Mmmm, en låda med lyx

 
 
Ett för mej superlyxigt paket dök upp för ett par dagar sedan och nej det innehöll ingen dyr märkesväska eller så men väl en låda full med nyttigheter.
Lyx a´la PIllan!!
Allt klickat hos Bodystore som ofta har finfina kampanjer och detta paket med 15% på toti :)
 
 
God morgon måndag!
 
Jag och Nikki har tagit sovmorgon ( första semesterdagen) och mini sussar fortfarande....?! Jobbigt med party
Lite av godsakerna ovan är på väg ner i min mage, bland annat Granolan från Rene Voiltaire, ljuvligt god!
 
Dagen är grå så vi ska nog passa på att baka lite bullar och lägga i frysen för eventuella dagar på stranden?! Verkar som det skulle bli bättre nu framåt veckan, fingers crossed....
 
Ha det fint //PIllan


Överraskning!

 
 
 
 
 
 
 
Tröttmössan på här idag....
Jag och Nikki fick nämligen ett litet ryck tidigare i veckan och bokade tågbiljetter till Gävle i lördags morse.  Vi åkte till min bästis Linda för att i all hemlighet dyka upp på Sandras 40-årsfest igår kväll!
Gissa om hon blev överraskad då jag inte alls talat om att komma dit!! Jättekul :)
 
Vi fick massor med god mat, drinkar, tårta och trevligt umgänge. Nikki och Sandys Wilma hade så kul hela kvällen då det var evigheter sedan de sågs...
Så i morse tog vi tåget hem igen och nu har vi legat i soffan och kollat på Frost.
 
Nä uppryckning.... på med träningskläder och iväg på Yoga, jippi!
 
//PIllan


Nu kör vi fredag hela veckan!

 
 
 
Så vacker Hortensia pryder vårt bord. För hur länge.... ja det får väl tiden utvisa ;)
 
 
Ja fredagar är väl efterlängtade för det mesta, man hurrar lite extra då veckans sista vardag gör entré...!
Men nu när semestern är här så har man ju helt enkelt lite fredags-feeling varje dag :)
Sippar lite vin en tisdag
Grillar med vänner en torsdag
Käkar godis en måndag
Ja alla dagar bara flyter ihop i nåt slags fredags-bonanza och I Like It!
 
I går kväll gjorde ju Ernst comeback i rutan, såg ni? Det gjorde jag och det kändes som en perfekt start på semestern.
Sommar med Ernst hör liksom sommaren till, liksom Allsången och alla dessa mord i Midsummer ;)
 
Idag har vi lunch-playdate med ett gäng härliga kids och mammor.
Jag och Nikki bakade lite citron och hallonmuffins med en dajm-tvist som vi tar med. Sedan har jag även en tid hos frissan för att fixa utväxten, underbart!
 
Ha en härlig fredag //PIllan


Laddad för semester!

 
 
Denna boken är först på tur och ligger på mitt sängbord. Läste nyligen hennes senaste "Paradisoffer" och gillade den så jag kör på med mer spänning...
 
 
 Köpte hem ett gäng pocket Från Adlibris, blandad kompott! Jag gillar mest krim/deckare men vill blanda med lite lättsammare. Denise Rudberg har jag läst tidigare men Anna Fredriksson blir en ny bekantskap!
 
 
 
Yes nu är det bara timmar kvar sedan 5 veckors ledighet!
Tiden kommer förmodligen att susa förbi som vinden men vi har lite smått och gott inplanerat och annars hoppas jag såklart på i alla fall några dagar på stranden....
A jobbar nästa vecka men sedan får även han ledigt och då ska vi ta en tripp till huvudstaden. Årliga Gröna Lund-besöket är ett måste för tjejerna ( och mamman...)
 
Nu ge järnet sista timmarna...
//PIllan


Ser ljuset...!

 
 
 
Nu var det ett tag sedan jag gjorde bananpannkakor. Har mest blivit turkisk yougurt med bär och frukt... Men så gott med en rejäl pannkaka med melon, kiwi & nötsmör mmmmm!
 

