Höstlovsvecka

 
 
 
 
 
God morgon
 
Ja då var det höstlov och detta är något som jag inte direkt förträngt utan liksom glömt bort... Alltså jag har vetat om det ett par veckor i alla fall eftersom fritids vill veta om Nikki ska vara där.
Men på mitt arbete ska vi ansöka om lediga vår-och höstveckor i mitten av november....
 
Tror ni att jag för ett år sedan tänkte att -Ahh ja just det nästa år går ju Nikki i skolan, bäst jag slänger in om ledigt.... NOPE jag är ingen långplanerare om jag säger så
 
 
 
Jag börjar dock inte jobba förrän i eftermiddag så nu tar vi en skön måndag morgon här! I morgon ska hon vara några timmar på förmiddagen och sedan ska hon få åka med mina föräldrar upp till fjällen (min mormors hus ) och träffa sina tremänningar Ida och Mira som också ska åka dit på höstlov.
 
Det blir toppen att vara på en liten resa utan mami och papi ett par dagar!
 
 
 
 
 
Lite nya tidningar som damp ner i brevlådan förra veckan... Kanske jag hinner läsa dom nu snart!
 
 
 
 
 
Har en liten förkylning i kroppen,ni vet så där så man bara anar den... Har haft det i flera dagar nu men har tänkt att prova gymmet om en stund. Antingen bryter den ut eller så ger den sig, så brukar jag funka i alla fall!
 
Nästan hela förra veckan for all energi ur mej.... Beskedet om familjen som jag tidigare skrivit om knäckte mej rent fysiskt faktiskt. Oro och stress kan verkligen bryta ner och jag gissar att även det satte fart på förkylnings-bacillerna....
 
Det blev istället raska prommenader och yoga så gott som varje dag! Det är en mer "läkande" form av fysisk aktivitet och jag känner att min kropp tacksamt tog emot.
Ska inte lyfta speciellt tungt idag men ändå känna på lite vikter igen. 
 
 
 
Ta hand om er
 
//PIllan


Pumpkin Dinner

 
 
 
 
Mera spooky här i bloggen blir det idag då vi förflyttar oss bakåt till fredagens Vinklubb med Halloween-tema
 
 
 
 
Ulrika var värdinna och hon hade verkligen ansträngt sig och lagt ner massor med tid på att dekorera sitt hem från entré och vidare in i huset! Det låg benknotor, skelett, spindelnät, pumpor, fladdermöss osv överallt ! Till slut var vi alla mer eller mindre fångade i spindelns nät ..... ;)
 
Dracula satt och vakade över oss bakom en stol under hela middagen och i glasen serverades vi något som han förmodligen "låg bakom" 
 
Till förrätt var det fyllda oragea paprikor (utskurna som pumpor) med kryddig köttfärs, väldigt gott. Sedan ställdes en pumpa-soppa fram med massor av ingefära och andra starka kryddor.
Mmmm riktig vitaminbomb och jag tror alla kanaler i skallen öppnades upp på vid gavel :)
 
Efterrätten var en pumpkin pie kryddad med kanel och ingefära (smakade lite jul) som åts med grädde och vaniljglass. Allt var supergott!
 
 
 
 
 
Snyggaste häxorna var på plats men den här gången saknades två som båda var på resande fot.... Dock ska vi förhoppningsvis vara alla samlade om ett par veckor då vi planerar en liten tripp till fjällvärlden!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
I eftermiddag ska jag och mini på bio då vi ska se "Trolls". Har sett en del reklam-snuttar och den verkar mysig och rolig! Direkt efter bion får pappan "ta över" för då är det dags för skridskoskola.... Detta är verkligen inte mitt bord då jag själv mest liknar Bambi på hal is så fort jag snörar på mej ett par skridskor.....
 
 
Ha en skön söndag och njut av den extra timman idag !
 
 
//PIllan


En rysligt festlig helg är här

 
 
Boooo, jag vet vart du bor....!
 
 
 
 
Hej på er
 
Nu var det som sagt några dagar sedan jag kikade in här och anledningen skrev jag ju om senast....
 
 
 
Vi har nu inlett en riktigt festlig helg och för Nikki innebar det disco igår kväll och för mej Vinklubb med Halloween-tema. Vår vinklubbs-fest får ni se i morgon så , stay tuned!
 
När Filippa var liten så ordnade jag i flera år riktigt halloween-party med hennes vänner men Nikki har aldrig ens varit utklädd till något sådant.....andra barnet...?!
Igår skule hon i alla fall på disco och jag hade bara köpt en t-shirt och ett diadem med lite spooky feeling men vi fick till henne till lite "monster high" dock- lik!
 
Hon tyckte själv att det blev bra så det är väl huvudsaken :)
 
 
 
 
Alltså hennes hår!!
 
Båda mina barn har gått från typ baby-fjun upp till 4 års ålder till riktiga hårmanar? Själv stannade jag i fjunstadiet....
 
Vi lockade Nikkis hår och tuperade upp det och bakifrån såg det nästan ut som en peruk. Det var så mycket hår på den där lilla skallen och såg så roligt ut!
 
 
 
 
Min lilla docka... hrmpf host skrämmande läskiga coola spök-tjej
 
 
 
 
 
Idag strålar solen och det lyfter verkligen upp sinnet flera snäpp. Ska minsann ta en prommenad bara jag kommer ur morgonrocken! Sedan bär det av hem till mina föräldrar med paket för idag är det papis födelsedag! Varje år önskar han sig en Aston Martin KLICK ... tja prisklassen ligger väl från typ en och en halv mille... så jag måste spara ett par år till :/ Hi hi han skämtar såklart, men vinner jag drömvinsten är detta det första jag springer och köper :)
 
 
I eftermiddag drar jag och mini på nästa kalas på badhuset och då får minsann herr A fixa med middag. Jag har sagt att tacos ska han väl klara av att fixa?! Ja vi får se vad vi blir serverade...
 
