När vikten är viktigast

 
 
 
Ni som hängt med mej ett tag vet att jag sällan blir särskilt djuplodad i mina inlägg. Oftast är det mest vardagliga ganska triviala ting jag förmedlar men jag vill ju ofta ha en positiv ton och ge en uns av inspiration till er!
 
 
 
Till att börja med så vill jag direkt skriva att jag absolut inte anser mej bättre än någon annan, tycker att någon är sämre för att dom gör si eller så eller vill "skriva någon på näsan" 
Detta är mer av en reflektion och jag vet att det är ett superkänsligt ämne.... Ofta vet "man" vad som är rätt men det är så lätt att hitta andra vägar.....
 
 
Idag ska jag ändå gå liiite djupare i ett ämne som jag tänkt på ganska mycket, vikten!
 
 
Tycker mej märka att vikten är det viktigaste hos gemene man (nu kommer jag generalisera ganska mycket men huvudsaken ni get the point här) Människor i både min närhet och utanför cirkeln är så fokuserade på att nå en viss vikt. Vägen dit verkar ofta inte heller vara det minsta hälsosam.... 
 
Hälsan är helt klart sekundärt här och jag fattar verkligen ingenting?!
 
Att nå sin "drömvikt" leder ibland till ren bantning och ett alldeles för litet kaloriintag eller att man istället proppar kroppen full med proteiner från animaliskt fett (hallå miljön...) eller överäter fett i alla dess former men skippar viktiga kolhydrater, bara dricker färdiga soppor etc etc
 
 
 
 
 
 
Att hålla på och mixtra med kroppens redan finfina ämnesomsättning är inte alls bra! Ofta har man börjat med detta redan i unga år och det är svårt att komma ur.... Varje gång man prova en ny diet läggs det istället till några kilon när man återgår till sin "vanliga kost"
 
 
 
Jag har aldrig haft problem med min vikt men jag har heller ALDRIG ens provat någon diet!
 
Jag har försökt äta det som får mej att må bra, massor med grönt, fisk, vitt kött (rött kött väldigt sällan) frukt, ja sådant som de flesta redan vet ÄR bra för kroppen. Men jag gissar att många vill hitta det snabbaste sättet att bli fit...
 
Hur vore det istället med det bästa sättet att leva hälsosamt, vårda sin kropp istället för att "misshandla" den, att stärka den genom rörelse och bra mat?!
 
Att få leva ett liv i balans
 
 
 
 
 
 
Jag gillar absolut inte att komma med pekpinnar och alla får självklart göra som dom vill!! Men jag kan ibland bli rent förtvivlad att inte fler inser sin kropps värde?!
 
 
 
Den ska förhoppningsvis hålla ett långt liv, alla delar i kroppen från magen, musklerna, hjärtat och hjärnan. Alla organ behöver rätt näring för att funka optimalt, många organ måste motioneras för att orka länge!
 
 
 
Självklart ska man försöka bli av med sin övervikt för det är absolut inte hälsosamt men jag tycker att man ska försöka ändra sin livsstil (om övervikten beror på detta) De allra flesta vill ju leva ett långt liv och förhoppningsvis ett friskt sådant MEN då måste man kanske vara beredd på att ändra en hel del....
 
 
 
 
 
Om jag ska skriva ner mina tips så får det bli så här:
 
Rör på dej varje dag.
Det behöver inte vara nåt avancerat utan prommenad till/från jobbet, några enkla styrkeövningar med kroppsvikt innan sänggående, skön yoga/rörelse men ägna iaf 3 ggr per vecka åt något lite mer fysiskt ansträngande som får pulsen att gå upp!
 
När du börjar röra på dej kommer du känna att aptiten ökar. Var förberedd!
Köp inte ens hem godis och kakor som kan vara lätt att ta till. Bulla istället upp med frukt som står framme och är lätt att ta i farten, hitta ett gott bröd med mycket fibrer som du kan "snacksa", laga mat med mycket grönsaker. Det ger magen vad den vill ha i form av fibrer och vitaminer.
Laga mat på en plåt, alltså rotsaker, grönsaker och kanske en bit lax eller kyckling på samma ugnsplåt, går så lätt att skjutsa in i ugn och sedan ta ut en hel måltid!
 
