Idag kör vi...



En av mina bästisar den här veckan.... varmt the med honung!



Pics från Pillans place.. Ljusstakar från Indiska och Ikea plus en fin orkidé



Dunkransar från Nordljus.se som hänger på ett vitrinskåp hos mig. Sessan älskar dessa....

Morning

Säger bara oförändrad förkylningsstatus... Ogilla!
Men något som är positivt är att idag börjar vi slå på panel på huset, yiipee så spännande. Ja jag bidrar inte med ett enda spikslag utan befinner mig som sagt i karantän instängd från sol och höstluft. Men A, hans bror och två kompisar hamrar för fullt!

Mamsen hade vänligheten och komma hit med spagetti och köttfärssås igår till middag. Vet att det smakade mums även om jag varken kan känna smak eller lukt, så värdelöst:(

Fredag i morgon och jag håller tummarna att jag kan börja se ljuset igen...

/PIllan


Rapport från sjukstugan


Lilla skruttan tränar på magläge, gillar det sådär... Några minuter går bra sedan intar vi ryggläge igen:)


Morning bloggis

I morse kunde jag inte öppna högra ögat. Skum känsla att det bara sitter fast...
Jaha ögoninflammationen är ett faktum, som pricken över i, grädden på moset or the fire in hell!
Har verkligen mått bättre men Filippa sa att vi ska vara glada att vi bara har förkylning här och inte någon mycket värre sjukdom! Så sant så sant... men lite vill man ju beklaga sig;)

A är dessutom på tjänsteresa så här hemma har stackars Fillan skött sig själv och värmt en Billys till middag, *rys* måste kompensera detta så snart jag är på benen!
Min mamma är i alla fall ledig idag och ska komma och ta med Nikki på en prommenad. Underbart väder är det också bara för att späda på förkylningen ytterligare när man ligger och tittar ut...
Nej nog med klagan nu PIllan!

Hoppas ni andra njuter och får en härlig onsdag/PIllan


Lättlurad...




Ingen har väl missat denna reklam?!

Men allvarligt är det någon som går på detta...
Skorna gör att din rumpa blir fastare samt ger ett litet lyft. -Va, räcker det alltså med att springa iväg och köpa dessa och snöra på sig dom? Skorna ska alltså "punkt-träna" speciellt rumpan?!
In your dreams i guess;)

Får nog slita ett tag för att få den där bakdelen är jag rädd...

/Pillan


Bland halstabletter & honungsvatten



Så här kan man också spendera en söndag....



..jag och Nikki är utslagna på Filippas säng. Självklart vill Sessan va med och leka sjukstuga:)

Igår var det bara att försöka kurera sig så gott det går. Låg mest och vilade, varvade med varma drycker, c-vitaminbrus och värktabletter.
Så typiskt när jag hade kommit igång med träningen förra veckan, usch blä och fy så trist... :(

I morse kom i alla fall Filippa hem som en frisk fläkt!
Hon hade haft det SÅ bra och hade magiska bilder i kameran på snötäckta fjäll i gnistrande solsken. Då längtar till och med jag efter en härlig mars-dag i pisten!
Annars är jag en true summer lover...
Men här utanför är marken vit av frost och termometern visar -1 just nu... så det är bara att ställa in sinne och kropp på detta nu!

//PIllan


Bildarkivet



Fillan och jag i vågorna på Daytona Beach



Här körde bilarna på stranden... lite typiskt american!



Fillan meets Donald:) Jag älskar Disney World lika mycket nu som när jag var barn!



Jag, Fillan, Mum & Dad



Biking the Beach

Sitter här och går igenom lite fotografier och fastnade i betydligt varmare breddgrader. Bilderna är från senast vi var i Florida med mina föräldrar.
Vi var första tiden i Orlando för att avverka Disney parkerna. Jag skulle lätt kunna boka hotell inne på nån av parkerna och spendera en hel semester där. Jag älskar Disney och min absoluta favorit är Epcot Center. Är så imponerad av allt som är uppbyggt på denna gigantiska yta och hur finurligt allt är uträknat!

