Fetaostpaj med kesobotten

Smarriga smaker i dagens paj!
 
Pajdegen består av keso och dinkelmjöl. Lättast att trycka ut med lätt mjölad hand.
 
Det goda resultatet
 
*  100 g keso naturell

*  2,5 dl fullkornsdinkelmjöl

*  400 g bladspenat, jag använde bladspenat, mangold och ruccola

*  1-2 vitlöksklyftor

* ca 10 marinerade soltorkade tomater

*  ca 20 svarta oliver

*  200 g fetaost

*  3 ägg

*  3 dl mjölk

* salt & peppar 

Blanda keson med dinkelmjölet och tryck ut degen i en smord ugnsform.Låt vila i kylen ett tag.

Sätt ugnen på 200°.

  • Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen ca 15 min. Ta sedan ut formen och låt svalna något.
  • Strimla tomaterna.
  • Fördela spenaten på pajdegen, lägg på tomaterna och oliverna samt smula över fetaosten.
  • Vispa ihop äggen och mjölken, salta, pressa i vitlök och häll blandningen över pajen.
  • Grädda i mitten av ugnen ca 35 min.

Smakar riktigt bra även om man inte kan jämföra med en deg gjord på riktigt smör ;)

Prova vettja!

 

//PIllan

 
 
 
 
 
 
 


Mmmm paj i alla former är såååå gott. Kramisar Tina





Pernilla,

Glad prick som njuter av träning, god mat, shopping och min vardag tillsammans med älskade döttrarna Filippa och Nikki plus såklart min underbara A. Hos mig bor också Sessan Söt, hoppas du ska trivas hos oss!





Besökstoppen


© Design av Matilda.
http://mhdesign.blogg.se