Bloggtips

 
 
 
 
 
 
 
Ny vecka och novembers sista dag, inte klokt...!
 
 
Idag ska jag sprida lite blogg-kärlek till en underbar bloggvän som jag "lärt känna" under det gångna året. Jag och Angelica har en hel del gemensamt då vi båda brinner för hälsa och träning, gärna går en golfrunda och dricker ett glas kall champange ;) 
Hon bjuder alltid på fina bilder och inlägg i sin blogg!
 
 
Skillnaden mellan oss är att Angelica driver sin blogg med en otrolig glöd och engegemang (det gör jag också förvisso... älskar min blogg men den är liksom bara som en liten rolig hobby för mej)
Det märks väl att Angelica är en riktigt driven person som verkligen jobbar hårt och lägger mycket tid på sin blogg med många fina tips, samarbeten och bloggrabatter till sina läsare, så förtjärnar hon verkligen all cred!
 
 
Nu i december har hon fixat med en Adventskalender och den mina vänner vill ni inte missa!
Vet att det är ett otroligt jobb som ligger bakom ett sånt projekt, så tummen upp att du "bjussar oss" på detta Angelica!!
 
Finfina priser lottas ut i en lucka  varje dag fram till julafton så klicka er in och inspireras och delta!
 
 
//PIllan


Adventstid är här!

 
 
 
God morgon söndag
 
 
Ja äntligen går startskottet på riktigt då vi tänder det första adventsljuset idag!
Den absolut mysigaste tiden ligger nu precis framför våra fötter och jag ska bara njuta:)
 
Bilderna är inte från idag utan dessa knipsade jag av i torsdags då jag var mitt i pyntandet och solen sken så fint (på mina smutsiga fönster...) Härligt dock att få nyttja ljuset med kameran för det är just nu det svåraste - att knäppa bilder i mörker... !
 
Jag gillar att pynta advent med fina växter, ä l s k a r hyacinter och doften stör mej inte det minsta! Grönt, lite glittrigt vitt och natur, det är min jul-melodi
 
 
 
 
 
 
 
 
Blomstergrupperna i köksfönstret var dem jag satte ihop hos Annika tidigare i veckan. Samma där grönt, vitt och lite stjärnor... so much Pillan ;)
 
 
 
 
Senare i eftermiddag är det julskyltning här i byn och även vi ska självklart ut en sväng!
Nikki ska besöka tomten, vi ska köpa ett gäng lotter, goda ostar och bara insupa den juliga atmosfären. Luciakandidaterna presenteras på scenen och ett fint fyrverkeri brukar skjutas upp på slutet.
 Vädret vet jag inte riktigt om det bidrar med någon julstämining dock... så slaskigt och trist och varmt?! det varit ett par dagar nu. Nä lite singlande snöflingor kl 16 i dag tack!
 
 
Vad gör ni denna 1 advent, har ni några traditioner ni håller hårt på?
 
 
 
Ta hand om er  //PIllan
 
 
 
 


Snabblunch

 
 
 
 
Hej fredag!
 
 
Vi ska alldeles strax sätta oss i bilen och åka till Vemdalsfjällen.
De har premiär-öppning av backarna (inte alla ) idag. Vi ska inte åka nåt men Filippa kommer dit senare idag för träningsläger och då tänkte vi att det var ett ypperligt tillfälle att få hänga med henne ikväll.
 
Hon bor med oss över natten för att i morgon ansluta till ett annat gäng och vi åker då hemåt igen för jag ska jobba. Nikki är väldigt ivrig att få träffa storasyster igen och det är såklart jag också:)
 
 
Jag startade min morgon med spinning och ett kortare trx-pass. Gruvade mej som sjutton för spinningen då mitt flås som sagt känns obefintligt... Men jag tycker det gick riktigt bra!
Innan när jag satt och tänkte på spinningcykeln kändes det som ett omöjligt uppdrag men kroppen och framför allt hjärtat samarbetade riktigt bra ?!
 
En liten förkylning med harkel och snuva hänger envist kvar men verkar inte sätta några käppar i hjulet för min träning, tummen upp!
 
 
 
 
 
Det blir en riktig snabblunch i form av två osötade surdegsbröd som steks i kokosolja och på dem två stekta ägg och lite aromat... not so fancy men helt OK!
Till det en smoothie som just nu är min dagliga favorit
 
Ett gäng frusna bananslantar plus en halv mogen (varm) banan
Saften från en apelsin
En bit ingefära
Fyll upp med mandelmjölk och mixa så den blir fluffg och skummig
 
Så himla god!
 
 
 
Ha nu en riktigt fin fredag och kanske gör ni några fynd under denna Black Friday ?!
 
 
 
//PIllan


Hon kunde spritsa!

 
 
 
 
Hej lediga soliga torsdag
 
 
Så himla härligt med en solig dag.... eller?! Herrejisses jag håller på att springa benen av mej med dammtrasan i högsta hugg då precis allt blir synligt i detta ljus....
 
Det är ju precis omöjligt att få till fönster som skvallrar om kattassar och barnhänder och skåp som tydligen dammar igen på ett par dagar :/
Nä bättre då framåt kvällen då man kan tända lite candles och slippa se allt damm ;)
 
 
Vi har inte bara advents-städat och pyntat utan även som jag skrev igår, spritsat (och bakat). Och titta ungen kan ju faktiskt... Hon är precis som Lotta och kan det mesta själv!
 
 
 
Pepparkaksmuffins med lingonsmak
 
 
Jag piffade till dem med några lingon på toppen också och pudrade över florsocker och voila´ där höjde vi julstämningen ytterligare ett pinnhål :)
 
******************************************
 
 
Nu ska jag ta hand om räkningarna... buhuu detta trista moment som man inte slipper ifrån. Tycker dessutom att lönen kan komma med lite kortare intervaller, ja typ vad sägs om varannan vecka ?!
 
Var dessutom till tandläkaren igår och där fladdrade visst ganska många hundralappar iväg i ett nafs ? Hmmm inga hål dock men en riktigt rengjord trut är också dyrt...
 
 
Efter middagen åker jag och Nikki till gymmet. Lite lättare vikter för att sakta börja min uppbyggnad av gammelkroppen. Skönt att bara få vara där och träffa bekanta och insupa atmosfären med flås, stonk och hantel-slammer, love it!
 
