OnsdagsHej & ett par tips

 
 
 
 
Hej på er
 
Jag har precis tagit en liten prommenad för att styrka kroppen och lätta upp luftvägarna.... 
Pod i öronen så man nästan gömmer tid och rum ?!
Hösten håller sig kvar (eller vad man ska säga) för det är inte alls direkt kallt och någon snö verkar inte vara i sikte den närmsta tiden!
Helt OK för min del då jag gärna väntar med det där vita tills första advent...
 
Nikki däremot tjatar om slalom mest varje dag nu...
 
 
 
 
 
Ni vet säkert vid det här laget att jag helst förespråkar rena livsmedel och att man även rent ekonomiskt sparar på att fixa tex mellanmål själv!
Ta en naturell kvarg eller fet yougurt och blanda med bär, färska eller frusna och plusa på lite nötter typ
 
 
Men ibland har kanske inte planeringen funkat optimalt eller man kanske helt enkelt glömt bort på morgonen i all hast....
Då är det toppen att det dyker upp lite bättre val även i de stora matvarubutikerna. ICAs eget kvargmål blev det för mej, utan tillsatt socker och med relativt högt proteininnehåll.
 
Här är det då tillsatt sötningsmedel och "naturligt förekommande sockerarter" så att man har det i åtanke. Alltså det är lite av en omöjlighet att kunna kontrollera halv-och helfabrikat fullt ut men enligt mej får det vara good to go någon gång emellanåt!
 
 
 
 
 
Något som jag däremot blev väldigt glad av att läsa och dessutom har detta gått mej helt förbi så en riktig aha-upplevelse kommer här... (ni kanske är pålästa)
 
Ni vet för några veckor sedan kom den stora ris-bomben...alltså man har kommit fram till att barn ska över huvud taget inte äta riskakor och bara ris någon gång ibland. Marken där riset odlas innehåller halter av arsenik... not fun, I know! Så här långt har självklart även jag hängt med och satte omedelbart stop för riskakor för Nikkis del...
Gissar att många även vuxna storkonsumenter satte riskakan i halsen. Det är ju ett lättsamt mellanmål att ta till och toppa med diverse pålägg. Väldigt populärt bland tränande!
 
*****************************************************
 
Nu kommer the good news och AHA
 
 
Friggs som säljer mina favoriter, Superfröserien som är extra tunna riska...NEJ FEL Majskakor!!!
Jippi den "serien" kallar åtminstone jag felaktigt för riskakor men det är i själva verket majskakor då de består till 90% av majs och endast 8% ris!!
 
Läs mer på friggs.se
 
Alltså nu behöver man inte vräka i sig av dessa kakor, men frosseri är väl aldrig bra!!? Jag blev i alla fall väldigt glad och jag gissar att mina döttrar också blir det då jag ska informera dem. De är väl inga storkonsumenter men äter det då och då
 
 
Ja det var mina små tips såhär mitt i veckan ;)
 
 
 
//PIllan


Dessa tips älskar jag:) ja dessa riskakor har åkt i soporna vi äter inte så ofta av dem men ändå.Måste kolla upp om den med chiafrön är med ris? vet du? de är ju så tunna o goda,annars får det bli dessa:) kram

Svar: De med chiafrön tillhör också majskakor!!
Pernilla/Pillan

Pernilla,

Glad prick som njuter av träning, god mat, shopping och min vardag tillsammans med älskade döttrarna Filippa och Nikki plus såklart min underbara A. Hos mig bor också Sessan Söt, hoppas du ska trivas hos oss!

Besökstoppen


© Design av Matilda.
http://mhdesign.blogg.se