Vi stärker kärnan

 
 
 
Att träna sin core, mage- bål- och ryggstabilitet är viktigt för att få ut så mycket som möjligt av din andra träning. Man är aldrig starkare än den svagaste länken som ofta brukar vara just detta området...
 
 
 
 Ryggen och magen är involverad i många tunga uppgifter i vardagen och en stark mage och rygg är därför en stor fördel för att undvika och förebygga skador. Den största fördelen med Core-träning, förutom den skadeförebyggande effekten är enkelheten. Core-träning kan i princip utföras var som helst, såväl hemma som på gymmet. 
 
 
Idag bjuder jag på ett par enkla övningar som du kan köra några dagar i veckan kanske innan läggdags eller på morgonen då du klivit upp!
 
 
 
 
 
 
 
Sidoplankor går att variera en hel del och jag gillar de som INTE är statiska utan med en medföljande rörelse. Du kan börja med att ha det undre benet böjt för en lite lättare variant
Nu ska vi även lägga till en rotation!
 
 
 
 
 
 
 
Utgå ifrån position med ena armbågen och underarmen i underlaget, fötterna i underlaget och rak kropp. Håll andra armen sträckt uppåt. För den övre armen in under bröstet genom att rotera i kroppen. Återgå till startposition. 
 
 
 
 
 
 
 
 
Dead Bug är en övning som stärker core-musklerna på ett riktigt bra sätt. Den ser väldigt enkel ut men är faktiskt mycket mer effektiv än man kan tro. 
 
 
 
 
 
 
 
Armar och ben sträckta mot taket ( går även bra med böjda ben) nu sänker du höger arm och samtidigt vänster ben. hela tiden kontroll på magen och en neutral svank
Gå tillbaka till utgångsposition och gör samma rörelse med vänster arm och höger ben!
Upprepa många ggr minst 10 på varje sida, det fixar du!
 
 
 
 
 
 
 
Höftlyft är alltid bra att lägga in i din core träning
Ligg på rygg och pressa höften mot taket samtidigt som du spänner rumpan och sänk sedan sakta mot golvet igen
Upprepa till det "brinner" i skinkorna :)
 
 
 
 
 
Hoppas ni har möjlighet att lägga in detta och skapa en rutin nu i sommar så lovar jag att ni kommer möta hösten starkare i både vardag och arbetsliv!
 
 
 
Ha det så bra
 
 
//PIllan


Så bra övningar för coren!! Viktigt att ha en stark core!!

Men du höftlyft - tips tips - använd miniband runt benen precis vid ovanför knäna och när du lyfter höften och har kontakt i rumpan pressa benen ut och sen tillbaka in innan du sänker ner höften igen - jag lovar att du får en härlig "brännande" känsla i baken!

KRAM

Svar: Ja tack! Sådana miniband är grymma, ska köpa hem så man kan ha till hemmaträning !
Kram
Pernilla/Pillan

Tack för tips och grymma bilder!

Pernilla,

Glad prick som njuter av träning, god mat, shopping och min vardag tillsammans med älskade döttrarna Filippa och Nikki plus såklart min underbara A. Hos mig bor också Sessan Söt, hoppas du ska trivas hos oss!

Besökstoppen


© Design av Matilda.
http://mhdesign.blogg.se