Ät frukost, lunch och middag plus flera mellanmål så du slipper känna dej sugen! Kroppen får ett jämt flöde av kalorier och energi under dagen och du slipper känna sådan akut hunger
 
 
Nu vet jag att ni redan vet detta.... många kanske lever precis såhär!?
 
Ändå ser jag att tex bloggar som är inriktade på olika dieter är jättestora, man vill veta hur olika influencers har lyckats gå ner i vikt så snabbt, vad är hemligheten??
 
 
Skulle önska att fler bara började vårda sig själva lite snällare ....kroppen vill faktiskt ha mat utan innehållsförteckning, när den känns stel på morgonen så ropar den hjälp mej lite nu är du snäll, rör dej så alla funktioner kan starta upp utan error och magen är supersmart och slår på alla varningssignaler då den tex fått för mycket socker. Tänk efter hur du brukar må då du gjort och ätit riktigt dåliga val
 
Lyssna på din kropp!
 
 
 
Ps alla som känner mej vet även att jag är chipsoman av högre rang och YES jag är väl medveten om att dessa flottiga salt-indränkta skivor inte gör ett dugg nytta för mej.....det kan också vara så att jag får en obotlig sjukdom och kolar vippen om ett par veckor!
 
Men jag vill i alla fall känna att jag försökte ... inte till 100% men kanske 80
 
 
 
Inga pekpinnar bara tankar♥
 
//PIllan
 
 


Ledig lillördag

 
 
 
Härligt att vara ledig så här mitt i veckan.
 
Toppen att det just var en onsdag så jag kunde sticka iväg tidigt i morse och köra spinning och multi-pass. Dessa klasser går nämligen onsdag och fredag.
Jag hade ju en längre viloperiod på fem dagar men nu är jag tillbaka. 
 
Även om jag alltid varit väldigt noga med teknik när det kommer till träning så är jag nu riktigt "freak", alltså jag tänker på varenda liten rörelse. Allt ska utföras perfekt och inte belasta onda muskler eller diskar!
 
Blir därför både fysiskt och lite mer psykiskt (tankeverkstaden) ansträngande.... sådär skönt mosig nu efteråt!
 
 
 
 
 
 
 
 
Så vackra tulpaner pryder bordet och ger en härlig färgklick!
 
 
 
 
 
 
 
Från det ena till det andra, såg ni skidåkningen från VM igår?? Alltså hur duktig var inte unga talangfulla Frida!!? Wow där fick Johaug en riktig match, bra jobbat!
Idag är det herrarnas tur men där har vi väl tyvärr inte nåt riktigt medaljhopp va?!
Ja ja jag kollar iaf, kul att följa mästerskap
 
 
 
 
Onsdag betyder annars Stallet och idag är inget undantag.
Nikki är som vanligt så laddad inför detta och jag själv tycker faktiskt att det är helt ok och den där värsta nervositeten är bortblåst, tummen upp på det!
Jag börjar känna mej ganska bekväm med hästarna även om en del moment fortfarande är rätt trixiga.... Men man kan ju inte vara bra på sådant som man aldrig eller iaf väldigt länge sedan man gjorde:)
 
 
 
 
Ha det
 
//PIllan


Yogar igång veckan

 
 
 
Att starta som en krigare på morgonen ger mej energi!
 
 
 
 
Ja efter ledig helg så är det så skönt att jag inte börjar jobba förrän mitt på dagen. Jag får tid att samla energi för veckan som ligger framför mej.
Körde Nikki till skolan och sedan tog jag en liten prommenad. Men attans det är bara is överallt efter en period med alldeles för varmt väder och blåst! Kan inte förstå att det fortfarande är februari, då det mest känns som april?
 
 
 
Väl hemma rullade jag ut min matta och startade min yoga
 
Inga långa sessioner utan 20-30 minuter räcker
 
 
'
 
Eftersom jag har mina problem med ländrygg och benet så fokuserar jag på dessa områden. Försöker få upp flödet genom ryggen och stretcha ut baksidan av mina ben.
 
 
 
Googlar hela tiden på övningar vid diskbråck (även om jag inte har fått det konstaterat ännu...)
 
