Dags för D-vitamin igen

 
 
 
 
 
 
 
Onsdag
 
Ja hej på er, det blev ett litet uppehåll igen och det beror delvis på att jag blev riktigt förkyld efter helgen... Trist att de där bacillerna lyckades komma åt mej men ett par förkylningar per år får man nog oftast räkna med! Och nu när skolorna börjat så brukar det som bekant dyka upp som ett brev med posten...
 
 
 
Jag är ändå noga med att preppa kroppen med vitaminer och mineraler och jag tänker att jag påminner er idag att det är hög tid att börja ta extra tillskott av D-vitamin igen!
 
Efter den här sommaren känner jag dessutom att depåerna tyvärr är på tok för låga då antalet soltimmar typ går att räkna på handens fingrar :( 
Exakt hur mycket D-vitamin vi får i oss från solen beror bland annat på livsstil, hudfärg, ålder, årstid, tid på dagen och geografiskt läge. Som sagt dags för extra tillskott va!
 
 
Allt mer forskning talar för att D-vitaminbrist har en roll i mängder av sjukdomar. Infektionssjukdomar, vinter- och vårdepressioner, cancer, hjärtsjukdom, benskörhet, autism, generell värk/fibromyalgi, övervikt… 
 
 
 
 
 
 
 
 
Något som jag börjat med senaste tiden är Zink
Zink bidrar till normal syra-basbalans och kolhydratomsättning. Zink bidrar även till att bibehålla normal hud, hår och naglar. Det senare är min främsta anledning till att jag tar dem, min hud är inte i balans.....men jag hoppas att jag kan hjälpa den på traven!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Selen är också en "nyhet" i mitt vitamin/mineral-föråd
 
 
Selen finns i alla kroppens celler. Det ingår i antioxiderande enzymer som skyddar mot fria radikaler och därmed en mängd sjukdomar och åldrande. Selen stärker hjärtat och andra musklers funktioner, verkar uppbyggande för levern, förebygger hjärtsjukdomar och stress samt stärker immunförsvaret 
 
 
 
I min familj äter vi förhållandevis mycket fisk men helst skulle jag äta det varje dag. Därför kompletterar jag med en kapsel.
Det finns ett antal fleromättade och nyttiga fettsyror som kallas omega-3. De är så kallade essentiella fettsyror vilket betyder att kroppen inte själv kan skapa dem utan vi måste få i oss dem via kosten. 
 
 
 
 
 
 
Ja så jag knaprar dessa, dricker ingefära-shots och klunkar grönt te med honung och ska dessutom ägna min lediga onsdag åt vila!
 
 
 
 
Ta hand om dej
 
//PIllan






Pernilla,

Glad prick som njuter av träning, god mat, shopping och min vardag tillsammans med älskade döttrarna Filippa och Nikki plus såklart min underbara A. Hos mig bor också Sessan Söt, hoppas du ska trivas hos oss!





Besökstoppen


© Design av Matilda.
http://mhdesign.blogg.se