Så efterlängtad fredag

 
 
 
Minns ni när man var liten och fick sova med flätor och gå till dagis med änglahår.... Minns i alla fall att jag tyckte jag var väldigt fin då mami gjorde det på mej!
Nikki känner likadant
 
 
 
 
 
 
Efter jobb i sju dagar i ett svep känns det lite som ett halleluja-moment att fredagen äntligen är kommen. Att väderpresentatören dessutom utlovar lite sol i morgon gör mej nästan religiös ;)
Har bara hällregnat senaste tiden så om solen kommer i morgon ska jag vara riktigt tacksam
 
Vi har bjudit hem vänner för att fira valborg och jag ska förbereda middagen redan ikväll. Det ska skalas och kokas och mixas och bakas.... Vad som bjuds får ni se på söndag!
 
 
Vi har brasa i min lilla by och puben i den gamla renoverade skolan håller också öppet. Därför har vi bokat in ett besök där efter att middagen intagits.
Nikki är så pepp på brasa och har haft nedräkning hela veckan ;)
 
 
Ha nu en riktigt skön valborgs helg
 
 
//PIllan
 
 
 


Hang in There!

 
 
 
 
 
 
Idag ska vi snacka lite om träning och motivation och hur man kan skapa lite rutiner kring detta!
 
 
Många tränande så som personliga tränare och andra hängivna endorfin-knarkare menar att det är väldigt viktigt att ha ett mål med sin träning. Att sätta upp rimliga målbilder kan tex vara att man ska kunna ta x antal kilo i bänkpress, kunna springa milen under 50 minuter, att ha en tävling inplanerad som ska genomföras , göra en klassiker osv
 
För egen del har jag och har alltid haft samma mål En stark kropp som jag "belönar" med träning. Kan tyckas luddigt... men jag har aldrig varit en tävlingsmänniska. Har svårt att sätta upp ett riktigt specifikt mål som jag kan nå fram till!
Jag vill att min kropp ska bära mej genom livet, jag vill kunna hoppa över vattenpölar, springa till jobbet om jag är sen, ta trappan i dubbla steg utan större ansträngning!
Jag vill vara aktiv med mina barn och jag vill vara lika aktiv med eventuella barnbarn!
 
Ibland lägger jag in små mini-utmaningar för mej själv som tex olika handstående eller att klara ett visst antal chins men för mej är vägen dit alltid lika viktigt, jag vill ha kul! Är inte träningen rolig så skulle självklart min motivation sjunka...
 
Alla människor är olika och det kan lika gärna vara omvänt nämligen att man inte tycker träningen är speciellt rolig men motivationen på det specifika målet gör ändå resan dit värd slitet. Hur är du?
 
 
 
 
 
 
 
 
En viktig faktor för att få en regelbundenhet och motivation i träningen är att du prioriterar tiden för det. Annars är det lätt att familjegöromål, jobb m.m. kommer emellan. Tänk lite som att du upprättar ett träningskontrakt med dig själv, och se till att hålla det precis som du ingår avtal med andra människor. Prata också med din familj, så att de förstår din prioritering och involvera dem i ditt träningsschema så dom inte kan "klaga" senare.
 
Träna det du tycker är roligt, det gör allt mycket trevligare och chansen att du fortsätter ökar genast 
 
Anpassa träningen efter hur ditt liv ser ut just nu. Hur många timmar kan du läga på träningen i veckan. Boka in tider i kalendern varje söndag för kommande vecka och följ din plan. Om det någon gång bjuds på ett spontant träningstillfälle,Ta det! Grattis, ett extra pass kan vara en kick för självkänslan!
 
 
Ta en funderare varför du tränar....Att veta varför just DU går och tränar kan ge en extra spark i baken de dagar då allt annat känns så mycket viktigare eller soffan ser oförskämt inbjudande ut. Skaffa ett litet mantra att upprepa för dej själv då motivationen tryter
 
 
Skaffa en träningskompis. Det är så mycket lättare att vara två! Man kan peppa varandra till underverk och man vill sällan svika en vän om man bokat upp en gemensam tid 
 
 
 
Hoppas ni får en liten kick nu och planerar för ett fortsatt aktivt liv, det är alla värda!!
 
 
 
Hang in there folks   //PIllan 
 
 


Tips-Tajm

 
 
 
 
 
Hej på er
 
 
Alltså jag känner mej omringad och nästan intryckt i ett hörn av baciller just nu.... A är riktigt krasslig och hostar och klagar på ont kroppen (nu är ju han man också vilket kanske förvärrar allt... ;) Nikki var ju däckad förra veckan och på jobbet verkar det bara "gå runt"!
 
 
Innan jag åkte till Norrköping för ett par veckor sedan började jag känna av min hals och tänkte att nu ska jag banne mej testa den där sprayen som jag sett tv-reklam om. Sprang in på Apoteket innan tåget skulle gå och köpte med Cold Zyme. Sprayade två gånger under resan och en gång till då jag lagt mej på kvällen.
Vaknade morgonen därpå och halsontet var helt BORTA!? Alltså vilken grej!
 
