Samvetslösa typer....

 
Alltså vilka vackra soluppgångar det har varit i januari?! Var och varannan dag har det bjudits på rosa/orange himmel 
 
 
 
 
 
 
Måndag och kväll innan jag hann kika in här....
Eftersom jag jobbat hela helgen dessutom sent igår kväll och upp i ottan i morse så har jag ingen riktig känsla av måndag . När det blir sådana jobb-perioder flyter dagarna bara på utan riktig reflektion... men gissa om jag blev happy då jag insåg att jag har ledig dag i morgon, jippi!!
 
 
 
Överskriften alltså, hur många fräcka typer finns det inte "där ute" !!?
 
 
I går kväll körde en bil upp å våran uppfart och stod där ett tag. A stod och diskade och får se att någon går utanför så han öppnar dörren och frågar vad personen vill. Han frågar då efter en adress och jo det stämmer med den här säger A.
Personen berättar då att han fått adressen för han ska hämta en BMW som han dessutom swishat en handpenning för...? -Ehh nej vi har ingen sådan bil, nej ingen bil över huvud taget till salu...!
Personen förstår till slut att det måste skett ett missförstånd/bluff och dom åker sin väg.
 
Idag då jag sitter på jobbet ringer ett för mej okänt nr flera ggr men jag svarar ej och då får jag ett sms med en fråga om jag känner någon Björn Eriksson och att det är viktigt. Jag svarar att nej jag känner inte någon med det namnet .
Då får jag tillbaka Okej det var en annons på Blocket om en BMW och vi kontaktade honom och han sa att vi skulle hämta bilen hos er. Äger ni en BMW årsmodell 2005?
 
 
........?? Kände bara att WTF is this liksom......
 
 
Svarar då att nej vi äger ingen sådan bil och även att personer varit och försökt hämta en sådan bil igår kväll och att det är någon som bluffar annonsen.
 
Från den här personen får jag reda på efter lite fler sms har även han fått svischat en handpenning och fått beskrivet att bilen ska hämtas på våran adress.
Han gör som tur är en polisanmälan och annonsen är tydligen borta idag....
 
 
Jamen förstår ni?! Det kan ju vara en person precis vart som helst i Sverige som bara typ plockat precis våran adress och använder den/oss för att lura skjortan av oskyldiga bilköpare!!
Morr!!!!! Det känns inte roligt för oss heller då vi inte alls har med saken att göra egentligen .....
 
Hoppas dom kan hitta lurendrejaren eftersom dom har nr till swisch!!
 
 
 
 
Ska försöka släppa detta nu......
 
 
I kväll gjorde jag ett besök i gymmet efter ett par dagars stillasittande och det var skönt (som vanligt).
I morgon ska jag packa en korg med fika och hämta Nikki och en kompis efter skolan och så ska vi åka till en fin pulkabacke och njuta av frisk luft!
 
 
ha en fin start på veckan
 
 
 
//PIllan


God morgon söndag!

 
Lite extra på helgerna känns alltid lite lyxigt. Bara att skära upp några frukter och ställa fram med lite tända ljus och man har kommit långt med vardags/helg-lyxen
 
 
 
 
 
God morgon söndag
 
 
Jag och mini har delat säng inatt och hon väckte mej vid 06-tiden.... hon som på vardagarna bara vill ligga kvar och sova då hon ska på skolan. Dessutom var det här min lediga förmiddag då jag tänkte att det skulle vara skönt att få sova ut... Nåja det går nog ingen nöd på mej eftersom jag la mej vid 23 igår.
 
 
Stackars Filippa som ju fyllde 18 år och var mycket piggare från sin influensa och som ni såg i tidigare inlägg uppe och käkade tårta och lät sig uppvaktas.
Men på kvällen då mamma hade bjudit hem till middag tog sig inte ens Filipa till bordet utan fick ett rejält bakslag och blev nedbäddad igen
 
Det absolut tråkigaste i "kråksången" var att igår kväll hade hennes vänner planerat att kidnappa henne och ställa till med partaj! Jag frågade flera gånger hur hon mådde (hon visste bara att hon skulle vara klar vid 17) men det var bara att inse att det gick inte.
 
Hennes vänner var ändå snälla och svängde förbi med paket och lovade att de skulle fixa nåt roligt nästa gång hon är hemma igen!
 
 
 
 
 
Frossar i färskpressad juice just nu och allra helst med riven ingefära i som en extra piff, det är så himla gott!
 