 
 
Genom instagramkontot Naprapatjonas har jag hittat ett program med övningar som ska vara bra för personer med diskbråck så jag har börjat göra detta två ggr per dag!
In och följ för det ffinns så mycket bra tips på övningar för alla
 
 
 
Min rygg ska förhoppningsvis hålla ett långt liv och jag jobbar verkligen på att det ska gå vägen!
 
 
 
Annars ska jag bara hålla mej hemma här innan jobbet för mellan 9-12 ska sotaren dyka upp här. Visst är det "tradigt" då man ska passa sådant?! Sen lär han väl skräpa ner här hemma också.... jag har iaf förberett och tagit ur allt sot som låg i våra kakelugnar och vedspis!
 
 
 
 
 
//PIllan


Strålande söndag framför oss

 
 
 
 
Att få vakna av att det sakta letar sig in ljus bakom gardinen!!!
Att klockan ändå bara visar sig vara 06.30!!
Tack för att våren ändå är på väg!
 
 
 
 
Jag och mini var laddade för sista deltävlingen igår men strax efter att Mellovinjetten rullat ut så blev Nikki tok-trött och ville direkt gå och lägga sig?!
Tänkte att hon kanske håller på att bli sjuk men hon vaknade i morse och var som vanligt... det var nog bara mycket frisk luft igår som däckade henne.
Vi var ute och grillade korv i nån timma och sedan fortsatte hon med att leka i våran lilla skog ända tills jag ropade in henne för middag.
 
 
Pizza-night och efter detta lördagsgodis så det blev väl den berömda palt-koman som slog till ;)
 
 
 
 
 
 
 
Har ni sett!
Alltså jag älskar verkligen Ranunkel, hur vackra!!!
 
 
Mycket vackrare än rosor om du frågar mej. Alla dessa små lager med blomblad är helt enkelt fascinerande
 
 
 
 
 
En kopp kaffe och en skål yogurt med fruktsallad och nötter, härlig start för min mage
 
 
 
Idag ska vi kika på Sprint-stafferna på tv och hålla tummen att Sverige lyckas knipa nån medalj och sätta de där grannarna i väst på plats! Herrejisses igår var ju Johaug redan i duschen innan de andra kom i mål....trist då det blir SÅ stora skillnader!
 
 
Sedan har vi tänkt att vi själva ska ta fram de smala laggen och ge oss ut i solen! Finns ett spår här i vår lilla by som vi tänker prova.
 
Jag gillar att åka längd... då solen skiner som den ju gör idag! Några minusgrader också så förhållanderna är perfekta!
 
 
 
 
 
Ha en superskön söndag
 
//PIllan


Lite self-treat

 
 
 
Hej fina fredag
 
Jag har jobbat förmiddag men är nu äntligen ledig tills måndag eftermiddag! Inget alls inplanerat i helgen utan bara mys med mini då A är bortrest. Vi ska såklart kolla Mello och bara slappa så mycket vi kan!!
 
 
 
 
Något som jag försöker bli bättre på är att ta hand om mina fötter....att det ska vara så svårt att iaf smörja in dem varje kväll?!
Men jag är på god väg och försöker få in en rutin på just detta. Annars lägger jag nu för tiden en stund per vecka åt fotbad och filning. Mina fötter tar verkligen stryk av att vara instängda hela vintrarna och följden blir tråkig torr hud och förhårdningar!
 
 
 
 
 
 
 
Hittade denna fuktmask för fötterna som jag testat och den var precis som en sådan mask man kan använda för att "ömsa skinn" om ni har testad dessa? Men de här påsarna är istället fyllda med skön kräm så man blir härligt återfuktad och alltså inget som ska sköljas bort efteråt.
 
Lät dem sitta på i typ 45 minuter då jag låg och lyssnade på en podd under tiden
 
 
 
 
 
 
 
Annars går det säkert lika bra att smörja in fötterna med rejält med fotkräm, dra en plastpåse plus en vanlig strumpa över!
 
Viktigast är nog att man försöker få in smörjande och filande i någon slags rutin så de stackars torrisarna återhämtar sig så småningom!
 
