Välkommen advent

 
Första ljuset är tänt!
 

De superfina siffrorna med renar köpte jag hos Annika på blomsteraffären, Love them!
 
 
I en hörna i vårat kök.... Ägnade en del tid igår åt att börja adventspyssla men ska fortsätta idag. Här ser ni också mitt bidrag från pysselkvällen, en lite lustig gran!
 
God morgon
Här har ni en nattsuddare som fått sovmorgon....
Vi höll ut ända till 01.30 på vinklubben igår, klapp på axeln till oss :) Men jag gjorde ett big mistake...
Tog fram kameran som jag laddat batterierna till och skulle börja knipsa av lite pics till er och Inget Minneskort isatt!!? Jamen alltså hur klantig får man vara :/
Så därför missar ni Jennys supermysiga kök som doftade vitlök och serverade Bruschetta, Pasta carbonara och goda röda italienare! Sorry....
Vi hade som alltid hur trevligt som helst och smidde de mest vilda planer (som man lätt gör när man fått lite för mycket vin i knoppen...) och vi får väl se vad som händer med dessa in real!
 
Nu önskar jag er en mysig första advent!
 
//PIllan
 
 
 


Pysselkväll hos Annika

 
 
Det är så mysigt hos Annika på blomsteraffären nu i jultid. Man kan gå runt och titta och klämma och lukta och smaka och ..... ja det finns liksom för mycket fint helt enkelt!
 
 
Igår var vi ett gäng som var på plats för att pyssla ihop egna julgrupper och kransar. Väldigt svårt det här med pysslandet tycker jag... ingen krans för mej i r utan det blev en gran! Ni får se den nån dag framöver ;)
 
 
Mycket gott fika stod uppdukat i vanlig ordning 
 
 
 
 
Lite smått och gott från butiken! Förutom min egna kreation köpte jag med nåt så gulligt till adventsstaken, men det får ni också se en annan dag... För i morgon först ska jag adventspynta!
 
 
Ja igår var det nära att jag blev glögg-pepparkaks-ädelost-saffranförgiftad.... Jo för först hade vi glöggmingel på A:s kontor med allt från risgrynsgröt och skinkmackor till glögg med alla möjliga smarriga tillbehör!
Sedan direkt till blomsteraffären där godsakerna fortsatte att bullas upp....
Jodå men då kan man väl säga att "julfrosseriet" har startat ;)
 
Idag jobbar jag först förmiddag och sedan kliver jag på ännu en ledig helg!
Som sagt ska den handla mycket och hemmet, städning och pyntande men även en dejt med vinklubben och julskyltning på söndag!
 
Fin fredag //PIllan
 


Lussebak

 
 
Vi körde igång med lussebaket tidigt i morse! Mörkt ute men varmt inne med tända ljus och julmusik i bakgrunden :)
 
 
 Tummen upp för gyllengula bullar! Vi bakade både traditionella "katter" och som vanlig "bullform" med vaniljfyllning.
 
 
Oh holy... look at this glam mom... :/
Nyss sprungen ur sängen, med knuten på huvudet och no makeup! Men hey det bjuder vi på.
 
 
Som  jag trodde, veckan rusar fram och vi har redan avverkat hälften ( ja fram till lördag...)
Frysen behövde fyllas på med i mitt tycke godaste julbakverken nämligen lusserkatter, så det var bara att kavla upp ärmarna! Nikki är numer en väldigt van och duktig bagerska så hon hjälper till mer än vad hon "saboterar" vilket är skönt!
Vi spelade julmusik och sjöng med, så nu börjar jag bli sugen att fortsätta pyntandet!
Men hemma är det just nu stökigt och rörigt så jag har kommenderat mannen i huset att på lördag är det den stora städdagen - inga undanflykter accepteras ;)
Då ska huset bli "kliniskt" tip top, liksom lite gammeldags julstädning med lister, tak och väggar inkluderat! Sedan kan man bara relaxa och ta den vanliga städningen fram till jul!
 
Nu jobb //PIllan


Tisdagstallriken

 
 
Ett tips för den late, den stressade den nyfikne.... Hittade dessa  från ICA Gott Liv och köpte med mej mest för att tipsa er! Det är ju annars busenkelt att hyvla Zucchini själv med osthyveln eller om ni har mandolin! Men som sagt annars finns det färdigt att köpa ;)
 
 
Jag körde helt veggie med sås gjort på rivna morötter, vitlök, ekologisk grönsaksbuljong, krossade tomater och en klick creme fraich.
Broccoli, fetaost och avocado on the side. Gotti gotti!!
 