 
Vi ses i morgon 
 
//PIllan


Tungt besked

 
 
När allt bara blir som ett dimmigt landskap där du inte kan se vägen....
 
 
 
 
 
 
Jag fick ett hemskt besked igår... magen knöt sig, jag blev illamående och kroppen bara börjar skaka. Berättar för A som sitter bredvid mej i soffan och vi båda tappar liksom luften...
 
 
En nära familj till oss har drabbats av nåt fruktansvärt, något som man aldrig vill höra talas om men som ändå dagligen sker. Sådana där ord man inte kan ta in, ni vet sådant som "drabbar andra"....
Igår var jag i ett slags chock och idag är jag väldigt emotionell
 
 
Känner därför att jag måste få några dagars paus härinne. Mitt liv fortsätter såklart, jorden fortsätter snurra men just nu är alla mina tankar hos familjen.
 
 
Jag återkommer om några dagar och förmodligen kommer jag då att skriva mina inlägg precis som vanligt.
MEN jag vill att ni ska känna till mina känslor även om de inte kommer att "synas" i alla inlägg!
 
 
 
 
Ta hand om er
 
//PIllan


En bakad lunch

 
 
 
 En bakad variant av en älskad knöl passar perfekt som lunch!
 
 
 
 
 
Hej på er
 
Tam ta da tam....jag är ledig idag! Hur skönt som helst då man har jobbat hela helgen.... Dessutom sov jag knappt en blund natten mot igår(måndag). Det gick inte?! Jag som annars bara lägger huvudet på kudden och sedan faller snabbt i sömn var nu vaken fram emot 03 och skulle sedan kliva upp 05... 
Fick verkligen koppla in autopiloten igår på jobbet och sedan krachade jag en timma i soffan hemma mellan 15-16!
Inge kul att ha problem med sömnen....
 
Men då jag fick en tupplur så orkade jag ta mej iväg på core i går kväll vilket var riktigt skönt.
 
 
Väl hemma hamnade jag framför filmen Gravity med Sandra Bullock, har ni sett den?
Hon blir ensam kvar ute i rymden som enda överlevande på en rymdstation som träffas av ett meteorit-regn. Alltså jag var helt slut efter den här filmen....
 
Andningen stannade någonstans i halsregionen och hela kroppen var som en spänd stålvajer då jag liksom försökte hjälpa stackars Sandra då hon svävade omkring där ute i det oändliga mörkret....! Alltså jag kan inte förstå hur man ens vill åka utanför atmosfären?!
Fy vad jag tycker rymden är läskig fast ändå är jag SÅ faschinerad och kan inte sluta titta på filmer och tv-program i just detta ämnet!
 
 
 
Nåväl idag bjuder jag på ett busenkelt recept på en god lunch
 
Baka en stor sötpotatis precis som du bakar en vanlig. Snitta potatisen och ställ in i ugn på ca 220 grader i tja 30 minuter kanske... stick med en gaffel och kontrollera så den har blivit mjuk. Beror mycket på storleken
 
Jag blandade sedan en röra på keso, pesto och mosad fetaost plus att jag klickade smör i sötpotatisen då jag tagit ut den.
 
Jättegott och jag håller mej mätt en bra stund efter denna måltid!
 
 
 
 
 
Nu har jag precis tagit ut en plåt keso-bröd KLICK så nu ska jag ta en kopp kaffe och en nygräddad macka!
 
 
Ha nu en trevlig tisdag
 
 
 
//PIllan


Inte bara träning....

 
 Den rysligt spännande Midnattssol hade premiär igår och därmed blev min tv-vecka är komplett!
 
 
 
 
 
God morgon måndag och god morgon på er!
 
Ja mina veckor innehåller inte bara träning och matlagning...jag ser en hel del på tv också! Följer inget slaviskt men jag har nåt alla kvällar i veckan som det verkar just nu...
 
 
Måndagar slår jag på 4:an kl 20:00 för att se de duktiga kockarna i "kockarnas Kamp"
 
Tisdag kl 21:00 vill jag inte missa Svenska Hollywoodfruar på kanal 3
 
Onsdagar spenderas med Kalle i Svett och etikett kl 21.30 på SVT
 
Torsdagskvällen vill jag hälsa på Wahlgrens värld på kanal 5
 
Fredagar är det alltid mysigt att ligga i soffan och oftast blir det Idol som står för underhållningen. Zappar över till Dobbidoo under reklampauserna!
 
Lördag är efter helgens premiär vigd åt Så mycket Bättre!
 
Söndagskvällarna är även dom räddade i och med gårdagens premiäravsnitt av Midnattssol. Jisses vilken start och öppnings-scenen var inte att leka med..... Tror det blir en riktigt spännande serie att följa framöver!
 
 
Ja ni ser, uppbokad varje kväll tydligen?! :)
 
 
 
Vill även tipsa er att kika in här KLICK där ni finner en färsk intervju med moi !
 
 
 
//PIllan


Söndagspasset

 
 
 
Efter en vecka med mycket flås blev det istället fokus på styrka idag.
 
 
 
 
 
Ja då var det söndag och jag tänkte summera veckans träning plus redogöra för dagens träningspass.
 
 
 
Måndag startade jag upp veckan med spinning och core. Jag är väldigt förtjust i just core-träning då jag anser att det är den viktigaste träningen för att lyckas i mycket annat!
 
Tisdag bjuds det allt som oftast på aerobics och eget instruerande
 
Onsdag blev en vilodag då jag åkte tidigt på morgonen och kom hem sent på kvällen.
 