 
 
 
 
//PIllan


Julstämningen stiger

 
 
 
God kväll i stugorna
 
 
Precis hemkommen från en supermysig stund hos Annika på blomsteraffären. Det var den årliga pysselkvällen som gick av stapeln och jag tror vi var sista gruppen ut av fem totalt!
 
 
Lika mysigt som alltid med gott fika och massor med inspo inför advent och jul.
 
Jag gjorde två "julgrupper" som ska pryda ett av köksfönstren och bilder kommer självklart framöver.
Har tänkt att i morgon då jag är ledig ska jag adventspynta och ta fram alla stjärnor till fönstren. Eller framme är dom redan men dom ska få komma på sina platser som dom blir tilldelade i december ;)
 
 
 
 
 
 
Vi var ett gäng tjejer som intog affären och samtliga var kreativa men vissa mer än andra... Herregud vad ni andra är ambitiösa! Själv gjorde jag som sagt två krukor medan vissa hann med fyra-fem grupper och/eller kransar...!
 
 
Jag kan verkligen går runt hos Annika hur länge som helst och bara klämma, lukta, känna på allt fint som finns...
Så härlig affär :)
 
 
 
 
 
 
 
 
Ja nu stiger julstämningen lite för varje dag som går , vill nästan upp med gran och hela rubbet pronto! Men jag får nog hejda mej lite grann och sikta in mej på blommor och stjärnor nu närmast i alla fall
 
Jag och Nikki ska också göra pepparkaksmuffins med spritsad frosting... Jo ni förstår just det där med spritsningen är extra vktigt och Nikki har tjatat i veckor nu om detta momentet... Själv är jag usel med "tyllar" men lilla fröken hävdar att hon kan så därför ska hon få fixa med detta i morgon :)
 
Vi får väl se om det dyker upp nåt resultat här.....
 
//PIllan
 
 


Tisdag och en månad kvar till jul

 
             
 
 
 
Jo men så är det, 24 november idag och prick en månad kvar till julafton! Ingen stress nu...ta en dag i taget och njut av adventstider som kommer!
 
 
Själv älskar jag tiden fram till jul, den allra bästa. Julafton och följande dagar är bara en bi-sak tycker jag, men barnen vill såklart ha julafton med klappar, så var ju jag med :)
I år har vi äntligen kommit överens om att endast Filippa och Nikki ska få klappar och det känns så skönt att jag fått igenom denna idé!
Har varit en klapp-hets i min familj och släkt så länge jag kan minnas och det har egentligen inte varit något problem då jag älskar paket... Jag och min kusin Paula var alltid som barn/tonåringar överösta med stora berg av klappar men det är nog svårt att uppskatta så mycket "av det goda".....
 
 
Nu på senare år tycker jag dock att det blir mer som att byta pengar och istället att fokus ska ligga på barnen. Vi vuxna kanske eventuellt kan ha någon liten klapp-hazard eller dylikt, det räcker!
 
 
   
             
 
 
 
 
I eftermiddag ska jag plocka fram alla stjärnor och stakar och ha en genomgång så att allt funkar!  Skulle köpa vitmossa igår men den var ju typiskt nog slut... jag i ett nötskal, har sett denna mossa flera gånger då jag varit i affären men har jag köpt den...nej!
Suck....
 
 
Nåja, i morgon är det dags för pysselkväll hos Annika en årlig tradition som jag inte missar. Att få botanisera i en hel blomsteraffär och känna kreativiteten (ähum..host host..) flöda ;)
Erkänner direkt, jag är med för atmosfären och det goda fikats skull, sedan kan man alltid shoppa det man tycker är fint! Men jo någon liten grej ska jag väl också kunna skapa.... Har ju gått tidigare år!
 
 
 
Mysigaste tiden är nu, Njut!
 
//PIllan
 


Comeback with style!

 
 
 
 
 
God morgon måndag!
 
Även fast jag vaknade med huvudvärk (urk värsta uppvaket...) så känner jag mej lätt i sinnet!
Jag kommer nämligen att göra comeback i morgon på aerobics-scenen efter fem! veckor!!
 
Har inte skrivit något tidigare då jag vill vara helt säker på att det skulle gå men nu har jag gett tummen upp att lägga tilbaka min klass på schemat 
Har varit och provkört både lördag och söndag. Flåset är typ obefintligt (hjälp) men jag känner att det kommer att gå vägen utan att det blir några sviter mer än förmodligen världens svettparty och träningsvärk ;)
Så ni som går på mina klasser, Spread The Word!
 
 
Har dessutom kalkylerat med mej själv och gjort en plan för mitt eget tränande!
Räknar med att det kommer att ta cirka 4-5 veckor innan jag är tillbaka i ursprungsform och kan köra på som jag är van med tidigare vikter och intensitet. Så lika lång uppbyggnadstid som sjukdomstid med andra ord!
 
 
 
 
 
 
 
Men jag kommer göra det med stil som ni ser på bilderna!
Så coola nya Nike Free som jag klickade hem under sjukdomstiden.
De har bara stått här hemma och väntat tålmodigt och igår fick dom följa med för första gången.
 
 
Satt som en smäck och fick mej att lyfta lite extra då jag rörde mej över golvet!
Nike är mitt oneandonly-märke då det kommer just till träningsskor. De sitter verkligen bra på min smala tunna fot! Att dom gör supersnygga dojjor gör ju heller inte ont....
Just det här paret är klickade hos Nelly.com
 
 
 
 
Snabba steg mot advent  //PIllan


Kallgrader och varma fossingar

 
 
 
 
 
God morgon frostiga kalla söndag
 
 
 
Jo här har vi de senaste dygnen haft minusgrader och det känns som det är färdig-slaskat nu på ett tag... Helt OK för min del.
Jag har mycket hellre kallt och "torrt" än det där gegigga trista
 
 
Ser att solen sakta kämpar sig över kullarna och det kommer förmodligen precis som igår bli en solig, frostig och krispig dag!
Jag ska inom ett par timmar klä mej för en skön PW, helt underbart.
 
 
Senare idag är jag bjuden på ett homeparty som det så fint heter ;)
Denna gången med kläder och närmare bestämt Love Forever. Dessa känner jag till sedan tidigare då många bloggare bär just dessa !
Ska bli mysigt med en stund med vänninor och gott fika!
 