Morning
 
Idag kommer lite matigt tips som ni kan se! Gillar att matvarubutikerna börjar ta in mer och mer "nyttiga" alternativ. Hälsohyllorna växer för varje vecka känns det som, så tummen upp för det :)
Jag är ju inte (har aldrig varit) någon riktig kött-människa så vegetariska rätter har jag alltid experimenterat med sedan barnsben faktiskt!
Mina föräldrar har alltid ätit kött men jag kunde helt enkelt inte när jag var liten....  Jag tuggade och tuggade, det bara växte i munnen, så mamma lät mig till slut slippa helt!
Men i 25-årsåldern började jag så smått att prova och nu äter jag det mesta, dock aldrig fabrikspressat, typ hamburgare!
 
Ha en fin (veggie?)tisdag //PIllan
 
 


Snabb färd mot advent!

 
 
Alldeles strax beger jag och mini oss mot vårt "second home" ! Har delat säng med Nikki i natt så min rygg har gått in i halvstrejk så jag måste snabbt försöka få den gå gott humör igen...
 
 
Måndag och helgens finna frostiga landskap har återigen förbytts mot regn och lera!! Alltås vad är detta ? Morr nu vill till och med jag hellre ha snö....
Fick nyss en liten liten stressklump i magen då jag insåg att denna veckan kommer att segla fram i raketfart och på söndag är det advent!
Vill bara kunna njuta av detta men känner ändå att flera så kallade måsten ska hinnas med innan... Äsch bara att beta av en sak i taget och inte stressa upp mej..., lätt att skriva/säga, svårare att genomföra ;/
 
Ha en bra start på novembers sista vecka //PIllan


Mord på menyn!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Fru Amanda Cederhall, ordförande i Cederhalls Ridklubb, dog tragiskt förra veckan efter att ha fallit av en häst.
Detta besked togs emot med stor sorg av klubbens medlemmar och anhöriga. Polisen misstänker dock att hennes död inte var någon olycka.....
 
 
Vilken fantastiskt rolig kväll vi hade i går!
Katarina och Nisse hade bjudit in oss plus några till (vi var 26 personer) till Hussborgs Herrgård för en middag med tvist ;)
Så snart vi utbringat vår första skål och satt ner våra glas så förflyttades vi genast till Cederhalls Ridklubb och förvandlades till någon helt annan!
Själv gestaltade jag fru Mannerström, gift med mycket äldre Gustav Mannerström som såklart badade i pengar.
Jag ägnade mina dagar åt att snorta kokain, vara otrogen med kommissarie Batongs fru!... spela bridge med väninnor och göra livet så surt som möjligt för min mans ex och dotter!
Ni förstår att jag var en väldigt sympatisk person.... ;)
 
Det var mycket att hålla reda på under "spelets" gång och man skulle ju såklart försöka få fram så mycket information som möjligt om alla!
Det skulle säljas och köpas hästar och såklart kunde man även försöka muta både den ena och andra personen för egen vinning....
Det stals olika föremål till höger och vänster, en ny ordförande i klubben skulle utses och mitt i allt skedde ett till dödsfall! 
 
Vi hade hur roligt som helst och såklart avnjöt vi god mat och dryck under tiden!
 
Tack alla som var med, detta vill man liksom helt klart göra om!
 
//PIllan


Samlat en gnutta D-vitamin

 
 
 
 
Lördag
 
Ja titta det behagade faktiskt dimpa ner en liten tunn hinna med snö sent igår kväll. Det blev genast mycket ljusare och trevligare ute! Att marken också är frusen är bara så mycket bättre än ständig geggamojja som varit vardag senaste tiden....
Vi slängde på oss kläderna och stack ut vid 10-tiden. Till och med solen visade sig lite då och då. Gäller verkligen att tanka på med just den energin så här års!
Inte undra på om man känner sig trött då det legat som ett tungt lock över himlen hela november... :/
 
Adventsgranen fick ljusslingor så att den är redo att tändas upp nästa helg, Mysigt!! Jag var även ute och samlade lite pinnar som jag sedan "skalade" på bark...
Jag ska nämligen även i år till Annika på pysselkväll. Jo ni läste rätt, jag ska försöka få till nåt eget julpyssel och det är liksom inte min starka sida! Men jag har en väldigt fin idé och hur jag kan förvalta idén får ni se resultatet av i slutet av nästa vecka ;)
 
Nu strax fix för en festlig kväll!
 
