Nära slutet..



Är knäcken slut än, glöggen uppdrucken...?

Inte många dagar kvar nu av 2010! Det har för min del varit ett helt fantastiskt år.
Mycket som föll på plats i mitt liv...
I april började jag på mitt nya jobb som egentligen inte var så nytt då jag bara har arbetat med annat under några år och återvänt till "brottsplatsen". För er som inte vet så arbetar jag på Trafikverket som informatör. Jag trivs alldeles utmärkt och saknar faktiskt jobbet en del när jag är mammaledig. Hann ju inte jobba så många månader innan lilla Nikki gjorde entré.
Denna underbara bebis som jag skrivit förr sprider sådan glädje hos oss:)

Vi bestämde oss också för att ta över och börja renovera mina far-föräldrars gamla hus. Det har väl gått ganska långsamt hitills men nu är snickarna på plats och fönstren har kommit i. Så nu rullar renoveringsarbetet inomhus igång på riktigt. Nu ska dom stora besluten tas! 

Vi avslutar detta året med en tripp till min mormor som bor i västra Härjedalen. Nikki har ännu inte varit där så det blir spännande. Vi skjuter in det nya året med mostrar, kusiner och kusin-barn. Filippa stannar dock hemma med sin pappa för festligheter på egen hand...

Hoppas ni alla får en härlig nyårsafton//PIllan


Jul igen..



Gårdagens klappskörd under hazarden



Vi bjöds först på en smaskig tacogratäng och sedan glass med hallon och en espresso, mums!

Väldigt trevlig kväll blev det. Jag tog hem fyra stycken finfina klappar och vann dessutom andra priset i vinlotteriet vilket innebär två flaskor. Valde två röda som jag ska njuta av framöver:)

Länge sedan vi sågs så vi hade en hel del att "avhandla" runt bordet kan jag lova. En del skvaller (så klart) men sedan har vi blivit så gamla så vi pratar sjukdomar... måste skärpa oss där!!
Nikki skötte sig exemplariskt här hemma och sov sig igenom mammas bortamatch. Sedan var natten desto jobbigare med flera matstunder (tröstätning).

Nu ska jag sätta mig och skriva en inköpslista inför nyår.

Ha d//PIllan


Vår i luften...



Ägnar dagen åt ljumma vindar i form av vårkataloger!

När jag bläddrar igenom katalogerna första gången vill jag ha Allt! Söta blommiga små blusar, volanger, khakifärgade shorts, marina bikinis, höga klackar och snygga bågar! Efter ett tag lugnar jag såklart ner mig och köpen begränsas alllt mer. Men efter flera månader med först tjock mage och sen svarta och grå amningstoppar känner jag mig bara SÅ redo för en ny garderob denna vår! Bring it on bara:)

Snart ska jag in i duschen för att förbereda mig inför kvällen som bjuder på vinklubb med hazard. Som jag har sett fram emot detta. Sitta ner äta och dricka gott med mina kära vänninor!
Kameran åker med så får vi se om något fastnar...

Kram PIllan



Julen 2010







En supermysig julhelg som gick i lugnets tecket i år! Hi hi kolla in nöjdaste Fillan med nya kameran!!

Nu sitter jag här nyduschad och nytränad, helt underbart. Ska duka fram lite fika framför tv:n och kika vad Tina behagar sno ihop inför nyår. Kanske man kan få sig några tips!
Vi ska åka till min mormor och fira med kusiner och mostrar. Skönast när Nikki är så liten, kan annars bli jobbigt att dra iväg på några större festligheter....

Julen spenderades hemma hos mina föräldrar med god mat och klappar som sig bör. Ingen tomte kom iår men jag tror han dyker upp igen nästa år då Nikki är lite mer medveten;)

//PIllan


God Fortsättning



Hoppas att alla har en skön julhelg!

Vi packar in oss i bilen idag för att åka en snabbis till fjällvärlden. Filippa är inbjuden att delta i Fischer Racing Team från måndag till onsdag.
Det är ett träningsläger med sex väldigt bra tränare från bland annat Finlands landslag! Hennes pappa kommer upp i morgon och är kvar med henne där så vi åker hem igen imorgon förmiddag.
Lovar att uppdatera med bilder från julen då. Jag och Fillan fick nämligen en gemensam julklapp av A som vi verkligen önskat oss.... En systemkamera:) Så ni må tro att det fotas här just nu!