Torsdagar jobbar jag ofta kväll men så var det inte denna torsdag. Därför passade jag på att hoppa på spinningcykeln igen och följde upp med en timmas Body Balance
 
Fredag morgon drog jag iväg på ännu ett spinning-pass! Därefter blev det några övningar med TRX-banden
 
Lördag var ju allmänt seg och grå men en rask PW fick jag i alla fall till
 
Söndag och suget på ett styrkepass i gymmet var påtagligt efter en vecka med mestadels "flås-träning". Inget fel med det och jag gillar variation, glädje och spontanitet i min träningskalender!
 
 
 
Rejäl uppvärmning krävs då det står ben/rumpa på schemat. Jag börjar med rörlighetsövningar och följer sedan upp med ett kortare pass med bara kroppsvikten
 
5 Burpees
20 Utfall/ben
20 Armhävningar
5 Burpees
20 Benböj
20 Upphopp
5 Burpees
20 Ryggresningar
20 Utfall åt sidan/ben
5 Burpees
20 Moutainclimbers
20 Dips
 
Nu är jag riktigt varm och redo för ben och rumpa
 
Benpress i smithmaskinen, liggande på bänk
Utfall i smith
Sumosquats med kettlebell
Hipthrust
Step upp på hög plint
 
 
Jag använder aldrig så tunga vikter då jag kör nederkropp då jag inte direkt är ute efter att bygga stora muskler just här... min rumpa är tillräckligt boothy redan ;)
Här fokuserar jag väldigt mycket på att hitta och känna kontakt med rätt muskel. Jag lägger mycket tid i huvudet och det gör faktiskt att övningen blir jobbig trots lättare vikter! Tränar nedre delen av kroppen för att minimera skador vid tex löpning.
 
 
Ja det var den gångna veckan så nu laddar jag om för en ny härlig träningsvecka som kommer!!
 
 
 
 
//PIllan


Hungrig och frusen

 
 
 
Min lördag spenderas med tända ljus, ett glas vitt och en god soppa!
 
 
 
 
 
God afton i stugorna
 
Själv har jag varit uppe sedan 05 i morse och sedan suttit på jobbet i många långa timmar. Ute är det så grått och ruggigt och när jag kom hem på eftermiddagen såg jag bara hur skön soffan verkligen såg ut.... MEN jag bytte snabbt om till underställ och träningskläder, pluggade in en pod i öronen och gav mej ut på en pw. Det var kallt och med lite snöblandat regn som slog mig lite i ansiktet, men det var även riktigt uppfriskande och skönt!
 
När jag kom hem var jag dock lite frusen och framför allt hungrig!
 
 
Snabb räksoppa med bladspenat, ingefära och en hel del cayenne för att få upp värmen! Värmde några vitlöksbröd och slog en egen aioli... Hittade en flaska vitt vin i kylen och plötsligt känner jag mej som en rik person! Satte mej och njöt av maten och vinet och min kropp är just nu tacksam, varm och fylld med en härlig känsla!
 
 
 
 
 
 
 
Strax ska jag hoppa in i duschen och njuta ytterligare av skönaste duschkrämen (som en mousse) från Rituals, smörja mej från topp till tå med varm sesamolja, krypa i en gosig morgonrock och invänta premiären av Så mycket bättre.
Har dessutom förberett en choklad mousse på avocado och banan (som jag tipsat er om tidigare) Åsså tar jag nog kanske ett till glas vin... ;)
 
 
 
 
 
 
Hoppas att även du har en skön lördagskväll!
 
 
Ses i morgon //PIllan


FredagsFrukost

 
 
 
En len och fluffig mango-smoothie har precis passerat ett sugrör och in i min kropp, mums!
 
 
 
 
 
 
God förmiddag (har det hunnit bli...)
 
Jag vaknade strax före klockan i morse och det blev att hoppa i spandex-byxorna på en gång för ett pass spinning med efterföljande trx var inplanerat.
En snabb kopp kaffe och en lite smörgås och sedan iväg
 
Så himla skönt sätt att starta denna fredag och den stora belöningen har jag precis fått i form av skön dusch och en god frukost.
Havregrynsgröt som jag kokar med riven kokos och chiafrön, toppar den med banan, kanel och jordnötsmör. Smoothie med frusen mango och banan tillsammans med Lindahls mango-kvarg och kokosmjölk. Självklart också en kopp kaffe till detta.
 
Nu mår jag som bäst - nytränad och nyäten!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Jag har inte så mycket inplanerat i helgen då jag ska jobba typ non stop från i eftermiddag.... A och Nikki drar till fjällen så jag får lulla på i min ensamhet de timmar jag blir utsläppt från jobbet. Men jag vet precis vad jag ska fylla dem med, ännu mer träning såklart och sköna prommenader!
 
Jag gillar faktiskt att vara själv, inget som stör mej alls om jag ska vara ärlig. Tror att det har att göra med att jag vuxit upp som ensambarn och roar mej bra på egen hand :)
 
 
 
 
 
 
 
 
Hoppas ni har nåt roligt att se fram emot i helgen eller kanske redan i kväll?! Ja annars kan man ju alltid ligga och halvsova framför Idol, he he...!
 
 
 
Ha det så bra
 
 
//PIllan


Fångad av en....?!

 
 
FightingFace on
Ja jag ser onekligen ut som jag fastnat i en stormvind eller typ tromb... fast det är nästan värre än så! Jag kör intervaller på dödsmaskinen !!
 
 
 
 
 
 
Yes för några veckor sedan fick mitt gym två finfina AssaultBikes! Jag kan inte påstå att jag kör dem varenda pass...! Men de är verkligen toppen då jag har intervaller på schemat.
 