Sista tiden spenderade vi i Daytona Beach på östkusten. Detta var under Spring Break så det fullständigt exploderade av tonåringar från hela USA som vill tillbringa sitt lov just här! Sol, bad och shopping var det  i alla fall som gällde för oss.

//PIllan


Fredag, förkylning & tävling



Är med i en tävling hos söta Evelina där jag kan vinna ett par superfina Hunter-stövlar ! Dessa kommer att passa perfekt till Nikki då hennes fot har vuxit till stl 25!!

Fredag och allt annat än mysigt....
Regnet vräker ner, min hals har svullit till oanad tjocklek och jag har en del städ-must- dos:(
Varför sitter jag här då?? Jo det är i alla fall en stunds mys, kopp kaffe och titta in och säga hej till bloggisarna:)
Jag önskar er alla en underbar fredag!

Återkommer//PIllan 


Glaciärens topp



Stilstudie av Fillan i storslalom vintern 2009/2010!






Finaste Filippa som idag startar sin låånga slalom-säsong med ett läger i Norge
Flätorna uppsatta på hjälmen med hjälp av glasögonen är Fillans signum:)
Bilden är från 2008

Morning

Har precis vinkat av Filippa som åkt på säsongens första läger med sin pappa. Dom är nu på väg mot Norge och en glaciär belägen i Juvas.
Fillan har varit där många gånger och ser såklart fram emot att få stå på skidorna igen. Nu i år går hon upp en klass och blir minst/yngst igen så då får man inte ha alltför stora förhoppningar utan mer se det som en lång tränings säsong inför nästa år. Då blir 99-orna äldst i gruppen och kan på allvar slåss om medaljerna.
I år börjar hon även köra på "lång-käpp" så det är extra spännande!

Ha d/PIllan


Pillan i vinter





Jackan är från Didricksson, Fleecetröja från Everest, skor Timberland & mössa Peak

Kommer ni ihåg förra vintern.... jag säger bara brrrrrrr! Herregud vad kallt det var, ialla fall på mina breddgrader:)
Så när det gäller shopping är det viktigaste plaggen på året just vinter-kläder för min del.
Vill absolut ha den blå jackan från Didricksson som ser supersnygg och varm ut på bild men det är väl bäst att checka hur den ser ut live innan jag bestämmer mig.
Eftersom Filippa tävlar i utförsåkning så blir det många timmar i backen på diverse tävlingar. Då åker man ju heller inte själv utan står stilla och tittar. Gäller att vara påklädd från topp till tå vill jag lova!

Utanför mitt fönster var det endast en plusgrad när jag klev upp, måste leta fram vantarna nu till prommenaden. Idag blir det även en invägning för Nikki och eftersom vi inte gjorde det förra veckan så är det extra spännande!

//PIllan


2 månader idag





Våran lilla stjärna som kan spela blyg och titta "under lugg" ehhh hi hi...



eller vara vild och rocka, YEAH!


Idag blir Nikki två månader, Hurra! Vi ska väl fira med "kompisarna" på stor & liten och mammorna tar såklart en fika. Här vräker regnet ner idag, inge skoj. På med regnskydd och fram med gummistövlarna, come on bara!

Jag har i alla fall träningsvärk idag, underbara efterlängtade smärta:) Var på ett core-pass igår och det var så skönt att få en genomkörare av kroppen. Kände mig lite som en nybörjare när jag klev in i salen men det släppte såklart. Många trevliga "elever" som hälsade mig välkommen tillbaka.

Sen satt jag och A framför datorn och tittade på fönster till huset så nu är offerförfrågningar på väg. Vi konstaterade att det är en djungel i fönster-världen, som tur är så visste jag exakt hur jag vill att dom ska se ut.
Billiga är dom rackarna....inte! Spännande att se slutpris...för det är ju några fönster som ska in!

Ha d//PIllan


Snyggo-piller



Lena Ph som skred till altaret igår, igen...