//PIllan


Perfekt fredag strax till ända....

 
 
Vi dukade upp den nästan obligatorriska tacos-middagen på fredagar!
 
 
Nikki supernöjd då hon fick mysa med Tilda i soffan. Trist att bilden blev så dålig... är så less på detta mörker och att bilderna blir därefter alltså :(
 

Varmt och skönt hade vi vid middagsbordet då jag eldat i kakelugnen hela eftermiddagen plus massor med ljus tända!
 
Åhh vad det är härligt att vara ledig på fredagar! Jag och Nikki startade dagen med morgonpass i gymmet med goda vänner. Pust riktigt jobbigt precis som det ska vara.
Hem för dusch och fix sedan en runda till affären för att fylla upp kylskåpet som ekade tomt.... Plus pakethandling då Nikki ska på bad-kalas i morgon.
Filippa vinkade vi av då hon åkte på regionläger i helgen. Ja nu är verkligen säsongen igång och vi får vänja oss med att inte se så mycket av henne under helgerna!
 
På kvällningen bjöd vi Kamilla och lilla Tilda på taco-middag. Gott var det (även om man kanske kunde önska nåt mer kulinariskt...) men Nikki äter detta med stor aptit!
A rullade också in på gården efter sina dagar i Stockholm. Han somnade dock i soffan med lilla T på magen ;) Verkar varit jobbigt i huvudstaden....
 
Nu har vi såklart kollat på första delen av Idol och ska strax titta på del två! Kan verkligen inte riktigt bestämma mej vem av tjejerna jag gillar bäst...?!
 
I morgon ser jag fram emot en kväll med fest, vänner, herrgård och ett mord!!!
 
//PIllan
 


Home sweet home

 
 
Just nu väntar soffmys för min del!
 
 
God kväll i stugorna
Äntligen är jag hemma igen... inte för att jag varit borta speciellt länge men det är så skönt att komma hem! Nu har jag mini här bredvid mej i soffan då hon somnade en kvart innan jag anlände...
Hon hade bakat lussebullar så jag premiär-äter den gula goda bullen till en kopp te. Mamma hade fyllt på kylen med frukost och nya Mama låg i lådan! Nu kan jag jag bara slappa och se fram emot en ledig lång-helg :)
 
I Stockholm hade jag iaf en givande kurs och jag hann även med några julklappsinköp. Dessutom slank jag in på en bryn-trimning på Rapide Brow Bar. Så smidigt och lättsamt detta är, bara att slå sig ner i 20 minuter och brynen är tiptop! Älskar då man trådar brynen, sån skillnad mot att plocka dem! Inte det minsta oönskat strå finns kvar efter att trådarna gjort jobbet och jag tycker till och med att det är lite skönt ;)
 
Nu soffan  //PIllan


Vi börjar med doft

 
 
Ja de första hyacinterna fick flytta in hos oss igår!
 
 
De blir så småningom vita i färgen men jag ska inte vattna dem nästan nåt för jag gillar dem bäst då de är så här små... Vill bara att de ska blomma ut fast hålla sig korta! Älskar julens dofter av kanel, nejlika, saffran och hyacint, riktigt kryddiga mustiga dofter :)
 
 
Trälådan är från HM Home och passade perfekt med lite mossa, hyacinter och självklart ett par stjärnor ;)
 
 
Jag kunde inte hålla mej längre utan igår slängde jag ihop en första adventgrupp!
Bloggar och Instagram svämmar nästan redan över med fina julinspobilder och det har säkert påverkat mej en del.... Men nu är det ju bara knappa två veckor till advent så det får vara OK!
Har dessutom hittat ljusstakar som är batteridrivna (letat i tre år) på Clas Ohlson. De har verkligen många bra grejjor som man kanske inte tänker på!
I vår tvättstuga har vi ett stort fönster men inget eluttag!! Men nu är problemet löst ;)
 
Nu blir det ett litet uppehåll här inne ett par dagar men titta gärna in på Instagram hemmahospillan så kan ni hänga med mej där!
 