 
Detta är en luftbaserad cykel och det unika med luftmotståndsystemet är att det ger så mycket motstånd som respektive användare kan hantera!
Ju hårdare du pressar pedalen, desto större motstånd genererar cykeln!
Jag tycker den är perfekt just för att även armarna får jobba hårt och du får supersnabbt upp pulsen då en stor del av kroppens muskler är involverad.
 
 
Jag brukar köra 30/30, alltså jobba 30 vila 30. Den halvminuten man jobbar känns ok de första 15 sekunderna för att sedan vara rent plågsamma de sista 15.... så ni förstår, här snackar vi sekunder!
 
 
Dessa Assault-Bikes används däremot flitigt av CrossFit gänget då flera av deras "Wodar" innehåller kalori-jakt på assault-bikes och roddmaskiner.
På displayen kan man nämligen även se kaloriförbrukning och då gäller det att uppnå x antal kalorier så snabbt som möjligt för att sedan gå på nästa maskin.....
 
I tell You - Inget för fegisar :)
 
 
Kika gärna in hos Crossfit-girls KLICK som huserar på samma gym som mej!
 
 
 
 
Pillan in action, ha ha ha!
Drog även upp Filippa för några intervaller i helgen och betyget var illamående... ett gått betyg för ett intervall-pass!!
 
 
 
 
 
 
 
Nu är det så här att det här inlägget är förinställt som tidsinlägg för då ni läser det här sitter jag förhoppningsvis på tåget eller har redan klivit av med destination Gävle. Liten jobbresa med en kollega ska förgylla denna onsdag!
 
 
 
Ha det bäst
 
 
//PIllan


Mitt naturliga skafferi

 
 
 
 
 
 
Det behövs ständigt påfyllning i mitt naturliga skafferi och mycket av det beställer jag på nätet. Senaste lådan innehöll kokosolja. kakaonibs, mullbär, granola och en ansiktskräm.
Hela beställningen är från Bodystore KLICK
 
 
Här hittar jag alla mina favoriter men det brukar även alltid komma med någonting nytt! Så kul att prova nya produkter vare sig det är livsmedel, vitaminer eller hudvård.
 
Den här gången blev det en liten ansiktskräm från Weleda för extra känslig och torr hud. Tell me liksom nu när luften blir kallare och min hud blir "försvagad".... Som sagt kul och spännande att testa!
 
Såg att bland Bodystores nuvarande kampanjer fanns även Olga Rönnbergs bok Styrka för kvinnor till bra pris så passa på att klicka hem för bra inspo!
 
 
 
 
 
 
 
I går blev det ett perfekt avslut på måndagen för mej då jag både hann med spinning och Core. Kombon är perfekt för mej på måndagar men ibland jobbar jag kväll och missar ....
 
 
Först spinning i 55 minuter då pulsen får jobba och svetten riktigt sprutar och sedan bara byta tränings-top och gå direkt in till 45 minuters krävande jobbig core. Igår körde vi cirkelform och det innehöll även en hel del rörlighet, me like!
 
 
 
Idag är det tisdag och det betyder.... Aerobics och lite skaka rumpan :)
 
 
 
//PIllan


Ledig måndag

 
 
 
Me and my girls under helgen. Nu har Filippa åkt tillbaka till Falun och det dröjer nog tills nästa gång vi ser henne då hon sticker till Österrike om ett par veckor!
 
 
 
 
 
Måndag och jobbelijobb för dom flesta men inte för mej!
Eller "hemmajobb" har jag massor.... the never ending story! Men först ska jag fixa med mitt aerobics-pass, lite nya mooves är alltid kul. Sedan ska jag minsann ta 30 minuter för yoga. Så skönt att få börja dagen (fast nu har jag ju varit uppe några timmar...) med att andas riktigt och få igång cirkulation och muskler!
 
 
Måste gå igenom Nikkis garderob igen!? Nämen alltså hur mycket växer ungen på..... Byxor som vi köpte i somras är nu hux flux "högvatten-märkta" och stackarn får dessutom gå till skolan i överdragsbyxor som räcker på halva vaden...
Stop occh väx, kan man pensla benen med det eller ;)
 
 
 
 
 
Lilla skrutt är inte alls speciellt liten längre....
Fast jag säger att hon är min bebis men detta protesterar hon vilt åt!
 
 
 
 
 
Jag önskar dej en fin start på veckan!
 
 
//PIllan


Tilda 2 år!

 
 
Lilla nybakade två-åringen som vi passande nog gav bla ett par Mimmi Pigg-öron då det visade sig att temat för kalaset var just Minnie Mouse
 
 
 
 
 
 
Yes nu har det värsta "ruset" efter socker-chocken lagt sig och så ska även jag... ja lägga mej! Det har varit en supermysig dag med hela familjen och även då ett riktigt kalas för lilla Tilda!
 
 
Massor med kakor och tårtor och jag smaskade i mej några kakor för mycket vilket resulterar i ett lätt illamående och nästan huvudvärk... men efter en rejäl middag med fisk så återhämtade jag mej igen.
Tilda fick massor med fina presenter och var såklart huvudpersonen som alla ville gulla med och visst tror jag att lilla damen uppsakttade det hela!
Gissar att hon somnade med en duns så snart alla gästerna gått hem...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Filippa och Nikki var först på plats och gratulerade med en häst.... ja en käpphäst då...!
 
 
 
 
 
 
Mamma Kamilla och älskade lilla födelsedagsbarnet som fick den sötaste Mimmi-tårtan!
 
 
 
 
 
Åsså var det de där med att blåsa ut ljusen.... ;)
 
 
 
 
 
 
Nu återstår bara att säga god natt och sweet dreams!
 
 
//PIllan


Den första snön...!

 
 
Bara i förrgår sken solen och mitt på dagen var det rätt så behagligt att sitta ute en stund innan jobbet!
 