Herregud vad äter denna kvinna?? Snyggo-piller eller.. och vart får man i så fall tag på dessa;)
Hon ser ju ut som en teenage igen! Minns ni hur hon såg ut när hon gifte sig med Måns? Väldigt rokoko- inspirerat med klänning av C Lindarw och en tjusig håruppsättning.
Men frågan är om inte detta var bättre, lite ung Pricilla Presley meets Mary-Kate. Nu ser man ju inte klänningen så bra men själva looken är så najs!

//PIllan


Nytt Sverige...



Vid bad hair-day får man ta till alla knep:) Hårband och hästsvans!


Ny vecka och ett nytt Sverige! Usch tycker det är skrämmande med att SD fick så mycket stöd. Jag är nog lite naiv men jag trodde inte att dom skulle få så pass mycket röster som dom fick.

Här hemma hade vi valvaka med äppelpaj, vaniljvisp och kaffe. Orkade inte invänta resultatet utan gick till sängs vid elva men knäppte på tv:n vid 06.00 i morse. Hade hoppats att första prognoserna angående SDs vågmästarroll skulle vara överdrivna men så var alltså inte fallet.... Nåja nog om politik här på bloggen!

Har ni märkt vad fort det blir mörkt på kvällarna. Såg stor skillnad igår kväll än för bara en vecka sedan.
Fillan var på bio och kom hem vid 20.00 och då var det redan mörkt och för en vecka sedan ringde jag henne 20.15 och sa att hon skulle skynda sig hem för snart blir det mörkt... Det är ju oundvikligt men ändå.
Massor av ljus får man tända och göra det bästa av situationen. Solen lyser i alla fall fint här i dag!

Trevlig start på veckan//PIllan


Söndagsfika och valvaka



En kopp te och en nybakad bulle - godis efter prommenaden denna söndag

Idag blir det inte många knop gjorda. Har tagit en runda med vagnen, skönt att få ut i friska luften. I går efter mitt köksfixande gjorde sig min magåkomma påmind. Har varit lugnt under hela graviditeten men igår fick jag jätteont så jag låg hela eftermiddagn och kvällen.
Ingen middag ens orkade jag göra så ikväll blir det istället baconlindad kyckling och ugnsrostade rotfrukter till middag.
I min mage härjar en bakterie som förkortas IBS och smärtorna kan liknas vid njursten när dom är som värst.... Jag dricker Actimel varje dag och kan på så vis mota detta... Men nu hade jag inte druckit på ett par dagar. Behöver jag säga att kylen är fullt laddad med Actimel nu:)

Kvällen ska spenderas framför tv:n och valvakan såklart!

Ha d/PIllan


Drömmar och inspiration till huset




Bilder från Sköna Hem, Perlanliving.se, Bagaren & Kocken, Countrystyle.se

Bilder som inspirerar mig och ger mig vill-ha-begär. Det övre rummet är mycket Pillan och även väldigt likt rummet där vi ska ha matrum. Liknande kakelugn och timmervägg bredvid! En Howardsoffa står absolut överst på min önskelista. Sedan vill jag såklart fylla upp köksskåpen med lite nytt porslin... Stort sovrum kommer det att bli och även ett tillhörande dressingroom, can´t wait!

God morgon Lördag

Här står köket på agendan idag. Det ska bli fönsterputsning och städning av minsta list, göra höst helt enkelt!
Jag gillar verkligen inte mitt kök, det är litet, väldigt gammalt och slitet. Går aldrig att få köksluckorna att se rena ut hur mycket jag än putsar och gnor....
Jag Längtar så efter när jag får ett tipp topp kök i huset. Allt ska vara nytt och cleant:)
Köket tycker jag ska vara en samlingsplats för hela familjen och vänner därför vill man ju också att det ska vara fint så man kan umgås och trivas där!