Vet ej vad den innehåller.... men att den funkar det vet jag. Har pratat med flera andra som använt den och samma sak för dem. Kanske den inte hjälper vid typ halsfluss och lite "värre" förkylningar men den kan väl eventuellt förkorta förloppet?
Det står även att läsa om den att den med fördel används om man kanske har någon tävling inbokad och man känner av halsen. Tänk att du tränat i månader för tex Vårruset och dagarna innan får du ont i halsen, typiskt liksom. DÅ är den här sprayen verkligen att rekommendera!
 
 
 
 
 
 
Min nya kompis i hemma-apoteket, ColdZyme!
 
 
 
 
 
Ja annars så fortsätter vädergudarna att "jäcka" oss och idag väntas snöblandat regn hela dagen.... Väntar även på ett samtal från Filippa om det över huvud taget är möjligt att genomföra dagens slalom-tävling, då det dessutom är utfärdat klass 1 varning i Lapplandsfjällen....
Trist då man åkt så långt och så blir det eventuellt inställt.
 
 
 
//PIllan


Lila frukost gjord med kärlek och blåa bär

 
 
 
 
 
God morgon på er
 
 
Vaknar med en härlig känsla ...en lyckokänsla, vilken start!
Bestämde mej snabbt att den här kroppen vill jag ge lite extra caring & Love idag så vad passar bättre än en lila frukost proppad med antioxidanter!?
 
Blåbär kan hjälpa till att skydda mot en rad sjukdomar, bland andra Alzheimers, Parkinson och diabetes. Det finns nämlien gott om flavonoider i blåbär – ett ämne som kan minska risken för flera olika sjukdomar. Blåbär finns också på den ansedda amerikanska Mayoklinikens tio-i-topplista över det mest hälsosamma man kan äta
 
 
Min frukost blev havregrynsgröt med blåbär som får vara med i koket, plus några på toppen av gröten. Smoothiesen är gjort på de blå bären plus mandelmjölk och en skopa vaniljprotein.
Alltså nu kan jag lyfta mycket och tugnt om en liten stund då jag och Nikki beger oss mot gymmet!
 
 
Min lyckokänsla kommer sig av gruppen jag instruerade igår... Alltså det fanns inte en millimeter med plats över utan jag möttes av en fullproppad sal med träningssugna tjejer och killar!
Vissa blev kanske lite "tagna på sängen" då det inte blev den vanliga cirkel-core som brukar vara MEN de flesta såg tämligen svettiga och lyckliga ut efter 45 minuter :)
 
Vilken kick att som instruktör få tillbaka så mycket energi!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ikväll får aerobicsen flytta på sig för ett Body Jam- pass eftersom jag ska jobba på mitt anrda arbete ikväll. Men i morgon är jag tillbaka på instruktörs-scenen igen för ett svängigt aerobics-pass!!
 
 
Nu ska jag och mini dra på oss spandex och köra oss svettiga!
 
 
//PIllan


Nu tar vi en sista april-vecka

 
 
 
 
 
 
Måndag morgon och -5 grader!?
 
 
 
Alltså det var lite bitigt i morse kan man säga, flera minusgrader och en halkig väg till jobbet. Har ju hunnit byta till sommar-sulorna så det fick ta några extra minuter för att jag skulle slippa halka i diket!
Känns dessutom lite crazy att vi redan hunnit fram till aprils sista vecka och att på söndag är det faktiskt MAJ!!
 
I slutet av veckan ska ni få en uppdatering hur april månads gottestopp har gått, spännande... eller ;)
 
 
Är riktigt pepp inför kvällens core-pass som jag ska leda. Hoppas deltagarna gillar det så kanske jag kan köra det fler gånger. Alltid bra då man kan rycka in och täcka upp för varandra och ordinarie instruktör Irene hade verkligen själ att vara borta nu... Hennes son Elias har nämligen varit med och tagit silver åt J18 Hockey borta "over there" i natt , Grattis!
Jag och Filippa bodde i många år på deras övervåning och det var otaliga gånger som Elias klädde på Filippa i full målvaktsutrustning, ställde henne i mål och pepprade henne med slagskott... :) Så hon har varit med och bidragit lite med hans framgångar *ha ha ha*
 
 
Nu kör vi hörrni  //PIllan


Trött på vädret....

 
 
 
 
Hej och hå detta aprilväder alltså?!
 
Ena stunden sol, andra hagel, snö och regn.... Samma visa varje år och därtill samma klagan över vädergudarna ;) Ja jag är väl inte ensam att tycka såhär.
"Alla" snackar väder och en till som är protesterar är Sessan... hon gillar inte heller läget. Nä hon vill nästan bara hänga inne och kura , ja och "tjata" till sig nåt gott från kylen med jämna mellanrum!
 
 
Har tänkt mej en riktigt låång PW i eftermiddag men med ett väder som växlar (och det supersnabbt) så känns det lite risky.
Kanske blir gymmet ändå
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A har tjatat om skagenröra nu i flera dagar så jag har faktiskt tänkt att överraska med en trerätters i kväll! Toast skagen som start, sedan fläskfilé med svampsås och ugnsrostade rotsaker, efterrätten blir kanelstekta äpplen med hasselnötter och vaniljgrädde (såklart utan tillsatt socker ;)
 
Vad tror ni, låter som en plan va?!
 
 
 
 
 
Skön Söndag
//PIllan


En blandning av gårdagen

 
 
 
 
 
Men Hej på er!
 