 
 
 
 
Ha en trevlig fredag
 
//PIllan


Bara veggie idag

 
 
 
Hej på er
 
 
Efter att att skjutsat Nikki på skolan åkte jag och handlade massor med grönt och gott så jag kunde unna mej en riktigt härlig lunch!
Rödkål, grönkål, broccoli, blomkål, bönor etc
 
 
När inte Nikkis ska äta brukar jag gå all in på grönt, hon har fortfarande svårt att äta en hel tallrik med grönsaker. Till barn får man helt enkelt tänka lite mer att addera grönt som dom gillar typ morotstavar, broccolibuketter, vitkål, gurka i sin "naturliga form"
 
Själv äter jag allt i grönsaksväg och gillar även grönsaker i lagad form
 
 
 
 
 
 
Min nya hung up är stuvad grönkål, hur gott!!
 
 
Jag bara raspar av det gröna från stammen och slänger ner det i en kastrull tillsammans med grädde och salt, lägger på ett lock och låter det sjuda till det har reducerats och blivit lite krämigt !
 
 
Till detta blev det även rostad blomkål och broccoli, svarta bönor, rödkålssallad med citron, skivad tomat och stekt halloumi!
 
Det bästa av allt är att det blev över så jag får äta det till middag på jobbet i eftermiddag!!! Jippi
 
 
 
 
 
Ren kärlek på en tallrik, rätt in i käften och kroppen jublar!
 
 
Bestämde efter gårdagens aerobics att jag ska vila fram till och med tisdag, alltså ingen träning alls! Hjälp hur ska detta gå?!
Jag kommer dock att göra lite lätt yoga för att hålla igång blodcirkulation och hålla humöret uppe! Men inget ansträngande alls i fem dagar!
Vill känna hur rygg/ben känns utan fysisk ansträngning
 
 
 
 
 
Ha en toppentorsdag
 
//PIllan


Ryggen och vården

 
 
 
 
Tror att min rygg och mitt onda ben kommer bli en följetång....
 
 
Bestämde i januari att det nog är dags att ringa och få en läkartid så jag så småningom kan få en tid för röntgen av min rygg. Den har varit min akilleshäl hela mitt vuxna liv och den är faktiskt en av anledningarna till att jag tränar så pass mycket som jag gör.
Har genom alla år försökt att stärka min kropp så att den ska "hålla ihop" och jag har nog bara haft typ 4 st riktiga break downs då jag blivit så pass dålig att jag inte kunnat gå riktigt! Detta under en period på 20 år!
 
 
Iaf ringde jag VC i mitten av januari och förklarade läget. Eftersom det inte är akut så skulle jag få en läkartid per brev..... Nu har det gått över fyra veckor så jag slog en pling för att kolla hur jag låg till i kön.
 
De fanns inget alls antecknat om att jag skulle få någon tid?!!! Nähä?? Men dom ordnade nu en tid till sjukgymnast inom två veckor och läkare om tre veckor!
Så en hel månad har alltså gått "till spillo".... Sedan kommer jag ju att få vänta på tid till röntgen också så förhoppningsvis kanske det blir gjort innan sommaren, eller vad tror ni?
 
 
Misstänker tyvärr att det är ett diskbråck men håller tummen att det inte är det!
 
 
Nåväl lär väl få återkomma i ämnet längre fram
 
 
//PIllan


Tisdagsfrid

 
 
 
 
Tisdag och en lite annorlunda sådan... eller det är väl en vanlig tisdag men jag jobbar eftermiddag. Det betyder att jag inte har min aerobics-klass som jag brukar. Vissa gånger blir det så, att jag inte lyckas byta bort mina kvälls-skift och därför kör jag min klass i morgon istället!
 
 
Jag har annars en riktigt fridfull förmiddag här hemma.
 
Gjorde en riktigt god frukost till Nikki med färskpressad juice, gröt och grova mackor! Dagens bästa mål enligt mej är absolut frukosten. A är av en helt annan åsikt och får bara i sig juice, kaffe och D-vitamin som jag ger honom....
Sånt där med vitaminer har han aldrig ens tänkt på själv utan jag är som en levande dosett och pluppar fram tabletter som jag tycker han ska äta :)
 
 
 
En prommenad i solskenet! föjde när dom åkt iväg, så härligt. Var faktiskt lite fruset på morgonen så det gick att prommenera utan att riskera livet! För hu vad det är isigt på vissa ställen.... Längtar efter bar asfalt nu!
 