Nåja jag älskar resten av min lägenhet som är i ett äldre privatägt hus. Rummen är stora (förutom kök...) luftiga och härliga, en underbar balkong som är gigantisk och som ett extra rum, jättestor gräsmatta och underbara grannar som även äger huset. Kommer att bli svårt att skiljas när det väl blir dax...

Well well fram med såpa och fönsterputs, lite nya dukar, blommor och gardiner så blir det nog lite trevligare om några timmar i köket ;)

Kram PIllan


Köksbestyr



Filippa fikasugen ...



Äppel och kanelmuffins var perfekt efter fotbollsträningen


Äppel-kanelmuffins med topping

100g smör
2 dl mjölk
2 ägg
1,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
4 dl mjöl
2 tsk bakpulver
gnutta salt
 Smält smör och blanda med mjölken
Vispa socker, ägg, vaniljsocker och tillsätt sedan mjölkvätskan. Rör samman mjöl, bakpulver,salt och vänd ner i vätskan. Fyll smeten i muffinsformar och tryck ner äppelbitar.

Gör en topping av 75 g smält smör, 2 dl havregryn, 1 dl vetemjöl, 1 dl socker, coccos och kanel efter smak;)
Klicka ut på toppen av muffinsarna och grädda ca 25 minuter i 175 grader


En gråmulen fredag som innehåller fikaträff med några mammor. Känner inte för att ge mig ut på någon längre prommenad idag då regnet hänger i luften. Det får bli innemys innan jag ger mig ut för min date.

Nu har vi fixat med en som kommer och gräver för vår jordvärme och ett företag som levererar/installerar själva utrustningen. Träff med elektriker som även den gick bra. Skönt att det händer lite på husfronten nu då det varit stiltje ett tag....
Elektrikern ville att vi skulle försöka bestämma snarast hur köket ska vara, Hjälp... Känns som ett ganska stort beslut även om jag har det stora hela klart för mig så är det långt ifrån spikat!

Ikväll ser jag fram emot att Idols slutauditions kör igång, dom tycker jag är spännande och det är så många duktiga deltagare iår!

Happy friday/PIllan


DubbelGrattis



Min älskling som idag fyller några ynka år... ;)





Skynda dig hem så får du tårta....



...och några paket!

Stort GRATTIS till min darling A som fyller år idag. Dessutom lyckades han vinna en golftävling nere i Dalarna igår så dubbelgrattis:)
Väntar med förtjusning på pris-checken! Ehh ... -Jaha valde du en skruvdragare... jo men det är ju också jättebra... :) Älskar dej, puss

Har precis skickat iväg Filippa på skolan och dekorerat smörgåstårtan. Så nu ska jag få ansiktet på plats och hoppa i några kläder så är jag redo för denna septembertorsdag.

Kram PIllan


Effektiv onsdag



Lite mer kopparblond för att matcha höstens färger;)

Hinner med ett inlägg mellan nappinstoppningarna. För som jag skrev i förra inlägget NATTNING så är det precis vad jag håller på med just nu. Nikki är mellan dröm och verklighet i rummet intill och jag har varit så effektiv idag så jag unnar mig en stund till framför datorn:)

Gjort en smörgåstårta
Lagat en stor gryta med köttfärssås
En långprommenad
Tvätten
Fikat med mamma
Och inte minst varit och röstat!!

Så ikväll sitter jag lugnt parkerad framför tv:n med en stor kopp te.

Ha en mysig kväll/PIllan


Nattning





Sover sött i sin säng och har ni sett vilka runda goa kinder jag har fått;)