 
Igår blev det visst ett uppehåll här på bloggen och det berodde helt enkelt på att jag och Nikki tog en dag med lekland och lite shopping.
Leos lekland blev det och där det var full fart på oss... jodå jag var med och lekte jag med fast det hade varit bättre om jag låtit bli...
Som jag skrev tidigare i veckan så fick jag ju nackspärr efter allt krattande förra helgen. Detta hade blivit riktigt bra igår men i en rutchkana som gick hiskeligt fort åkte min arm ut och jag riktigt hörde hur det knakade till i nack-regionen igen och jo då spärren var tillbaka!
Så himla irriterande men nu 'r det som det är och Voltaren gel pus massage och kyla får jobba på några dagar till.
 
 
 
Igår kväll firade vi som sagt Filippas pappa och det blev smörgåstårta och vin. Gott för jag älskar verkligen smörgåstårta och den här gjord på polarkaka är ju så himla snabb och lättsam att göra!
Bästa var nog ändå i morse då det fanns en rejäl bit kvar att "trycka" till frukost :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Filippa dök upp sent igår kväll och med henne ramlade det in ett mindra gäng med tjejer och killar som alla ville låna toaletten. De skulle nämligen fortsätta sin färd några timmar till i minibussen då dom alla skulle köra Skutskjutet uppe i Åre.
Filippa hoppar det och kör på Tärnaby istället.
 
I morse drog vi i alla fall iväg till gymmet. Jag ska hoppa in och ta ett core-pass på måndag så jag behövde köra igenom detta. Inga problem med nacken då jag väl blir varm vilket är skönt. Kommer att köra ett traditionellt core med kroppsvikt och inte som deltagarna är vana, nämligen cirkelpass. Kul att se om dom gillar det!
 
 
 
Nu väntar mej en afton på jobbet
 
 
//PIllan


Piggare Nikki

 
 
 
 
 
 
 
God morgon
 
 
Jag har verkligen sovit så gott inatt med lilla fröken bredvid mej! A fick dock göra en reträtt till ett annat rum då han ansåg sig att cirka 2 dm sängplats inte riktigt passade hans kropp :)
Ledig dag för oss och en Nikki som verkar mycket piggare. Hon startade upp med att svepa två stora glas Proviva och sedan en smörgås, så jo hon är tydligt bättre!
 
 
Vi tar såklart ett fortsatt lugnt tempo men jag ska i alla fall sno ihop en smörgåstårta senare. Filippas pappa fyller nämligen år idag och vi tänkte fira honom i morgon kväll då även Filippa väntas hem. Hon blir dock kortvarig då hon under helgen stryr kosan mot Tärnaby och den årliga Ingemar- trofén!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ja det var väl det hela för idag hörrni!
 
 
//PIllan


Grön ärtsoppa

 
 
 
 
 
Ja då var det onsdag och jag har lite som fredag idag... Jo jag är nämligen ledig nu fram till lördag så lite minihelg coming up! Nikki är hemma idag med så det blev en helt ledig vecka från dagis för henne. Hon är väl inte direkt nöjd över detta men är man sjuk så är man...
 
 
 
 
 
Idag ska ni få ett recept på en supersnabb rätt som dessutom är både god och billig!
 
Grön ärtsoppa
 
Koka 7 dl vatten med två grönsaksbuljongtärningar
Tillsätt 500 gr frusna ärtor och en hackad gul lök
Låt koka cirka 5 minuter
 
Ta mixerstaven och kör allt till en slät soppa
I med 2,5 dl matlagningsgrädde och värm på igen
 
 
Servera med knaperstekt bacon på toppen och ett gott bröd att tugga till!
 
Jag gillar soppor och när det går snabbt är det ett vardags-plus!
 
 
 
 
 
 
 
 
Min nackspärr sitter där den sitter och jag vet att det kan ta några dagar innan den släpper helt. Musklerna måste helt enkelt få återhämta sig men jag hade inga problem med att köra min aerobics-klass igår. När jag blir varm och endorfinerna kommer så försvinner nästan smärtan. Men det är just när jag ska vicka huvudet åt vänster som det tar emot...
Tänker mej en PW framåt kvällen istället för gym idag!
 
 
//PIllan


Fortsatt nedbäddad

 
 
 
 
 
 
 
Ja här hemma fortsätter sjukstugan med Nikki och därför känner jag mej lite inspirationslös.... Hoppas jag snart får mitt vanliga "humör" tillbaka!
Mini somnade vid 15-tiden igår och vaknade 10.30 i dag, ja bara med korta pauser av vätska som vi gav henne i typ sömnen! Men det är ju toppen att dom kan sova bort den mesta av sjukdomstiden, brukar ju kunna tillfriska snabbare då. Kroppen behöver vila och vätska.
 
Nu ligger hon dock och tittar på tv och äter lite yougurt.
 
Fingers crossed att jag inte åker på den här "däckningen", fy bubblan alltså.....
 
 
 
//PIllan


Måndag med inspiration och feber....

 
 
 
 
 
Ja då kör vi en ny vecka
 
Jag och Nikki var tidigt i morse i gymmet och körde på i vårt vanliga tempo. Nikki hade kul i ringarna och repet och inget verkade direkt ovanligt i hennes beteende.
Väl hemma igen duschade vi och sedan vid hår-kamningen blev det ett väldans liv.... Det är i och för sig inte heller ovanligt då hon är väldigt hår-öm
 
Men nu var det liksom ajajaj det gör ont på axlarna av håret... gnäll och gråt ? Vi struntade i vidare borstning och gick för att göra lunch. Nej ingen mat och fortsatt gråt tills hon la sig på golvet och somnade!!
 