 
 
 
 
 
Nikki växer så det knakar och var i stort behov av en uppdaterad vintergarderob.
Fann dessa fina skor här men då var dom dessutom på kampanj för 599:- ... men håll utkik för Ellos har ofta bra erbjudanden tycker jag!
 
Nikki är helnöjd med dessa snygga, lätta att ta på och av, varma och sköna! Två tummar upp av henne :)
 
 
 
 
 
 
Nu har kaffebryggaren tystnad....dags att hälla upp en kopp svart och knäppa på Nyhetsmorgon!
 
Skön söndag till dej
 
 
//PIllan


AdventsBak

 
 
 
 
 
Hej lördag
 
Imorse var det första jag hörde från Nikkis rum -Mamma idag ska vi baka lussebullar!  ;)
Gulle♥
 
 
Självklart ska vi göra det, bästa baket är ju just detta!
 
Vi går all in , Bing Crosby får harkla sig och sjunga om en vit jul, glöggen puttrar och sprider väldoft och vi gör oss juligt fina
 
Nikki har julförklädet och självklart även huvudbonader... i år diadm med en gran och tomtar!
 
 
 
 
 
 
 
 
Jag äger ingen hushållsassistent utan förlitar mej helt på min armstyrka..... Ehh idag var den liksom bortblåst eller ligger den i vila efter fem veckors nötande av tv-soffan!?
Jisses denna degknådning fick mej nästan att bli skakis ;)
 
Men när degen väl hade knådats och jäst så blev den perfekt, fluffig och inte alls kompakt och tråkig.
Jag bakar alltid saffransbröd med kesella, tycker det är toppen och jag använder aldrig lika mycket mjöl som står i recepten!
 
Vi gjorde både traditionella lussekatter med russin och saffransbullar med mandelmassefyllning! Mums
När jag bakar dessa så är det helt "vanliga" recept med socker och vetemjöl... så nu vet ni det :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nu blir det ett glas rött (gud va gött, länge sedan...) och Så mycket bättre. Missade det förra lördagen då vi hade gäster! För övrigt kan jag meddela att jag även missade Idol som jag tänkt se igår.... Somnade strax efter 20.30... he he he
 
 
 
 
//PIllan


En juloutfit klar

 
 
 
 
Hej hej fredag!
 
Ja visst är det väl så... vi möter en ny fredag och helgen är strax runt hörnet .
Jag jobbar förmiddag idag och sedan har jag ledigt lördag och sönda, skönt!
 
I eftermiddag har jag och Nikki bestämt att vi ska basta på mitt jobb. Fixa med hårinpackning, scrubning och få en skön mysig stund. Ta med lite godsaker och bara ha mamma-dotter-mys tillsammans :)  Sedan ska vi gå på restaurang och käka, det uppskattar både Nikki och jag!
 
Då vi sedan rullar hemåt gissar jag att vi intar varsit soffhörn och gosar ner oss framför kvällens Begivenhet" Idol... Inte många kvar nu... Kan inte välja vem jag gillar mest av Martin, Amanda och Simon...!?
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hur har ni med kläder till julens festligheter?! Själv brukar jag klicka hem nåt i sista stund...Inte så noga med mej liksom ;)
Men Nikki vill gärna ha flera fina , fluffiga och såklart glittriga kreationer att byta emellan!
 
Den här hittade vi på Åhlens 
Tyllkjol med guldig resår i midjan, top med söt volangärm och glittriga stjärnor och strumpbyxor där glittret också återfinns
Detta blir en perfekt outfit även på nyårsafton tänker jag
 
Lär nog tillkomma någon fler tyllig kreation och då i rött låter det som.... gillar även stickade klänningar som kan vara mysiga att ha i mellandagarna!
  
 
 
   
      
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  Nu önskar jag dej en riktigt fin fredag!
 
 
 
//PIllan
 
 


Mellis, en blandning av sött och salt

 
 
 
God morgon kära ni
 
Hoppas allt är bra med er! Jag känner mej lite lite bättre för varje dag som går och det känns helt underbart. Enda smolket i bägaren är att det börjat gå magsjuka på jobbet... jamen det är ju helt otroligt..! fattas bara det också nu :/
 
 
Nä tvi tvi tvi, väck, bort, komintehit! Om det är nåt jag skyr som pesten är det just magsjuka, gah....
 
Usch nog om sjukdomar nu
 
 
 
 
 
Idag ska vi istället fokusera på mellanmålen, dessa viktiga små "rätter" mellan våra mer välfyllda tallrikar.
Mellanmålen är viktiga för att upprätthålla förbränningen och muskeluppbyggnaden, men också för att inte råka ut för blodsockerdippar som helt i onödan gör dig trött, irriterad, okoncentrerad och sugen på något sött. Ett mellanmål bör utgöra mellan 5-15 % av dagens totala eneergiintag.
 
Jag tänker att om du är en tränande person som vill bygga muskler så är mellanmålen en viktig del av vardagen. Om du inte är allför aktiv och har en tendens för överätning är det inte nödvändigt att inta mellis...och det inte är längre än fyra timmar sedan du åt lunch och du inte känner någon dipp.
 
Ett proteinrikt mellanmål är självklart att föredra även om frukt är gott och nyttigt så ger det ett högre blodsockerpåslag som i sin tur kan ge en lite "svagig" blodsockernivå....
 
Detta mellanmål på bilderna är dock mer som ett återhämtningsmål som jag äter direkt efter ett träningspass. Då vill jag ha snabb energi som rusar rätt ut i kroppen så majskakor med jordnötssmör, några äppelbitar med kanel och en skummig blåbärs-smoothie med proteinpulver fick det bli!
 
Direkt efter träning är vi mer infektionskänsliga. Träning är ju faktiskt nedbrytande och träning skapar fria radikaler – vilket gör att vårt immunförsvar sjunker.  Ät något som innehåller protein och snabba kolhydrater senast en halvtimme efter hård träning. Kolhydraterna behövs för återuppbyggnaden av glykogen medan protein är nödvändigt för att musklerna ska återuppbyggas i stället för att brytas ner.
 
 
 
 
Mellanmålen behöver inte vara så märkvärdiga utan ta lite resten från gårdagen, kanske lite skinka och keso, en kall kycklingklubba,nötter och en burk kvarg, ägg - ägg är alltid ett bra alternativ!
 