 
 
 
 
God kväll i stugorna
 
Har precis nattat Nikki och nu sitter jag och inväntar både Filippa och Pernilla Wahlgren.... ja Fillan kommer hem på en snabbvisit över helgen men Pernilla får jag knappast träffa mer än på tv:n om en stund :)
 
Det luktar popcorn i hela huset då Nikki ville ha det tidgare. Jag poppar alltid i kastrull då jag för nåt år sedan läste vad specialist-läkare inom cancer aldrig själv skulle äta.... micro-popcorn! Då slängde jag påsarna vi hade hemma och började poppa med koksolja i kastrull! Att de dessutom smakar SÅ mycket bättre gör knappast saken sämre!
 
 
I morse kom den..... ja den första snön!? Jag åkte till jobbet stax före 06 och då hade små flingor börjat singla ner från himlen och efter ett par timmar låg där ett tunt vitt lager. Gissar att alla barn blev väldigt glada men efter ytterligare en stund hade det såklart försvunnit igen.
Är ju inte alls ovanligt att det kommer snö i mitten av oktober MEN eftersom vi haft en sådan varm höst så kom det faktiskt som en liten överraskning!
 
 
 
 
 
 
 
I dag har jag vilodag från träningen och jag måste erkänna att det kryper lite i kroppen.... Eftersom jag suttit på jobbet hela morgonen och förmiddagen och sedan bara åkte hem och fixade inomhus så har den här kroppen inte gått många steg idag!
Usch en prommenad hade gjort gott känner jag, men men jag tar igen det i morgon!
 
 
ha en mysig kväll och i morgon vaknar vi till fredag igen :)
 
 
 
//PIllan


Vi bakar gluten-och sockerfritt till syrran

 
 
Nikki den perfekta hjälpredan i köket!
 
 
 
 
 
Hej på er
 
Nu blev det visst ett sent inlägg då dagen gått i ett.... Efter jobb och skola satte vi direkt igång att baka lite och fylla upp frysen till "gotte-råttan" Filippa som dyker upp i morgon på en snabbvisit!
Hon är konstant hungrig och sugen på nåt så därför slog vi till med lite olika...
 
Banan och blåbärsmuffins och chokladbollar plus kesobröd, allt gluten -och sockerfritt!
 
 
Chokladbollar med pumpafrön och kokos
 
60 gram smör
1 dl riven kokos
3 msk sötströ
2 msk kakao
2 msk carobpulver
2 msk pofiber
 1 krm vaniljpulver
 
Mixa riven kokos och pumpafrön till finmalen konsistens
Blanda noga med resterande ingredienser till en chokladbollsdeg
Rulla till bollar och garnera med kokos
Förvara i frys
 
 
 
Muffins
 
2 mogna bananer
60 gram blåbär
 2 ägg
1 dl havregryn
1 dl riven kokos
3 msk smält kokosolja
2 msk pofiber
1 tsk bakpulver
Nymortlad kardemumma efter smak
 
Ugn 175 grader
 
Mixa kokos och havregryn till ett finmalet mjöl
Mixa samman ägg och banan
Blanda de torra ingrediensernaoch rör sedan ner i äggvispet tillsammans med oljan
Rör försiktigt ner blåbär
Fördela smeten i muffinsforma och grädda mitt i ugn i ca 20 minuter
 
 
 
 
 
 
 
Roligt att dekorera lite innan servering. Vi hade sådana jätteblåbär och dom smakade faktiskt riktigt mycket!
 
 
 
 
 
 
 
Eftersom jag jobbade kväll igår så blev det aerobics ikväll istället. Det var så skönt att bli riktigt genomvarm och svettig dels för att det är ruggigt ute och dels för att jag har rejäl träningsvärk sedan igår...
Gött! Länge sedan jag hade träningsvärk i armar och axlar så jag är nöjd!
 
 
Nu ska jag slänga mej framför tv:n
 
 
 
//PIllan


Min morgon i gymmet

 
 
Ett av mina favoritställen för kropp och själ...gymmet!
 
 
 
 
Morning
 
Tisdag betyder så gott som varje vecka aeorobics men inte idag... Jobbar kväll och har därför fått flytta min klass tills i morgon kväll. Därför var jag tidig i gymmet för röra mej det vill jag såklart då jag sedan ska sitta stilla hela kvällen.
 
 
 
Jag och A hade en liten diskussion angående mitt tränande härrom dagen. Jag menade att jag är en helt vanlig motionär men han bara -Stop där, du kan väl inte kalla dej en vanlig motionär! Du tränar ju 6 dagar i veckan...
 
Hmmm vad är då en vanlig motionär, undrar jag?
 
Jag tränar ju bara för att jag tycker det är så kul och för att mitt välbefinnande blir så mycket bättre. Min vardag blir lättare genom träningen!
Visst tränar jag många gånger i veckan men allt beror ju på med vem man jämnför med. Dessutom tycker jag att man ska undvika att jämnföra sig med andra (gällande det mesta) och utgå från sig själv och hur man själv känner!
Om jag nu skulle jämnföra mitt tränande och min kära sambo....ja då är jag en topp-idrotts-kvinna som förmodligen vinner OS viken dag som helst i begreppet träning!!!
Han har ju inte tränat (mer än golf) alls de senaste 10 åren.... ;)
 
 
 
He he... skämt och sido ni som följer mej vet att jag sällan har specifika mål med min träning utan allt handlar istället om min livsstil!
 