Lät henne sova tills hon vaknade och då var hon het som en kamin
Jättekonstigt men så var det i alla fall. A och jag får helt enkelt lösa av varandra då jag jobbar kväll
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Inspirationen idag får min nya kok-bok stå för Varje dag är en fest av Catarina König, Sveriges Mästerkock 2016
 
Väldigt snygg i sitt utförande och recepten är verkligen to die for! Speciellt fisk recepten gjorde mej intresserad och såklart Catarina tårtan, vilken skapelse!
 
Har några bjudningar framöver så vi får se om jag vågar mej på nåt ur boken...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ja så ser våran start ut på den här veckan... eller jo förresten jag har fått nackspärr också, den smög sig på efter gymmet men jag tror att det kan vara sviter från gårdagen.
Vi krattade nämligen i flera timmar och det är en rörelse som den här kroppen inte är van vid. Svårt med ergonomin just vid krattning och snöskottning...
 
Så nu är det kyla, värktabletter och massage de närmaste dagarna!
 
 
 
 
//PIllan


Vinklubben 2.0

 
 
 
God morgon på er
 
 
 
 
Här har ni en nöjd Pillan som spenderade 10 timmar med Vinklubben igår!! Man kan väl lugnt säga att vi uppgraderat klubben en skala nu 
 
Började redan kl 12.00 på dagen och var hemma igen vid 22-tiden! I våra tankar skulle såklart solen ha strålat och vi skulle ha suttit ute och myst men istället piskade regnet men myset var det inge fel på då värdinnan precis fått i ordning på sin nya superfina inglasade altan.
Där var det vårkänslor med pastellig dukning och där bjöds det även på en superb gulaschsoppa och ett gott vin som ni ser bild på!
 
Sedan blev det kaffe med flera olika praliner som såg så goda ut men har man sockerstopp så har man...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Efter ett antal timmar tog vi mod till oss och slängde på badkläderna. Ut i regnet och ner i det varma utomhusbadet. Där blev det minsann fart på oss med en del öl och Jäger... Say no more ;)
 
Tror vi satt där i över två timmar så då vi väl tog oss upp, skrynkliga som russin och med lite för mycket av det goda som stigit åt huvudet blev det att kura på altanen igen. Massor med tända ljus plus te och mackor !
Tanterna orkar inte riktigt ända in i kaklet....
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kvällen/dagens bästa var ändå vindragningen då det skulle dras en förstapristagare. Jag som aldrig vinner satt och surrade och lyssnade bara med ett öra men hör och häpna på lappen som Jenny drog stod det PIllan!!!
 
Wiiieee så nu får tjejerna komma hem till mej på middag någon gång framöver!
 
 
Tack Ulrika för en ljuvlig dag och tack alla tjejer för att ni gett mej en rejäl boost med lyckoendorfiner!
 
 
 
//PIllan


Hemma igen & Fredag

 
 
 
Jamen Välkommen fredag!
 
 
 
 
Sent igår kväll kom jag hem igen och OJ så skönt det varit att sova i sin egen säng igen! Brukar inte vara känslig för sådant men usch har sovit som en kratta hela tiden nu... Kuddarna lika dåliga den här gången och jag vaknar stup i ett.
 
Annars var Norrköpings-tripen lyckad med nya bekantskaper och ett härligt vårväder! Jag hade med mej löparskorna och tog en rejäl PW runt runt, hit och dit, upp och ned så jag avverkade det mesta runt stadskärnan åtminstone !
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Eat green, Think green - kökshanduk från HM Home som jag tycker passade rätt så bra i mitt kök
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Efter arbetet idag ska jag hämta hem min lilla mini-älskling från dagis och pussa henne rejält då hon sov då jag kom hem igår... Dessutom ska hon få någon liten present eftersom vi firar hennes namnsdag idag Nikki OLIVIA <3
 
Sedan slår vi nog till med ett rejält fredagsmys med tacos för det var faktiskt ett tag sedan! Eftersom budskapet lyder Eat Green så blir färsen vegetarisk idag.  Jag gillar Hälsans Kök veganska färs då vi använder till tacos. Den liknar mest "vanlig färs" i koncistens
 
 
 
I morgon har jag en riktig toppendag att se fram emot för det är nämligen Vinklubb! Den börjar redan kl 12.00 på dagen så jag gissar att vi kommer göra tidig kväll... ;)
 
 
 
//PIllan


On the road again

 
 
 
 
 
Hej på er
 
 
Vaknar till en tisdag som inte ter sig som i vanliga fall då jag oftast jobbar förmiddag och sedan kör jag ett skönt aerobics-pass på kvällen. Nej i morse vinkade jag hej då till A och Nikki och sedan tog jag en kortare PW för att få röra på mej en stund. Väskan är packad och jag ska nu strax bege mej mot tågstationen. Ska resa i princip hela dagen ( 8 timmar) med ett par tågbyten.
 
När jag framåt 18-tiden kliver av tåget så ska jag förhoppningsvis ha kommit fram till slutdestination - Norrköping!
 
