Filmjölksbröd

Idag har vi bakat matbröd. I perioder blir jag så himla less på brödet i affärerna och då brukar jag göra ett ryck :) Sådana filmjölkslimpor gillar jag eftersom de bara är att röra ihop!
 
Nikki älskar att vara med och grejja i köket både med matlagning och bakning.
 
Voliá, färdig att avnjutas!
 
Först måste jag säga TACK till alla som kommenterat mitt inlägg om krukorna i mitt fönster! Förstod att Blogg.se lagt upp inlägget som en "blänkare" då kommentarerna trillade in ;)
 
Började morgonen med ett träningspass framför Annika Sjöö "Mage, rumpa, lår". Men åhh vad seg jag var innan... Vissa dagar är det bara så segt men då gäller det att stålsätta sig och efteråt är jag extremt nöjd Och Pigg :)!!
Sedan blev besök hos frissan och lite fräschare färg och lite uppklippt. Ska försöka fota så ni får se.
Fredagshandling och efter det stora brödbaket :)
 
Här kommer receptet
6-7 dl grahamsmjöl
1 dl vetemjöl
 2 dl rågkross
2 dl solroskärnor
1 dl linfrö
 2 tsk salt
2 tsk bikarbonat
2 dl mörk sirap
1 dl filmjölk
 
Rör först ihop alla torra ingredienser
Tillsätt sirap och fil
Fyll i form och grädda i nedre delen av ugnen 175 grader i 80-90 minuter
Täck med folie de sista 20 min
Brödet blir godast om det får vila några timmar!
 
//PIllan
 
 
 


åh, ett litet mirakel

Gud vilken mysig blogg. Här ska jag kika in mer!

Gud va gott brödet såg ut!

Det receptet lånar jag.. verkade sååå gott kram





Pernilla,

Glad prick som njuter av träning, god mat, shopping och min vardag tillsammans med älskade döttrarna Filippa och Nikki plus såklart min underbara A. Hos mig bor också Sessan Söt, hoppas du ska trivas hos oss!





Besökstoppen


© Design av Matilda.
http://mhdesign.blogg.se