så skönt det var efteråt....som alltid. Ångrar aldrig ett träningspass!
 
 
 
Fin fredag på er
 
//PIllan


Baciller överallt

 
 
 
 
 
God morgon
 
Här har vi 24 friska minusgrader denna morgon.... Lite för kallt för min smak men det ser ut att bli en väldigt vacker dag. All den vita snön och en klarblå himmel.....vinter helt enkelt.
 
 
Ja och nu när skolorna börjar och alla de små liven träffas igen så kommer alla baciller i omlopp igen. Även på arbetsplatserna börjas det med bacill-byten nu!
Runt omkring mej hostas och snörvlas det och en kan inte annat än försöka!
 
 
Här hemma shotas det för fullt och D-vitamin är hög-valuta
 
Shoten är den gamla vanliga med citron, massor med riven ingefära, honung och lite blodapelsin för att få en härlig inbjudande rosa ton!
Frestar även en liten kräsen 7-åring ;)
 
 
 
 
 
 
 
 
Såna härligheter för kroppen och hjälper immunförsvaret att kanske Fingers crossed håller bacillerna på avstånd
 
 
 
 
 
 
En flaska med naturlig "medicin" skadar inte någon men som sagt förhoppningsvis hjälper kroppen på traven. Preppa din kropp med nyttigheter, ät massvis med frukt och grönt. Kapa bort socker och för mycket av vitt mjöl, dessa gör ingen nytta för din hälsa!
 
 
 
 
Ha en riktigt fin onsdag
 
 
//PIllan


Tur-gumma igen!

 
 
 
 
 
 
9 januari
 
Ja tänk att nu är det härliga jullovet över och Nikki har precis studsat iväg till skolan! Hon har verkligen haft några sköna lediga veckor med massor med snö och utelek, precis som det ska vara. Filppa och hennes Hugo har även dom varit här och hälsat på i några dagar men idag styr dom kosan söderut för att påbörja sin sista termin på skolan, helt otroligt så snabbt det går...!
 
 
 
 
Jag har haft turen att vinna en finfin blus med linne från Ajlajki i Angelicas julkalender!
 
Har haft riktigt bra utdelning i tävlingar både på bloggar och Instagram genom åren ;) Detta är alltså min senaste vinst och jag är väldigt glad öer denna!
 
 
 
Så fin blus som passar både till vardag och fest!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ja här ser ni den fina blusen på. Den är transparent och under medföljer ett silkigt skönt linne. Uppsättningen finns även i svart men jag valde grått då min garderob annars har en tendens att svämma över lite av svarta plagg.... Här hittar ni deras hemsida med massor av finheter KLICK
 
 
 
 
 
Då jag jobbat hela helgen så har jag turen att vara ledig idag!
jag ska till optikern och göra en synundersökning och beställa lite nya linser under förmiddagen. Sedan är det ju tsdag och det betyder att ikväll kör jag igång mina klasser i aerobics igen, shake your booty!!
 
 
 
//PIllan


I väntan på stormen...

 
 
 
 
God morgon
 
 
 
Här har precis en glödande vacker soluppgång passerat och jag ska strax bege mej ut och ställa undan alla lösa föremål så som spadar, sopar etc. Tydligen kan det komma rejäla stormbyar under eftermiddagen så jag har även lagt fram ficklampor, värmeljus, laddat upp vedkorgen... Jag är förberedd helt enkelt!
 
 
 
Pappa är här ute nu och sparkar igång min bil så förhoppningsvis ska jag strax åka och handla och sedan är det väl bara dax att åka till jobbet...
 
 
 
Vill passa på att önska dej en skön söndag
 
 
//PIllan


Inte planerat men bra ändå!

 
 
 
Galet vacker lördag och jag har precis varit ute på en stärkande promenad, det behövde jag!
 
 
 
 
 
 
 
Jamen hej på er
 
 
Här sitter jag och bloggar mitt på dagen då jag egentligen skulle suttit på jobbet.... Det började igår då jag skulle dra iväg för ett kvälls-skift. Gick ut och skulle starta bilen....DÖD! Alla mina närmaste - ja A och mina föräldrar och Filippas pappa är typiskt nog bortresta, så lägligt NOT!
 
Fick tag på en kollega och vän som ryckte ut för att hämta mej. Skulle jobba fram till 22 och sedan börja 06 i morse.... Att fixa skjuts hem i går kväll var inga problem men att skrämma upp någon en lördag morgon vid 05.30 kändes inte aktuellt! Som tur var fanns extrapersonal så jag fick helt enkelt ta semester idag.... Att prommenera in till jobbet 8 km kl 05 en januarimorgon kändes inte heller lockande kan jag säga!
 
 
 
 
Ja ja jag tar verkligen till vara på denna oplanerade ledighet och var ute redan vid 07-tiden för att fortsätta med skottningen. Sedan har jag kavlat upp ärmarna och städat tvättstugan! Skåp, tumlare, tvättmaskin, avlopp värmepanna - ja allt har jag putsat!
 
Dessutom håller jag på att frosta av frysen och just nu känner jag mej SÅ nöjd med mej själv!
 
Om kraften och viljan är tillräckligt stor så ska jag även fortsätta att rensa på Nikkis rum (gäller att passa på då hon är bostrest så hon inte ser vad mami eventuellt rensar bort ;)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Har ni sett en sådan nertyngd "herre" förut....??
 