Ta det lugnt//PIllan


Dagen före





Vi smyger in och önskar en riktigt mysig jul alla bloggisar!

Skönt att allt blev handlat och fixat igår för idag är kung bore inte mild.....
Idag blir det en riktig innedag med köttbulls-rullning och efterrättsfixande. Igår var Nikkis farmor och farfar här så hon fick såklart tjuvstarta med lite klappar;)
Papperet är såklart fortfarande väldigt spännande och "gott" men ett paket innehöll en väldigt populär mjukbok med Hello Kitty.
På kvällen åkte jag och Filippa till hennes gudmor med klappar och där bjöds det som vanligt på många goda kaksorter och en härlig julstämning!

Ha det nu riktigt bra i helgen// Kraam PIlan


Vår kelgris



På årets mörkaste dag 21 december blev våran skrutta 5 månader.
Nikki är en riktig solstråle som skänker hela familjen sådan glädje, vi älskar dig!

Pussar Mams


Klappad & Klar





Nya tidningar som jag sprang på idag. Vårt nya hem & Vårt nya kök ska det bläddras i så snart kvällens måsten är avprickade!

Gick bra med jakten på de sista klapparna idag. Vi hängde på låset när affärerna öppnade och lyckades vara klara på tre timmar blankt.... Då hanns det även med en god lunch där mitt i också;)
Nu går tvättmaskinen för fullt. Hojtade nyss att om man ville ha några rena kläder i jul så ska dom till tvätten nu!!
Strykningen gör jag framför Ernst ikväll och mattorna åker ut i den 20 gradiga kylan!

Hej & Hå//PIllan


Välkommen julveckan







Mycket för små "nissar" att fixa så här innan jul!

God morgon

Japp nu är julveckan här och lite stress kryper under mitt skinn... Men imorgon ska dom sista klapparna inhandlas och jag ska räkna ut vad jag ska bidra med till julbordet!
Igår var det en riktig pysseldag då fler klappar skulle slås in, apelsinerna få nejlikor och pepparkakshuset fixas. Som ni ser har jag god hjälp av Filippa som gillar pyssel när andan faller på.... Men efter detta "race" föll hon dock tillbaka in i datorkoman i typ 5 timmar!
Eftermiddagen spenderade jag och Nikki på träningsanläggningen jag jobbar på för där serverades det julbord:)
Mycket trevligt och gott då det mesta var hemlagat.

Ha det så bra i julruschen//PIllan


Paltkoma..



Parmaskinka, potatissallad, skagenröra, lax, marinerad scampi..



.... ligger just nu och guppar i min mage:)


Herregud va gott det där var! Jag och A har en riktigt mysig frossarafton som nu resulterat i paltkoma... Måste fixa lite kaffe och några brända mandlar så vi kommer på fötter igen:)
Sedan väntar Robinsson-finalen!

Ha d fint//PIllan


Glöggfest...?



Nu är den här igen...fredagen! Dagarna rusar och om en vecka kommer tomten på besök;)
I kväll är det glöggfest på jobbet men jag har inte bestämt mig om jag ska gå eller inte. Känner mig lite hängig och trött faktiskt. Fast en fest piggar ju alltid upp! På med lite snygga kläder (utan amningstänk) och klistra på snyggansiktet... eller kanske soffan är bättre?! Usch beslutsångest kallas detta!

Ha en trevlig helg kära bloggis//PIllan


The sky is the limit



Lite nytt i vintergarderoben!
Oj sorry för bildkvaliteten...



Härlig vardagströja från Gina Tricot med snygga förstärkta armbågar. Beställde den på nätet i måndags och idag hämtade jag ut paketet, smidigt:)
Klockan från Guess

//Pillan


C-vitamin boost



Apelsinsäsongen är här, älskar att pressa dessa solbollar!