 
 
 
Dessa rosor köpte jag med mig från ICA för över en vecka sedan för typ 39 pix.... de har stått sig väldigt bra måste jag säga!
 
 
 
 
I dag kommer A hem från hem kombinerad jobb/nöjes resa i fjällen med sina kollegor. Han åkte redan i onsdags så nu tycker jag det är dags han kommer hem....!
Jag börjar dessutom jobba i eftermiddag igen och Nikki har lite papi-längt då jag hörde att hon tog min mobil och ringde honom i går kväll ;)
 
Filippa blir upphämtad av några alpinister som varit och tävlat och är på väg till Falun igen. Perfekt så slipper hon ta tåget. Gissar att det dröjer någon vecka nu innan vi ses igen...
 
 
 
 
Den här söndagen ser verkligen ut att bli riktigt vintervacker. Solen färgar himlen helt rosa/orange på sin väg upp och termometern visar flera minusgrader vilket är bra mycket härligare än slask och plask i januari!
Nikki ska iväg och åka längdskidor med mormor och jag tar nog en skön prommenad så jag orkar sitta inne på jobbet ikväll!
 
 
 
//PIllan


Myndig idag!

 
 
Här är dagens födelsedagsbarn som fyller hela 18 år idag!!
 
 
 
 
 
 
 
Ja må hon leva uti hundrade år, Hurra hurra hurra hurra!!!
Ja så ljöd sången i morse då jag och Nikki stämde upp i skönsång och hade dukat upp en fin frukost till våran älskade Filippa.
Det var inte ens meningen att hon skulle vara hemma på sin 18-årsdag men då hon fick nån typ av influensa då hon var på träningsläger så fick hon istället komma hem och kurera sig och vi ficksnabbt fixa med lite kalas 
 
 
 
Godaste tårtan enligt mej är Schwartzwald och den passar ju perfekt då Filippa inte tål gluten. Bara massa fluffig,grädde, maräng och choklad, mums! Lokala bageriet fick stå för baket och vi mumsar glatt i oss!
Jag ska tyvärr arbeta hela kvällen så min mamma är snäll och fixar med födelsedagsmiddag åt tjejerna så får vi har en "riktig" fest framöver vårkanten med flera gäster!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Det känns stort att Filippa fyller 18....18 år... alltså på ett sätt känns det ju som hon alltid har funnits men samtidigt minns jag ju så väl det där lilla knytet... Hon som direkt gjorde "statement" genom att komma med rumpan före till världen... ha ha ha inte så roligt för den här mamisen....
Hon har alltid varit en framåt tjej som tagit för sig av livet och vet precis vad hon vill. Tjurig är bara förnamnet och det kan vara väldigt frustrerande att försöka övertala henne i andra banor då hon väl har bestämt sig....
 
Men nu är du myndig och får bestämma över ditt eget liv men vet att du när som helst är välkommen med funderingar och hjälp då du känner dej osäker!!
 
 
 
 
Ha en strålande fredag vänner
 
 
//PIllan


Ett gift......

 
 
Att få känna musklerna jobba och svetten lacka, det är ett gift som inte jag kan få nog av!
 
 
 
 
God morgon
 
 
Onsdag och idag är det dags att säga hej till mitt jobb igen!
Drygt en vecka sedan senast jag satte foten där efter vabb och lediga dagar, så nu är det på sin plats igen.
 
 
Mitt andra jobb som instruktör gav mej en riktig boost igår kväll. Jag hade en full sal med deltagare, nya som gamla och alla gav mej så mycket energi! För egen del så var jag i princip felfri..... jo ibland får man allt klappa sig på axeln och faktiskt tycka att man är bra och har gjort ett bra jobb!
Istruerandet flöt bara på och jag sa dom "rätta orden på rätt ställe" . För även om jag har en massa rutin på detta så är det inte alltid som det går geschwint kan jag lova
Ibland känner jag bara NEJ vad dåligt detta blev, blä och usch men ändå kan det då vara deltagare som kommer fram och tycker det varit ett toppen-pass?! Man bara -Öhhh ehh ok, tack...
 
Men igår kände jag mej själv väldigt nöjd och det känns alltid bra!
 