Ett par dagars kursande väntar och de som varit på samma kurs har "skrämt upp mej" med diverse historier....
Det ska tydligen bli både rollspel och fördrag som ska utföras *RYS*
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nåväl det ska väl gå det med men ibland kan jag bara känna -Vem hittar på sån´t där och är det någon som känner sig bekväm och tycker det är kul??
Vara i en grupp med männiksor man aldrig träffat och sedan ska man gå upp helt själv och prestera något man gjorde typ i skolan (för 100 år sedan)
 
Ändå är ju jag van att stå inför grupper i och med mitt instruerande, kan bara tänka mej personer som aldrig gör sådant.....
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Igår blev det ett träningspass med lite intervaller på crosstrainer följt av styrkeövningar med mycket puls. Använde mej av kettlebells och fick ett rejält flås.
Mysigt då att komma hem och ha förberett en god fruktsallad och en burk proteinpudding som topping! Nikki gillar den också som ni kan se...
 
 
Trist nog har någon bacill smugit sig in i min hals och trilskas genom att den gör det smärtsamt att svälja... inga andra förkylnings-symptom och jag funderar på att smita in på Apoteket och köpa sådan hals-spray!
 
 
Vi ses om ett par dagar
 
 
//PIIlan


Känner våren i kroppen!

 
Hej du strålande söndag!
 
 
 
 
Jag och mini tog en skön sovmorgon som följdes av frukostmys i lugn takt. Sedan har jag väldens snällaste lilla tjej som snällt sätter sig och pysslar och jag kan i lugn och ro köra 30 minuters skön yoga.
Underbart
 
När vi känner oss färdiga inomhus tar vi altanen i besittning. Solen är underbar i ensamt majestät på den knallblå himmlen. Sitta där i solstolen med en kopp kaffe och njuta av när Nikki och Sessan verkligen får utlopp för alla vårkänslor som vill ut!!!
 
 
 
 
 
 
 
 
Båda älsklingarna springer så fort "tygen håller". Kolla in Sessan in action - svansen är krökt och både tassarna under kroppen...här går det undan!
 
 
 
 
 
 
 
 
Efter någon timma kommer A lägligt hem från sin grabb-helg och jag hinner med en PW innan jobbet. Full fart i alla husen jag passerar, det är krattning, biltvätt och målning. Alla verkligen  njuter av att våren är här.
 
Jag själv är uppfylld med känslan som typ Madicken. Ni vet då hon och hennes familj är ute och krattar och eldar gräs och senare går dom på maj-brasa och Madicken tar på sina nya sandaler i smyg.... Den känslan!!
 
 
Borde vara olagligt att måsta gå in och jobba en sådan här dag.... men det är tyvärr inte det!
 
 
 
Hej jobbet nu kommer jag  //PIllan


Utmanad med ett gäng frågor!

 
 
 
 
Lördagsinlägget får helt enkelt bli en utmaning!
 
Min fina bloggvän Angelica ( KLICK ) skickade mej en utmaning med några frågor som jag tänkte ge svar på idag
Häng med!
 
 
 
Vilken är din favoritglass?
 
Absolut en perfekt Italiensk Gelato med smak av kokos. Ingen slår italienarna på att göra glass, total tillfredsställelse i gommen!!
 
 

Vad skulle du göra om du vann en miljon, även om du lever i ditt drömliv?

 

Skulle direkt boka en resa till Florida med boende inne på Disney World på nåt helcrazy härligt hotell. Jag älskar denna plats och skulle lätt kunna tillbringa ett par veckor att bara utforska alla dessa parker!

 

 

Vilken är utan tvekan din bästa tv serie?

Den här frågan var absolut inte lätt... Har ingen sådan självklar nr 1 men för att bli riktigt nostalgisk så svarar jag Macahans :)

 

 

Hur hanterar du en situation om du är i ett stort rum med massa folk och du ingen känner - då det förväntas att man ska vara social ex på en fest/kalas/jobbfest osv

Har inga som helst problem att tala med och ta initiativ till spontansnack med okända personer. Så svaret blir att jag skulle mingla på utan problem!

 

 

 
 
 
 

Vad är du nöjdast med hos dig själv och varför?

 

Rent utseendemässigt att min kropp är naturligt lång och slank men det jag är nöjdast med överlag hos mej själv är att jag har en riktigt bra själv-disciplin och vet min kropps värde!

 

 

Om du hamnar i ett bråk, hur hanterar du det, är du den som tar fighten eller som tar emot?

Det där beror absolut med vem det är... Men jag är ganska ofta en person som bara "tar emot"

 
 
 

 

Hur länge har du och din man/sambo varit ett par

 

Vi har varit tillsammans i hmmm... runt 10 år! Men det dröjde cirka fem år innan vi flyttade ihop och då låg Nikki i magen. Nikki  (som inte alls var planerad ) var verkligen pusselbiten som behövdes för att få allt att falla på plats i våran värld!

 
 

 

Vad dras du till för bloggar, vad är viktigt på en blogg, vad ska finnas med anser du?

 

Jag dras till "likasinnade" bloggar i första hand och det som väcker mitt intresse är först vackra bilder!

 

 

Har du träffat någon kändis och pratat med & i vilken situation var det då i så fall?