Kickar igång torsdagen med färskpressad juice. Både jag, Fillan och Nikki snörvlar ikapp just nu. Inte sjuka så vi är dåliga men ett fasligt snorande...
Idag är det julavslutning på stor & liten så det blir tomtegröt, gotti! Ska klä lilla damen i nån röd julig klänning tänkte jag:)
Nu vaknar hon måste rusa...

//PIllan


Mysigt besök



Två av de sju hästarna som huserar hemma hos familjen S!



Spännande att vara i mammas famn och titta på alla pållarna idag!

Status hos oss just nu kl 19.58, Nikki har äntligen slagit igen de blå efter en låång stunds insomning...
Själv ska jag bänka framför Bönderna som är mer tafatta än vanligt iår!
Apropå bondgård så var vi och hälsade på Jenny och lilla Edit idag och där är det rena rama farmen med hästar, hundar, katter och kaniner! Mysigt men såklart mycket jobb!!

Vi ses snart//PIllan 


Han med röda mulen...



Rudolf i mysbelysning...



...en glittrig ren som förut bodde på Åhlens. För ynka 79 kr så fick han följa med mig hem. Fast är han en ren eller en hjort egentligen..?!

Äntligen börjar termometer visa lite mer humana siffror som åtminstånde inte börjar med en 2:a även om det är tvåsiffrigt...
Långa prommenaden here we come!

Redan 15 december,herregud jag kan inte förstå vart mina dagar tar vägen. Går här hemma i min lilla lunk och allt bara flyter på. Idag ska jag i alla fall brotta ner strykberget som bildats efter en dags tvättande. Men i kväll får jag tyvärr hoppa pumpen då A är på säljmöte. Blir lite hemmagymmande istället:)

Kraam PIlan


Sömnlös..



Min älskade lilla skrutta *puss*

Här sitter en trött mamma med ett värkande huvud... Nikki har sovit så dåligt senaste tiden. Hon vaknar och man märker att hon har ont i magen för hela kroppen blir som en spänd fjäder. Dagtid har hon inga problem med detta..? Försöker vyssja och lugna men det slutar alltid med att jag ammar som tröst!
Vet att detta säkert bara förvärrar för lilla magen som blir proppad men mitt i natten är inte tålamodet det bästa:(
Funderar på att köpa "magdroppar" och prova ge henne, någon som har erfarenhet??

//PIllan


Lusse lelle...



Drömmen blev inte sann... Men glada tärnor var dom ändå!
Julia och Filippa för en liten stund sedan i kyrkan.

I morse var vi uppe före tuppen här hemma:) Redan klockan sju skulle barnen infinna sig i kyrkan... Vi vuxna fick komma klockan halv nio. Det var dessutom rejält kallt här minus 23 grader visade termometern!
Men dom var såklart jätteduktiga alla tomtar, stjärngossar, pepparkaksgubbar, tärnor och Lucian (som blev Fillans kompis Betty). Nikki tyckte att allt var jätteroligt och följde allt med stora ögon.

Vid lunch idag ska vi på mitt jobb för lussefika, blir kul att träffa alla!

Ha det så bra //PIllan


Söndag den tredje Advent







Bilder från gårdagens kafferep. Vi hade jättetrevligt även om sockernivån i kroppen sprutade ut ur öronen till slut... Idag blir det träning för Pillan:)

Idag kommer dom två "förlorade" äntligen hem igen och det ska bli riktigt skönt! Även om jag och Nikki har det mysigt så kan det vara skönt att ha någon att lämna över lilla damen till ibland. Som senare idag tex för då ska jag lyfta skrot igen!
Innan dess blir det en prommenad till mams och paps med en bit kaka sedan igår, ja vi orkade inte äta upp allt.... Lite mer klappar som ska packas in fint in står också på schemat denna kyliga söndag.

Ha det så bra//PIllan


Trevlig lördagskväll





Hej alla bloggisar!

Jag och mamma vill önska er en fin kväll och i morgon tänder vi det tredje ljuset:)
Syrran är på läger (som vanligt) och pappa är på fiskeresa så vi är solokvistar.
Här i syrrans gamla stol sitter jag och smakar både gröt & majskrokar, allt e spännande.

Kramar<3


HM & Kafferep



Ny kofta från HM som åkte med i kassen senast. Är rätt så trött på att bara tänka framknäppt nuförtiden... Men jag är bekväm också så det får hänga med nån månad till gissar jag. Filippa ammade tills hon var 7 månader så vi får väl se vad Nikki vill!