 
 
 
 
 
Väl hemma igen så blev det dusch, ansiktsmask, fixa fötter och hår plus en andra friukost som ni ser på bilderna. Älskar äggröra på macka och en mumsig smoothie är heller aldrig fel!
 
Att jag för ovanlighetens skull även hade två nya magasins att bläddra i förgyllde stunden ytterligare. Förr köpte jag alltid tidningar men efter bloggar och Instagrams intåg så händer det ytterst sällan.....
 
 
 
 
 
Ha nu en riktigt härlig tisdag
 
//PIllan


Ny vecka gryr

 
 
 
 
God morgon på er
 
Ja en ny vecka gryr och jag jobbar fram till och med fredag. Som en helt vanlig vecka för många av er mao...fast jag jobbade även igår söndag. I lördags hade jag tagit semester pga stalljouren så egentligen skulle jag ha "tuggat" sju dagars jobb-period. Men jag gillar verkligen skiftarbete, det passar mej perfekt!
 
 
Mina arbetspass är fördelade 06-12.30 eller 06-13.30 eftermiddag startar 13.30-20 eller 14.30-22
Så jag har väldigt mycket tid över för annat tycker jag själv! Särskilt då Nikki går i skolan och jag inte börjar jobba förrän på eftermiddagen. Då hinner jag oftast massor
 
 
 
Självklart jobbar jag ju även helger men är då ledig vardag istället. Såklart måste jag även "offra" vissa storhelger och även om det kan vara trist så uppväger mycket annat!
 
 
 
 
 
 
 
Sessan spanar ut över sina jaktmarker då solen sakta stiger!
 
 
 
 
Den här veckan har jag inget speciellt inplanerat utan det blir förhoppningsvis bara en helt vanlig  vecka då träning, matlagning, jobb och hushållsaberte avlöser varandra i en strid ström :)
 
Har ni något speciellt inplanerat?
 
 
 
 
Ha det så bra
 
//PIllan
 


Stalljour, silver och tårar

 
 
 
 
God morgon Söndag
 
 
Vilken lördag vi fick, som ett kinderägg liksom....tre överraskningar i en!
 
 
 
Våran dag startade riktigt tidigt för hela familjen då vi skulle ha våran första stalljour.
Kl 07 stod vi i givakt på stallbacken, redo att hugga i :)
 
Ja som ni förstår så är det bara för mej och A att lägga våran "rädsla" åt sidan och ställa upp för Nikki i dessa lägen. Men morgonen gick över förväntan! Att få på täcken på dessa kusar åt rätt håll, ta ut dem till rätt hagar var till slut inga problem.
 
Att A sedan mockade även de privata hästarnas boxar var väl bara en bonus...ha ha ha i alla fall för ägarna!
 
 
 
Under dagen var vi även hem mellan utfodringar och mockning och då satt vi såklart klistrade framför damernas slalom, från Åre
 
Det var ju bara SÅ spännande och jag hoppade av glädje då vi äntligen fick en medalj i detta mästerskap. Grattis till Anna som lyckades knipa silvermedaljen!!
Filippa är på plats och vi snackade med varandra direkt efter åket, vilken stämning!!
 
 
 
 
 
Lördag kväll betyder sedan såklart Mello och som Nikki längtat efter just denna deltävling då ju Dolly Style medverkade.
Då kan ni fatta besvikelsen då de i sista stund blev utslagna??!!! Mini grät och var förkrossad...även om jag tidigt sagt att det inte är säkert att dom går vidare. Ändå konstigt då man kan tänka att det är väldigt många yngre som röstar?
 
Lilla hjärtat 
 
Jag tyckte det var en del som lät helt OK denna omgång men knappast någon som kan mäta sig med Benjamin i fjol, han var verkligen en klass för sig!
 
 
Ja tre överraskningar : Stalljour gick över förväntan, Silver i slalomen och Dollystyle blev utslagna.... den sista var ju ingen trevlig surprise... men ändå!
 
 
 
 
//PIllan


Fredagspepp

 
 
Fredag och ledig sådan!
 