Ja flera stycken!! Var i unga dagar en hängiven autograf-jägare som hängde i Folkparkerna hela somrarna ;) Så alla 80-talets kändisar har jag nog träffat skulle jag tro, ha ha

 

 

 
 

Vilken är den roligaste sporten att utföra eller se på?

 

Ja här är jag självklart väldigt partisk men säger ändå alpint som roligaste att se på. Då det kommer till genomförandet blir svaret inte helt otippat hård styrketräning uppblandat med en skön golfrunda!

 

 

Ja hoppas ni tyckte det var roligt med ett lite info mej

 

//PIllan

 
 
 


Enkla, snabba bananbrödet!

 
 
 
God morgon och jo visst är det fredag som knackar på igen!
 
 
 
 
 
Jag har smugit upp för att inte väcka min lilla mini där på övervåningen. Hon hade en kompis här i går och de hade allt möjligt mer eller mindre busigt för sig men bland annat drog dom ut Nikkis madrass och sängkläder på golvet. Detta skulle absolut inte städas upp för där skulle hon minsann sova inatt...
Jo jag förstår att det var lite mysigt där på golvet lite inkämd mellan garderob och byrå :) Så nu sussar hon tydligen extra gott!
 
 
Själv blev jag hopplöst seg och trött efter maten igår och frågade Nikki om vi skulle skippa träningen och mysa hemma istället....
Men mamma nu åker vi, jag vill bli STARK!!  Så det så
Jamen det är ju helt perfekt att ha en mini-pt, man behöver aldrig känna sig tveksam helt enkelt ;)
 
Förstår fullt och fast männiksor som inte har någon träningsvana eller rutin att det är en jättetröskel att kliva över många gånger, för att ens ta sig på träningen
Det går säkert mycket lättare om man är två, bestäm med en kompis OCH bestäm en tid (detta gäller även för egen träning)
Ska jag tex träna hemma så bestämmer jag en tid då detta ska ske och börjar det kl 1500 så kan inget komma emellan kl 14.50 för då är det bara 10 minuer kvar och annars kommer jag helt enkelt "missa passet"! 
Funkar för mej
 
 
 
 
 
 
 
 
Idag eller kanske i helgen ska ni baka bananbröd!  (eller det bestämmer ni såklart själva)
Det här är plättlätt att sno ihop och ni har ett perfekt bröd att mumsa på så där direkt efter eran träning!
 
3 bananar
3 ägg
2 dl mandelmjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk salt
 
Kör med stavmixern till en slät smet
Sedan tillsätter jag ca 3 msk havregryn som jag rör i
 
Smörj och bröa (jag använder mandelmjölet) en form, häll i smeten
 
Toppa med nyttigheter som du gillar
Här tog jag chia-frön, hackade hasselnötter och kokos-flakes
 
In i ugn på 200 grader i cirka 30 minuter
 
Låt svalna ( åtminstonde så pass mycket så du kan lyfta ut brödet ur formen..) nu är det bara att sätta igång och mumsa i sig!! På med en klick smör,mosad avocado, mandelsmör...what ever U like
 
Som ni märker är det i princip som en bananpannkaka, fast i ugnen! Goda bra kolhydrater från banan, perfekta proteiner i äggen, havregrynen och mandelmjölet.  Lite söt fast inte för mycket och den ska självklat ätas upp så fort som möjligt, alltså inget att spara på i flera dagar...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nu hör jag minsann den lilla hostande?! mini från våning två....! Ska jag strax duka fram en god frukost som ja precis, innehåller just detta brödet
Sedan blir det fredags-fys för oss
Tänk puls, tänk core, tänk svett& glädje:)
 
 
Nikkis förskola har stängt för planering idag så därför ska hon få hänga med mej en timma på jobbet i eftermiddag. Hon tycker det blir jätteskoj.... Hmm mitt jobb är kanske inte det roligaste för en 5-åring men bra att hon ser fram emot ett besök !
 
 
 
//PIllan


Apor & Palmer intar soffan

 
 
 
 
 
 
 
Trots gårdagens trista väder så fick jag fart under sulorna.
Rensade i både min och Nikkis garderob och la ut en hel del till försäljning. Det mesta har redan hittat nya ägare och jo det finns ändå mer att sälja! Skönt att någon annan får "glädje" av kläderna då det inte är slitet utan urvuxet - faktiskt både för mej och Nikki!
 
Jo för i och med att min muskelmassa har vuxit så har många av mina plagg börjat strama över axlar och rygg så därför är det bättre att rensa ur. Gillar verkligen det här med begagnat och skrivit tidigare att jag gärna handlar via Tradera. Inte bara kläder utan väskor, smycken, hemtextilier etc går att fynda!
 
Visst köper jag fortfarande även nytt och soffan har fått några nya kuddar sedan sist.
HM Home levererade dessa och jag blev överförtjust i den söta med aporna <3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Torsdagar brukar jag ganska ofta jobba eftermiddag men inte idag... Därför planerar jag att ta en tur till gymmet med Nikki under tidiga kvällen.
Skulle gärna vilja köra lite intervaller på löpbandet men då jag har mini med undviker jag gärna "cardio-maskinerna". Anledningen är såklart att hon ofta ska säga nåt, visa nåt eller behöver hjälp med något.... Tar alltför mycket energi att avbryta på ett löpband flera gånger än att släppa ett par hantlar!
 