 
Tänkte på det här med träning och mål men som jag berättat tidigare för er så har jag sällan några mål med min träning förutom att jag ska må bra, ge kroppen det den behöver och få känna endorfinerna! Detta "knark".... det är det som får mej att vilja träna 24/7, kan inte få nog av den härliga känslan som det ger mej!
 
 
 
Ha nu en riktigt fin lillelördag
 
 
//PIllan


Enkel och fräsch middag

 
 
En toppenrätt enligt mej, kanske något för dej ikväll....
 
 
 
 
 
 
God morgon
 
Kuckelikuuuu som vanligt uppe med tupp-skrället men pigg och glad ändå :)
 
Tänker mej att fortsätta mitt rensande idag, lika bra då jag kommit igång! Alltså jag kan inte nog påpeka vad skönt det är att rensa och ha ordning och reda. Gillar verkligen inte att lägga tid på att söka efter saker! Hur många gånger förlägger man inte tex mobil, plånbok och nycklar!??
Jag är något av en specialist kan jag lova....
 
 
Idag blir det i alla fall pärmar med gamla räkningar. Alltså det är väl knappast nödvändigt att spara sådana i tid och evighet? Nope idag ryker ett gäng.... får väl tända i kakelugnen och elda här allt eftersom :)
 
 
Två proppade kökslådor ska jag också försöka hinna med. Det är kökshanddukar, recept, ljus, servetter, kritor, ritblock och jag vet inte vad i en salig blandning, pju
 
 
 
 
 
 
 
 
En enkel och god middag som vi gärna äter är denna
 
 
Stek portionsbitar av lax till lagom temperatur och bara salta och ta ev lite citronpeppar
Jag använder alltid kokosolja utan smak
 
Strimla vitkål, skär upp broccoli och lite sugersnaps och i med dem i en stekpanna
Fräs tillsammans med lite riven vitlök
När grönsakerna börjat få lite färg så tillsätt några nävar bladspenat och coctailtomater
Låt gå ett par minuter på lägre värme
 
Lägg upp de varma grönsakerna och lägg laxen ovanpå
Pressa över mycket citron och toppa sedan med en röra av creme fraiche och riven väterbottenost
 
 
Alltså detta är så fräscht,mättande och gott!
 
 
 
 
//PIllan


Då tar vi nya tag!

 
 
Som ni säkert vet vid det här laget så är jag en riktig periodare då det kommer till frukost och mellanmål. Just nu har chiapuddingen gjort comeback och gärna med sharonfrukt och granatäppelkärnor!
 
 
 
 
 
 
Yes äntligen måndag och läge att få en liten omstart efter förra veckan med kräksjuka, vab och egen dipp. Som ofta så för det onda kanske nåt lite "gott" med sig och för mej blev det att jag hann läsa en hel bok.
Har sedan tidigare självklart läst Stieg Larssons triologi om Mikael Blomqvist och Lisbeth Sahlander men av någon anledning har uppföljaren inte passerat mina ögon...förrän nu.
 
Det som inte dödar oss är skriver av David Lagercrantz och jag tycker den var riktigt bra. Karaktärerna uppträder precis som jag förväntat mej och intrigen får mej att inte kunna sluta läsa! Invecklad och spännande handling med en liten twist då Lisbeths demoner visar sig finnas på närmare håll än vad jag iaf hade tänkt mej...!
 
Läs om ni har missat!
 
 
 
 
 
 
 
 
Jag var för oanligheten skull uppe ända till midnatt och såg en gammal James Bond film igår men trots detta (och att jag är ledig) så vaknade jag med ett ryck 04.50... Blir galen
Försökte verkligen knipa ihop ögonen och kalla på John Blund men han hörde mej inte. Började istället kika i mobilen men efter typ 20 minuter kände jag att varför slösa tiden på detta. Nä, upp och ställa mej på yoga-mattan var ett mycket bättre beslut!
 
 
Sedan tog jag tag i nåt som bara är sååå tråkigt men så här efteråt känns som en riktig befrienlse. Jag städade nämligen ett gäng med "skräp-lådor". har ni sådana lådor? Jag har en hel bunt som bara öppnas vid enstaka tillfällen och jag vet knappt vad som finns däri...
Nu har jag klarat av några iaf och fått en massa kastat och sorterat, SÅ SKÖNT!!
 