 
Självklart passar jag alltid på att köra morgonspinning och trx de fredagar jag har möjlighet! Som vanligt helt underbart
 
Sedan hem och städa klart huset. Tagit en rejäl storstädning men som alltid blir de där undangömda ställena kvar.... lådor och sådant som jag tänker det tar jag sedan. När är sedan?!!
 
Nåväl ytan är blank och fin och eftersom det mest liknar april utomhus har jag passat på att vädra allt och även vädrat huset. Huu det blir dammigt inomhus på vintern alltså!
 
 
 
 
 
Världens bästa Nikki hade fixat med nya lack till mamman igår, hon vet vad som går åt för mej. Självklart riktigt bubbelgumsrosa så det är så mina "tassar" ser ut just nu, med lite glitter också :)
 
 
 
 
Sitter och väntar på att herrarnas storslalom ska köra igång och håller självklart tummen för Mats Olsson! Hoppas han får till två pang-åk nu!!
Filippa är på väg upp för att se på helgens avslutande slalomtävlingar. Så jäkla trist bara att det är plusgrader och slask.... I februari ska det väl vara kallt och gnistrande...Hade varit så mycke trevligare att visa hela världen Åre i den skruden!
 
 
 
Ha en fab friday
 
//PIllan


Molly & Polly är laddade!

 
 
 
Hello Hi....
 
 
Ooops nu blev det visst ett sådant där uppehåll igen men det var helt ofrivilligt! Jag jobbade sent i måndags och sedan drog jag och Katarina iväg till Gävle tisdag morgon för utbildning.
 
Vårat tåg skulle sedan avgå hemåt vid 15.45...inställt!
 
Bokade nästa som skulle avgå 18.30 men strax därpå fick vi meddelande om olycka mellan Uppsala och Stockholm så all trafik skulle försenas....
 
 
Gick och satte oss i foajén på Scandic. Tittade på paralellslalom och fikade i tre timmar!
Tåget kom vid 20-tiden och jag klev in hemma vid 22.40.
 
Stress när man ska försöka somna för man vet att klockan ringer vid 05 igen...
 
 
Nåja dagen har funkat och nu har vi hunnit med stallet och sedan susade jag iväg till gymmet!
 
 
 
 
 
 
Ja det är väl inte så svårt att gissa vilka dessa små damer håller på till helgens Mello?!!
Dolly Style såklart :)
Jag har sagt till Nikki att det inte är säkert att dom går till final ...men hon ska RÖSTA! Och uppmanar alla i sin närhet att göra detsamma, hi hi
 
Ja det brukar kanske inte bjudas på de bästa bidragen av den trion men jag får väl offra mej för husfriden! Och visst är dom lite charmiga dessa "dockor" Vem vet det kanske är en panglåt??
 
 
 
 
Nu ska jag koka gröt till Nikki för jag märker på humöret att det behöver fyllas på!
 
 
//PIllan


Partyhelgen blev nackspärr och migrän....

 
 
 
 
Jahapp då var det måndag igen då
 
 
Jo då vi var iväg till Vemdalen och det var massor med folk, tror runt 2500 på After skin!!
Vi var där på fredag eftermiddag och hade väldigt roligt. Dansade, tog en shot, några öl, hoppade och tjoade...men sen var det liksom finito på de här tant-gänget.
 
Varken kvällsutgång eller fler after ski blev det för oss?!
 
Själv har jag ju haft nackspärr över en vecka och det blev värre och utvecklade under lördag eftermiddag migrän..buhuuu så jag satt i en fotölj och tyckte synd om mej själv i flera timmar. De alkoholhaltiga dryckerna hade jag med mej hem igen så det blev en väldigt stillsam MEN ändå väldigt trevlig helg!
 
 
Tanter ska kanske hålla sig hemma?
 
 
//PIllan


Före & Efter

 
 
 
 
Åh vilken härligt solig underbar torsdag vi bjuds på i min landsända idag!
Har varit ute och traskat runt min lilla by och tankat skön energi nyss.
 
 
Lagade soppa till lunch, jordärtskocka och bakade supersnabba kesobrödet till, toppen helt enkelt!
 