Vår utegran bär den största av bördor och snart lägger han sig nog helt raklång ned för en sista vila!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Dessa gosiga vinterskor kunde inte ha kommit lägligare! Hittade dom på Ellos rea för knappt 300 pix, DET kallar jag ett fynd!
 
 
 
 
 
 
 
 
Alltså det är så galet mycket snö så jag kan inte minnas senast vi hade det såhär.... Men i morgon skulle det tydligen bli stormbyar ( hjääälp) och jag kan bara tänka mej hur hektiskt vi kommer att ha det på jobbet!!
 
Jo jag planerar såklart att arbeta i morgon för i eftermiddag kommer mina föräldrar hem igen och jag kan låna en bil av dem!
 
 
 
 
 
 
ha det nu så bra
 
//PIllan


Comfy Yoga

 
 
 
 
 
Fina fredag hörrni!
 
Men oj oj oj vad mycket mer snö vi har fått inatt igen..... jag kan säga att det är mer än nog för min del nu! Dessutom är A och Nikki bortresta så den där skottningen måste jag tydligen kämpa på med helt själv...igen!
 
Tror jag ska höra med grannen om han kan sladda över med traktorn i eftermiddag då jag jobbar!
 
 
 
 
 
I mellandagsrean klickade jag hem lite nytt till me själv faktiskt bland annat nya yoga-kläder (träningskläder helt enkelt) från HM
 
Supersköna tights med mesh-tyg som rolig detalj på ben och rygg. Helt mjuka utan sömmar och följer med i alla rörelser utan att skava eller hindra!
Mycket bra!  Tycker faktsikt HM har massor med bra plagg för träning och dessutom är dom ju snygga :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Idag ska jag försöka hinna med att plundra granen här hemma.... ja nu har den nog gjort sitt och alla kulor stuvas unda för fdenna gång. Får se om jag plockar bort alla stjärnor och ljusstakar.... det är ju fortfarande mysigt!
 
 
 
 
//PIllan


Rutiner och klappar

 
 
 
 
 
 
 
God morgon
 
Idag har jag slut på min ledighet och ska ropa Hej till mina kollegor igen! Dessutom får vi en ny kollega som jag ska introducera för jobbet ;)
 
 
Ska bli riktigt skönt att återgå till rutiner igen och jag startade igår med god hälsosam mat och träning. Gjorde en soppa på jordärtskocka ( så gott ) till lunch och middagen blev ugnsstekt röding. Kroppen jublar av detta. Följde upp med löpband och styrka.... hade tänkt gå på spinning men det var fullbokat.... otippat i början av året ehhh NOPE!
 
 
 
Eftersom jag inte får några klappar ( det får jag visst för några kan ändå inte hålla sig från att handla.... tex fick jag flera presentkort på Dormys - golf, pengar och lite småsaker ) tänkte jag visa några av Filippas klappar i stället!
 
 
 
 
 

Precis vad jag skulle vilja ha är en silkig morgonrock och det fick hon, tillsammans med en blingad sovmask!
 
Parfymer fick hon ett par av bland annat Shakiras Love Rock
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Av "sin" Hugo fick hon den här snygga väskan från Moschiono
 
Filippa och Hugo hade varit ute och shoppat i Stockholm då hon sett en tjej med denna på axeln, sagt att hon tyckte den var snygg och det snappade han tydligen upp! Vilken kille va?!
 
 
 
 
 
 
 
Då jag lagt beslag på hennes förra klocka.... fick hon en ny med matchande armband. Ingen Rolex direkt men riktigt snygg tycker jag!
 
 
 
 
 
 
 
 
Här hos oss har det blivit en liten köldknäpp inatt och termometern visar -17 grader! Får se om jag vågar mej på en prommenad innan jobbet....
 
 
//PIllan


Hemma och nytt år!

 
 
 
God fortsättning på det nya året!
 
Nu är vi hemma igen efter några dagar i fjällvärlden. 
 
Lördagen var helt fantastsik med strålande sol, gnistrande snö och perfekta längdspår. Så hela gänget drog ut på skidor över fjället och hade det helt underbart!
 
På kvällen besökte vi Skalets senaste restaurang TorgEtt vilket visade sig vara ett toppen-val. Supermysigt och jättegod mat. Jag åt en risotto som inte lämnade något att önska!
Efter detta drog vi vidare hem till vänner för bubbel och hockey.
 
 
Nyårsafton var mulen men det stoppade inte oss från att spendera mesta delen av dagen utomhus. Det blev först en tur på skidorna och sedan hade vi några grannar som kom över för diverse snö-relaterade tävlingar och korvgrillning med bubbel.
 
Till slut tog vi oss inomhus och vi orkade faktsikt svira om inför middagen.....
Det blev löjrom, räkor, röd lök, creme fraiche
Oxfilé med vitlökspotatis och dragonsås
Grekisk yougurt med lemoncurd, kanderade mandlar och granatäpple
 
Avslutade med kortspel och att titta på ALLA fyrverkerier som folk spenderar pengar på....massor med pengar för herrejisses vad det sköts!?
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nu har vi vänt på bladet och dag blir det yoga, grönsaker och städning här hemma ;)
 
 
 
 
//PIllan


Pernilla,

Glad prick som njuter av träning, god mat, shopping och min vardag tillsammans med älskade döttrarna Filippa och Nikki plus såklart min underbara A. Hos mig bor också Sessan Söt, hoppas du ska trivas hos oss!






Besökstoppen


© Design av Matilda.
http://mhdesign.blogg.se