 
 
//PIllan


Ett fynd

 
Sällan jag lyckas fynda något men en jacka hittade jag på Bubblerooms rea iaf KLICK 
Så söt med lite puff/volang både i midjan och ärmslut. Pälsen är inte den finaste men för 279 pix får den duga :)
 
 
 
 
 
Hej på er
 
 
Söndagen rullar på och vi har fortsatt med städandet här hemma och däremellan tittat på herrarnas alpina från klassiska Kitzbuhel. Svår pist helt klart med många urkörningar och då trist nog även de svenska deltagarna....
Filippa lyckades i alla fall klättra några platser i gårdagens tävling och slutade på en 12 plats, kul!
 
 
I eftermiddag ska jag ut på en lång skön prommenad och det blir den första på några dagars hel-vila.... usch känner överallt i kroppen att den har stelnat till och jag längtar verkligen efter frisk luft nu!
 
Nikki har en kompis här nu och jag ser att dom åker pulka för fullt, härligt! Hon är dessutom SÅ laddad inför eftermiddagens begivenhet... Nä hon ska inte på prommis med mami utan på Marcus&Martinus filmen! Som hon har längtat efter att se idolerna :) Gulle
 
 
 
 
 
Jag har turen att vara ledig även måndag och  tisdag så min helg har bara nått fram till halvlek, trallalallala!!
 
 
 
Skön söndag
 
 
//PIllan


Ute på andra sidan

 
 
 
 
 
Äntligen är den här familjen piggare och det känns som vi kommit över till "andra sidan"
Efter att Nikki hade drabbats av kräksjukan tog det inte lång tid innan A åkte dit och senare även jag... Som tur var inträffade det vid olika tidpunkter så det fanns alltid någon som var piggare och kunde serva dom andra!
 
 
 
Fy fy fy vad denna sjuka är vidrig men trots allt snabbt övergående! Värst är nog led-värken som kommer direkt efteråt, buhuu vad det värker i kroppen
Nu gäller det att fylla upp vätskedepåerna för även om det gått nåt dygn så är man väldigt uttårkad.
 
 
Efter en sådan sjuka vill jag inget annat än att städa, tvätta, städa och tvätta så det är precis vad jag gör just nu. Liten paus bara för att tala om att vi "lever" :)
 
 
 
 
Till och med lite rosig på kind så mini har repat sig bra!
 
 
 
 
Önskar er en trevlig lördag
 
//PIllan


VAB

 
 
 
 
Hej på er
 
Ja här hemma pågår för närvarande vab för min del.... Därför är inte riktigt inspirationen på top!
 
Det var när jag var på aerobicsen igår som jag hade fått flera sms av A där han meddelade varje gång Nikki hade kräkts.....
När jag kom hem hade värsta stormen lagt sig och det var bara det där hulkandet kvar, Huuu stackars liten, det är ju verkligen så otrevligt just detta!
 
 
Vet inte senast jag tog ut en vab-dag?! För det första har jag haft extrem tur med (peppar peppar, ta i trä) friska barn och då dom väl varit krassliga så har det gått att pussla med våra jobb.
Men nu kände jag att magsjuke-baciller är absolut inte något jag eventuellt vill dra med mig på min arbetsplats utan jag är hemma kommande dagar med mini. Förhoppningsvis klarar jag mej men det känns intre rimligt då jag nästan alltid åker på denna sjuka......
 
 
Att man dricker Cocacola vid magsjuka är sedan gammalt ....gör även ni det? I alla fall döm om Nikkis förvåning då jag nu nästan tvingar i henne lite cola till frukost!! :) Hon som annars sällan får dricka läsk för sin hälso-freaks-mami ha ha ha!!
Hon är fortfarande lite febrig men får behålla vätska och lite yougurt så jag tror vi är på rätt väg!
 
 
 
//PIllan


Uteliv och fula fiskar

 
 
 
 
Hela helgen har vi spenderat massor med tid utomhus, så skönt
 
 
 
 
Lördagen var dock lite mulen och det kom lite snö men härligt att bara vara ute. Nikki och mormor tog en skidtur. Nikki fick längdskidor i julklapp och hon har åkt lite uppe i fjällen i mellandagarna. Jag har inte varit med och visste därför inte riktigt om/hur bra hon är, men hon åkte 2 km på ett bräde! Dessutom använde hon stavarna jättebra och sköt ifrån, så starka armar efter allt hängande i chins-stång och ringar kan jag nöjt konstatera!
 