En "giftig" smoothie med kokosmjölk (Alpro) bladspenat och mango, fullproppad med vitaminer och en len rund smak
 
God morgon
 
Här hemma startar vi upp med en lugn morgon. Alla har fått frukost i magen och A packar för en fiskeresa till fjällstugan. Arbetet väntar mej på eftermiddagen men först ska jag nog ta ett lugnt pass i gymmet.
Gjorde detsamma igår.
Bara lite TRX övningar och lätta hantlar
Bara känna på kroppen
Bara låta musklerna vakna
Bara ta det lugnt.... fast hjärnan och viljan skriker Lasta På Nu då!
Inte stressa
Känn att orken sakta återvänder
Var rädd om mej själv
Ja precis ett sånt pass till blir det idag och ja jag ser nog ljuset i förkylnings-tunneln. Men jag tar inte ut något friskhetsglädje riktigt än!
 
//PIllan
 


Nedräkning...

 
 
 
Nu är det nära , nära till uppesittarkvällar följt av låånga sovmornar. Ligga kvar i sängen se solen spela bakom gardinen, höra fåglarna kvittra där utanför......
Ja alltså om man är sjusovartypen och snart har semester ;)
Hi hi själv är jag som kanske bekant morgonpiggelin och inte alls någon som drar mej speciellt länge. Men semester det har jag alldeles snart!
 
 
Tre arbetspass har jag kvar och ser man på jag skådar solen ute idag! Gradantalet hade kunnat varit minst 10 till men men....
Ska bli skönt med ledighet även om det känns lite overkligt. Så här är det nästan varje år, -Va är det sommar... 24 juni redan idag??
Ta till vara på dagarna PIllan!!
 
Så igår tog jag en liten paus från bloggen...
Matilda (Filippas bästis) ringde mej och frågade om jag ville hänga med på "damgolf". Bara kvinnor i olika åldrar som först tränar på lite olika slag och sedan spelar en runda.
Igår var det puttar som nöttes och det kan ju verkligen behövas....
 
Sedan spelade vi tävling och jag lottades med en härlig dam på 72 år som kallade mej "jänta" och kom med bra tips! Matilda gick med sin partner i samma boll som oss och vi fick en helt fantastisk kväll!!
Det började med lätt duggregn men efter en timma sprack hela himlen upp och vi fick njuta av värme och sol hela rundan! Vi bara njöt och kunde inte påpeka detta nog många gånger... ;)
Spelet från min och Matildas sida gick inte till historien som det bästa, så tur att vi hade två medtävlande som hjälpte oss!!
 
Njut av dagen //PIllan


God Morgon!

 
 
En perfekt smoothie med smak av sommar = jordgubbar & vattenmelon
 
 
Kaffe och ett par äggmackor
 
 
 
Som jag sagt tidigare, bästa målet på dagen F R U K O S T
 
 
God morgon
Hur står det till idag...? Midsommar lider mot sitt slut och jag hoppas alla är nöjda, glada och inte allt för tunga i huvudet!
För mej känns det som den absolut bästa helgen på länge att måsta jobba. För hur kallt och trist har inte vädret varit... :/ Helt perfekt då det är väldigt lugnt på jobbet och man får ändå casha in lite extra "afton-stålar" till skattkistan :) blink blink*
 
Efter jobbet igår hämtade jag upp Filippa som varit med kompisar på midsommarfest med övernattning. Vi hyrde två filmer och bullade upp med lax, räkor, röror, ostar, jordgubbar, chips... ja ni fattar All In. Sedan tog vi varsitt täcke och häckade i soffan från 15.00 till sänggående!
Helt underbart för det händer väl typ vart femte år eller nåt.... Filippa var så trött i ögat så hon somnade strax vi börjat titta på andra rullen och jag lät henne sussa ;)
 
Ikväll blir det mera jobb för mej och jag jobbar dessutom fortfarande på att bota denna bläiga förkylning..
 
//PIllan


Golf & Jobb

 
 
 
Hej på er
 
Förstår såklart att ni alla säkerligen har fullt upp idag men jag ville ändå kika in och önska Glad Midsommarhelg!
Själv var jag uppe med tuppen och ute på golfbanan strax efter 08 i morse ;) Men huuu så kallt! Jag hade till och med långkalsonger på mej, inte OK 20 juni enligt mej :/
Spelet gick väl sådär men fyra timmars frisk luft och många skratt gör rundan värt det!
 
