Måndagsmiddag

 
 
 
 
 
Ny vecka och med en rusande fart har måndagen passerat!
 
 
Så skönt det var att jag hux flux blev ledig, det behövde jag! Har fixat med presenter inför Filippas födelsedag, hon fyller ju 20 år om ett par veckor... helt galet.
Hur kan åren gå så fort??
 
 
 
Nåväl idag får ni en mustig gryta som går lätt att slänga ihop och den blir bara godare om den får stå ett dygn. Det är lite av en variant på creolsk gryta som ju var så populär för x antal år sedan, väldigt smarrig.
 
 
 
 
 
 
 
Jag steker fläskfile´ i stekpanna och slänger ner skivad chorizo (gärna med vitlökssmak) i en gryta. Hacka även upp champinjoner som du låter fräsa med korven
 
 
Fyll sedan på med en förpackning krossade tomater, en burk creme fraiche, 2 dl grädde, hackad saltgurka och den stekta fläskfile´n.
 
 
 
Låt detta nu puttra på medans du lagar ris och gör en stor sallad!
 
 
 
 
 
 
Saltgurka....jag älskar saltgurka!!
 
 
 
 
Krydda upp grytan med salt, peppar, cayenne, chiliflakes och paprikapulver (jag hade bara smooked men den funkar)
 
 
 
 
Visst är det toppen med lättsamma maträtter. Här är väl egentligen bara den lilla ansträngningeen i att putsa filen och hacka svamp och gurka, resten sköter sig själv!!
 
 
 
Ha det gott
 
 
//PIllan


Mums!

Låter väldigt gott! :)

Svar: Ja o lättsamt👍🏼
Pernilla/Pillan





Pernilla,

Glad prick som njuter av träning, god mat, shopping och min vardag tillsammans med älskade döttrarna Filippa och Nikki plus såklart min underbara A. Hos mig bor också Sessan Söt, hoppas du ska trivas hos oss!





Besökstoppen


© Design av Matilda.
http://mhdesign.blogg.se