 
Söndagen var strålande med fortsatta aktiviteter på isen nedanför oss. Det drogs upp gäddor i dagarna två så jag hoppas det kanske blir lite mer aborrar till sommaren när vi får bort lite av dessa otäcka "krokodiler" !!
Korvgrillning och varm choklad, skoter och pulka-åkning hann vi också med plus ett par sköna pw:s för min del!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Fler sådana helger tar jag gärna!
 
 
 
Nu kör vi igång denna veckan och jag ser mest fram emot många svettiga träningspass. Ska försöka dokumentera nåt med bilder och text framöver. Några önskemål av träning?
 
 
 
Ha en mysig måndag
 
 
//PIllan


Raclette hos vänner

 
 
 
 
 
 
I fredags kväll var vi bjudna till vänner för en Raclette-middag.
A hade aldrig ätit detta men jag har provat ett par gånger tidigare. Har ni testat?
 
 
Raclette är ju en speciell ost och man behöver ett så kallat raclette-järn där man lägger tjocka bitar av osten toppad med tex vitlök, tomater och kryddor. Osten får smälta i järnet och sedan häller man den smälta osten över kokt potatis och har olika tillbehör så som syltlök, cornichonger, paprika, skinkor, röd lök etc
 
 
 
Det är verkligen mumsigt men knappast kalorifritt.... herregud lär nog fått i mej ett par kilo ost där är jag rädd, ha ha ha!!
 
Till maten drack vi såklart ett mustigt rött vin och innan maten en flaska Tattinger, mmm ett bättre fredagsmys helt enkelt!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Den här söndagen verkar bli en otroligt fin och solig historia! Tyvärr är temperaturen fortfarande bitande -15 men förhoppningsvis får vi lite varmare om ett par timmar.
 
 
Ha en skön söndag
 
 
//PIllan


Invigning av Johannas träningsstudio

 
Tjejerna välkomnar till den nya studion, Maria, Johanna och Helena
 
 
 
 
 
 
Igår tog jag, Nikki och mamma tåget upp till Östersund.
Vi började med en liten fika på Törners ett gammalt anrikt café för er som inte vet. Roligt för det var tydligen "100 år" sedan mamma var där ;) Jag och mamma bodde ju i Östersund då jag föddes. Hon jobbade där på banken då hon fick mej och pappa åkte emellan i drygt ett år innan vi alla flyttade österut....
 
 
Efter att kaffet var urdrucket så letade vi upp Johannas studio som ligger centralt på storgatan i en mysig källarlokal. Här kommer hon att köra mindre grupper i olika träningspass och Johannas främsta målgrupp är ju mammor - blivande, nyblivna och såklart även dem som kommit en bit på vägen...!
Hennes Strong Mamas - pass är väldigt populära 
 
Du kan kika in här KLICK för lite mer info
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nikki inspekterar lokalerna och här testar hon omklädningsrummet!
 
 
Jag kan säga att hennes betyg blev högt -Mamma alltså vad lyxigt Johannas ställe är, så här vill jag också ha det!
 
Håller med Nikki för bara en sådan sak att du inte behöver ta med varken handduk eller dusch-produkter när du ska iväg är sådan super-service och riktigt "lyxigt"
Stora sköna handdukar och härliga produkter från tex Isabella Löwengrip och Estelle & Thild ger vi två tummar upp!
 
 
 
 
 
 
 
Det bjöds på godsaker som smakade extra gott efter 45 svettiga minuters cirkel-pass som jag medverkade i. Det var Maria som höll i trådarna och vi jobbade två och två med varierande styrka och puls-övningar.
 
För er som bor i Östersund har tjejerna varje fredag morgon 06.30 ett liknande pass med efterföljande frukost! Va, vilken härlig start på helgen liksom, jag vet att jag skulle hänga där varje fredag om jag bodde närmare :)
 
 
 
 
 
Stort Lycka Till Johanna och samarbetspartner Maria och Helena med er satsning!
 
 
 
 
 
 
 
Nu ska hela familjen här ta en utedag med fiske, längdskidor och korvgrillning
 
 
//PIllan


Tung torsdag.....

 
 
När man måste ta på sig svarta kläder och bege sig mot kyrkan för att ta farväl av en älskad människa.....
 
 
 
 
 
Ja den här torsdagen känns verkligen som en tung sådan. Jag jobbade under förmiddagen och gjorde mitt bästa att förtränga den där känslan av sorg. Men vid 12-tiden knöt magen ihop sig då klockan obarhärtigt tickade mot 14 då begravningsakten skulle börja. Bara att bege sig hemåt och klä sig i sorgens färg och inse att livet är outgrundligt och kan ta slut då man minst anar det....
 