 
 
 
Ni kankse precis som jag gillar sådana före/efter bilder? Därför tänkte jag bjuda er på just en sådan idag. Var hos frissan häromdagen och ljusade upp mina längder och klippte av en halv decimeter på längden.
Inget superomvälvande kanske men lite fräshare känns det åtminstone
 
 
 
 
 
Före och efter!
 
Mitt hår är sådär skandinaviskt tunt och fint så det passar bättre med en frisyr i axellängd. Nu är det lite längre än så men men...
 
Jag kan verkligen bli superless på mitt hår från ena sekunden till den andra och då måste jag bara till frissan pronto! Funderade ett tag på att sätta i lite löshår för att fylla ut det nertill men det är ju en hel del jobb med dessa extensions och jag är SÅ lat nuförtiden när det kommer till mitt hår. Tex tvättar jag det endast två gånger per vecka för jag tycker det är superjobbigt att föna och fixa det efter.... Men mitt hår är van vid att tvättas sällan så det är inget problem!
 
 
 
 
I morgon direkt efter jobbet åker jag upp med mina härliga vänner i Vinklubben till Vemdalen. Bara massa härligt häng, babbel, mat och after ski, ska bli riktigt skönt!
 
 
//PIllan
 


En pastafavorit

 
 
 
 
 
 
 
Pasta, alltså jag älskar verkligen denna italienska vara! Vi äter det nog två gånger i veckan skulle jag tippa.....
Återkomande är såklart spagetti med Köttfärssås (dock med veggie färs) och min pastagratäng med pesto som jag hittade på för många år sedan men som blivit en favorit!
Du hittar receptet på den här KLICK ....lite skillnad på bilderna för 9 år sedan ;)
 
 
 
 
Ett annat recept som jag inte gör allt för ofta men verkligen gillar ska ni få idag, Canneloni!
Så krämig och smaskig och den passar lika bra till vardag som till festligare tillfällen
 
 
Färska lasagneplattor
100 gr kallrökt skinka
200 gr philadelphia (jag tar lite mer och blandar i en färskost med smak typ örter/vitlök)
oregano
cayenne
1 äggula
salt och peppar
1 burk färdig tomatsås, Zetas med basilika är god
 
 
Hacka upp skinkan och blanda den med färskost, äggula och kryddor
Klicka på några msk i änden av plattan och rulla ihop
Lägg rullarna med skarven neråt i en ugnsfast form
Häll över tomatsåsen och toppa med mycket riven ost
 
In i ugn på 225 grader i ca 15 minuter
 
 
Jag älskar ju caprese-sallad så det serverar jag till detta!
 
 
 
 
Hoppas ni gillar
 
 
//PIllan


Träningen och tröttmössa på

 
 
 
 
 
 
 
Hej på er
 
Här har ni en riktigt trött Pillan denna måndag.... Som ni kanske vet så jobbar jag med tåg och dom har inte haft det så lätt i helgen!!
Stackars resenärer säger jag bara men när det kommer sådana snö-oväder med kraftig vind så blir det snabbt stopp i växlarna ute i spåren och då kan inte tågen rulla som dom ska.
Jag jobbade ända till 23.30 igår kväll och sedan iväg tidigt i morse igen... SÅ Trött
 
 
Därför har jag bara en riktigt soft hemmakväll nu och eldar för fullt i kakelugnarna, för huu kallt är det ute!
 
 
 
Förra veckans träning såg ut så här
 
Måndag - Yoga
 
Tisdag -  Aerobics
 
Onsdag  - Vila då vi hade fullt upp med ridning och firande av Filippa
 
Torsdag  - Spinning och cirkelträning/styrka
 
Fredag -  Spinning och TRX
 
Lördag  - Åkte på nackspärr så vila här med!
 
Söndag -  Styrketräning
 
 
 
 
Herrejisses ser ut som jag har världens flottigaste hår ...hahaha!
Men biceps får i alla fall jobba hårt. Äskar att träna överkropp, biceps, triceps och axlar! Kan bero på smärtan i benet att jag ofta drar mej för att köra ben...?!
Men jag gör det ibland men då modifierat efter vad jag klarar utan smärta! Tex i fredags på TRX träningen körde de andra pistols (enbensträning) detta går inte för min del!
 