Första veckorna så var Nikki lite gnällig på kvällarna, gaser i magen osv. Vi bar runt på henne, vyssade och satt med henne i knät. Inte alls så hon gallskrek utan mer missnöjd. Minns att Filippa också hade en skrikperiod på kvällen så detta är ju helt normalt!
Men nu när Nikki var ca 3 veckor så har jag börjat med en kvällsrutin.
Hon får äta sedan badar hon (ja vi gör det nästan varje kväll, mycket badolja) sätter på sig pyjamas och eventuellt en liten matning till.
Nu är klockan mellan halv sju och sju. Jag lägger henne i sin säng och hon är oftast nöjd när vi lägger henne. Sedan får man ta några varv in dit för att stoppa i nappen som åkt ut och bädda om - vyssa henne lite.
Ibland går detta på 20 minuter ibland kanske en timma. Men vi har aldrig behövt lyfta upp henne utan bara lugnat henne. Sen sover hon där tills jag går och lägger mig vid tio halv elva då jag lyfter över henne till mig.
Känns bra att hon kan somna själv i sin egen säng för framtiden:)
Detta går ju bra eftersom jag har tv-rum bredvid vårt sovrum kanske om man har sovrum på annan våning att det kan vara jobbigt att springa emellan eller sitta där och vänta i en timma... Jag kan ju titta på tv eller göra nåt annat under tiden.
Hur gör ni med småttingarna?

//Pillan



Herr Kantarell



Skogens guld så gott!



Ugnsomelett med kantareller och sallad. Ljuvligt efter en dag i friska luften

Måndagen spenderades mestadels utomhus. Vi hade strålande sol och varmt så det blev först 7 km prommenaden och sedan spatserade vi runt och bara mysde.
I affären inhandlades lite kantareller som tyvärr inte finns att plocka i mina trakter och om det gör det har ingen talat om det för mej... ;)
Stekte på dessa med smör, salt, peppar och socker, på med grädde som fick puttra en stund. I ugnen väntade en omelett som sedan toppades med svampen. Alldeles underbart kan jag lova!

Idag ska vi gå på baby-rytmik, skojigt att göra någon tillsammans som även är utvecklande för Nikki. Efteråt en fika med andra glada mammor:)

Ses snart/PIllan


MUMS





Jättemysigt café med söt inredning





Tjejerna har fixat allt själva och lokalen är i en källare med robusta härliga väggar i sten. Här syns en liten del..



Mina finaste var ju så klart också med:)

I går hade vi en riktigt soft söndag. Sov ganska länge på morgonen, kanske för att regnet smattrade så hårt mot fönstren...? Sedan frukost i lugn takt.
Vad göra när det fullkomligt vräker ner regn utanför?

Som tur var så kom det ett sms om eventuell fika med vinklubben mitt på dagen, YES vi är på!
Vi träffades på MUMS ett café som två duktiga tjejer på gymnasiet har startat upp och driver genom Ung Företagsamhet. Tjejerna har dessutom vunnit priset med sitt företag;)
Här fanns det diverse hembakade pajer, kladdkakor m.m och det var som namnet antyder mums!!
Mycket skvaller och surr blev det runt bordet då det var länge sedan vi sågs. På sommaren är det så mycket inbokat för alla så nu när hösten kommer hoppas jag att vi träffas mer igen.

Denna måndag har A åkt på golftävling, igen! Man kan ju nästan tro att han är proffs av nåt slag. Fast inte när det kommer till priserna....;) hmmm

Filippa är så klart på skolan igen med fotbollsträning på kvälls-schemat. Jag och NIkki ska ut med vagnen för en runda. Förhoppningsvis ska jag även ta mig iväg på mitt första (efter förlossning) Core-pass i kväll!

Ha en bra start på veckan/PIllan


Vinternöjen



Senaste tillskottet på Vemdalsskalet



Jättefina lägenheter, tipp topp och nya för i år



Skön att sträcka ut sig i efter en dag i pisten


Ja det står väl inte på förrän första snön faller... eller!? Brukar vara i början av november här hos oss men ibland blir det ju redan i oktober... brrr.
Eftersom vi har lyxen att ha en egen stuga i Klövsjö/Vemdalen så tillbringar vi så klart mycket tid just där under vintern. Så härligt att vara ute i backen en hel dag och sedan bara softa med en Gluwein i soffan:)
A är dessutom barnsligt förtjust i skoteråkning som jag för övrigt helt kan skippa... Möjligen kan den få transportera mig upp på fjället så att jag kan gräva ner mig i nån driva för solning och fika!