Nu ska jag hoppa in på jobbet och hoppas att ni alla har en riktigt mysig afton
 
//PIllan


Klassiskt blått & vitt

 
 
 
 
Mamma/mormor hade med sig så fina kläder till Nikki igår!
Klassiska i blå och vit med bedårande bomullsklänning och virkad kofta, Båda från Åhlens.
Gillar den här typen av kläder jättemycket men Nikki gillar bäst knallrosa eller lila med typ Disneyprinsessor på..... Så vi får jämka lite ibland ;)
 
 
Förkylningen fortsätter och verkar inte riktigt vilja släppa greppet om mej.... Ska åka och handla på mej ett jätteparti med souperfrukter, gröna bladväxter och mera ingefära om en stund. Gäller att boosta kroppen med det bästa så den får ge bacillerna en riktig fight!!
 
Jag packar Nikkis lilla resväska eftersom hon åker till sin farmor och farfar i Dalarna senare i eftermiddag. Lite trist för mej såklart men jag ska ju som sagt bara jobba i helgen...
Är jag lite piggare i morgon så kan det faktiskt bli en tidig golfrunda med en vän. Ja vi tar och äter en sill-lunch direkt efteråt innan jobbet kallar. Så får vi lite stämning trots allt :)
 
//PIllan


Usch förkylt var det här....

 
 
Efter jobb och förskola bakade vi lite enkla rörihopbröd, ni vet sådana med mycket fröer, nötter och filmjölk som sedan gräddas ganska länge....
Goda och enkla, bara det att man måste ha ganska mycket olika mjölsorter hemma. Men har man väl köpt allt så är det ju bara att slänga ihop nya limpor då de tagit slut :)
 
 
Var tvungen att ta ett par skivor direkt till middagen som till synes var lax....
 
 
Hallå på er
 
Jag är inte alls pigg, trodde i min enfald att jag skulle vakna frisk oh pigg idag... så var icke fallet!
Men trots detta tog jag och mini tåget till en av Sveriges vackraste men kanske blåsigaste städer - Östersund. Fel val idag dessutom, då det var typ storm här hemma så var det väl närmare orkan i form av isvindar där uppe.
Helt helt slut är jag nu...
 
Slängde mej i soffan under en filt så fort jag kommit hem
Citron, ingefära och honung är mitt livselixir
Jag vill vara frisk... :(
 
Nä Bolibompasoffan here I come!  //PIllan


Mitt hjärta gör volter

 
Alltså när jag ser den här bilden så gör mitt hjärta små volter av lycka! Helt ljuvligt och precis i min smak. Har skrivit om korgmöbler flera gånger tidigare och den "kärleken" släpper inte. Hur snyggt som helst <3 och här med de stora gröna växterna till, olivträd, buxbom..... åhhhhh!

Bilder och möbler från Artwood
 
 
God morgon
Hur kallt kan det bli i juni...?!
8 grader är ju för tusan kallare än det var i påskas :/ Inte undra på att man drar på sig en dunderförkylning på kuppen. Usch....
Är sjukt sugen på att gymma men jag måste nog helt enkelt avvakta en dag till för att se om halsen och snuvan ger med sig.
 
I morgon är jag ledig och är vädret så här så får det helt enkelt bli en heldag i köket med bakning av både bullar (för varmare dagar på stranden) och matbröd (är sjukt trött på köpebröd)
Vad hittar ni på...?
Planer för midsommar?
Själv ska jag bara jobba, hela helgen...
Så min familj åker iväg och lämnar den arbetande mamman helt ensam... Men det är helt OK, såklart ska de ha skoj och inte sitta hemma och hänga bara för att jag råkar jobba!
Inte många dagar kvar nu innan semester!! :)
 
//PIllan
 


Det var en kväll i juni....

 
Jo då mina barn får dricka läsk....ibland!
I lördags kväll grillade vi och då var det lite fest så då valde Nikki cola ;)
 
 
 
Tillbehören gör ju "halva grillen" så massor med sallader, sparris, champinjoner, ananas, halloumi och såser fick det bli
 
 
 
Vi spelade sällskaps-spel i "trädgårdsformat" och dansade disco så altanen bångnade ända tills det blev för mycket myggor, då gick vi in och kurade i soffan!
 
 
Det händer inte allt för ofta att vi hela familjen har så kallad kvalitetstid tillsammans men i lördags lyckades vi! Hela gänget förberedde middagen och grillade. Tjejerna sa att det var det godaste dom ätit, hunger är nog bästa kryddan ;)
Vädret var ljuvligt så vi letade rätt på både Yatzy och Domino i storformat och spelade ute på altanen och sedan blev det disco då alla fick önska låtar :)
Mysigt som tusan var det!!
 