Vi ses på fredag  //PIllan
 


En vecka med fart

 
 
 
God morgon nya vecka
 
Hur mår ni, har julstressen börjat smyga sig på...? Lite så är det för mej, eller julstress, klappstress är det för min del! Önskar att jag kunde vara klar med dessa innan november är slut men så blir det aldrig!!
Är i alla fall mycket glad att det är så smidigt att handla över nätet och verkligen allt finns ju där. Ofta snabba smidiga leveranser och erbjudanden om fr frakt osv :)
Nikkis önskelista börjar bli lite väl lång sedan dessa leksakskataloger börjat droppa ner i postlådan!
Jag påpekade detta för henne igår men hennes kommentar var bara -Men mamma man kan ju vända på papperet och skriva där också! Ehhh jo just det... (men det var liksom inte DET jag menade utan att mamis plånbok kommer att eka tom ...)
 
Imorgon åker jag till stora staden för några dagars workshops inom jobbet.
Ska bli roligt men det är alltid en del pusslande innan man kommer iväg. A åker nämligen också i väg i morgon och är även han borta några dagar så tjejerna får bo hos mina föräldrar.
Blir iaf skönt att bo på hotell och ligga i sängen och zappa på kvällarna , som en liten minisemester för den här mamin kanske jag till och med hinner springa in i nån affär ;)
 
På lördag vankas det festligheter igen....Det blir baluns med ett mord att lösa....! Men mer om detta framåt helgen.
 
//PIllan


Barnbarns barn & kvinnliga problem

 
 
Min fina mormor umgås med sitt barnbarnsbarn! Visst är det härligt och jag önskar självklart att man själv får vara lika pigg och fräsch vid 87 års ålder!
 
 
- Vi ska bjuda gammelmormor på smoothie! utbrast Nikki.... självklart tyckte jag som genast såg chansen att få i dem båda lite extra vitaminer i dessa förkylningstider!
 
 
God morgon lördag
 
Hoppas ni alla har en skön ledig helg...för det har inte jag :/ Jobbar hela helgen men är i alla fall bjuden till mina föräldrar på middag ikväll! Skönt att få slippa "middagsångesten" även om lördagar ändå är roligare att laga middag på!
 
Nu till mitt kvinnliga dilemma.....
Jag har väldigt sällan PMS eller besvär över huvud taget denna period av månaden, men NU!!
Herregud igår hade jag sådant sug efter smågodis så jag trodde jag skulle krevera...och det händer väldigt sällan. Jag höll mej ändå ifrån med hjälp av lite torkade bananer (naturgodis). Men efter jobbet så smällde jag i mej typ en hel chipspåse på 20 minuter.....
 
Sedan har min haka drastiskt ändrat form då en finne stor som...nä finne är nog fel ord! Detta är en böld som antagligen kommer att kläcka en stor alien inom kort! Det ser ut som om jag stoppat tungan i underläppen och ska gå på tigerjakt med Mora Träsk!! Jises christ alltså, jag måste verkligen ha ett hormonpåslag de luxe denna månad....
Väldigt tacksam att jag inte ska ut på någon större baluns ikväll utan bara kan kura med en halsduk uppdragen runt hakan och tycka synd om mej själv ;)
Vet att detta är helt banala problem och att jag borde vara glad att jag bara har en finne och för övrigt är frisk och kry...men ändå liksom...
 
Keep Healthy and Stay Strong
//Kram PIllan
 
 


Every workout counts!

 

Bicepscurl med hantlar, en riktig basic-övning som de allra flesta klarar av!
Frågan är ändå - Gör alla rätt? Vad är rätt...? Mitt svar är (notera mitt) det är just biceps/överarm du ska träna så spänn bål & rumpa, isolera resten av kroppen för du vill lyfta vikten nästan enbart med hjälp av biceps (eftersom det är den muskeln som ska tränas). Många som har för tunga vikter tar hjälp av andra muskler och liksom svingar hela kroppen för att få upp hanteln... Inte riktigt rätt enligt mej... men som överskriften lyder Varje träningspass räknas ;)
 
 
Kolla bästa PT:n hejjar på rätt i mitt öra!! Baksida axel och rygg får jobba här. Du kan lätt göra övningen tyngre allt eftersom hur du placerar dina fötter. Sätt dom på en låg bänk och häng helt parallelt med golvet så blir detta riktigt tungt! Eller stå med lite mindre lutning och övningen blir lättare....
 