 
 
På min mormors begravning i höstas kändes det bara fint och nästan lättande då vi visste att hon levt ett otroligt långt och rikt liv. Idag var det en person som fick lämna jordelivet "i förtid" och på ett plötsligt och helt oväntat sätt!
Fruktansvärt för de anhöriga såklart men som prästen sa det är ju precis så här vi önskar att döden ska inträffa för oss själva, snabbt, oväntat och utan smärta och plåga.... men ändå. Kärlekens pris är så högt det förstår man i dessa stunder!
 
 
 
 
 
Nu känner jag mej liksom dränerad, så mycket tårar har fällts men samtidigt har jag ett ljust minne bevarat och det kan aldrig försvinna....
 
 
 
 
 
I morgon är en annan dag och det blir nog en bra dag. Jag, Nikki och mamma ska nämligen ta tåget till Östersund och gå på invigning av min vän Johannas helt nyöppnade tränings-studio. Det ska verkligen bli roligt och självklart följer kameran med så ni får en glimt !
 
 
 
 
Ta hand om dej
 
//PIllan


Ut med gran, in med tulpan

 
Lite rosa tulpaner får pigga upp nu efter att granen dansats ut!
 
 
 
 
 
 
God morgon
 
Uppe med tuppen fast jag egentligen kunnat sova ett par timmar längre då jag inte börjar jobba förrän i eftermiddag.... Men det är väl bara så typiskt då man får!
 
 
Är fullproppad med endorfiner efter gårdags-kvällen och mitt härliga aerobics-gäng. Så galet härlig eneri ni ger mej! När man får så mycket tillbaka förstår jag varför jag fortsätter ställa mej på den där scenen år efter år ;)
 
 
 
Kvällen fortsatte i härlighetens tecken.... när jag kom hem hade A kylt lite god cava och det blev ett par kex och god ost framför damernas andra åk från Flachau. Och ta me tusan gick hon inte och vann finfina Frida !! Superkul verkligen
 
 
 
 
 
 
 
 
Ni vet att jag visade toppenfina vinster (Iphone 6 och en Marlene Birger clutch) och att jag nämnde att detta inte var allt jag vunnit senaste tiden....
 
 
Lucky me liksom för den här vasen och karaffen kom på posten dagarna innan jul!!
De var i min bloggvän Angelicas generösa julkalender som jag knep dessa, otroligt
 
Kika in hos Angelica KLICK som alltid bjuder på fina bilder och massor med inspo!
 
 
Hörrni det tog inte slut med min tur där... nä för på Facebook medverkade jag i ännu en tävling och gick och vann en familjefotografering hos en jätteduktig proffsfotograf med två förstoringar och 10 valfria bilder.... alltså jag smäller av lite!!
Ska bli så himla kul att få samla hela familjen och föreviga oss framåt vårkanten!!
 
 
 
 
 
 
 
Både vas och tillbringare var vinster som Jotex sponsrade med KLIck tror dock att just dessa inte finns kvar... men titta in på sidan för det finns liknande
 
 
 
 
 
Nu ska jag väcka mini och göra henne redo för en dag i skolan. 
 
Ha det så bra
 
//PIllan


Äntligen vardag och en laxsoppa

 
 
 
 
 
 
Välkommen vardag, måndag och rutiner!
Ja nu kändes det verkligen helt OK att återgå till det lite mer "normala" läget efter alla helger tycker i alla fall jag. Såklart är det skönt att vara ledig och hitta på spontana saker men jag gillar livet och det består ju faktiskt mest av vardag tillsammans med kollegor och familj.
 
Skolan valde dock att ha studiedag det första dom gjorde så det blev fritids för Nikki och Filippas skola börjar först på onsdag..... Men nu är det dock långt till nästa storhelg påsk!
 
 
 
 
Här hemma lagade jag en god laxsoppa som ni hittar receptet på här KLICK
Jättegod och riktigt matigt mättande.
 
 
 
Träningen hoppar jag idag utan fokuserar på morgondagen då jag kör igång min termin med aerobics igen! Kul
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nu ska jag fortsätta att beta av den enormt stora tvätthögen som bildats efter helgens träningspass för mej och fjällresor för övriga familjen!
 
 
ha en skön vardags-start
 
//PIllan


Bara träningsglädje!!