//PIllan


Klipp, klipp!

Äntligen kom vi oss iväg till Nettan för en rejäl klippning av Nikki. Har ju alltid velat ha en liten "lotta-kopia" så vi bestämde att en kort page fick det allt bli. Eftersom Nikki tappat över hälften av sitt forna hår så tänkte jag att det blir bra med en rejäl kapning...
 
 
Voilá färdig, visst blev det bra...?!
 
 
Ja både mamman och Nikki blev nöjda med en nya frisyren, ja pappan också .... ;) så det var toppen!
Hon var så himla duktig och satt alldeles stilla under själva klippningen. Dock fick vi snurra på stolen en gång för studenterna åkte förbi utanför och med den dunka-dunka musiken blir ju vem som helst nyfiken :)
 
Idag ska jag faktiskt bege mej ut på golfbanan för en runda....
Hoppas det går OK för det är faktiskt min premiär-runda för i år! Har bara slagit lite sporadiskt här hemma (har ett hål med tillhörande green och bunkrar på gården) men känner mej verkligen ringrostig.
Men jag får några timmar att umgås med min vän Carina iaf!!
 
//PIllan


Sommarlov & busenkel kaka!

 
Hoppas att mina älsklingar får njuta av en lång, varm och härlig sommar! Nikki går ett par veckor till på dagis men sedan så...!
 
 
Enkelt och gott är min melodi! Så länge sedan jag bakade "nåt vanligt" med socker och vetemjöl men då jag fyllde år så ville jag ändå svänga ihop nåt gott och kom att tänka på denna busenkla rörihopienkastrull bärkakan!
 
 
 
Lördag, åh så härligt att vara ledig med hela la familia!
Idag måste jag bara få fingrarna ur och fixa till pallkragen som står här utanför och väntar på gödsel, jord och fröer... Herregud sommaren bara rusar fram och vill jag ha nån växtlighet där i så är det bäst jag sätter fart!
 
Vi ska Ä N T L I G E N även bygga till en brokvist i sommar och ska åka och höra om vissa beställningsvaror har kommit. Ska bli så himla skönt då denna blir färdig så man har tak ovanför dörren och slipper skotta sig ut på vintern :/
Men jag ropar inte hej förrän den står helt klar ;)
 
Jamen åter till busenkla kakan
 
2 dl vetemjöl
2 dl socker
2 ägg
100 gr smör
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
 
Smält smöret i en kastrull
Rör sedan ned övriga ingredienser
Häll i en smord ugnsfast form som du "bröar" med kokos
På med valfria bär
In i ugnen typ 40 min 175 grader
 
Jag hade hallon i kakan och toppade med jordgubbar för att det skulle bli lite festligare plus såklart en rejäl skopa vaniljvisp, slurp!
Men då jag är så "ovan" vid bakverk nu för tiden så räckte det med en bit...
 
//PIllan
 


Nu är 8:an över...

Mammas stora tjej
 
Svart klänning på avslutningen... jo men det funkar ju på en så snygg tjej;)
Extra snyggt med den öppna ryggen !
 

Min fina fina stora prinsessa
 
 
Vilken tur Filippa och hennes vänner hade med sol och värme på avslutningen av åttonde klass. Sämre är det idag, brr iskalla vindar och typ 13 grader, stackars studenterna....
Filippa var nöjd och glad då hon höjt sina betyg i flera ämnen så nu är det bara att lägga in högsta växlen inför 9:an!!
Minns att jag tyckte att åttan var ett riktigt pluggår med massor av prov men nian däremot var inte alls lika jobbig...
Konstigt det borde väl ha varit tvärtom?! Kanske jag tyckte nian var så rolig för övrigt då man var störst och bäst ;) så jag glömde det tråkiga...
 
Nu väntar en ledig helg med familjen utan några större planer, vi får ta dagen som den kommer, skönt!
 
//PIllan


Firat för fyrtioförsta gången....