********************************
Så här ser mina matdagar ut
 
Frukost 1
Frukost 2
Nån frukt
Lunch
Mellanmål
Middag
Återhämtningsmål (eftersom det är den här tiden jag oftast tränar...)
Beroende på när jag ska gå och lägga mej eventuellt ett litet kvällsmellanmål
 
 
 
 
Ja det var dagens tankar från mej...
 
Äter ni mellanmål
Äter ni regelbundet
Planerar du din mat-dag
 
Jag är lite nyfiken hur du gör ;) ?
 
 
//PIllan


I väntan på gymmet

 
 
 
Hej på er
 
 
Tredje dagen med en skön prommenad!
Kroppen svarar direkt med att jag sovit riktigt gott och igår vaknade jag inte förrän 06.45, pip ;) Så himla skönt!
Det har regnat, det har snöat och det har varit som en isbana dessa prommenader men inget har kunnat stoppa mej, nu ska jag tillbaka....
 
Inatt höll det dock på att "gå åt skogen" då jag låg på rygg och hostade till rätt kraftigt och självklart helt okontrollerat (då jag sov...) och jag riktigt hörde hur det knastrade till i min muskelbristning....
Denna bristning som jag verkligen tagit hand om och som började läka nu "sprack upp" och är tillbaka på ruta 1... :(
Jag klev upp och kylde direkt, smörjde med voltaren och knaprade i mej Ipren... Jag fortsätter där jag aldrig slutat...
 
 
Men som sagt nu är jag på gång, endofinerna har börjat jobba och jag känner att inget stoppar mej nu!
 
Ha en underbar onsdag
 
//PIllan
 
 
 


Vänder det nu?

 
 
 
 
Måndag och en ny vecka är här
 
 
 
Detta är första dagen jag vaknat, klivit upp och faktiskt känner att jag lever.... Jo det har just idag börjat spira en liten livslust i mej och jag känner mej inte alls lika hängig längre!
 
 
Kan vara för tidigt att veta men jag hoppas och tror att detta är veckan det kommer att vända :)
 
Hela jag blir liksom uppchner när jag inte får röra mej och just de senaste veckorna har jag som jag skrivit sovit som en kratta.... Eller jag vaknar runt 04.30 och är klarvaken! Nog för att jag är morgonpigg men detta hör inte till det "normala" för min del.
 
 
I eftermiddag ska jag klä mej varmt, plugga in en pod i öronen och ta en första trevande prommenad. Åh det pirrar i mej, jag längtar!!
Jag kommer inte att gå fort, belive me, jag vill inte att någon förkylning ska ta om! Nä här ska njutas av frisk luft och kanske få en rosig kind (mer blek än lovligt nu)
 
 
 
 
 
På hemmafronten börjar det visst smyga in lite advent och yes det är fullt tillåtet hos mej!
Har ni sett vilken vacker blomma jag köpt, den ser helt klart konstgjord ut.. Men det är den inte!
Ska även ta hem några hyacinter för sådana vill jag ha massor av, älskar nämligen doften.
 
 
 Doft och smak, kryddigt och mustigt, det är jul för mej
 
Apropå smak så provade jag Blossas upplaga av årets glögg i helgen. Flaskan är ju underbart vacker i sin blåvita skepnad och innehållet har smak av Earl Grey.
Jag hade läst lite sämre recensioner av denna så jag hade inte alls höga förväntningar. Därför blev jag glatt överraskad då jag tyckte denna var riktigt god!
 
 
Nu får ni ha en bra start på denna Novembervecka
 
 
 
//PIllan


Middagsklubb med vänner

 
 
 
 
God morgon
 
Här vaknade vi till ett vitt landskap idag! Ganska mysigt faktiskt och Nikki är just nu ute och "tillverkar" snöänglar i det vita pudret... ;)
Det blir lite ljusare trots att jag inte är någon direkt snö-lover
 
 
 
 
Gårdagen blev ju en dag för extra tankar kring den värld vi lever i....
Vi såg redan sent på fredagskvällen på BBC om terrordåden men kunde inte ana omfattningen förrän på morgonen då vi klev upp och startade nyheterna
Fruktansvärt och man känner en hjälplöshet
 
Vi kände ändå att kvällens middag skulle bli bra, för att prata och umgås med nära och kära är precis vad som behövs en dag som denna!
 
 
 
 
 
Det var vår tur att vara värdpar för vår fina middagsklubb och det var tema höst
 
 
Vi bjöd gästerna på kantarellsoppa med parmachips till förrätt
Huvudrätten bestod av finfin fisk från fjällvärlden med den godaste såsen jag vet , gräddig och med en citruston i bakgrunden. Potatis och sallad till detta, enkel men så effektivt Gott!
Efterrätten var en fräsch citronmousse med granatäpple
 
 
En lätt och freschie middag som inte gör att man blir stinn och uppblåst!
 
 
"Mat-Tina" fick ansvara för drycken till soppan och det gjorde hon verkligen med bravur! Vilket gott bubbel, löp och köp SPUMANTE D´ITALIA, Tina
 
Till fisken drack vi Ecologica  (den vita)
 
 
 
 
 
Middagklubben består av oss och tre par till och vi träffas fyra gånger per år. Middagarna ska då symbolisera de fyra årstiderna. Det är verkligen jättetrevligt och alltid härligt att få bli bjuden på en riktig trerätters middag med dryck ;)
 
Jag och A kom in i gänget för några år sedan då det var ett par som gått i sär och en plats blev ledig.... Jag kände ju gänget sedan tidigare men för A var det toppen då han ju är hitflyttad och detta blev ett av sätten att lära känna nya vänner!
 
 
 
 
 
 
 
 
Idag är det bara att plocka lite här hemma, mycket disk att ta reda på efter en festlig kväll.... Fortsätta att följa nyhetsraporteringarna i världen och sedan är det faktsikt jobb för min del.
Jag hade semester igår för att slippa stressa ihjäl mej efter jobb men idag ska jag göra några timmar.
 
 
 
I den evighetslånga sjukdomshistorien är läget fortsatt krassligt. Det vill liksom inte riktigt släppa i luftrören och min ork är verkligen på låg nivå....
Blir väldigt ansträngd av minsta lilla så även kommande vecka blir en vilande sådan!
Jag vill verkligen bara få tillbaka mitt vanliga jag och så sakteliga börja få röra mej igen, men jag skyndar långsamt!
 
