Lite mer boost i shoten!

 
 
Gurkmeja, denna gyllene super-rot
 
 
 
 
 
Yes äntligen fick jag tag på färsk gurkmeja. Så numera boostar jag ingefärs-shoten (som var och varannan människa dricker just nu...) med massor med riven gyllene rot!
Smaken blir bara något förändrad med denna ingrediens, men utseendet och näringsinnehållet förbättras rejält!
 
 
 
Ni vet att jag skrivit om gurkmejans fördelar tidigare men visst det tål att upprepas!
 
Det finns ett ämne i gurkmeja som ligger till grund för de allra flesta hälsofördelarna. Ämnet kallas kurkumin, och har visat sig verka anti-inflammatoriskt.
Studier har visat att gurkmeja jämnar ut både kolesterolvärdet och blodsockret, samt att det renar blodkärlen och därmed minskar risken för blodproppar.
Gurkmeja kan, på grund av sina anti-inflammatoriska egenskaper,lindra mag-och tarminflammationer såväl som motverka gaser och uppblåsthet. Men för de som har problem med gallblåsan rekommenderas det att man inte använder gurkmeja — det kan leda till överstimulering.
 
Oxidation i våra celler tros vara en av de största anledningarna till åldrande. Antioxidanter motverkar oxidationen och anses vara en av de viktigaste byggstenarna till ett långlivad hälsa. Gurkmejan är fulla av just antioxidanter!
 
 
 
 
 
Det ser nästan ut som en flaska med nyponsoppa, eller hur? Nypon är heller inte fy skam då det kommer till nyttigheter... Jag har nyponpulver som jag brukar tillsätta i smoothies, innehåller massor med C-vitamin och vem behöver inte det i dessa förkylningstider!?
 
 
 
 
 
 
 
Idag har jag varit på mitt årliga besök hos tandhygenisten..... Pju den maskinen med ultraljud som tar bort tandsten är inget man skrattar bort direkt!
Jag har inga som helst problem med karies men får istället rätt mycket tandsten och får plåga mej en halvtimma och betala flera flera hundralappar för "besväret"....
Nödvändigt ont brukar man kalla sådant va?
 
 
 
 
Ikväll kör jag aerobics eftersom jag jobbade kväll igår! Skönt att få svänga lite rumpa efter en stillasittande dag på jobbet. Men först.... blir det lite jul-mat här...
jag ska rulla ett gäng köttbullar och äta med potatis och rödbetssallad, Så gott!!
 
 
 
//PIllan


Vilken spännande fakta om gurkmeja jag inte visste, gäller det även kryddan man köper? Använder nämligen den i väldigt mycket, oftast för färgens skull i t.ex. vegansk bearnasiesås =)

Svar: Ja fördelarna finns även i torkade kryddan! Jag brukar äta gurkmeja kapslar men tyckte det Car lite skoj att använda den färska varianten👍🏼
Pernilla/Pillan

ja fy f-n för den maskinen
jag har heller inte problem med karies men fy för tandstenen
jag behövde dock inte plågas så länge denna gång :/
trodde du hade gjort hemmagjord nyponsoppa :)





Pernilla,

Glad prick som njuter av träning, god mat, shopping och min vardag tillsammans med älskade döttrarna Filippa och Nikki plus såklart min underbara A. Hos mig bor också Sessan Söt, hoppas du ska trivas hos oss!





Besökstoppen


© Design av Matilda.
http://mhdesign.blogg.se