Nikki har dessutom blivit jättebra på att kolla in om jag är mitt i ett set och inväntar ofta att jag avslutat innan hon påkallar uppmärksamhet!! Har försökt att pränta in att hon inte kommer få svar då hon ser att jag är mitt i en övning (tar ju bara sekunder innan jag är klar)
 
 
 
Kvällen tillbringas framför sista (tror jag) avsnittet av Gåsmamman!!
 
 
//PIllan
 


Resten av dagen - Utestrejk!

 
 
 
Fluffig smoothie och tidning = skönt innemys!
 
 
 
 
Hej på er
 
Onsdagar bertyder Nikkis femårsgrupp och för mej en pw på dryga timmen. Idag var vi klädda och på väg ut i bilen då jag inser att det där utlovade regnet redan hade börjat falla och mitt humör fick genast en nedåtgående kurva.
Men jag bestämde att ändå gå min runda då jag ändå var klädd för att klara relativt dåligt väder.
 
Visst hade det varit betydligt härligare om det varit uppehåll och kanske till och med sol men nu så här i efterhand är jag ändå nöjd med beslutet!
 
Nikki och hennes kompisar hade också varit ute så vi var båda två som dränkta katter vid hemkomst. In i den varma duschen och sedan en god lunch på det. Nu är vi lagomt "mosiga" båda två och tar total strejk på något mer uteliv idag!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nikki kollar på film och jag ska slänga mej i soffan med en tidning, bara soft med andra ord!
 
 
A har åkt på fjäll-weekend med kompisar så vi är dessutom ensamma nu några dagar. Nikki ska sova hos mina föräldrar i natt eftersom jag börjar jobba tidigt i morgon bitti.
Både jag och Nikki har under senaste veckorna nästan slaviskt följt Sveriges mästerkock och ikväll är det Final!!
Så spännande och vi tycker båda att det är rätt personer som möts i kväll, det missar vi inte! Kollar ni?
 
 
//PIllan


Minns ni den här "klassikern"?

 
 
God morgon blogg-vänner
 
 
 
 
 
Hemma hos mej själv igen och fått sova i min egen säng....som en prinsessa (utan ärta)
Sängen på hotellet såg SÅ inbjudande och fluffig ut och jag slängde av mej kläderna och kröp ner...
Sov som en kratta
 
Kuddarna på hotell alltså, vad är det med dem? Tokmjuka och det går liksom inte att klöna ihop dem så man får nåt stöd utan de bara "fiser ihop".
Vaknade 1000 ggr kändes det som och fixade med nackstöd och svettades. Ingen god natt sömn men en god frukost och en givande kurs i alla fall!
 
Nästa vecka ska jag till Norrköping i tre dagar och jag ber till en högre makt att det är bättre kuddar där!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Alltså minns ni den här gamla klassiska helg-mys-rätten, Flygande Jacob!?
Lagade den i helgen och visst den är ju riktigt god. Med mycket sallad som tillbehör och ris för den som vill.
 
Använde kyckling-filé som jag delade i bitar och stekte med mycket curry, paprikapulver och salt. Lägg över i en ugnsfast form och skiva över bananer.
Vispa grädde ca 3 dl och tillsätt 1-2 dl chilisås, bre över kycklingen
 
In i ugn 200 grader i ca 2 minuter, ta ut och strö över salta jordnötter
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Idag är jag nästan grön av avund på er som bor i de sydligaste delana av landet, upp emot 20 plusgrader!!
Så Härligt
Här är det regntunga skyar och plus 3...typ och ska så vara med lite snöblandat även i morgon. De var mina två lediga dagar liksom
Är dock bjuden på lunch hos Kamilla och Tilda idag och det ska såklart bli jättemysigt. Får hitta på lite inne-skoj med mini helt enkelt <3
 
 
 
//PIllan


Nya favoriter i badrumsskåpet

 
 
Nude Pink och Soft Coral
 
 
 
 
 
God morgon söndag
 
Vaknat av solen som letar sig in bakom gardinen och en fågel som skrek utanför, men det gör inget för jag känner mej utvilad och redo för ny dag.
 
Idag blir det lite snack om ytligheter då jag funnit nya favoriter som jag viill tipsa om. På mitt arbete så brukar det ligga en katalog med produkter från Oriflame och ibland hittar jag nåt som jag vill prova. Oftast glömmer jag också bort vad jag har beställt.... så det blir lksom en överraskning
 
Nu i veckan hängde en liten påse i mitt skåp och den innehöll bland annat dessa läppstift .
Jag provade dem och de var precis som jag ville ha dem i färg och konsistens! Den lite mörkare färgen Soft Coral passade mej helt perfekt och var precis den nyansen jag länge letat efter!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
En till lten grej som jag nyligen skaffat är borsten ovan. Du hittar dem hos Fyndiq KLICK
De finns i flera olika storlekar och denna är helt perfekt att lägga på flytande foundation och concealer med.
Helt otroligt lättjobbad och med en jämnt och fint resultat!
 
Priset är runt hundralappen så in och köp om du är nyfiken och vill testa
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Det är händerna som avslöjar din ålder.....
Försöker att alltid ha en handkräm i väskan så jag lätt kan komma ihåg att smörja och insåg att det kan nog vara på sin plats med en kräm som inte bara gör händerna mjuka utan även innehåller spf!
 