 
 
 
 
 
Önskar er en skön söndag
 
//PIllan


"Smakar" på jul

 
 
 
 
 
Ja som jag skrev tidigare så blir det mest matiga inlägg här på bloggen just nu....
Men det är ju både gott och trevligt ;)
 
 
 
 
Idag blir det juliga smaker för jag börjar verkligen "smaka på jul" nu!
 
Bland det bästa nu strax innan advent är dessa olika Julnummer av inredningstidningarna att sitta och bläddra i och dras in bland brasor, röda dukar, pyntade granar och glöggfester!
Annars är ju bloggar den bästa inspon för det mesta men ingen har riktigt börjat pynta ännu även om det finns en del inlägg faktiskt!
 
Men det är faktiskt en speciell känsla att krypa upp i soffan och bläddra i en "riktig" tidning ibland också
 
 
Till detta avnjuter jag en smoothie med frusen banan, ett par dadlar, mycket kanel och iskall mandelmjölk, mmm Yummie!
 
Perfekt kryddig och höjer mysfaktorn lite extra
 
               
   
                                            
 
 
 
 
 
 
 
Min just nu otursförföljda kropp har nu gått in i ett nytt kapitel.... Det jag först trodde var en revbenslåsning är en muskelbristning precis under höger bröst.
 
Om ni känner till anatomin så avslutas revbenen där i brost som fäster i muskel. Då jag hostat hysteriskt i så många veckor så har det blivit en bristning och det är INTE skönt kan jag meddela. 
Kyler området så fort jag kan och smörjer med voltaren däremellan....
 
Alltså jag känner att jag är som klagomuren nu men det tär på knoppen då inte det vanliga endorfinerna skuttar runt!
Men det är liksom bara att sträcka upp händerna ovanför huvudet och retirera....
 
 
 
//PIllan
 
 
 
 


Höstens frukost, Pumpayoghurt

 
 
 
 
 
 
 
 
God morgon på er
 
 
Jag vaknar varje morgon med ett ryck och då är jag klarvaken, på sekunden....! Inte det minsta njutfullt då jag tittar på klockan och den är strax före 05....
Antar att jag i tidigare liv har varit tupp eller kommer hamna galande i ett hönshus vid eventuell rekarnation!
 
 
 
 
Nåväl ni som "känner " mej vid det här laget vet att dagens bästa mål är när jag får äta frukost så när jag är uppe så tidigt hinner jag ju dessutom med två riktigt goda sådana :)
 
Idag ska ni få tips på en riktig höstfrukost och det är för att den innehåller pumpa, som ju främst finns o hösten (lättast att få tag på iaf)
 
 
 
 
 
 
Här har ni en burk med pumpa-puré som jag kokat och förvarar i kylen. Den håller sig i cirka en vecka och den är busenkel att göra!
Jag har faktiskt tipsat om detta en gång tidigare så du kan kika här
 
 
 
Pumpa-purén mixar jag med stavmixern,  här med frusna bananslantar (går även med tex frusen mango) och en skvätt kokosgrädde. Den är ju bara så god och krämig!
 
Det går sedan att smaksätta yoghurten med kanske kanel, dadlar som mixas med, kardemumma, lite chili.... Your chice
 
 
 
 
 
 
Japp här har ni nu en jättegod och nyttig yoghurt helt fri från mejeriprodukter som ju många kanske äter lite väl mycket av...?! Jo jag är en av dem så därför känns det extra bra då jag hittar nåt recept som helt klart kan mäta sig med kvargen tex!
 
 
Nu är det bara att pimpa upp pumpan ;)
 
 
Vräk på allt gottigt du kan tänka dej och jag måste säga att ha gärna några frusna eller färska bär på eftersom både banan och pumpa har en ganska Fet/fadd smak och behöver syra!
 
Nötter, kokos, kakaonibs, hampafrän, chia....jag toppa på bara ;)
 
 
 
 
 
 
Hoppas ni provar på detta och utvecklar frukostrutinerna lite
 
Frukost behöver ju inte alltid heller bestå av "traditionella val" ja som smörgås, fil, flingor etc
En frukost kan lika gärna vara en sallad med lax, gårdagens biff eller en bit kyckling!
 
 
Nu ska jag dock brygga en stor kanna kaffe som ska avnjutas framför Nyhetsmorgon innan dagen kan börja!
 
 
//PIllan


Chilling & stretching

 
 
 
 
Ja här går det fortfarande inte i precis många knop....
Däremot vaknar jag lika tidigt så vid 06-tiden satt jag här med min skål kvarg, kaffekoppen och medicinburkarna:/
Svårt att somna hade jag igår så det har nog blivit lite för lite sömn på kontot.
Därför väldigt tacksam att Nikki fått åka till mina föräldrar några timmar nu på förmiddagen så jag ska strax lägga mej och vila igen!
 
 
När jag bara såsar runt här hemma gör jag det med de skönaste kläderna jag vet, träninsplaggen! Dessutom får de mej på lite "bättre humör" genom att påminna om kommande träning ;)
 
Sköna som tusan är dom ju också, tights och ett par raggsockar, liksom hur najs ?!
 
 
 
 
 
Tänkte även passa på att tipsa er om denna sport-bh från Pierre Robert. Deras sortiment finns ju lite varstanns och jag hittar mina på både ICA och Coop!
 
 
Den sitter helt perfekt (iaf på mej med liten byst) smiter åt runt om hela "paketet" utan att trycka/klämma i nåt tight band eller så!! Skön kvalitet och uppsugningsförmåga plus ett bra pris
Tip top och lätt mitt förstahandsval!
 
 
 
 
 
Ja här har ni sjuklingen med en lätt uppgiven blick ser jag.....
Jag har hostat så länge nu så jag har fått världens revbenslåsning och försöker därför att så lungt som möjligt sitta och ligga i olika stretch-positioner.
 
Skönast är barnets position så där ligger jag ofta nu på en fäll och lyssnar på nyheterna på tv:n!
Lite rotationer är också sköna så jag försöker göra dem några gånger under dagen
 
 
 
Ha en trevlig tisdag  //PIllan


Sötpotatischips & Röntgen

 
 
    
                  
 
 
Måndag och jag tror jag börjat retirera och koppla bort tankarna på träning.... eller not?!
 