När jag åker upp med min vinklubb ett par ggr per år hyr vi i alla fall alltid lägenhet. Då vill vi såklart att det ska vara så nära nöjena som bara möjligt, gångavstånd (läs kryp). Inte så mycket skidåkning på våra resor... men desto mer gotti på faten och glasen:)
Himla härligt brukar vi ha det med prommenader och SPA på dagarna och rulla hatt på nätterna. Riktig husmors semester;)
Så vad tror ni om ovanstående inför nästa tur tjejer, inte så tokig va?

//Pillan


Nattsudd



Minns ni dessa herrar? Inatt hette dom Nikki och Pillan....:)

Inatt efter "maten" tyckte Nikki att vi skulle ha en pratstund. Eller stund räknas väl inte en och en halv timma kanske...
Det babblades på om det ena och andra och mamman tycker inte att 02.30 är rätt tid för konversation. Det artar sig då i en envägskommunikation från Nikki till mamman... babbel, babbel, joller, stånk, host.
Mamman stoppar i nappen med jämna mellanrum för att få stopp på surret men den åker ut i nästa andetag;)
Till slut bestämmer sig mamman för att öppna mjölk-baren för en sista sängfösare och det ger resultat för nästa gång vi vaknar ringer klockan!

Det är fredag igen och A är på golftävling idag. Jag ska ta tag i en helgstädning och ringa nån mamma som är fikasugen;)
I morgon åker vi till fjällen för ännu en golftävling och blir borta över dagen. Fillan ska på match på annan ort så hon får lifta med lagkompisar.

Happy Friday/PIllan



På mångas axlar





Poncho, halsduk och jeanstights från HM, klocka Guess & på fötterna Converse
Måste putsa spegeln ser jag...

Är knappast ensam om denna Poncho i höst efter ständig reklam på TVn osv.
Jag fick hem min för några veckor sedan och nu har jag plockat fram den.
Funkar helt perfekt då den varken är för varm eller kall, perfekt i höst alltså. Dessutom både snygg och skön;)

/PIllan



Perfekta till barnköket



Älskar dessa godbitar från IKEA. Ska absolut köpas till Nikkis framtida kök
Bild:IKEA

Ännu en natt med huvudvärk...finns inget så otrevligt som att vakna med ett huvu tungt som bly:(
Men nu är jag uppe och har tagit värktablett, vatten och kaffe och ska försöka mota bort det onda!
Tror faktiskt att jag måste köra igång med styrketräningen nu. Nackont och huvudvärk brukar för mig vara ett tecken på att jag hållit upp med träningen för länge. Tur att det påminner mig:)

Idag åker jag och Nikki med A till staden då han ska på möten så passar vi på att springa i affärer.
Det borde väl få värken väck med lite shopping... :)

Ha en fin dag//PIllan



Fågelkvitter & Biggest Winner



Med raska steg framåt



Nerbäddad sover mat så sött. Stjärnor på lakanen...ja det är Pillans barn;)



Underbart när solen strålar mellan grenarna



A la naturell i tidig morgonstund



Nu klarar man en dag till med ett leende!

När jag vaknade kände jag mig nästan bakis, hur nu det kan gå till... Helt uttorkad plus att nacken hade bytt plats med skulderbladet, typ!

På med joggingskor och hood, fram med vagn och ut i friska luften. Helt underbart, solen strålade fast det var arla morgonstund. Fåglarna kvittrade allt vad dom kunde...? Vårkänslor någon ..eller håller dom på att samla ihop sig inför stundande resa mot södern... Inte vet jag men mysigt blev det för mig i alla fall!

Nikki sover fortfarande i vagnen och jag är inne för en snabb uppfräschning plus en kopp kaffe. Sedan drar vi ut igen och mot BVC för veckans invägning.
Snacka om omvänd Biggest Looser!! Här applåderar vi för alla viktuppgångar:)

Ha en härlig onsdag//PIllan


Jeansgirl





Jättesöta mjuka jeans från HM. Jag köpte ett par ljusa och så fick Nikki likadana fast mörka av min moster. Perfekta båda två nu i höst!