Den här krämen har jag också hittat hos Oriflame och den har spf 10, doftar grapefrukt ( riktigt fräscht) och gör händerna mjuka och sköna
 
Tänk på att skydda händer nu när solen börjar komma!
 
 
 
 
 
 
 
Hoppas ni uppskattar lite beauty-tips emellanåt... ja det kan ju bli lite många bananpannkakor, smoothies och andra "godsaker" här ibland!
 
 
 
 
 
Om några timmar ska jag sätta mej på tåget för en trip till huvudstaden. Dock endast i jobbets regi och jag hinner inte med något utöver kursen.... Men en liten hotellvistelse med uppdukat frukostbord piggar i alla fall upp en annars vanlig vardag!
 
Vi ses 
 
 
//PIllan


Win Win situation!

 
 
 
 
 
Om dagen började så bra så slutade den på topp igår!
 
 
 
 
 
 
Kom hem efter jobbet lagom till nedsläpp mellan Modo och Leksand. Måttligt road av hockey så drog jag mej upp på andra våningen för lite Let´s Dance istället.
Med jämna mellanrum hördes jubel och bu-rop från de nedre regionerna av huset...
 
Vid 22-tiden var det tydligen sudden death och första mål - vinnare! Och jo visst lyckades Leksand pricka kassen och jag har då aldrig sett min käre sambo köra så många "blandade småhopp" och skrika så högt någonsin. Han var dessutom blöt i svett som om han nyss kommit ut från crossfit boxen...?!
 
Herregud sicket liv det blev och champagnekorken slog i taket . Jo jag tackar jag, satt och mysde i soffan och smuttade på de iskalla bubblorna och sambon var som ett barn på julafton!!
 
Win Win på den kan jag lova!!!
 
 
 
//PIllan


Hej fredag, Hejdå Filippa & Gotte-stop!

 
 
 
Hej du härliga fredag, 1 april!
 
 
 
 
 
Åhh vilken underbar start jag fått på denna dag, hoppas den fortsätter vara just underbar.
Jag vaknade vid 06-tiden och smög upp för att inte väcka någon. Skrev ju att jag planerade för spinning men aj aj aj min kropp ville något annat efter gårdagens crossfit..... Jag gillar i princip alla övningar som hör crossfit till men jag gillar inte att allt ska gå på tid. Snabba lyft och ryck är inget för min 42-åriga kropp. Ryggen skriker stop nu får det räcka och de annars utmärkta övningarna ger då nästan motsatt effekt. Jag vill göra mina marklyft och frivändningar väldigt kontrollerade och relativt långsamma, känna kontakten med rätt muskler och inte slita upp dem i hets-tempo...
Jag går dock ibland in och kör ett rent c.f -pass mest som en utmaning och som sagt jag gillar samtliga övningar!
 
I morse var dock ryggen stel och solen strålade så ett glas vatten och på med kläder, pod i öronen och UT. Så himla härligt sätt att starta upp sin dag och när jag kommit hem var det dags för 15 minuters skön yoga med fokus på rygg och höft.
Ni må tror att jag mår som en prinsessa nu!
 
 
 
Vi har nu kramat Filippa lite extra hårt eftersom hon just nu sitter i en bil på väg mot en tävlingshelg i Idre. Sedan är det back to school och hon gruvade sig lite. Skoltröttheten börjar krypa sig på och tur då att det inte är allt för länge till sommarlov!
 
 
 
 
Me and ma Girls!!
 
 
 
 
 
Idag den 1 april (och detta är absolut inget skämt...) så har jag bestämt att den här månaden råder ett totalstop för intag av socker i form av godis, kakor, läsk alltså synligt socker plus snacks - chips, ostkrokar, nachos....
Det där med sockret är egentligen inga problem för mej då jag inte alls äter det ofta men snacksen....! Jag har ett djupt rotat beroende av chips, salt och fett!!
Men en månad ska jag väl banne mej kunna genomlida?!
Har överlagt med mej själv och om jag börjar få abstinens och äter på bänkskivorna så ger jag mej dock tillåtelse att göra riktiga popcorn poppade i kokosolja. Detta är egentligen en riktig hälsogrej med nyttigt fett och antioxidanter men som sagt det kan ju även trigga mitt begär...
 
Jag gör detta som ett litet projekt då jag nu uppnått mina mål rent muskulärt. Gått upp runt fem kg vilket jag anser vara i stort sett bara i muskelmassa. Därför skulle det vara intressant att se om jag kan skala en liten procent i fett! Jag har inte alls någon övervikt men jag gör det som ett eget litet forskningsprojekt då jag älskar att ha kontroll över kroppen och se vad man kan göra av egen kraft!
Det blir annars en hel del cardio-träning också framöver och bara styrketräning för att underhålla befintlig muskelmassa.
 
1 . 2 . 3 GO!
 
 
//PIllan


Pernilla,

Glad prick som njuter av träning, god mat, shopping och min vardag tillsammans med älskade döttrarna Filippa och Nikki plus såklart min underbara A. Hos mig bor också Sessan Söt, hoppas du ska trivas hos oss!






Besökstoppen


© Design av Matilda.
http://mhdesign.blogg.se