 
 
 
 
 
 
 
I morse pumpade jag armar och axlar tills svetten sprutade!
Älskar dessa muskelgrupper och nu börjar jag så sakteliga att kunna använda axlarna i övningar ovanför huvudet så som tex "militär-pressar"
 
Då min låsning var som värst i ryggen var detta en helt omöjlig övning..... Är såklart svag just i denna och även (tyvärr) i armhävningar, så här lägger jag lite extra fokus framöver!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nu ska jag packa ihop lite barnkläder som Nikki har vuxit ur och som jag sålt via FB. Perfekt med sådana sälj/byt-sidor då det går smidigt att få iväg urvuxna plagg. En del säljer jag och en del skänker vi till typ Erikshjälpen.
 
Recycle is the best!
 
 
 
 
 
//PIllan


Kickstartar veckan

 
En rosa frukost passar perfekt denna oktobermåndag. Självklart försöker jag även välja de varor i affären som är "rosa-markerade" och skänker en del till bröstcancer forskning!
 
 
 
 
Hej på er
 
 
Jag vaknade före klockan i morse vilket betyder att jag var utsövd....antar jag?! Nåväl frukosten fick landa i magen och sedan tog jag en morgon-prommis. Skönt då det inte heller var några minusgrader dag.
Älskar att få in en pw om mornarna, så mycket piggare blir jag då kroppen får frisk luft.
För under dagen blir det ju tyvärr mest tid inomhus och senare idag arbete som betyder mycker sittande framför datorer.... Ibland ställer jag mej upp och jobbar men jag är väldigt dålig på att göra just det...!
 
 
 
Efter prommenaden hade jag bokat in en timmas ansiktsbehandling och det var verkligen på tiden! Länge sedan jag kom mej iväg till Susanne som jag går hos.
Men jisses så skönt det är.
 
Ja det är väl det där att bara få ligga och bli ompysslad och att nån "pillar" med en... ;) Ansikte eller massage eller hos frissan, underbart!
 
 
 
 
 
Bananplättar med keso och hallon som jag värmer med chia-frön och lite stevia, Gotti!
 
 
 
 
 
Hoppas även ni får en skön start på veckan!
 
 
//PIllan


Snark...söndag...!

 
 
 
 
 
Ja visst var det plötsligt söndagen som knackade på och Nikki hojtar glatt från sitt rum vid 06.30.... Inga tankar på att de "stackars" föräldrarna varit ute och rumlat mest hela lördagen !
 
 
 
 
 
Så här var det, vår vän Irene fyllde ju tidigare under våren ett jämt antal år och vi i Middagsklubben gav henne bara ett datum och ett klockslag då hon skulle vara redo och lite "After work-klädd"
Det datumet var i går den 8 oktobe och vid 12.15 blev hon upphämtad av oss andra i klubben. Vi satte oss på ett tåg och destinationen var Sundsvall.
 
 
Vi började faktiskt med en lite lägenhetsvisning nere i hamnen för Nettan och Fredrik har köpt en lägenhet där och ska flytta in i april nästa år. Kul att kika lite även om det inte är klart ännu, men man får en liten känsla av hur det kommer att bli!
Vidare in på stan och snabbt in på första stoppet på en liten bar-runda. Bubbel och vänner en lördag eftermiddag smakar extra gott!
Vi fortsatte att beta av ett par till stop innan vi hade bokat bord för middag. Vi valde att gå till Pinchos då ingen av oss varit där tidigare.
Jag tyckte det var ett roligt koncept och jag är ju ett "big fan" av plockmat och smårätter så tummen upp av mej! Ska nog ta med mej Nikki hit för hon skulle verkligen älska själva cirkus-temat som restaurangen har !
 
 
Här satt vi då i några timmar och åt gott och drack gott för att sedan gå vidare till casinot där vi visste att Irene aldrig varit. Hon är ju ingen gambler direkt och vi tjejer hängde mest i baren och surrade medans männen provade lyckan vid spel-borden. En av dem gick i alla fall därifrån 4000 kr rikare än då han gick in.... Det var inte min man...
 
 
Efter en trevlig eftermiddag och kväll satte vi oss på tåget och tuffade hemåt igen, alla nöjda och glada!
 
 
 
 
Bara mobilbilder denna gång....
 
 
 
 
 
Så även om vi kom hem i bra tid är man allt lite tung i luvan idag.... men vi ska spendera dagen ute på gården och göra höst.
 
Förhoppnigvis ska frisk luft göra susen!
Utemöbler ska ställas undan, blommor ska klippas ned och allt ska förberedas inför vintern helt enkelt.
 
 
 
Skön söndag  //PIllan
 


Pills & Thrills...

 
 
Morgonens piller är intagna och det vankas fredag!
 
 
 
 
God morgon på er
 
Fredag och ledig sådan, ja jag gjorde helg redan mitt på dagen igår!
På kvällen hade jag bokat in ett pass Body balance och Nikki ville absolut följa med. Då jag visste vem det var som skulle leda klassen och såg att det inte var så många inbokade så lovade jag att hon fick det.
 
Vi packade med "paddan" så hon skulle kunna sysselsätta sig... Men tji fick jag för hon tog också fram en matta och körde hela passet utan att göra nåt väsen av sig eller tappa koncentrationen en enda gång!
Jag är verkligen glad och stolt över henne!
 
Katja som var instruktör körde ett väldigt yogainspirerat pass och det var mest fokus på stretch. Jätteskönt (eller just i de där ytterpositionerna är det mest plågsamt...) och nästan den träning jag gillar allra mest för tillfället!
Fast idag har jag och mini bestämt att vi ska köra ett riktigt gym-pass, jag med vikter, tunga vikter!
 
 
 
 
 
 
För att hålla kroppen i form och balans krävs en bra kost och som jag berättat tidigare knaprar jag även en del piller, speciellt under höst-och vinter-halvår!
 
D-vitamin och magnesium har jag skrivit om tidigare och ni kan läsa det igen om ni klickar här KLICK
 
 
 
 
 
Idag fokuserar vi istället lite mer på denna lilla superduperburk med Gurkmeja!
 