 

Igår kväll var mina föräldrar och en av mina bästa vänner här och åt en lite somrig middag. Med ett gott bröd, vitlökssmör, en matig sallad, kycklingspett och olika röror kommer mat långt ... ;)
 

Av Kamilla fick jag ett riktigt härligt "altan-Kit" för en varm sommardag! Ett gäng Corona och såklart lime och i paketet gömde sig en superfin löpare i vitt och blått som såklart passar perfekt på just min altan <3
 
 
En trevlig middag med hela familjen förutom A som fortfarande befinner sig på resande fot... Får fira med honom i helgen helt enkelt!
Precis då vi satte oss kom ett riktigt busväder med åska och regn så jag fick tända flera ljus. Som tur var hade jag dukat inomhus...
Snälla Kamilla hjälpte till att sy upp axelbanden på Filippas klänning som hon ska ha idag på skolavslutningen. Tur att hon har en sykunnig gudmor då jag själv har sytummen mitt i handen :/
 
Ja så nu är det minsann fixning på hög nivå här hemma och jag ska såklart försöka föreviga "donnan" då hon är färdig-kittat och groomad till tänderna... Men det får ni se i morgon!
 
//PIllan


Älska sommaren

Även om det anses som ett typ av ogräs så tycker då jag att lupiner är väldigt vackra!
 
Detta kallar jag lyx att varje dag kunna gå ut och plocka in en ny bukett med färska blommor. Lägg där till en kopp kaffe och ett trevligt magasin och jag är riktigt nöjd :)
 
 
Alltså vilket väder vi bjöds på igår...! Riktig sommarvärme bjöds jag på min födelsedag ;)
Som jag skrev igår så ska jag ha lite kalas ikväll men jag fick faktiskt presenter redan igår,
En ny fin golfvagn (nu är jag så gott som helt "kittad" för en golfsommar) pengar och massa fina blommor! Tacksam....!
 
Dagen bjuder på lite ostadigare väder, det verkar bli en mellandag...
Hoppas morgondagen bjuder sol för då har Filippa skolavslutning. Hon hade förresten fått diplom i klassen för att vara en elev som presterat väl under året med stora framsteg, bravo!!
 
Jag körde aerobicsen för sista gången igår och oj vad det var varmt...Drack Resorb både före och efter passet! Men vi gick all in och tog ut oss till max, härliga gäng!!
Nikki kom hem och strålade efter cirkusföreställningen. Hon fick gå med Filippas kompis Matilda och var lyrisk ;) Sockervadd, popcorn och snurrande blinkgrej hade hon också fått
 
För sambon var det väl mindre roligt då han var i ända uppe i Kiruna igår med 11 grader och spöregn... huuu
 
Hoppas ni alla fina får en skön onsdag //PIllan


En dag att vara EGO!

 
 
 
 

Det finns en dag om året då man kan visa upp sig lite extra utan att skämmas ;) Idag är den dagen för mej....!
 
 
10 juni
Tänk att det redan har gått ett år sedan jag fyllde jämt...?! Då var familjen i Åre och firade och det var ingen varm dag, nä det nästan flög lite snö i luften :/ Men rejält uppvaktad det blev jag!
Sedan blev det stor baluns hemma i trädgården påföljande helg, ett härligt minne!
Idag strålar dock solen och jag tror det blir en fin dag
 
Men firandet får allt vänta tills i morgon för idag har alla fullt upp...
Jag jobbar först och sedan har jag sista aerobicsen inför sommaruppehållet, mamma skulle på någon annan avslutning, Filippa har fotbollsmatch, pappa brandkårsövning, Nikki ska på cirkus och A är ju bortrest.....
Ja ni ser ju, det får bli middag och lite minifest i morgon helt enkelt, men njuta av en strålande dag ska jag göra!
 
//PIllan
 


Mysiga lägenheten

Här kommer lite pics från Annas mysiga lägenhet där vi bodde i Turkiet. Två våningar med två härliga altaner men denna är från tv-rummet som sitter ihop med kök och matrum
 
Den övre altanen som rymmer både matbord i ena ändan och soffgrupp i den andra. Här njöt vi alltid våra frukostar
 
På nedre plan fanns ett stort rum med soffa som gick att bädda ut och ännu en härlig altan
 
Alltså älskar deras möbler här!! Vill ha... Här satt vi om kvällarna då det började skymma och tittade på solnedgången ute över havet, underbart!
 
 
Jaha då var det måndag igen, går lite för fort om du frågar mej....
Vi har nyss kramat och pussat A som ska på långturné norrut igen. Kommer hem först på torsdag kväll! Så vi får ta mina föräldrar till hjälp med Nikki eftersom jag jobbar sena kvällar och tidiga mornar!
 
