En förmiddag i Torrevieja

 
 
 
 
 
 
Det blev ett par dagars uppehåll här inne.... skönt att koppla bort helt från datorn ibland. Det är ju även så att våra dagar blir lite enehanda här under semestern så det finns inte alltid så mycket mer att visa än sol och bad!
 
 
 
I dag på förmiddagen tog vi i alla fall bilen in till centrum, vi bor ju annars vid La Mata som ligger några kilometer norr om själva stadskärnan. Men det är så utbyggt här så det finns flera större områden och man känner absolut inte att man är "på sidan om"
 
 
Torrevieja är en mindre stad med cirka 102 000 permanenta innevånare samt en hel del utländska besökare.  Det har blivit allt vanligare att svenskar äger lägenheter eller hus i just Torrevieja, och staden växer stadigt med ytterligare några tusen invånare varje år.
 
Staden är praktiskt belägen vid den spanska Medelhavskusten och ligger cirka 50 kilometer söder om den populära orten Alicante. I Torrevieja hittar du flera långa, mjuka sandstränder bemannade med livräddare. Ofta finns en tillhörande strandpromenad där du kan flanera och stanna till för att njuta av en glass eller en bit mat. Torrevieja erbjuder dessutom flera golfbanor vilket självklart passar oss lite extra bra...
 
 
 
 
 
 
Här mitt inne i city finns flera små badvikar och någon lite längre strand. Massor med cafeér och det var skönt att bara strosa runt här längst med vattnet.
 
 Torrevieja är ett perfekt resmål både för ungdomar, barnfamiljer, par och pensionärer. Staden erbjuder förutom sol och bad även ett bra uteliv och många olika typer av barer, restauranger och uteserveringar
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Klassiska vattenaktiviteter som para-gliding, "banan-båtar" vattenskotrar etc finns självklart även här samt en hamn med många fina lyxiga båtar.
 
 
 
 
 
 
Nu på eftermiddagen har jag faktiskt hängt inne i lägenheten med podd-lyssning och skön ansikts-mask! Börjar bli lite mätt på sol och bad även om jag aldrig trodde det kunde hända?!
 
Nåja påminn mej gärna om ett par månader!
 
 
 
 
Nästa gång vi ses tror jag det blir hemma från Sverige igen....i morgon kväll flyger vi hem igen!
 
 
//PIllan


Pernilla,

Glad prick som njuter av träning, god mat, shopping och min vardag tillsammans med älskade döttrarna Filippa och Nikki plus såklart min underbara A. Hos mig bor också Sessan Söt, hoppas du ska trivas hos oss!

Besökstoppen


© Design av Matilda.
http://mhdesign.blogg.se