Bjud på en fresch Caesar
Ceasardressing
· 2 st äggulor alt. 1 helt ägg
· 2 tsk dijonsenap
· 0.5 s tcitron/limesaft från en halv frukt
· 1 st vitlöksklyfta, krossad
· 2 dl rapsolja
· 2 st sardeller
· 1 dl Parmesanost, finriven
· 1 tsk havssalt/flingsalt
· Mjöl
Dressingen tillreds snabbt och enkelt med stavmixer i hög smal vispskål/bunke:
Lägg äggulor (alt. 1 helt ägg), dijonsenap, citron/limesaft, krossad vitlök samt hela mängden rapsolja i vispskålen. Sätt ned stavmixern i botten av bunken och kör mixern på hög hastighet en stund. Vicka sedan mixerstaven så att mer olja blandas in och dra slutligen mixern sakta uppåt tills du får en slät majonnäs.
·Tillsätt sardellerna, parmesanosten samt salt och peppar i dressingen och kör ytterligare en kort stund med stavmixern så att allt blandas väl. Tillsätt mjölk så att majonäsen späds till en mer rinnande dressing Jag lät samtliga ingredienser stå framme och bli rumsvarma innan jag började
Ställ dressingen kallt medan salladen förbereds.
Mmmm,smarrit md cecar salld!!!
Men så fräscht o gott:) kram