 
 
 
Som vi har skrattat, svettats och känt ren träningsglädje idag!
 
 
 
 
 
Underbara känsla och varenda por är uppfylld med energi från alla som var med och härliga Jennie som håller i våran utbildning.
Lyckliga du som bor här på orten och kan se fram emot en vår med massor med härliga träningsklasser. Nytt och fräscht och väldigt hög svettfaktor utlovas. Har du varit borta från träningen ett tag eller rent av aldrig börjat...Ta chansen, Nu är absolut rätt tid då konceptet är helt nytt!
 
Snabba effektiva klasser som är väldigt enkla att hänga med på där allt från lite mer koreografi till styrkepass eller rörlighetsträning kommer finnas!
 
Häng på!
 
 
 
 
 
 
 
 
För min del är en hel del av utbildningen sådant som jag lärt under alla mina år som instruktör, men en uppfräschning och repetiotion är aldrig fel! Jag får dessutom oerhört mycket glädje och energi då jag ser färskare instruktörer lära sig och uppleva nya saker!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
En hel del teori varvat med mycket praktik är alltid ett vinnande koncept enligt mej då det kommer till utbildningar! I morgon kör vi hela dagen igen och vi blev idag indelade i mindre grupper. Fick en varsin låt som ska lyssnas in och sättas lite koreografi till.... jag fick det som är absolut längst bort ifrån min comfort zone.... Box Mix kolla här KLICK
 
 
 
 
 
Ha en härlig kväll
 
//PIllan


Laddar för en riktig träningshelg

 
Snabbt och gott mellanmål, smoothie och ägg plus lite kaviar bara för det är så gott!
 
 
 
 
 
 
Hej på er
 
Vaknade till ännu en iskall dag..... men bara att kavla upp ärmarna och ta tag i tvätt och städfix då jag ändå är ledig! Resten av familjen är i fjällen så inga som pockar på min uppmärksamhet, bara att köra på!
 
Jag gillar verkligen att vara helt själv, njuter av mitt eget sällskap, ha ha ha SÅ trevlig!
Särskilt då jag ska städa och fixa då far jag fram här hemma i mitt eget (höga) tempo och ingen stör, skönt.
 
 
 
Temperaturen behagade faktiskt stiga till -21 grader så jag vågade mej ut på en skön pw men, såg ut som en isig valross då jag  var hemma igen efter 45 minuter!
Jag hade ta me tusan vit mustasch?! och vita tjocka fransar plus att hela håret var kritvitt! Men skönt var det då jag gick med raska steg och fick upp värmen rejält trots yttre kyla.
 
 
*****************************************************
 
 
Laddar kroppen för en helg enbart med fokus på träning och utbildning. Många av oss istruktörer ska nämligen förkovra oss både lördag och söndag och det blir blandat praktik och teori. Ska bli riktigt roligt då det känns som evigheter sedan jag var på nåt träningsconvent eller utbildning!
 
 
 
 
 
Ha en riktigt fin fredag
 
//PIllan


Vinst-regn!

 
 
Vad har vi här då...?
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hej på er
 
Jo jag tackar jag -28,6 grader vid en närmare titt på termometern i morse.... Gah inte kul någonstans men sådan är vintern! Solen strålar och det gnistrar så vackert men att överväga en promenad är knappast att tänka på!
 
 
Vi var dessutom riktiga nattsuddare inatt.... Vi ställde kl på 01.30 och förflyttade oss till soffan för att följa Sveriges resa mot VM-guld i junior hockeyn. Tyvärr blev det ju förlust och vi får istället hoppas på ett brons! Plus att det är så mycket roligare att titta på småkronorna då våra vänners son är med och försvarar de blå/gula färgerna!
 
 
****************************************************
 
Den där överskriften då, vad syftar den på!?
 
Jo strax innan jul så var jag med i en tävling på Instgram hos webshopen Modesto KLICK
Jag brukar medverka i tävlingar lite då och då, det är ju oftast bara att tagga ett par vänner och så är man med liksom! Den här tävlingen hade jag taggat Filippa och på självaste julafton kommer hon hojtandes att -Mamma du vann, du vann!!
Jag fattade inte vad hon menade men strax förstod jag att alltså jag vunnit en ny Iphone 6 plus en By Marlene Birger clutch!!
Bland 4200 personer som medverkat!! Yiiehoooo
 
Detta är inte allt utan strax före jul fick jag ett mail med en till vinst! Men den får ni se en annan dag :)
 
 
 
 
 
En sprillans Iphone och superfina By Marlene Birger Dipp Black
 
 
 
 
 
 
Nu ska denna bloggerska bege sig mot jobbet och tillbringa aftonen med kära kollegor!
 