Pust, lite vila och vätska mellan övningarna är ett måste. Dock tycker jag att man ska förvalta tiden i gymmet väl och inte prata bort den ..... Försök att hålla tempot uppe så även hjärtat får en match :)
 
 
God morgon
Sitter och känner lite på kroppen idag.... Axlarna känns lite "matta i lacken" så idag ska benen få jobba har jag tänkt! Det får bli ett rent ben-pass varvat ganska tunga lyft med mer hjärtmuskelhöjande varianter som utfallsgång och upphopp!
Jag har aldrig någon förberedd veckoplanering för min träning utan dagen får helt enkelt bestämma vad som känns bäst och även om Nikki ska vara med har en liten inverkan. Om hon är med kan jag inte ställa mej på löpbandet och köra intervaller för jag måste lätt kunna vara tillgänglig för henne!
 
Jag har i alla fall tänkt tillbaka 1 vecka i tiden och skriver ner hur min träning har sett ut, ja så ni som är intresserade av detta kan läsa :)
 
Torsdag, Gym - Triceps & Rygg
Fredag, Vilade
Lördag, Skivstångsträning med Johanna (hela kroppen)
Söndag, Yoga
Måndag, Vilade
Tisdag, Aerobics plus 15 minuter i gymmet med Chins
Onsdag, Gym - Axlar ,Biceps, Mage
Torsdag (Idag) Gym - Ben
 
Som ni ser så är min träning rätt så varierande och jag gillar det! Ibland sätter jag mej på spinningcyklen, ibland hänger jag med på ett Sh´bam eller ett rent PUMP-pass men det som jag gillar bäst är rent gym :)
Men som sagt Every Workout Counts!
 
//PIllan


Påfyllning efter pass

 
 
Precis landat i min mage efter ett svettigt överkropps-pass i gymmet. Gårdagens lax på knäcke med majonäs, mums! Plus kaffe med en tsk kokosolja
 
 
Hej lediga onsdag
Jag och Nikki startade vår morgon i gymmet. Armar och axlar mina absoluta favoriter att träna ;)
Vi är härligt nog bjudna på lunch hos vänner senare idag men påfyllning direkt efter avslutat pass är nödvändigt. Detta var vad kylskåpet förmådde och det smakade toppen!
Nikki fick nudlar..... det är inte det mest näringstäta utan typ bara bukfylla, men hon älskar det...!
Middag har hon också önskat så här blir det kräftsoppa, ni vet den där superenkla men väldigt goda med kräftost som jag tipsat om tidigare!
 
//PIllan
 


Tisdagstips

 
 
 
 

                                       
 
Har testat detta några gånger och det blir faktiskt riktigt bra! Funkar dock bäst om håret är lite lockigt så man liksom lättare kan "täcka" den undre svansen...
Bild från Pinterest
 
 
 
Ett litet tips på en enkel uppsättning av den eviga ( ialla fall för min del) hästsvansen....
Allt som oftast åker mitt hår ihop i en svans där bak och speciellt de dagar jag börjar tidigt på morgonen. Har verkligen ingen lust att kliva upp tidigare än nödvändigt och speciellt inte nu när det är kolsvart ute :/
Nu väntar just jobb följt av veckans bästa träningspass ♥
 
//PIllan


Äntligen måndag

 
 
Crazy och lite suddiga denna måndag!
 
 
Ja efter en helg fylld med för mycket god mat och ett par glas vin för mycket så känns det riktigt skönt att få vakna upp till måndag och en ny vecka!
Nya tag med mat, träning och fylld med energi från helgens umgänge ;)
 
Gick och la mej galet tidigt igår...19.30!! Sov till kl 06 i morse så jag är riktigt utsövd...
Höll liksom igång hela dagen igår, med bebismys, farsdagsfirande och yoga så jag stupade helt enkelt i säng!
 
Nu tar vi nya tag //PIllan


Ett riktigt firande, av Uggla.....

 
 
Igår firade vi Ove som ska fylla riktigt jämt inom kort. Han "kidnappades" redan under förmiddagen och fick såklart förvandlas till sin husgud Magnus Uggla...!