Jag kollar maniskt klipp på Insta, surfar fortfarande träningsbloggar , kollar träningskompisarnas resultat i boxen osv osv.... Men mentalt har jag nog ändå fattat att det kommer dröja ytterligare en tid innan min kropp är redo , jo det har jag såklart, även om det känns tufft!
 
I morse rullade vi mot sjukhuset och rönrgenavdelningen. Det gick oväntat snabbt och jag tror jag klev ut på parkeringen och in i bilen igen på 20 minuter!
Fick komma in på en gång, snacka om tur då det liksom var drop-in som gällde.
 
Min läkare ringde upp mej då jag var hemma igen och meddelade att det såg OK ut och inga vidare åtgärder krävs, bara att fortsätta med mina mediciner så ska vi ses på fedag morgon igen!
 
                         
                                               
 
 
                       
                                                                                   
 
Nu när jag bara lullar på här hemma så kommer det nog mest att handla om lite goda nyttiga tips här på bloggen! Jag har liksom inte så mycket annat för mej än att vila och äta liksom....
 
Idag bjuder jag på bland det bästa som finns...chips och dipp!
Fast på en måndag får det självklart bli healthy way och jag lovar detta är SÅ gott så du kan lätt byta ut den vanliga chipspåsen mot detta :)
 
Tvätta en sötpotatis och skiva den med en osthyvel så du får lagoma bitar.
Lägg dem på en tallrik och strö på havssalt och ev paprikapulver
In i micron 5-6 minuter
 
Låt svalna och servera med tex en avocadoröra. Jag gör min med vitlök, salt, lite citron och en aning tacopulver!
 
Nu kan du dippa och njuta och så gillar jag en sådan Aloe Vera dryck från njie, så det får liksom bli måndagsdrinken ;)
 
 
 
 
 
Nu ska jag och Nikki ta och spela några omgångar av den Försvunna diamanten och sedan blir det middagsmat och tv-soffan...
Träna på för mej med nu när jag inte kan ♥
 
//PIllan


SlapparSöndag

 
 
 
 
Vilken slappar söndag detta blev!
 
Ni förstår jag klev inte ur morgonrocken förrän strax efter 11 idag... det är inte likt mej! Jag brukar klä mej och fixa fejset ganska direkt efter frukost...
Men idag har allt gått i ett riktigt slow tempo.
Tjejerna har suttit tillsammans och skrivit önskelistor till jul, pluggat och pysslat och själv har jag mest glidit omkring och gjort typ ingenting... Så Inte Jag!!
 
Nån maskin tvätt slängde jag in och dammtorkade nån bänk... så där lite lagomt så jag inte känner mej helt förslappad ;)
 
Känner mej dock mycket bättre i hostan och det är SÅ SKÖNT
Även fast jag fortfarande hostar illa så är det mycket mycket bättre än i fredags, Thanx!!
 
 
En Farsdags-fika har vi såklart haft idag med både min papi, Filippas pappa och Nikkis pappa, alla ska ju bli firade;)
Nu har dock Filippa åkt hem till sig och jag ska väl bara fortsätta denna sköna söndag med lite mer soffa !
 
//PIllan
 
 
 


Lördag, Lungorna & Saffrankladdkaka

 
 
 
 
Hej på er
 
Ja ni som följer mej på Instagram vet redan att det visst inte stod så väldigt bra till med Frk Eriksson då hon väl kom till en läkare...
 
Jag är av den sorten att jag går till vårdcentralen vid absolut akut behov, känns alltid som det finns någon som behöver tiden bättre!
Men igår traskade jag dit på sena eftermiddagen och fick faktiskt komma in ganska direkt då dom hörde hur jag lät...
 
Det konstaterades lunginflammation och vätska i lungor så på måndag ska jag på röntgen och så fick jag en kasse med mediciner med mej hem!!
 
 
 
 
 
 
Herregud i morse vid frukost hade jag en lista som jag fick pricka av för att hålla koll på att allt kom med och in i munnen....
 
Det som verkligen har hjälpt mej idag var två olika inhalatorer, pulmicort och bricanyl som känns sköna för luftrören. Ni förstår jag här helt novis då det gäller läkemedel och för längesedan (typ när jag var 16) fick jag penicillin men då fick jag utslag överallt... Så därför får jag nu nån annan antibiotika som ska vara bättre för mej!
 
 
Mitt ansikte hettar i alla fall just nu som om jag satt i en bastu.... högröd som en kräfta :/ Men jag hoppas att det är nån slags reaktion från kroppen pga av allt jag stoppat i mej
 
Inga utslag på kroppen ...än.. då skulle jag direkt kontakta sjukvård.
 
Nåväl skönt att jag trots min motsträvighet ändå gik dit och det här eländet kanske kan få ett slut inom en framtid!
 
 
 
 
 
 
Kladdkakans dag idag och jag hade ju som jag skrev redan bakat igår morse (då jag fortfarande var "frisk"...) så vi hade att fika idag
Det blev en saffranskladdkaka, mums
 
Tyvärr fick den gå typ ett par minuter för länge så den bidde bara en aning kladdig men nu har jag koll till nästa gång
 
 
Receptet ska ni få och här får ni byta ut och experimenter med "nyttiga Alternativet eller köra på Orginal
 
120g kokosolja (smör)
0.5 g saffran
3 ägg
2 dl mjölk
2 dl sötning (sötströ, kokossocker eller strösocker...) eller blanda kokos och sötströ, det gör jag
3 dl mjöl (jag tar hälften mandelmjöl och hälften vete)
en nypa salt
skal från 1 lime
 
Smält fett, låt svalna och rör ned saffran, ställ åt sidan
Rör ihop torra ingredienser i en bunke
Tillsätt kokosoljan med saffra, mjölken och äggen
Riv ned limeskal och rör allt till en tjock smet
 
Häll smeten i en smörad form och grädda i 200 grader 15 - 18 minuter, mitten av ugn
 
Låt svalta och servera med tex en citrussallad och grädde
 
 
 
 
 
Filippa låter sig väl smaka och den underbara juliga muggen köpte jag förra helgen i Vemdalen, ja ett helt gäng muggar som passar bra till adventsfikat framöver!
 
 
TACK alla som skickat Krya-hälsningar både på FB, mess och Insta, det gör mej rörd ♥
 
Ta hand om er  //PIllan


Det går inte att hålla emot...