Bjuder på lite bilder från en fina lägenheten vi bodde i!
Den var verkligen superfin och detta är ju bara en liten glimt av allt..... Belägen högt på en kulle utan några andra hus bredvid så det var så lugnt och fridfullt och utsikten var magisk!
Efter våra morgon-promenader kan jag säga att det brände ordentligt i baken då det fanns en riktig mördarbacke upp hit som vi alltid avslutade med, gött!!
 
Nu ska jag och mini titta på premiären av Sommarlov, hon har längtat .... ;)
 
//PIlan


Pingsdagen med dop & dopp

Ja är man inte bjuden på prinsessdop så kan man väl åtminstone få doppa fötterna... Självklart och håller vädret i sig dröjer det nog inte länge innan man kan bada hel och hållen :)
 
Hej på er
Ja även om jag jobbade från morgonen så hade vi självklart TV:n på och tittade på Leonores dop!
Duktig sessa som mest sov sig igenom akten även om Madde verkade lite nervös och mest vaggade den lilla hela tiden ;)
Men alltså Estelle, hur söt är hon på en skala..?! Ljuvliga lilla blivande drottning och så snäll även om det verkade krypa i benen på henne.
Alla tre damer ur svenska kungafamiljen var strålande vackra men jag tror Victoria knep guldet med sin Silvia-styling... Ja hon var otroligt lik sin mamma med den hatten!
 
Nu ikväll hade jag förberett mej på ett skönt yoga-pass men fick meddelande att det var inställt... så trist! Men istället fick jag en hel del uträttat här hemma. Lilla altanen på sommarstugan fick sitt möblemang på plats, så nu kan man njuta en kopp kaffe där i kvälls-solen!
 
//PIllan
 


Om jag var ledig idag...


Ja hade jag haft kvällen fri hade definitivt ett glas fullt med is och Martini Rosato slunkit ner i magen! Jag är en riktig Martini-älskare och denna är en sommarfavorit :)
 
 
Hej å er
Har nyss varit på Träslaget (brännbollsturnering) och hejjat på Filippa.
De förlorat första matchen med 1 poäng men vann den andra med 13... Tror ändå inte de lyckas gå vidare då det bara är ett lag från varje grupp som gör det. Jobbets lag däremot vann båda sina matcher, bravo!
Inget regn ännu heller men det är tryckande värme så förmodligen brakar det snart till.... otur för mej som ska jobba då tågen och järnvägen inte gillar åska ....!
 
Ja hade jag vart ledig så skulle jag ha svirat om i 50-talsmundering och inväntat att bli upphämtad kl 15 i eftermiddag. Vinklubben har träff och det verkar som de ska få vara med om nåt riktigt skoj... Så himla ledsen att jag inte kan vara med :(
 
Nä mot jobbet.... //PIllan


Ett fantastiskt firande!

Sveriges nationaldag och flaggorna vajar
Fillan och jag och nej, jag är inte med barn, det var bara en lite pösig blus där vinden blåste in ;)
 
Alltså när kommer han den där kungen.... Nikki är lite fundersam
 
Jomen titta där är dom ju! Silvia som vanligt lika vacker och OJ så petit hon är!!
 
Bland alla trevliga aktiviteter så var ridning en av dem och Nikki var inte sen att testa ;)
 
 
Det blev en fantastisk dag på många sätt, solen strålade, folk gick man ur huse och kungen höll ett riktigt bra tal!
Verkligen bra ordnat med kringarrangemang där det fanns nåt för nästan alla att titta på eller delta i. God mat och en glad stämning gjorde firandet toppen!
 
Nu är vi hemma igen och har en lugn kväll. Hade tänkt ta ett glas kall dryck men det fick bli en mineralvatten då jag istället blev chaufför åt Filippa. Hon har bortamatch ikväll och behöver skjuts fram och tillbaka ...
Såg att Miss Marple strax börjar på 4:an så jag hoppas jag ska hålla mej vaken ;)
 
I morgon väntar årets stora brännbollsturnering i byn och jag hoppas verkligen att inte det utlovade regnet ställer till det... :/
 
//PIllan
 


Kungen kommer, men först lite Turkiet!

Här är vi, gänget gamla vänner som var i Turkiet. Saknar dem alla eftersom vi inte ses så ofta....
 
Saknar även all god mat som vi åt...
 