Här ligger dimman tät som bomull nu på morgonen. Men när den lättar ska det bli en strålande dag!
Vi ska prommenera och göra ett besök på Stor & Liten. Mysigt med fika och föräldrasnack:)

I eftermiddag kommer Linda och Cornelia hit och jag dukar upp på balkongen för våran favorit - Surströmming!
Ska bli så himla gott och trevligt att sitta ute och njuta av solen, höstvärmen och maten:)
Det gäller verkligen att försöka vara ute och ladda med solenergi nu för snart blir det bara mörkt och kallt....

Kvällen ska tillbringas i klassrummet, årets första föräldrarmöte står på schemat!

//PIllan


Snuvig skrutta



Nytt lack från Loreal nr 603 Resist & Shine. Jättefin höstfärg lite plommonfärg. Svårt att få till en rättvis färg på bild. Är lite djupare färg i verkligheten och inte så cerise...

I morse vaknade en förkyld liten skrutta vid min sida. Nikki nyser, hostar och är täppt i näsan... *Liten*
Men det brukar ju ändå gå ganska bra så länge dom ammar!
Jobbigt att suga på nappen är det i alla fall, hon frustar och låter...
Tar en sväng förbi apoteket senare idag för lite inköp till medicin-skåpet så man inte står där handfallen sent någon kväll!

Solen visar sig även idag från sin bästa sida så vi tar väl den dagliga prommisen senare, frisk luft skadar aldrig. Dessutom har jag ett paket som ligger och väntar på att bli uthämtat;)

//PIllan


Rensning & bak




I morgon kommer äntligen mina linser! Nu har jag varit brill-orm en hel vecka:)


Vaknade med massor av energi i morse! Bara att kavla upp ärmarna och sätta igång medans det varar;)

Jag har rensat bland mitt smink, kastat en hel del som bara ligger. Har även tvättat mina penslar och borstar, ett absolut måste. Använd schampo eller vanligt diskmedel. SKÖLJ supernoga efteråt. Lovar dom blir som nya och huden blir jätteglad!

Dammsugit, skurat och putsat några fönster. Älskar nyputsade fönster, det "gör" verkligen allt. Ska även knäppa kort och visa vad otroligt fint det blev med nya balkongdörrarna! Love it

Filippa blev jättesugen på att baka så vi inventerade köksskåpen som visade sig sakna några ingredienser... Bara att prommenera till affären för inköp och nu står det en chokladkaka med nötter i ugnen och gräddas!

Idag är vi bjuda på middag till mina föräldrar men A är på golftävling så han blir utan... ;)

Ha det så bra/PIllan


SMILE it´s a shining Saturday



Nikki trixar och fixar med nya grimaser hela tiden:)

Tittar bara in lite snabbt för att önska en härlig lördag!
Vi har strålande sol som utnyttjas med fotbollsmatch och trevliga prommenader.

Till kvällen självklart en stor skål med lördagsgodis efter en god middag!

Kram PIllan


Välkommen fredag



Inte en dagsfärsk bild...sitter inte precis och dricker öl nu :) men skål och välkommen fredag!


Ja nu sitter jag hos mina föräldrar igen... Klockan sex i morse körde man igång med bytet av mina balkongdörrar. Vi låg kvar i sängen till sju sedan klev vi upp och bara tog på oss kläderna för att genast dra iväg till mamsen. Det var väldigt kallt hemma hos mig nu när det var öppet rakt ut! Men dom skulle vara klara runt lunch.

