Snart flyger hon....

 
 
Filippa på väg i sin nya stad....
 
 
 
Inte så ofta hon är med i bloggen nu för tiden Filippa men idag kommer ett helt inlägg faktiskt ;)
Något roligt, spännande och nytt upptar faktiskt ganska mycket tankar och tid hos våran familj och har så gjort ett tag...
Det var strax före påsk som Filippa fick ett telefonsamtal som fick henne att jubla av lycka, hon hade nämligen blivit antagen till alpint skidgymnasium! Detta innebär att hon kommer att flytta en bit och bo själv nu, hon flyger ut och lämnar boet... :/
Platsen för första boendet och hennes "nya liv" är Falun.
Detta passar oss dock väldigt bra då A ju kommer härifrån och dessutom har sitt huvudkontor här så han är ganska ofta på plats.
Nikkis farmor och farfar bor inte alls långt därifrån vilket gör att vi lättare kan åka dit och "slå två flugor i en smäll".
 
 
 
 
Nu i helgen har vi i alla fall varit nere i Falun för upptaktsträff och diverse fys- tester för ungdomarna. Skönt att få träffa alla andra föräldrar och samtidigt få se samtliga miljöer som ungdomarna kommer att spendera sina närmaste år i . Både skola, backar, boende och träningsanläggningar.
 
Apropå träningsanläggning jag "dog lite" då jag kom in i deras.... gymälskare som jag är, Haleluja moment! Jag är nästan avundsjuk... Jag vill också ha schemalagd träningstid och få hänga där veckans flesta dagar :)
 
Det är ju verkligen en utvald skara som får chansen att komma in på alpina gymnasier! Det finns ett gäng skolor utspridda i Sverige och man tar in ett fåtal på varje, så många är dom som inte blir antagna.....
Läraren berättade att just i Filippas gäng har man valt flest tjejer 7 + 3 killar som alla är plockade för att dom är kända "slitvargar"  riktiga kämpar och från lärarnas sida hade man goda förhoppningar på dem.
Det är ju en elitsatsning man gör då man väljer en sådan utbildning och man måste ju se det långsiktigt men få är det ju som ni kanske känner till som når världseliten!
Men de bästa förutsättningarna ligger verkligen serverade framför dessa elevers fötter och nu är det upp till dom att göra det stora jobbet!!
 
Så i slutet av augusti tar Filippa sitt pick och pack och drar på nya stora äventyr!
 
//PIllan
 
 
 
 


bra jobbat av Filippa!

Ett jättestort grattis till Filippa vilket äventyr. Förstår att det känns i mammhjärtat , det är aldrig lätt när barnen lämnar boet. Kramisar Tina

Lycka till! Och vad tiden går fort...

Vad roligt, lycka till från en "gammelfröken".

Härligt att hon ska börja där :)

Grattis Filippa !!!! Du är duktig / Katarina

Pernilla,

Glad prick som njuter av träning, god mat, shopping och min vardag tillsammans med älskade döttrarna Filippa och Nikki plus såklart min underbara A. Hos mig bor också Sessan Söt, hoppas du ska trivas hos oss!

Besökstoppen


© Design av Matilda.
http://mhdesign.blogg.se