Både ute på restaurang och hemma på altanen
 
Hi hi crazy, men förmodligen den bästa bilden från vår vecka ;)
 
 
Ja men idag säger jag Grattis Sverige!
Du är ett fantastsikt land att få leva i och just nu bara njuter jag av min utsikt genom altandörren då allt frodas och är så grönt och vackert så det nästan gör ont....
Idag ska vi såklart fira med och jag ska absolut äta potatis, sill och jordgubbar, det är svenskt för mej!
 
Dessutom kommer kungen.... jo faktiskt, till våran lilla by! Han tar med sig Silvia också ;) men dom måste såklart skynda sig så det blir väl lite vink vink och sådär för ikväll ska dom som vanligt vara med på Skanken antar jag..
 
Så nu måste jag hoppa in i duschen, för lite vink vink från kungen vill jag inte missa :)
 
//PIllan


Ångespelen 2014

Ångespelet tar sin början i mitten av 1800-talet, då fattigdomen var stor och skogsägarna lurades på både skog och hem.
Här är Filippa "nasare" på en marknad
 
Spelen tar oss framåt i tiden och självklart gör vi ett stopp i det glada 20-talet
 
Charleston, glam och livet leker i några år!
 
40- talet med krig och tyskarna inpå knuten men ändå tog man sig en tur till Folkets Park
 
1950-talet med raggare, bugg och lite lättare livsstil igen
 
Filippa efter avslutad föreställning och efter en sådan toppenkväll får man såklart blommor!
 
Syrran var först att gratulera!
 
 
Igår kväll såg vi Ångespelen där alla 8:or och 9:or ingår i ensemblen.
Det är en fantastisk produktion som spelades för första gången 1987. Jag var själv med år 1989 (hjälp 25 år sedan....) och det är absolut ett minne för livet!
Var så roligt då jag satt och tittade igår att de flesta replikerna sitter kvar i ryggmärgen.
Det enda som ändras från år till år är slutscenen som alltid är något ganska aktuellt i samhället.
 
Detta var årets sista föreställning och det var en del fniss och skratt vilket jag anser bara gör det ännu roligare :)
 
Nu ska jag och Nikki ut och sätta lite nya perenner och fylla våra utekrukor med fina sommarblomster!
 
Hoppas ni får en fin dag //PIllan
 


Strawberry Cocconut!

 Alltså jag som ÄLSKAR kokos blev happy happy då jag såg att Alpro släppt denna kokosmjölk! Perfekt bas till mina smoothiesar :)
 
 Röda härliga jordgubbar och en näve med is.....
 
 sedan fyller jag upp med den goda mjölken och mixar länge!
 
 Underbart gott och läskande, prova! I denna hade jag även en skopa proteinpulver med kokos-smak för denna drack jag efter aerobicsen igår... Använder proteinpulver ibland bara och oftast efter att jag tränat ett hårt pass. Absolut ingen nödvändighet om man äter allsidigt men ibland är jag inte sugen på några "tyngre" proteiner som måste tuggas....
 
 
Mitt i veckan och jag är ledig sedan torsdag och fredag
Lite mellandag idag då det för närvarande är lite mulet men ganska varmt. Fingers crossed att det inte regnar i eftermiddag då vi som jag tidigare skrivit ska både på dagis-soaré och Ångespelen...!
 
Båda tjejerna är ivriga och förväntansfulla att få visa upp sig för oss och Nikki har redan sjungit de flesta sångerna för oss ;)
 
Åter till bilderna, gudars så gott det är med jorgubbar igen, jag kan verkligen äta dem varje dag! Jag bryr mej faktiskt inte så mycket vad dem kostar för de är så goda och fulla med nyttigheter.
Jämnför istället om man går på systembolaget, då funderar man oftast inte två gånger om man köper ett lite bättre vin.... och jordgubbarna köper man ju bara under somrarna.
 
Ha en fin dag //PIllan


Godisråttor...

 Nikkis läppar har antagit en något för brun ton enligt mej....
 
 Anledningen heter Nutella!
 
 Filippa älskar Nutella och jag hittade dessa söta små burkar på flygplatsen i Istanbul. Självklart ville lillasyster smaka och ja det verkar gå hem även hos henne ;)
Jag är inte alls förtjust i denna "kräm" men Fillan brukar tjata då hon hellre äter denna än " mitt mandelsmör"... Nåväl vid enstaka tillfällen kan de ju få denna och även om det inte alls är speciellt nyttigt (ser det mer som godis) så innehåller det tydligen varken konserveringsmedel eller konstgjorda färämnen, alltid något!
 
