Svavel i smoothien

 
 
 
 
Måndag vänner och jag är ledig...
Tur är väl det för jag har nämligen sovit som en kratta inatt! Har nästan aldrig problem med sömnen utan så snart jag släcker lampan och blundar så brukar jag somna, men inte igår!
 
Får väl ta en liten nap om det blir outhärdligt!
 
 
 
 
Lovade ju att berätta om ett tips för att stärka mina naglar och det ska jag göra idag!
Börjar dock att berätta vad som är i min favorit-smoothie för tillfället
 
Frusen mango
En riktigt mogen banan för att få upp sötman
Några frusna vindruvor
Bladspenat (bästa sättet att få i Nikki gröna blad!)
Oatlys Ikaffe eller annan nöt eller kokosdryck men denna är så fluffig och krämig!
 
 
 
 
 
 
Frusna vindruvor är annars ett supergott litet snack för både barn och vuxna, smakar typ som piggelin!
 
 
 
 
 
Nu till dagens supertips
 
 
SVAVEL eller MSM som är en naturlig källa till organiskt svavel, vilket utgör 0,25 procent av människans kroppsvikt och förekommer i kroppens brosk, senor, muskler, skelett, hud hår och naglar.
 
Då det utgör en viktig byggsten för dessa vävnader kan näringstillskott med MSM hjälpa vid exempelvis ledproblem, inflammation, eksem och sköra naglar.
Upptaget förbättras av C-vitamin så därför brukar jag blanda pulvret i smoothie eller juice men också bara i ett glas vatten.
 
MSM utgör en viktig del av immunförsvaret och en av de viktigaste beståndsdelarna i kollagen och keratin som bygger upp hår, hud, naglar, senor och muskler!
Det hjälper kroppens celler med avgiftning genom att göra cellernas membran mer elastiska så att de kan släppa in näringsämnen och transportera bort slagg.
 
Studier visar att MSM kan minska smärtan/stelheten vid artros och det gav även en inflammationshämmande effekt, vilket även visast med god effekt vid tex inflammerat tandkött.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
MSM minskar alltså smärta vid artros, förbättrar ledernas funktion, bra mot torr hud och självsprickor, motverkar eksem och psoriasis, bra mot acne, bra vid håravfall, minskar träningsvärk m.m
 
Man kan ju inte annat än vilja äta detta livet ut, eller hur!?
 
Nu finns ju studier som visar på flera goda resultat och i annat fall så brukar många tillskott ge mej god effekt bara jag själv tror att den ska göra det!! ;)
 
 
 
 
Det får inleda denna vecka, ett hälsotips - sånt brukar ni gilla!
 
 
//PIllan






Pernilla,

Glad prick som njuter av träning, god mat, shopping och min vardag tillsammans med älskade döttrarna Filippa och Nikki plus såklart min underbara A. Hos mig bor också Sessan Söt, hoppas du ska trivas hos oss!





Besökstoppen


© Design av Matilda.
http://mhdesign.blogg.se