Pepparkakslatte & Saffransbollar
Saffransbollar
(ca 16 st)
4 dl kokosflingor
2 ägg
50 gram smält smör eller kokosolja
2 msk honung eller agavesirap
1 krm vaniljpulver
0,5 påse saffran
Sätt ugnen på 175 °C. Smält smöret eller kokosoljan. Rör ihop kokosflingor, vaniljpulver och saffran. Blanda ihop med smör/kokosolja, ev sötning och äggen.
Forma små bollar, ca 16 st och placera ut på bakplåtspapper. Smeten blir ganska kletig men känns det alldeles för lös, blanda i lite mer kokosflingor. Grädda i 10-15 minuter
Varm pepparkakslatte med nötmjölk för 2 personer
5 dl nötmjölk
4 färska dadlar
0,5 tsk mald kanel
0,5 tsk mald ingefära
0,5 tsk kardemumma
1 krm vaniljpulver
1 nypa salt
Jag tar allt i en kastrull pch värmer upp ordentligt. Då får dadlarna bli riktigt mjuka
Sedan tar jag kastrullen från plattan och kör med stavmixern så alla kryddor och dadlar blandas och latten blir skummig och god.
Häll upp i höga glas och njut!
//PIllan