 
 
 
Spread the Love ♥
 
 
 
Fredag och jag önskar så att jag vore superpigg och pepp....
 
Förstår om ni börjar lessna på min klagan över hostan nu, men det är som det är och jag har ju bloggen även som en dagbok och när jag går tillbaka i arkivet så var det faktiskt i början av maj jag var sjuk senast....
Då hade jag en riktig influensa, överjäklig men över på typ fyra dagar...Detta är nåt annat!
 
 
Nu kör jag med omvänd sjukdomsbild...?! Först hostan från hell i dryga två veckor  som i förrgår spetsades  med riktig förkylning. Ni vet full "kran" och atjoo prosit i 190....
Inatt lyckades jag även dra ner ett stängsel med taggtråd i halsen !!
 
Detta är inte kul alls
 
 
 
 
 
Nåväl nu har jag tagit lite värktabletter och ska strax hoppa in i varma duschen i hopp om "styrka" att klara dagen! Nikki och A har även dom börjat låta likadana som mej så här får vi köra Plaza Sanatorium i helgen
 
Dessvärre (kan man nu tycka) är att Filippa kommer hem ikväll och det är ju såklart jätteroligt men vi vill INTE att hon ska bli smittad....
 
 
*************************
 
Nåt som inte heller gick att stå emot längre men som är betydligt mer njutbart än baciller är pepparkakor och glögg!!
Jag och Nikki köpte med oss från ICA igår och smaskade i oss efter jobb och förskola
Alltså mums!
Jag älskar glögg och speciellt denna saftvariant från Blossa. Brukar alltid även prova årets glögg med alkohol men inget slår orginalet :)
 
 
 
 
 
 
I dag börjar vi inte förrän på eftermiddagen så vi ska bara ta det lugnt....
Vi ska dock försöka rycka upp oss och baka nåt smaskigt eftersom Filippa är en riktig gottegris OCH det är kladdkakans dag i morgon!
 
Men jag har bestämt att det inte blir en traditionell kaka med choklad... nej den här gången ska den bli gul...och dofta jul!
Vad tror ni..... ;)
 
 
 
 
Japp nu tror jag minsann att tabletten börjar ge lite verkan så jag ska masa mig in i duschen!
Önskar dej en fin fredag med mys och kanske nåt gott
 
 
//PIllan


Mina tillfälliga begär....

 
 
 
När jag är sugen på nåt ätbart är det nästan uteslutande salta livsmedel...
Är ingen sockerråtta utan föredrar främst mat men självklart även ibland dåliga alternativ som chips, ostkrokar, jordnötsringar.... ja salt och fett, det är min melodi ;)
Tror att det kan ha en viss del i att jag tränar ganska hårt och svettas väldigt mycket, kroppen vill ha salt!
 
 
Just nu de senaste veckorna vet ni att min träningsdos består av lättare prommenader, det ger inte ifrån sig en enda svettdroppe......
Jag märker att jag blir lite "mindre i maten" alltså äter lite mer petite än vanligt och har någon gång även blivit lite sötsugen.... tröstätning!?
 
 
 
 
 
Tur då att jag hittat en ny favorit som innehåller en relativt hög dos protein, men innehåller varken socker eller laktos MEN smakar underbart!
nije proteinpudding i karamell eller chokladsmak (dött lopp däremellan...) är min justnucraving och får jag dessutom en stor rykande chai orginalte från Pukka är jag väldigt belåten !!
 
 
Lugna stunder i soffan där jag njuter detta tillsammans med en tidning... ja det är Pillan-livet just nu...!
 
Väldigt väldigt ovant för en rastlös multitaskande person som jag egentligen är!
 
 
 
 
När jag kommer tillbaka i min vanliga "form" kommer ni knappt hinna se mej. För då har jag så mycket uppdämd energi och så mycket att hinna med och ta igen så ni kan vänta er en stormvind ;)
 
 
 
Men fram till dess...manjana manjana
 
//PIllan


PillerPillan

 
 
 
 
God morgon
 
Uppe med tuppen och kvittrar som en fågel....?!
 
 
Jag har tidsinställt en inlägg till er då jag ägnar förmiddagen åt arbetet!
Igår hade vi så kallade medarbetardagar och det var rätt så intressant och ett litet avbrott i ordinarie arbetsuppgifter. Men idag är det back to datorerna och tågen igen :)
 
 
 
Knaprar ni några tillskott/vitaminer?
Egentligen ska man ju äta en så varierad och balanserad kost att inga extra tillskott ska behövas... men vem vågar chansa !?
 
Jag har inte så många jag äter men mitt främsta och för mig viktigaste är "magbakterierna"! Eftersom jag har en känslig IBS mage vill jag helst ta sådana piller varje dag och då direkt på morgonen med ett glas ljummet vatten. Har provat många olika märken men där har jag inte märkt någon skillnad så just nu är det dessa ur Apotekets egna sortiment som gäller.
 
Kan vara psykiskt men jag tycker dem hjälper mej... och allt som hjälper är väl bra!
 
 
 
 
 
Direkt på hösten kör jag igång med extra tillskott av D-vitamin, för detta är en lite knepig vitamin att få i sig då inte solen hjälper till....
 
D-vitamin bildas i huden då solen lyser på oss och som vi alla känner till är det inte särskilt mycket solljus här från oktober till mars...Med maten får vi ytterst lite D-vitamin jämförelsevis.
Resultat: många svenskar (kanske de flesta) har brist på D-vitamin. Särskilt under vintern och våren
 
Allt mer forskning talar för att D-vitaminet har en roll i infektionssjukdomar, vinter- och vårdepressioner, cancer, hjärtsjukdom, benskörhet, autism, generell värk/fibromyalgi, övervikt… listan på sjukdomar där ett samband misstänks är lång.
D-vitamin är en billig vitamin så köp en burk redan idag, som sagt vem vill chansa ;)
 
 
 
 
 
Magnesium har jag ätit från och till i cirka ett års tid och jag gör det främst för muskelfunktionen.
 Magnesium behövs för hjärtat, musklernas och cellernas funktion.
Behövs för bildandet av DNA och RNA.
Är även bra för nervfunktionaliteten, leverns funktion, immunförsvaret, hormonsystemet och matsmältningen.
Magnesium finns i större mängd i sojabönor, övriga bönor, vetegroddar, vetekli, nötter, frön, chia, paranötter, mandel, solrosfrö och pumpafrön. Men det finns även i mindre mängd i alla baslivsmedel. Jag äter relativt mycket av just fröer och nötter men tycker mej märka en skillnad på rörlighet och inte så mycket träningsvärk sedan jag tar dessa tillskott!