Gurkmejan är en av de starkaste antiinflammatoriska ämnena som finns! Den har flera läkande egenskaper och är en mycket kraftig antioxidant. Den kan även användas för att förstärka effekten hos andra vitaminer.
 
Gurkmeja…
* minskar inflammationen på cellulär nivå.
* stärker och förbättrar matsmältningen.
* stödjer hälsosam leverfunktion och detox.
* är renande för blodet.
* ökar ledernas flexibilitet och minskar svullnaden hos människor med ledgångsreumatism.
* ökar insulinkänsligheten och reglerar blodsockernivån.
* skyddar levern mot gifter och stödjer hälsosam leverfunktion.
 
Sällan man hittar riktig gurkmeja i min lokala affär så därför har jag en burk som jag äter av varje morgon. Men letar du efter gurkmejan bland grönsakerna så ser den typ ut som ingefära (en liten knöl ) men har en stark orange färg då du skär i den. 
 
 
 
 
Ja det var dagens tips här i bloggen, knapra lite piller i vinter :) Men som sagt en balanserad kost är A och O!
 
 
 
 
Till något helt annat nu... Såg ni Wahlgrens Värld som hade premiär på 5:an igår kväll?
Det gjorde jag och jag tyckte det var väldigt underhållande!! Nu har ju jag läst Pernillas blogg iflera år och hade henne som idol under 80-talet plus att jag varje vecka lyssnar på Wahlgren & Wistam pod.
 
Detta påverkar såklart att jag tycker att programmet var underhållande fast A satt med hela tiden och höll inte för öronen eller drog fram skämskudden en enda gång ! Detta mååste ses som ett gott betyg för den karl kan till och med hålla för öronen och skämmas då han ser på vädret !!? Jag kan säga att i onsdags framför Bonde söker fru fick vi byta kanal efter första reklam-pausen för då hade han inte släppt öronen på hela tiden.... ha ha ha! och i det fallet är jag benägen att hålla med, skämmigare program får man leta efter !
 
 
 
 
//PIllan


Torsk på torsdag & hälften vunnet

 
 
 Älskar ni precis som jag fisk? I så fall har jag ett superlätt recept att bjuda på idag!
 
 
 
 
Hej på er
 
Andra dagen jag vaknar med huvudvärk och till slut ger jag upp och tar min dunder-medicin mot migrän... Då släpper det! Nu har jag dessvärre bara en spray kvar och måste nog ringa läkaren för att få en omgång till... Vill inte riskera att hamna i en situation då jag inte har några hjälpmedel att tillgå... då kan jag bli liggande i ett par dagar!
 
 
 
Nåväl jag lovade recept och recept ska ni få...på en super-god fiskrätt som dessutom knappt kräver någon ansträngning. Det gillas skarpt åtminstone av mej ;)
 

3-4 bitar torskrygg

1 liten burk pesto
1 fp fetaost
salt & svartpeppar
körsbärstomater

Lägg tinad, torskrygg i en ugnssäker form.

Bred över peston. Smula över fetaosten. Salta lätt och dra några drag med pepparkvarnen. Fördela en ask körsbärstomater över allt.

Värm ugnen till 200 °C och ugnsbaka i cirka 25 minuter eller tills torsken är helt klar.

 
 
 
 
Vi åt våran med kokt potatis, rårivna morötter och en röra på mosad fetaost och turkisk yogurt. Det var så himla gott! Skär gärna upp en citron som du låter ligga med in i ugnen för det är så gott att pressa över innan servering!
 
Tummen upp av samtliga i familjen vilket betyder att detta lagar jag fler gånger
 
 
 
 
Så till det där med hälften vunnet...
På jobbet har vi vinlotteri första lördagen i månaden och vi går på Jokernumrets sista nummer. Jag har nr 8 och nu är det två år sedan jag vann senast...?!
I lördags satt jag till och med och såg dragningen på tv. De fyra sista numren var följande 8, 8, 8.....9...
Trodde jag skulle få ett brejk.... Men den här gången hade jag lite flyt för kollegan som har nr 9 hade glömt att lämna en vinflaska och då får de med numren bredvid dela på vinsten!!
Wiie tack till min glömska kollega, fem flaskor och hälften vunnet ;)
 
 
 
 
 
Ha en bra torsdag  //PIllan


Inte som planerat men bra ändå!

 
 
 Ut i kylan och in i dimman....
 
 
 
 
 
Morning vänner!
 
Var uppe och fixade frukost åt mej och familjen som vi sedan åt tillsammans. Skönt att starta morgonen lite lugnt även om vi skulle iväg, jag till gymmet och de andra till jobb och skola...
 
A tog Nikki och åkte strax före mej...som tur var! Han ringde efter bara typ en minut och berättade att det var riktigt halt på vägen, bilarna kröp fram och jag har inga vinterdäck ännu. Hade precis satt mej i bilen men bestämde direkt att skippa gymmet. Usch den här tiden på året med mörka isiga vägbanor är det värsta jag vet!
Eftersom jag var träningsklädd laddade jag istället snabbt ned en pod och stack iväg på en PW. Var tvungen att gå en kortare sträcka på landsvägen och det VAR verkligen som snor och jag fick spänna mej för att inte trilla!! Huuu
 
Väl hemma körde jag styrka i vardagsrummet på yoga-mattan och efter ännu en halvtimma var jag genomsvettig och nöjd!
 
 
 
 
Så ibland blir det inte som planerat men det blir bra ändå!
 
 
 
 
Nu har jag några timmar med hemmasysslor innan jobbet kallar på mej. Ska försöka jobba igenom tvättkorgen och laga en god lunch har jag tänkt. Och fingers crossed att dimman lättar och solen får värma upp asfalten innan jag ska åka.... Idag får papi lägga om till vinterdäck på bilen!
 