Lite kul att blogga från "päronens" dator då man kan hitta roliga foton.
Det här ovan är från min och Erikas 35-års fest. Temat var svart & vitt så allt från dukning till gästernas kläder gick i dessa färger. Vi hade festen i ett flott topptält med kristallkronor och klädda stolar, väldigt American Style....
Även 30 år firade vi ihop då med ett hejdundrande 80-talstema. Det var helt fantastiskt, alla hade lagt ner sin själ i olika outfits. Jag och Erika anlände till festen körandes en Corvett- cabriolet med Van Halens JUMP på högsta volym!!
Undrar just vad vi ska hitta på tll 40-års festen...men vi har ju några år att fundera:)

Ikväll blir det nog ett resturangbesök för familjen Pillan. Vill inleda helgen på bästa sätt;)

Ha de bäst/PIllan


Höstmys



Redo att skjutsas in i ugnen, Varm smörgåstårta smaskigt till höstmyset!

Morning

Har sovit så gott inatt, en amning som vanligt och sedan bara sweet dreams:)
Idag ska jag fixa med paket som ska med posten för Ida fyller 5 år på lördag.
Hon önskar sig bara prinsess-saker.. Härlig ålder det där;) Har fixat lite prinsessiga presenter men behöver ett riktigt rosa glittrigt kort, sen är det redo för avfärd i brevlådan!

Tack Maja och Cilla för en trevlig kväll. Det hade hänt en hel del på mitt gamla jobb som jag fick ta del av. Konstigt när man är uppe i det så tycker man inte att de händer någonting....

Prova att göra Varm smörgåstårta riktigt smaskigt i höstrusket

Polarkaka
Bacon
Purjolök
Creme Fraiche
Tomater
Riven ost
Salt, Peppar & Citronpeppar

Fräs klippt bacon med hackad purjolök tills det är ganska knaprigt. Tillsätt 4 dl creme fraiche, salta och peppra.
Lägg ut polarbröd på en plåt med bakplåtspapper, två skivor till en rundel och bred över ett lager baconfyllning. Fortsätt med ett lager till av bröd och fyllning. Sista och översta lagret med bröd (brukar finnas 6 halvor i Polarbröds-påsen) brer jag ett tunt lager med naturell creme fraiche skiva tomater över och strör riven ost. Sedan kryddar jag med citronpeppar!
In i ugnen på 175 grader i typ 10 minuter

Servera med sallad och kanske en kopp te efter en härlig höstprommenad!

Ha de så bra/PIllan 


Stor & Liten




Dagens lilla NIkki väger vid sex veckor 4 650 g och är 55 cm;)

Jaha då är jag hemma igen utan nya balkongdörrar....
Nu skulle det göras tidigt på fredag morgon istället! Heljobbigt med snickare springandes här kl 0700 på morgonen när man har fullt upp med frukost, skolfix och amning!!
Ja ja det går väl det med...

Igår träffade vi i alla fall Jenny och Edit för en prommenad och sedan gick vi på Stor & Liten som är typ Öppna förskolan. Kul att träffa lite andra föräldrar och barn:) Inte för att Nikki har speciellt stor glädje av detta ännu men mamman!

Nu ska jag göra en varm smörgåstårta för två av mina gamla kollegor kommer hit när dom slutar jobba. Ska bli kul att träffa dom igen, saknar dom faktiskt!
Konstigt när man har träffats varje dag (nästan) året runt och sen ses man nästan aldrig. Jag bytte ju jobb i april så därför...

Ha de så bra/PIllan


Strandsatt..

Jag är hemma hos mamsen för hos mej byter man balkongdörrar och fönster så där går det inte att vara,...
Hoppas att dom skyndar på lite för jag har massor att göra!
Får besök klockan fem som jag tänkt bjuda på mat.
Gick förbi hemma för ett tag sedan och då hade dom inte börjat ännu! Dom skulle börja klockan nio i morse så jag drog iväg vid åtta-tiden hmmmm.........

Återkommer/PIllan


Pernilla,

Glad prick som njuter av träning, god mat, shopping och min vardag tillsammans med älskade döttrarna Filippa och Nikki plus såklart min underbara A. Hos mig bor också Sessan Söt, hoppas du ska trivas hos oss!






Besökstoppen


© Design av Matilda.
http://mhdesign.blogg.se