Fetaostpaj med kesobotten

Smarriga smaker i dagens paj!

Pajdegen består av keso och dinkelmjöl. Lättast att trycka ut med lätt mjölad hand.

Det goda resultatet
* 100 g keso naturell
* 2,5 dl fullkornsdinkelmjöl
* 400 g bladspenat, jag använde bladspenat, mangold och ruccola
* 1-2 vitlöksklyftor
* ca 10 marinerade soltorkade tomater
* ca 20 svarta oliver
* 200 g fetaost
* 3 ägg
* 3 dl mjölk
* salt & peppar
Blanda keson med dinkelmjölet och tryck ut degen i en smord ugnsform.Låt vila i kylen ett tag.
Sätt ugnen på 200°.
- Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen ca 15 min. Ta sedan ut formen och låt svalna något.
- Strimla tomaterna.
- Fördela spenaten på pajdegen, lägg på tomaterna och oliverna samt smula över fetaosten.
- Vispa ihop äggen och mjölken, salta, pressa i vitlök och häll blandningen över pajen.
- Grädda i mitten av ugnen ca 35 min.
Smakar riktigt bra även om man inte kan jämföra med en deg gjord på riktigt smör ;)
Prova vettja!
//PIllan
Tina
Mmmm paj i alla former är såååå gott. Kramisar Tina