 
 
 
 
//PIllan


Kanelbulle, nej kesobröd!

 
 
 
Kanelbullens dag minsann men nej det blir inga sådana godsaker här i bloggen idag . Jag bjuder på kesobröd istället!
 
 
 
 
 
 
God morgon
 
Idag ska ni få ett recept på ett toppen-gott bröd som går snabbt att svänga ihop. Nyttigt, mättande, glutenfritt och med bra protein-innehåll!
 
 
Grundrecept
 
6 dl havregryn
2 tsk bakpulver
3 dl keso
2 1/2 dl filmjölk
en gnutta salt
 
 
Detta är alltså grunden sedan adderar jag lite av varje!
nästan alltid 1 ägg sedan kanske chiafrön, solrosfrön, ta lite valnötter, linfrön...ja precis det ni gillar i ett bröd!
 
 
Mixa havregryn i mixer med kniv
Blanda sedan med bakpulver och salt
Tillsätt keso och fil plus eventuella andra ingredienser
 
Klicka upp 9 små "högar" på en plåt och använd en sked för att forma till runda platta bröd (väldigt kladdig deg)
 
Grädda mitt i ugnen 250 grader i 13-15 minuter
Låt bröden svalna på plåten
 
Jag förvarar i frys och tar fram då jag ska äta
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Jag gillar dem jättemycket och de mättar så bra! Nikki däremot gav dem tummen ner, hon kör på sina Lingongrova hon...
 
 
 
 
Tisdag innebär också aerobics, härligt att få upp pulsen och värmen! För huuu och brrr nu har det verkligen blivit kallt på mornarna.... Minusgrader och skrapa bilrutan är ett faktum!
 
 
 
 
//PIllan


Shoppingresultat

 
 
 Nikki var nöjd med sin shoppingrunda igår, här i ny poncho som hon absolut ville ha!
 
 
 
 
 
 
Ja men då var det måndag och nya blanka dagar all fylla på med jobb, vardags-sysslor, träning och lite fest!
 Skönt att A har kommit hem så det blir lite avlastning på hemmafronten. Nikki ville så gärna vara vaken igår då han kom hem men ögonen åkte igen strax efter 20-rycket ....
Hon blir jätteglad att träffa honom nu på morgonen istället :)
 
 
 
Jag och Nikki hade en mysig dag och Nikki fick ett "bra resultat" i sin shopping! Värre med mej som kom hem med en mascara....Jag har verkligen blivit dålig att handla till mej själv, prioriterar barnens garderober nästan jämt. Hade tänkt att köpa nya skor men när jag står där på väg till kassan så blir det alltid -Äsch jag behöver nog inte. Sen när jag är hemma igen så kan jag "gräma" mej att jag inte köpte :/
 
 
 
 
 
 
 
Så snygga rosa fodrade skor från HM. Det fanns verkligen mycket fint till små Girls i butikerna just nu
 
 
 
 
 
 
 Det var ju just skor som var det stora behovet för Nikki så även ett par boots i svart fick det bli. Dessa fanns på Skopunkten och mini tyckte nog att hon blev lite "större" och väldigt cool då hon köpte dessa :)
 
 
 
 
Ett par stretchiga svarta jeans med lite glitter i midjan och ponchon (som även den är lite glittrig) valde hon också ut på HM
 
 
 
 
Ikväll blir det dubbla träningspass, spinning och core! Igår hade jag vilodag så nu är jag pepp på en riktig genomkörare både för flås och muskler. Tränar ni något idag?
 
 
 
 
//PIllan


Oktoberfrost

 
 
 
Söndagens morning-view, dimman som stiger från vattnet och den lätta frosten som lagt sig som ett täcke över marken
 
 
 
 
 
God morgon
 
Äntligen fick jag sova tills jag vaknade av mej själv och det var 06.31... Så någon längre sovmorgon bidde det inte! Men eftersom jag och mini ska ta en shoppingdag så var det lika så bra att komma upp och in i duschen.
 
Men aj aj aj det kändes bara att kliva upp ur sängen... hela kroppen känns liksom lite öm! Jag var nämligen på 2 timmars! yoga i går efter jobbet. Katja, jag och Evalott fick oss en liten session av Alexander som han heter. Ukrainare som är utbildad i Tibet så detta är ingen "vanlig yoga-timme" ! Breathe in from the bottom of your heart to the top of your head. Stop breathing...focus on the strech - hold it for 12 seconds....
Jo tack det kändes och även om jag varit på hans lektioner förut så tror jag det var snäppet mer ansträngande då vi bara var tre.  Han kunde "piska" lite värre helt enkelt ;)
 
 
 
Igår morse då jag åkte till jobbet var också första dagen som det var lite is på rutan... nu börjar det, skrapa bilrutan :/  Glad ändå att det lät vänta på sig till oktober i alla fall!
 
 
 
 
 
 
Ikväll kommer A hem från Spanien! Vi har knappt pratat på hela tiden...en gång tror jag... Jag har haft fullt upp den gångna veckan och det har säkerligen han också. Därför blir det lite extra kul att få träffas och höra om resan då han sitter "face to face" ! 
 
Nu ska jag slå en pling till Filippa och önska henne trevlig resa då hon sätter sig på flyget till Holland mitt på dagen idag (alla bara far och flyger utom jag... ;)
 
 
 
 
 
//PIllan


Pernilla,

Glad prick som njuter av träning, god mat, shopping och min vardag tillsammans med älskade döttrarna Filippa och Nikki plus såklart min underbara A. Hos mig bor också Sessan Söt, hoppas du ska trivas hos oss!






Besökstoppen


© Design av Matilda.
http://mhdesign.blogg.se