 
 
Hej på er
Tisdag står det i kalendern och det innebär ju ett pass aerobics med gänget!
Saknat det lite då det är ett par veckor sedan sist.... Under sommaren har jag dock alltid uppehåll med dessa pass. Skönt att få ta en paus och vila från sin egen röst ;)
Men nu är jag så sugen att få komma tillbaka in i gymmet igen men näsan kliar och rinner fast halsen känns helt OK. Så jag tar nog en liten tur och kör lite axlar efter aerobicsen :)
 
För övrigt skiner solen även idag men till i morgon kommer det visst regn.... så trist då vi både ska på Nikkis dagis-soaré (utomhus) och se Filippa i Ångespelet (utomhus) :(
 
//PIllan


I´m Blue dabadi daba dam...

Matchar himlens färger idag!
 
Toti från HM Logg.
Shortsen är så fina med smalrandigt vitt och ljusblått tyg som tyvärr inte syns på dessa snabbtagna foton. Skön tunn långärmad tröja över axlarna som kan komma till pass senare ikväll
 
Skönt att solen valde att hänga med hem från Turkiet!
 
 
Ny vecka och strax dags för jobb!
Men lite slapp fashion bjuder jag på idag, perfekta kläder en varm dag då man ändå vill vara lite "påklädd". Logg, HMs lite sportigare märke har helt perfekta sådana kläder och till grymt bra pris dessutom :)
 
Den uppmärksamme hittar ett plåster i mitt armveck och yes idag har jag äntligen kommit mej iväg till en läkare för min migrän....
Gick till företagshälsovården då min chef fixat tid åt mej. Är så glatt överaskad då den kvinnliga läkaren visade sig vara toppen!
Har ingen vidare erfarenhet av läkarsläktet men denna var som sagt väldigt bra. Hon skrev ut tre olika recept på migränmediciner så nu hoppas jag verkligen att dessa ska funka!!
 
//PIllan


Riktigt avslappnade!

Vi flög med Turkish Airlines vilka visade sig vara riktigt bra. Hyffsat nya plan god mat och gratis dricka ;)
Reste gjorde vi på nattetid för att ta vara på våra fem dagar så bra som möjligt men attans vad jobbigt det är... Mådde riktigt dåligt på nerresan men det gick som tur var över efter att vi bytt flyg i Istanbul!
 
.
Alltså som vi njutit vid denna poolen de senaste dagarna.
Lägenheten var belägen i ett mindre hus med magisk utsikt över den lilla byn och havet. Då det endast var vi och ca 10 personer till där så var det otroligt lugnt och fridfullt. Lättsamt att bara gå in till sig då man ville laga lunch eller besöka toaletten.
Vissa njöt av skuggan och de flesta njöt av rosé.... flera glas dessutom ;)
 
 
 
Ja jag känner mej verkligen totalt avslappnad efter våra härliga dagar i Akbuk. Till och med så avslappnad så några elaka baciller verkar ha intagit min kropp, droppande näsa och lite öm i halsen, men men..
Vi har verkligen tagit till vara varenda minut av resan och vi var alla överrens att vi trots kort vistelse hunnit med väldigt mycket.
 
Jag har många bilder som jag vill visa er men idag är temat avslappning!
Vi hade alla med oss böcker som vi tänkte plöja i solen men ingen av oss har "hunnit" med läsning... då vi har pratat och pratat och pratat.
Gamla vänner som träffas måste ju både avhandla gamla minnen och allt annat som pågår just nu i våra liv! Underbart att få prata av sig "tanter" emellan :)
 
Allt för nu  //PIllan


Hemma igen!

 
Hej på er
 
Nu har jag äntligen kommit hem efter en lång resa.....
Ska bara mysa med mina hjärtan innan det är dags för en liten personalfest med "träningsgänget" men jag lovar att återkomma med härliga semesterbilder asap!
 
//PIllan
 
 


Pernilla,

Glad prick som njuter av träning, god mat, shopping och min vardag tillsammans med älskade döttrarna Filippa och Nikki plus såklart min underbara A. Hos mig bor också Sessan Söt, hoppas du ska trivas hos oss!






Besökstoppen


© Design av Matilda.
http://mhdesign.blogg.se