Vi tjejer fick dock endast vara med på kvällens festligheter (ja några måste ju fixa med maten...) så vi skålade lite innan alla karlarna anlände framåt 19-tiden
 
 
Oves "närmast sörjande" samlades för en middag kantat av gamla minnen och anekdoter från jubilarens liv, främst hockey-skrönor fick vi lyssna till ;)
 

Som den egen-utnämnde ölexpert han är fick han såklart genomföra ett blindtest av diverse ölsorter...gick väl sisådär efter en lång dag med diverse drycker :)
 
 
 
Moi passar på att kramas och bli lite starstruck med festens kändis!!
 
 
Söndag, fars dag och lite tröttmössa...
Ja men det är fullt tillåtet då man haft en trevlig kväll, vilket vi hade igår! Huvudpersonen blev helt tagen på sängen men väldigt tacksam och glad över surprise-partyt vi vänner hade fixat!
 
Idag ska vi nog bara ta det lugnt men jag ska försöka övertala A att dra på sig fotvänliga skor för en nätt promenad på 7 km in till byn för vi är nämligen bil-lösa och tjejerna är hos mina föräldrar...
Tror knappast att detta kommer att vara genomförbart då herrn fortfarande inte visat sig på nedervåningen ännu...
Får säkerligen ringa min papi för skjuts, men försöka duger !
 
Ha en skön söndag  //PIllan


God mat med goda vänner

 
 
 
 
 

Liten inblick i våran kväll med middagsklubben igår!
 
 
Förätten (som jag hade lite för bråttom att fota) bestod av filodegsinbakad västerbottenost med räkor, lax, rom gräddfil och lök
Varmrätten var två olika marinerade köttsorter, tjälknöl och fläskfilé med rotsaksgratäng och rödbetor med chervé
Efterrätt var den ljuvligaste kladdkakan med schweizernöt och jordgubbsgrädde
 
Paketleken som vi spelar varje gång gick min och A:s väg då vi sopade hem alla utom två vinster ;) Nikki slaggade in på soffan och sov sött trots högljudda skratt och stoj!
Varje träff pratar vi om att resa iväg någonstans tillsammans....vi får väl se om det någon gång blir verklighet! Skulle vara kul :)
 
Nu har jag precis avverkat ett svettigt pass med Johanna och idag fick vi upp rejält med puls... och jag var lite mattare än vanligt efter ett par glas vin i går :/ Men nu är jag som ny igen och laddar för kvällens festligheter!!
 
Ses i morgon
//PIllan


Höstmiddag med vin väntas

 
 
 
 
Detta är från en tidigare helg hemma hos oss och mitt topp 5 vin, Tommasi mmmm så gott!
 
 
Äntligen fredag
Har jobbat i ett sedan i lördags plus sjuklingar hemma (som nu alla är bättre) så nu väntar jag på en skön ledighet!
Kvällen ska spenderas med middagsklubben och det vankas höstmiddag. Värdparet är kända för att inte snåla på krutet då det kommer till maten, så jag håller igen idag så magen kan fyllas åt alla håll ikväll ;)
 
I morgon ska jag på fler roligheter, men detta är än så länge hemligt men självklart uppdaterar jag er på söndag!!
 
Ha nu en riktigt skön fredag
 
//PIllan
 


Ännu en variant

 
 
God morgon på er
Äntligen fick jag en sovmorgon efter flera vakna nätter och upp i ottan... skönt!
Ska hinna med ett träningspass innan jobbet idag men jag tror att jag måste rikta in mej på de nedre delarna av kroppen då jag gjorde illa vänster axel igår då jag tränade.... Måste blivit nån liten bristning, ajajaj :/
 
Tog och bakade lite igår, det blev matbröd och lite dadel/aprikosbollar. Perfekt att ta fram ur kylen då man vill ha något sött till kaffet.
Matbrödet var en variant på sådant rörihopbröd som går snabbt och det gillar jag!
Lite ny variant så jag delar med mej till er
 
2 dl havregryn
2 dl grahamsmjöl
1 dl linfrö
1 dl hackade valnötter
1 rivet äpple
3 msk honung
2 tsk bikarbonat
4 dl naturell yoghurt
 1 tsk flingsalt
 
Blanda allt i en bunke
Häll smeten i en klädd avlång ugnsform
Gräddas i 60-70 minuter i nedre delen av ugnen, 175 grader
 
 
I morgon ser jag fram emot att Middagsklubben ska träffas igen!
Hörrni kan ni hjälpa mej med ett snabbt svar... vi ska ha paketleken och temat är nåt praktiskt för 100 kr! Det finns ju massor, men TIPS please!!
 
