Den första snön...!

 
 
Bara i förrgår sken solen och mitt på dagen var det rätt så behagligt att sitta ute en stund innan jobbet!
 
 
 
 
 
God kväll i stugorna
 
Har precis nattat Nikki och nu sitter jag och inväntar både Filippa och Pernilla Wahlgren.... ja Fillan kommer hem på en snabbvisit över helgen men Pernilla får jag knappast träffa mer än på tv:n om en stund :)
 
Det luktar popcorn i hela huset då Nikki ville ha det tidgare. Jag poppar alltid i kastrull då jag för nåt år sedan läste vad specialist-läkare inom cancer aldrig själv skulle äta.... micro-popcorn! Då slängde jag påsarna vi hade hemma och började poppa med koksolja i kastrull! Att de dessutom smakar SÅ mycket bättre gör knappast saken sämre!
 
 
I morse kom den..... ja den första snön!? Jag åkte till jobbet stax före 06 och då hade små flingor börjat singla ner från himlen och efter ett par timmar låg där ett tunt vitt lager. Gissar att alla barn blev väldigt glada men efter ytterligare en stund hade det såklart försvunnit igen.
Är ju inte alls ovanligt att det kommer snö i mitten av oktober MEN eftersom vi haft en sådan varm höst så kom det faktiskt som en liten överraskning!
 
 
 
 
 
 
 
I dag har jag vilodag från träningen och jag måste erkänna att det kryper lite i kroppen.... Eftersom jag suttit på jobbet hela morgonen och förmiddagen och sedan bara åkte hem och fixade inomhus så har den här kroppen inte gått många steg idag!
Usch en prommenad hade gjort gott känner jag, men men jag tar igen det i morgon!
 
 
ha en mysig kväll och i morgon vaknar vi till fredag igen :)
 
 
 
//PIllan


Älskar Pernilla 🌟👍har sprungit på henne flera gånger och hon är en sån där mini person man bara vill krama om 🙄 Har en fråga till dig som e kunnig på området 🙈Har slutat med godis kakor saft läsk (synligt ) socker .äter mkt frukt och bär nu istället är det fel ?hört att även frukt inte är ok ? Vad tusan ska jag annars äta ? Slutat med bröd har jag oxå 😫Kram

Svar: Det beror ju på varför du har slutat.. Är det pga att du vill gå ned i vikt så innehåller ju även frukt mycket fruktsocker ! Men jag menar självklart har frukt så många andra fördelar som inte godis och socker har! Ät du frukt som dessutom är ett bra alternativ då sötsuget ev sätter in😊 kram på dej
Pernilla/Pillan

ETT LITET MEDDELANDE FÖR ATT BELYSA MOBBNING OCH STÖTTA DE UTSATTA:

Våren 2011 sade en 61-årig kvinna upp sig från sitt jobb på Prevent i Stockholm där hon arbetat i hela sitt liv för att Jessica Nilsson Frisk (född 1981-04-05) som ändå bara arbetade där i några år, tillsammans med sina kollegor hade hjälpt en utomstående, dömd kriminell sprutnarkoman att förtala och mobba kvinnans jämnårige son där på en oerhörd nivå bakom ryggen på henne under flera års tid. Bägge hade varit jättesnälla mot henne själva. Sonen hade precis önskat henne God Jul när allt uppdagades. När detta framkom, ljög Jessica även och påstod sig ha blivit hotad av sonen. Den nya VD:n sen endast två år, Maria Schönefeld, och även Jessicas egen chef Mats Quist, hjälpte gruppen sprida förtalet ytterligare när det hela slutligen framkom. De ljög sen ända till slutet när facket kom in för att hjälpa kvinnan. VD:n försökte t.o.m. lägga hela skulden på sonen för att ingen skulle få veta sanningen om mobbningen.

Den äldre kvinnan mådde så fruktansvärt av detta att hon först blev sjukskriven och sen sade upp sig. Hon hade då arbetat där i 41 års tid - ända sen hon var 19 år gammal, varit anställd längst av alla och hade bara fyra år kvar tills pensionen. Sonen var lätt förståndshandikappad, hade blivit mobbad hela sitt liv och mådde redan väldigt dåligt, det visste alla. Moderns jobb var det enda och sista ställe där han inte hade upplevt att folk var elaka mot honom och alltid hade känt sig trygg. Han hade hälsat på där ända sen han var liten.

Jessica själv stod helt utanför hela tiden. Var inte ens med på ett möte. Hon bad inte ens om ursäkt när kvinnan berättade hur fruktansvärt hon mått av hennes förtal och att det var det absolut värsta hon varit med om i sitt liv och den värsta mobbning sonen utsatts för.

Den då 50-årige narkomanen, som tidigare arbetat där som vaktmästare och som andra anställda visste brukade droger även på arbetstid, vägrade den nya VD:n veta något om med motiveringen att hon varken träffat honom eller ens visste vem han var. Han fortsatte därför besöka jobbet drogpåverkad även långt efter att kvinnan sagt upp sig och var lika välkommen fortfarande. Han är dömd och finns med i Lexbase.se. Prevent jobbar just för att skapa en bättre arbetsmiljö, få ned olycksfall och motverka mobbning. Nu drivs det av en ledning som hjälper utomstående kriminella narkomaner att förtala de anställdas barn.

Uppmanar alla som tar avstånd från mobbning och maktmissbruk mot de redan svaga och utsatta, att ta avstånd från www.prevent.se och dess ledning!

Pernilla,

Glad prick som njuter av träning, god mat, shopping och min vardag tillsammans med älskade döttrarna Filippa och Nikki plus såklart min underbara A. Hos mig bor också Sessan Söt, hoppas du ska trivas hos oss!

Besökstoppen


© Design av Matilda.
http://mhdesign.blogg.se