 
 
 
 
Idag startar VM i Åre också! Hade tänkt åka upp och kolla på damernas slalom, skulle bli så kul....men då har vi stalljour... :/ Ja ja vad är väl en bal på slottet när man kan mocka skit!
 
 
 
 
Ha en trevlig start på veckan vänner
 
//PIllan


All in på socker......

 
 
 
 
 
 
Jodå när det vankas Mello-premiär så slog vi till på socker, massor med socker.... Rys men det händer inte allt för ofta hemma hos oss och varje gång mår jag mer eller mindre dåligt. Så det är faktiskt inte så svårt att avstå denna trigger då man bevarar känslan man haft efter ett fosseri färskt i minnet!
 
Kroppen mår inte alls bra av detta, men det vet väl varenda kotte vid det här laget?!
 
 
 
Jag kan ibland bli sugen på smågodis och då köper jag en liten påse. Jag gillar lakrits, hårda karameller helst med salmiak-pulver! Detta har mina smaklökar älskat ända sedan jag var barn
 
För mej räcker det absolut med en 6-7 godisar sedan är det stopp! Chips däremot kan jag få i mej mängder innan jag slutar....
 
 
 
 
 
 
Nikki slog även till på en burk med sockervadd!!
 
Minns att jag själv älskade detta då jag var barn men det var nog förmodligen för att det endast gick att få när man någon gång var på tivoli eller cirkus.
Var nog en kombo av dessa som gjorde hela grejjen!
 
 
 
 
 
Bara socker rätt in i huvve....... Hemskt!
 
 
 
 
Här låg vi i soffan jag och mini med en varsin skål gotta och såg Mello-premiären. Inga speciella bidrag men det var väl de fyra bästa som tog sig vidare kan jag tycka. Wictoria hade ett snyggt nummer och en hyffsad ballad!
 
 
 
 
 
Idag har vi återgott till färskpressad juice, grönsaker och träning :)
 
 
//PIllan


Fredagslyx!

 
 
 
 
 
Så pigg och på G idag, fingers crossed att det fortsätter!
 
 
Haft två tjejer som sussat med mig inatt, Sessan och Nikki, så mysigt. A är bortrest och då passar dom små liven på att mysa i stora sängen.
 
 
 
Så snart jag släppt av Nikki vid skolan 07.30 i morse så skyndade jag mig till spinningsalen. Så härliga 45 minuters svettfest som sedan följs av TRX-banden och styrka för hela kroppen. 
Idag stannade jag inte kvar på frukosteen som serveras efteråt utan susade snabbt hem till duschen. Sedan la jag mej på sängen med ansiktsmask och lyssnade på podd, alltså jag kan knappt tänka mej nåt härligare!?
 
Nytränad, nyduschad och sedan bara få ligga ner och götta sig i sängen
Ansiktet jublar av all fukt som masken ger
 
 
 
 
 
Sheetsmasker är mina absoluta favoriter
 
Dessa ark indränkta med serum som bara smälter in i huden
 
Av essa 3 är Leegeehaam Wanna be aqua fit nr 1!!
SÅ mycket fukt och svalka för huden och en dröm efter ett svettigt träningspass!
 
 
 
 
Skincity levererar som vanligt
 
Annars är min senaste investering denna ansiktskräm från make p:rem
 
En lättviktig återfuktande creme som omedelbart lugnar en irriterad eller känslig hud, samtidigt som den stärker och skyddar hudbarriären. Innehåller bla Probiotika ssom säkerställer hudhälsan.  
Probiotika har ju blivit väldigt populärt även inom hudvården senaste åren.
Dessa goda bakterier som vi annars förknippar med magens hälsa men som självklart också kan tillsättas i krämer för att stärka våran hud!
 
 
 
 
 
Ja en riktigt lyxig start på denna fredag
Jag har jobb-helg att se fram emot.... typ.... men när man är inställd på det så funkar det helt ok! Annars peppar jag och Nikki för morgondagen och startskottet för Mello 2019!
 
 
 
//PIllan


Pernilla,

Glad prick som njuter av träning, god mat, shopping och min vardag tillsammans med älskade döttrarna Filippa och Nikki plus såklart min underbara A. Hos mig bor också Sessan Söt, hoppas du ska trivas hos oss!


Besökstoppen


© Design av Matilda.
http://mhdesign.blogg.se