Glutenfri sommartårta

 
 
 
 
Ja då är det söndag och jag har min sista lediga semesterdag idag! Men inte deppar jag, nej då solen skiner och jag ska verkligen ta vara på hela dagen!
 
 
 
A har varit borta sedan i tisdags morse på fiske-resa så nu ska ha minsann få ta över rodret här hemma. jag har bokat in en golfrunda med vänner och ikväll blir det dubbla träningspass! Wiiee hoo detta blir skoj
Måste kompensera för gårdagen för jösses sicken tråk-lördag....
 
Regnet stod som spön i backen så att gå ut var liksom inte att tänka på... Jag lyckades rensa några byrålådor (alltid något) men sedan var det stopp på kreativiteten :/
Dessutom skulle Flippa ha tjejmiddag så jag och Nikki var förvisade till mina föräldrar. Ja nu gick det absolut ingen nöd på oss då vi serverades både god middag och hade fotboll på tv:n. Men just det - jag höll på Italien och dom åkte ut på staffar....morr då sa jag God natt!
 
 
Så idag försöker jag vara riktigt positiv och fånga dagen som det ju så fint heter!
 
 
 
 
 
 
 
 
Ja nu vet ni att jag berättade om Filippas glutenintolerans så till midsommar fick jag snabbt lägga om tårt-tankarna och fann då ett recept med kokos-bottnar! En dröm för en kokos-lover som mej :)
 
Otroligt lätt att göra och snabb typ 35 minuter plus lite svalningstid. Jag gjorde bottnarna dagen innan och bara slängde ihop tårtan strax innan servering!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
12 BITAR
  •  75 g smör
  •  200 g riven kokos (6 dl)
  •  2 dl strösocker
  •  ägg
  •  0.5 citron, finrivet skal och pressad saft
FYLLNING OCH TOPPING
  •  3 dl vispgrädde
  •  1.5 liter jordgubbar 
 
  1. Sätt ugnen på 175°. Smält smöret. Rör ihop med kokos och socker. Tillsätt ägg och citron och rör till en jämn smet.

  2. Häll ut smeten i två högar på en plåt med bakplåtspapper. Platta till med t ex en slickepott till 2 runda bottnar, ca 1 cm tjocka, med en diameter på 22 cm.

  3. Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Låt kallna. Vispa grädden fluffig. Lägg ena bottnen på ett tårtfat och skiva över hälften av jordgubbarna.

  4. Lägg på den andra bottnen och bred på grädden. Toppa med jordgubbar, jag tog som ni ser även blåbär och pudra över lite florsocker.

 
 
 
 
Enkelt och snabbt är min melodi och den kittlar döds-skönt i gommen!
 
 
//PIllan


Mmm,, lät ju smarrigt!!!





Pernilla,

Glad prick som njuter av träning, god mat, shopping och min vardag tillsammans med älskade döttrarna Filippa och Nikki plus såklart min underbara A. Hos mig bor också Sessan Söt, hoppas du ska trivas hos oss!





Besökstoppen


© Design av Matilda.
http://mhdesign.blogg.se