Vi ses i morgon
 
 
//PIllan


Jul ska ut & snö ska bort

           
 
 

 
Dax för nya fräsch blommor i fönstren för att fylla tomrummet efter julen. Orkideér är ju så vackra och faktiskt länge sedan jag hade hemma...
 
 
 
 
 
 
God morgon
 
Jag lovar att jag ska skärpa mej angående bloggandet!
Har liksom inte riktigt kommit ur den där jul-ledighets-bubblan som jag landade i där strax före jul.... kameran används inte alls flitigt men jag ska ändra på det nu!
 
Natten mot igår trodde jag att magsjukan fått tag om mej..... Redan vid sänggående kände jag att nu kommer den. Jag frossade, hade ont i lederna och magen värkte mer och mer. Jag bara låg och djup-andades och väntade... och väntade... till slut gick jag till soffan och väntade.... Vid 02-tiden klingade allt helt plötsligt av?!
Konstigt men så var det i alla fall och glad är jag, peppar peppar!
 
Därför blev det ingen träning igår utan jag fortsatte mitt lugna soffliv men nu vill jag back to the gym igen och idag ska det ske!
 
 
Dessutom ser det ut som jag kommer få ett riktigt styrke/flås pass här hemma på gården också, jisses vad med snö det plötsligt damp ned! Kallt som sjutton skulle det dessutom bli i morgon...
Vintern kom till slut
 
 
 
//PIllan
 


2016 års sista afton

 
 
Bollinger är min absoluta favorit champange! Njöt av de fina bubblorna tillsammans med min lilla familj och ett par vänner
 
 
 
 
 
 
Hej hallå på er och ett helt nytt år!
 
Dagen spenderas uteslutande nästan i soffan, precis som sig bör då detta är dagen som svenskarna nöter absolut mest på sofftyget! Jag och Nikki var iaf ute och luftade oss en timma på förmiddagen, skönt.
 
 
 
Våran afton var in i det sista en oviss historia....
Som jag skrev skulle vi ju umgås med min släkt men dom drabbades av magsjuka så det ställde vi in. Bestämde istället att Nicke och Carina skulle komma över på middag till oss. Jag handlade massor med mat och tillbringade mesta delen av fredag i köket. På eftermiddagen ringde våra vänner och meddelade att Carina blivit sjuk!!!
Så där var vi med mat i mängder och bara jag A och Nikki...
 
Bara att gilla läget och vi klädde oss fint redan vid 15-tiden på eftermiddagen och tänkte att vi får fira själva och ha en hel-lugn afton!
 
 
 
Men så vid 16 ringde vännerna igen och Carina hade piggnat på sig så dom dök upp vid 18 och firandet kunde bli lite bättre trots allt!
Det blev så bra så vi slutade inte förrän vid 02 och det blev både bubbel, vin och ännu mera bubbel.... Vi spelade sällskapsspel och avslutade med kortspel som aldrig riktigt ville ta slut ;)
 
 
 
 
 
 
 
Jag hade det sötaste förklädet jag skådat som jag fick (helt oväntat) av en gullig kollega i julklapp!!
Tack finaste Elin
 
 
 
 
Något förrätt blev det inte då det var gästerna som skulle ta med den och det hade dom förståligt inte hunnit/orkat med. Men till varmrätt hade jag dubbelmarinerat fin fläskfile´som serverades med krispiga sötpotatis pommes, aioli, potatisbakelser och ugnsbakade kvisttomater.
Zinfaldel-viner till detta, älskar denna druva!
 
Efterrätt blev citronpannacotta som smakade väldigt fräscht!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nu önskar jag dej en riktigt bra start på det nya året!
 
 
//PIllan


Pernilla,

Glad prick som njuter av träning, god mat, shopping och min vardag tillsammans med älskade döttrarna Filippa och Nikki plus såklart min underbara A. Hos mig bor också Sessan Söt, hoppas du ska trivas hos oss!






Besökstoppen


© Design av Matilda.
http://mhdesign.blogg.se