 

Något jag också tar till och från är fiskleverolja. Detta  för att smörja kroppen inuti, förhindra inflammationer och ge hjärnan en kick ;) Här finns såklart massor med forskning och rön om vad som händer i kroppen vid intag av Omega3 och Omega6,  men att

fiskolja är nyttigt kan man nog snabbt konstatera.

Berocca är en brustablett med en samling av olika vitaminer.... Denna tar jag någon gång ibland och då egentligen främst för att den smakar gott och är en aning uppiggande! Jag tar den då oftast innan ett träningspass som en liten wakeupkickass-dricka ;)

 

Ja det var lite om mitt pillertrillande

 

//PIllan

 



Tränar i huvudet.....

 
 
 
 
 
 
 
 
Hej på er
 
Tisdagen är här, dagen som jag vanligtvis ser fram emot mycket!
Det är ju självklart för att tisdagskvällarna ägnas åt mitt bästa aerobics-gäng, så icke ikväll.....
 
Är tvungen att inse att jag omöjligt kommer att kunna genomföra ett sådant "flås-pass" utan att mina lungor kommer att gå i totalblockad :/
 
Jag är så ledsen att jag ännu en vecka tvingas ställa in min dejt med det bästa gänget, SORRY
I´ll make it up to U next time I see you!!
 
Min egen hälsa måste gå i första hand även om jag nu verkligen börjar gå på nålar
 
 
 
                                                          
                                                                               
       

 
 
 
Som vanligt då jag inte kan träna så blir det massor med klickande bland träningsbloggar och letande av nya snygga outfits för gymmet.
Samtliga plagg ovan hittar ni hos Cubus.se
 
Jag liksom tränar i mitt huvud. Jag ser mej själv svinga i ringarna, hoppa upp och ner på boxen, pressar skivstången mot taket.... Allt för att hålla modet uppe och inte tappa mina målbilder.
Att inspireras av andra, lägga deras övningar på minnet och kanske klicka hem nån ny träningstop hjälper faktiskt mej!
 
 
 
Ikväll efter middagen tar jag på mej reflexvästen och tar en rask prommenad för att påminna kroppen att jag ska snart vara på banan igen!
 
 
 
 
 
Ha en härlig tisdag  //PIllan
 


M som i måndag, bland annat

 
 
Ja då rullar vi igång en ny vecka och en ny månad!
 
November och februari är nog mina "tristmånader" men i slutet av bägge blir det liksom bättre. November bjuder på advent i i slutet av februari kommer ljuset åter :)
 
Jag har varit ute och fått min dos av frisk luft på en skön prommenad. Ska jobba hela kvällen och då är det extra skönt att få tillbringa en stund ute.
Galet varmt för att vara november...12 plusgrader!? Sanslöst
 
Såg på FB att för tre år sedan (kul med dessa minnesblänkare) var det fullt med snö ute, känns väldigt avlägset!
 
 
 
 
 
Bilderna i detta inlägg är från Storhogna M som är ett relativt nyöppnat aktivitetshus.
 
Här finns restaurang med både mat och lättare fika, bowling, biograf, minilivs och gym.
Vi har varit här några gånger sedan de öppnade och vi gillar det!
 
Perfekt med barn då det är fullt "lagligt" med lite spring i lokalen (inte så stelt)
God mat och trevlig personal
 
                                
 
 
 
 
 
Den här envisa hostan verkar inte ha några planer på att lämna min kropp...!
SÅ trött på detta nu
 
Har insett att det nog blir några dagar till i vila innan jag kan återgå till gymmet igen, men det kryper verkligen i kroppen nu!
 
Hoppas ni håller er friska och krya
 
//PIllan


Hello november, vi kör en veggie!

 
 
 
 
Söndag och november... 
 
 
Vi kom hem strax före 12 idag och då var mina föräldrar här och fixade! Mamma hade städat Filippas pokal-hylla (alltå världens dammsamlarplace...) och det tackar jag för!
Min pappa hade nästan fått klart hela brokvisten och nu lovar jag att det snart kommer bildbevis. Det blir så himla fint och precis som vi ville ha det!!
 
 Äntligen får jag göra lite piffigt utanför min dörr för det har verkligen inte varit speciellt inspirerande att piffa en lastpall.......
 
 
 
 
 
Efter att ha fyllt upp tvättmaskinen så snörade jag på mej joggingskorna och pluggade in en pod i öronen och gav mej ut på en skön prommenad. Jag har fått upp tempot en hel del och det är så skönt
 
Hoppas och tror att jag ska kunna börja träna den här veckan igen även fast hostan absolut inte är över.... Herregud ibland tar det i så hela kroppen känns vändas ut och in ?!
 
Men två veckor TVÅ VECKOR har jag nu haft en ofrivillig vila, tror aldrig jag haft ett så långt träningsuppehåll... och det märks, både fysiskt och psykiskt!
 
Känns som vanligt som kroppen liksom "rasar ihop" och alla musklerna förtvinar...
Så är det självklart inte men jag vet att det kommer att bli några riktigt tuffa pass i början, säkerligen också med rejäl träningsvärk!
 
 
 
 
 
Nu med några dagar i fjällvärlden har det såklart blivit lite för mycket intag av diverse icke hälsosamma val... Det är OK ibland då jag har lätt att komma tillbaka till mina ordinarie mat-intag!
 
Här en snabb och lättsam veggietallrik bestående av falafel, coleslaw, en caprese-sallad och en klick hummus. Mumma för kroppen och även knoppen föredrar light and fresh food!!
Känner mej genast piggare efter ett vegetariskt mål och med ett jämnt blodsocker drabbas jag sällan av sötsug!
 
 
 
Önskar dej en skön avslutning på helgen  //PIllan


Pernilla,

Glad prick som njuter av träning, god mat, shopping och min vardag tillsammans med älskade döttrarna Filippa och Nikki plus såklart min underbara A. Hos mig bor också Sessan Söt, hoppas du ska trivas hos oss!






Besökstoppen


© Design av Matilda.
http://mhdesign.blogg.se