Banankaka till helgen

 
 
 
 
 
God morgon bästa dagen
 
 
Jag har fullt upp denna förmiddag...har mycket som ska hinnas med innan jag sticker till jobbet 13.30. Direkt när jag slutar vid 20-tiden åker jag nämligen upp till fjällen för i morgon väntar årets sista golf-tävling!
Farmor kommer upp och är med Nikki så det blir toppen. A åker redan under eftermiddagen till stugan, fixar lite gotti och tänder brasa tills jag, Carina och Carina anländer senare.
 
 
Vi ska spela två-manna greensome och det är en väldigt populär tävling som heter Höstslakten och den spelas på Klövsjö/Vemdalens fina bana.
Tror att det är typ 80 lag med och sedan är det gemensam middag på kvällen. Mitt dilemma just nu är kläder...... alltså finns det nåt tristare än att frysa rumpan av sig?! Å andra sidan är det omöjligt att spela golf i för mycket kläder...! Här krävs super-ullunderställ och tjocka handskar att dra över då man väntar för det är tre lag i varje boll så detta kommer ta tid!
 
 
 
 
 
 
 
Idag ska ni i alla fall få en banankaka med choklad här inne!
 
Jag bakade igår så Nikki och Farmor har nåt att smaska på i helgen
 

3 ägg

1 dl rårörsocker (eller 1 1/2 dl strösocker)

100 g smör

1 tsk kardemumma

1/2 tsk ingefära

1/2 tsk vaniljpulver

3 msk kakao

1 dl mjölk

3 1/2 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

1 tsk bikarbonat

 

3 väl mogna bananer

 

 

 

Vispa ägg och socker riktigt fluffigt.

Smält smöret och ha i kardemumma, ingefära, vanilj och kakao. Rör om väl. Tillsätt mjölken. Blanda de övriga torra ingredienserna. Varva mjöl och smör och mjölkblandingen i de uppvispade äggen. Mosa bananerna och vänd sist i dom.

Klä en avlång brödform med bakplåtspapper och bred ut smeten däri. Skala och dela ett par bananer. Tryck försiktigt i bananerna i smeten.

Grädda i 200 grader ca 30 minuter

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Fin fredag på er alla
 
//PIllan


Gott med lite go-fika till helgen.





Pernilla,

Glad prick som njuter av träning, god mat, shopping och min vardag tillsammans med älskade döttrarna Filippa och Nikki plus såklart min underbara A. Hos mig bor också Sessan Söt, hoppas du ska trivas hos oss!





Besökstoppen


© Design av Matilda.
http://mhdesign.blogg.se