//PIllan


Veggie-tisdag

 
 
När man inte har tid att experimentera fram egna vego-biffar så finns dessa färdiga och väldigt goda att köpa. Från Hälsans kök
 

Bara att steka på, i kokosolja (såklart ;)
 
 
En riktigt krämig vitkålsgratäng och saken är "biff" !!
 

Smakade väldigt gott, helt i min smak
 
 
Vilken ruggig tisdag... den inleddes med spöregn som efter några timmar har övergått i blötsnö... jag hatar blötsnö!
Ska det komma snö får den helst vara torr och kall (typ samma krav som på champagne...)
Men om ett par timmar får jag värma mej med aerobics-gänget igen, piggar upp den tråkigaste tisdagen, lätt!
 
Hörrni ett recept ska ni få av mej på gratängen som passar till många olika tillbehör!
 
1/2 vitkålshuvud
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
3 dl grädde
1 dl creme fraiche
1 tsk sambal olek
salt & peppar
Riven ost
 
Strimla vitkål och lök, hacka vitlöken
Fräs i rikligt med kokosolja tills allt mjuknar
I med grädde och creme fraiche samt kryddor
Smaka av och låt puttra i 5-10 min
 Häll över allt i en ugnsfast form, toppa med riven ost
Skjuts in i ugnen som är 200 grader varm och låt stå i typ 20 minuter
 
Som sagt perfekt till mycket!
 
//PIllan


Liten sjukling

 
 
 
Här hemma har i för tillfället en liten febrig stackare....
Det började natten mot söndag då hon kom in och lade sig hos mej och hon var som en ångande kamin fast ändå klagade att hon frös....!
Igår sov hon mest hela dagen men idag har vi fått i henne mini-portioner och verkar lite piggare. Att sova är nog bästa medicinen då man är febrig så jag hoppas att hon snart är frisk igen!
 
Jag har fått hem Filippa idag så kvällen ska jag och hon ägna i gymmet, det ska bli riktigt skönt efetr några dagars uppehåll för min del...
 
//PIllan


Lodge & Lya

 
 
Här finns utställare inom allt från inredning, värmepumpar, kläder, närproducerade livsmedel, elbolag, husbyggare, skotrar, skidor, hotell etc!
 
 
Min vän Maria som även är chef för destination Vemdalen!
 
 
Carina och jag shoppade lite av varje men självklart färskt Levain-bröd och lite goda ostar som vi åt senare under kvällen.
 
 
Även utomhus finns utsällare och vi hade turen att vandra runt i minusgrader med strålande sol! Värre var det nog på lördagen för då vräkte snön ned....
 
 
Lunch intog vi på hotellet men middag blev det hemma i stugan!
 
 
Ja ett trevligt dygn i fjällvärlden med våra vänner passerade snabbt men vi fick ändå både shoppa, mysa och skratta mycket ;)
Väldigt mycket folk fast vi var på mässan redan på fredagen (största tillströmmningen är ju annars på lördag) men vi var nöjda efter diverse inköp och tog även en tur ner till byn för mer shopping.
Sedan åkte vi runt och tittade på hus/stugor, tittade till vännernas inköpta tomt där det förhoppningsvis snart kommer upp ett hus för att sedan landa hemma hos "oss". Vi lagade middag tillsammans och sedan blev det bara slapp framför Idol, skönt!
 
Ja själv har jag ingen ledig dubbelhelg utan jobbar nu ända fram till fredag... Men men det ska väl gå det med! Fast i natt vid 02-tiden kom Nikki in till oss och hon var som en het kamin! Även A låg och ojade sig om hur dålig han var... Fingrarna korsade framför mitt ansikte och tvi tvi håll er borta från min och familjens kroppar, dumma baciller!!
Gissar att jag får passa upp sjuklingar under kvällen....
 
//PIllan
 


Pernilla,

Glad prick som njuter av träning, god mat, shopping och min vardag tillsammans med älskade döttrarna Filippa och Nikki plus såklart min underbara A. Hos mig bor också Sessan Söt, hoppas du ska trivas hos oss!






Besökstoppen


© Design av Matilda.
http://mhdesign.blogg.se