Lördag igen och fredagskvällen blev en enda lång sova-i-soffan-kväll för min del!
Jag och tjejerna var ute och åt först. Sedan hem ge Nikki gröt och natta. Slog på tvn lagom tills banketten började tittade fram till 20.00 zappade över till Idol - somnade! Så intressant var det alltså.... 
Men jag har sett nu på nätet att Jay vann vilket var helt tippat.

Idag ska jag ha kafferep med massa kakor, bullar och "tantsnack". Tycker att december bara rusar fram och man hinner aldrig träffas! Så idag har jag bjudit in ett gäng så att vi kan sitta ner i lugn och ro en stund och bara mysa och umgås!

Tjing/PIllan 


Kunglig glans







Mina favoriter av våra kungligheter genom åren.
Victoria är absolut fab i sin klänning från 2009, Silvia ser ut som en riktig snödrottning (jag älskar tyll) och Madeleine är supersnygg i hela sin omtalade outfit, allt från frisyr till dekolletage.

Japp idag är det Nobeldagen och jag tycker det är lika spännande varje år att se gästernas kläder. Får mig både att jubla och förfasas! Härligt... Trist att inte lillasyster M ska närvara iår alltid kul att jämnföra systrarna:)

Ikväll kommer jag att zappa mellan nobelmiddagen och Idol (som jag för övrigt tröttnat rejält på senaste fredagarna) Är nästan säker på att Jay vinner, vad tror du?

//PIllan


Klappjakt





Här hemma pågår paketinslagning a la tomteverkstan ;)
Visst är det roligt med vackert inslagna klappar, finns ju så otroligt mycket fint att piffa till dom med!

Ojsan i går blev det en bloggfri dag. Skulle göra ett snabbt inlägg på morgonen men då strejkade blogg.se.
Dagen tillbringade jag, mamma och Nikki på det stora blå varuhuset plus en del andra butiker.
Klappjakten är i full gång men igår gick den väl sådär... Blev mest lite grejer hem hit.
Det jag skulle köpa till pappa fanns inte, mamma var med hela dagen så henne får jag köpa till sedan.
Tänkte även bolla lite köksideér med mamsen men just nu byggde dom om hela köksavdelningen så det får också bli längre fram...
 
Det märks att det lackar mot jul för köerna ringlade redan långa i de stora butikskedjorna och jag har lovat Filippa att åka med henne för julklädes-shopping... Ja ja bara att bita ihop och vässa armbågarna sista veckan innan jul!

//PIllan


Ni nanna ni nanna ni nanna na ni na....



Så mysigt att tända ljus och kura med en filt och en bra bok. Men precis lika härligt att på sommaren sträcka ut sig i en solstol och njuta en god bok tycker jag!



Dagens boktips;)
Det var tider det när man som barn fick tips om en bra bok... nu är det väl bara typ tv-spel och dylikt det eventuellt tipsas om i barnprogrammen!

Nåja här kommer i alla fall ett tips från mig och författaren är faktiskt en gammal skolkamrat till mig.
Jonas Moström som är utbildad läkare men numer även skriver kriminalromaner.
Jag läser just nu hans fjärde bok "Rymd utan stjärnor" och har även läst hans tidigare böcker. De handlar alla om komissarie Johan Axberg som arbetar vid Sundsvallspolisen men även hans vän läkaren Erik Jensen som huserar Sundsvalls sjukhus.

Det märks att han som författare blivit varm i kläderna för nu känns det att intrigen skruvas åt hårdare.Välskriven spänning blandad med intressanta karaktärer och deras ibland komplicerade relationer får tummen upp av mig. Roligt för "oss häromkring" att böckerna utspelar sig i Sundsvall vilket gör att man ser bilder ur verkligheten.

//PIllan



Juldukning



Underbar dukning av min vän Annika, precis i Pillan-smak!



En fin bukett pryder bordets mitt.



En kvist och en kanelstång, så enkelt men så fiint!


Visst är det härligt att sätta sig vid ett vackert dukat bord!
Maten blir ännu godare då tycker jag. Här hemma är det lite si och så med dukningarna nu när lilla Nikki pockar på uppmärksamheten. Man får vara glad om man lyckas äta lördagsmiddagen sittandes tillsammans istället för att någon ligger på golvet och leker eller bär runt på prinsessan..

Längtar i alla fall tills jag får mitt hus färdigt med ett stort matrum som rymmer många gäster, då ska det dukas fint:)

Ha en bra start på veckan//PIllan


Familjehelg = Lycka





Mina finaste tjejer

Julmat och främst då lax, åt så det räcker ända fram till påska ;)

Snö, snö massor av snö

GRÖT mums detta är en ny och god bekantskap

Nu har jag varit och kört ett styrkepass, duschat, fixat naglarna, lagt en fuktmask, kokat en kopp te och ska fortsätta njuta av helgens sista timmar!

Vi ses//PIllan


Söndag morgon



God morgon

Vi har haft en jättemysig helg här uppe i fjällvärlden.
I går var det fantastiskt väder med gnistrande snö och en klarblå himmel. På träden hänger mängder med snö, som ett vykort!
Nu har A kört Filippa till backen och jag sitter och slötittar på Nyhetsmorgon med en kopp kaffe.

//PIllan



Ännu ett träningsläger





Vi packar in oss i bilen och styr mot fjällvärlden idag igen!

Fredag och packning pågår.
Det är dags för ett träningsläger för Filippa igen, den här gången i Vemdalen. Vi ska dock bo i våran stuga och bara ansluta på kvällen för ett gemensamt julbord. Längtar för det brukar vara toppengott!

Varken jag eller A ska åka nåt i helgen utan det blir istället ett besök hos min moster under tiden som Fillan tränar. Ska lämna lite julklappar eftersom vi ska fira på olika håll iår.
Annars gillar jag jularna hos min mormor mest då vi är alla mostrar och kusiner tillsammans. Så har vi firat ända sedan jag var liten. Men nu när vi kusiner har blivit äldre och skaffat egna familjer så blir det inte varje år som vi kan fira ilag.
Jag hade hoppats att min mormor skulle komma till oss iår men så blir det tydligen inte:(

Vi hörs under helgen//PIllan


Älskling..



Härliga Lundmyr of Sweden har så mycket fint!





Dom här söta ballerinisarna kom mormor med till Nikki häromdagn.





Jag har köpt ett par byxor till skruttan från samma märke, behöver jag nämna att stjärnan på rumpan avgjorde valet....

Usch jag bangade ur och struntade i att gå på pump igår, fy mej! Så himla lätt att bara softa ner i soffan med en god glögg nu när det är så kallt ute...
Kompenserar med lite armhävningar och plankor nu på morgonen!

Idag har jag tänkt att introducera lite gröt till Nikki, tycker det börjar bli dags. Hon är så otroligt intresserad av vad vi äter och följer varje matbit från tallrik till mun:) Så det gäller väl att smida medans...
Jag och Fillan ska ha en riktig myskväll med god middag eftersom A ska iväg på hockey och middag på eget håll.

Ha det gott//PIllan


En om dan...





Fick en påse full med kärlek av "mammorna" förra fredan. Jag är ingen chokladfrossare utan njuter istället av en eller två till kaffet varje dag. Blir som min egen adventskalender. Helt perfekt att göra en ny bekantskap varje dag, det måste väl ändå vara nyttigt:)

Idag känns det som om jag gjorde typ 800 situps igår... Magen är helt öm efter allt krampande!
Men idag har jag kommit upp på benen och tänker ta mig ut med vagnen en sväng. Termometer visar minus 11 men det skrämmer inte oss;)
Läst på några bloggar att temperaturen ligger ungefär likadant långt ner i Sverige och de graderna känns nog kallare än här uppe i norr!

Ha en fin 1 december//PIllan


Pernilla,

Glad prick som njuter av träning, god mat, shopping och min vardag tillsammans med älskade döttrarna Filippa och Nikki plus såklart min underbara A. Hos mig bor också Sessan Söt, hoppas du ska trivas hos oss!






Besökstoppen


© Design av Matilda.
http://mhdesign.blogg.se